5 najčastejších dôvodov, prečo sa (aj) fungujúce vzťahy končia rozchodom

3

5 najčastejších dôvodov, prečo sa (aj) fungujúce vzťahy končia rozchodomBol som s kamarátmi na pive a keď som prišiel domov, priateľka sa ma pýtala, ako bolo.

Odpovedal som jej – “Bolo super, dokonca tam prišiel aj Fero s priateľkou.”

“A ako sa má Fero?” spýtala sa ma.

“Asi si ma nepochopila, bol tam aj Fero s priateľkou” – skúsil som ešte raz.

Nechápavo na mňa pozrela.

“On má predsa manželku!” – povedal som.

Teraz ma už pochopila.

Počul som už predtým, že má “bokovku”, ale nejak som tomu stále nechcel uveriť. A tak som ju mal možnosť vidieť v celej kráse. Nová priateľka je čerstvá 18-ka, jeho manželka má 34.

V mnohých prípadoch je už od začiatku zrejmé, že ten vzťah nemá perspektívu. Avšak niekedy ten vzťah naozaj fungujoval.  Myslím si, že Ferov vzťah bol kedysi ten prípad.

Tu je 5 dôvodov prečo si myslím, že aj fungujúce vzťahy môžu skončiť rozchodom.

 

1. Osobné problémy jedného z partnerov

Osobné problémy môžu byť rôzne, ale napadajú mi napríklad zdravotné problémy, prípadne strata zamestnania.

Vzťah by mal byť vzťahom dvoch rovnocenných partnerov. Ak sa jednému z partnerov stane úraz, prípadne je dlhodobo bez práce, môže sa začať cítiť menejcenne.

A tým, že to bude dávať tomu druhému neustále najavo, bude klesať aj jeho hodnota.

A kto už by chcel ostať s človekom, ktorý sa celé dni ľutuje?

 

2. Obmedzovanie partnera

Mnoho ľudí si ešte stále myslí, že spoločným bývaním (prípadne svadbou) sa zvyšuje ich právo kontrolovať svojho partnera.

Snaha o kontrolu vždy narazí na veľmi tvrdý odpor. Ak zvažuješ taký vážny krok, ako je spoločné bývanie (prípadne svadba) zodpovedaj si jednoduchú otázku.

Ak by som vedel, že moja partnerka sa nikdy nezmení, chcem ju aj tak?

Napríklad, ak rada koketuje s cudzími chlapmi, určite s tým neprestane len kvôli tomu, že ty žiarliš.

 

3. Strata sexuálnej príťažlivosti

Máš už niekoľkoročný vzťah? Hneď teraz sa postav a choď sa pozrieť do zrkadla.

Si dosť sexy, aby si svoju priateľku stále priťahoval? 

Najlepšie to zaklincovala suseda mojich rodičov. Na poznámku, že dosť pribrala, odpovedala mojej mame – “Veď ja už môžem, už som vydatá!”

 

4. Rozdielne predstavy o spoločnom živote

Plánovať si celý život v dvadsiatke asi nemá veľký význam, pretože čas prinesie mnoho prekvapení. Sú však niektoré veci, ktoré sa ani časom nezmenia.

Napríklad, ak žena chce mať deti, tak už možno ako študentka vie, že ich chce mať do tridsiatky. Keď to povie svojmu partnerovi na začiatku vzťahu, bude to pravdepodobne OK.

Problém nastane, keď sa jej tá tridsiatka začne blížiť 😛

Môj spolubývajúci mal teóriu, ak ešte nechceš dieťa, treba si nájsť mladú babu.

 

5. Votrelec vo vzťahu

Votrelcom myslím to krásne malé bábätko. Pretože dieťaťom sa všetko zmení.

O dieťa sa treba starať, treba mu venovať 24 hodín denne a je veľký problém, aby si partneri našli aspoň chvíľku pre seba.

Môj 7-mesačný syn je naozaj nádherný, ale je to malý zlatý diktátor!

 

Aké sú tvoje skúsenosti? Z akých dôvôdov podľa teba môže stroskotať aj fungujúci vzťah?

The New Guy je vekom najstarším autorom blogu chlap20.sk. So svojou priateľkou sú vo vzťahu už 9 rokov a majú spolu malého syna. Vo svojich článkoch sa zameriava hlavne na to, ako si získať vzťah a ako ho následne udržať.

3 KOMENTÁRE

  1. som rad za clanok, myslim si vsak ze takychto clankov tu chyba, clankov ako zbalit a ako ju ocarit je mnoho, ale ako si udrzat vztah aby to nepreslo do zvyku malo… a k clanku… ja si myslim ze najdolezitejsie je nebyt ziarlivy ( prehnane), nechat toho druheho dychat vo vztahu, samozrejme pozorny, a treba sa o seba starat a mat svoje zaluby, netreba vsetko podriadit vztahu a nemam pre seba cas…

    • Vztahy su velmi zlozite… A nikto z nas nemoze povedat, ze je na ne odbornik… Pretoze ani jeden z nas netusi ako ten jeho vztah dopadne… Zbalit babu je relativne jednoduche a ak mas ciel dostat ju do postele, do par hodin vies ci si ciel splnil alebo nie… pri vztahu si mozes dlhe roky mysliet, ze to robis spravne a zrazu sa jedneho dna Tvoja polovicka zdvihne a odide a povie, ze sa to uz s Tebou nedalo vydrzat… A takych pripadov, ked som mal pocit, ze toto je ten fungujuci vztah a potom som videl jedneho z partnerov s inou/inym poznam viac…

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here