6 tipov, ako prežiť prvú návštevu u jej rodičov

6

4 najčastejšie chyby chlapov pri zvádzaníMôj veľmi dobrý kamarát dostal od svojho dedka jednu radu do života:

„Stretávaj sa so ženami. Ak chceš, môžeš s nimi spávať, prípadne, môžeš s nimi mať vzťah. 

Nikdy nechoď k jej rodičom, ak to s ňou nemyslíš naozaj vážne.“

Niekedy je dobre počúvať skúsenejších ľudí.

 

Moje prvé stretnutie s priateľkinými rodičmi

S mojou láskou sme tvorili pár už takmer 1,5 roka, keď sme sa rozhodli, že je najvyšší čas predstaviť sa rodičom toho druhého. Bol to taký zvláštny pocit. Nikdy predtým som žiadnu babu domov nepriviedol a nikdy som nebol na návšteve u jej rodičov.

Nasadol som na autobus a pomaly si začal predstavovať, čo ma tam asi čaká. Keď som bol na mieste, vystúpil som z autobusu, priateľka ma už čakala. Išli sme ešte na pizzu do reštaurácie, a potom sme už kráčali.

Viackrát si zo mňa urobila srandu, že sme už tam, a potom sme vždy kráčali ďalej. Zrazu mi to bolo jasné, že toto je ten dom. Mal presne takú škaredú strechu, ako mi opísala.

Otvorila bránku a vošli sme dnu.

Veľa si toho z prvých dojmov nepamätám. Viem len, že mi jej otec skoro hneď povedal, že mu mám tykať. Podľa neho je aj tak jedno, či mu budem hovoriť “ty ko*ot” alebo “vy ko*ot”.

chlap si drží hlavu (312 x 208)

Priateľka hovorila mame, že veľmi nejedávam mäso. Dostal som rybu a ešte k tomu vyprážanú. Nemal som odvahu protestovať, tak som ju zjedol.

Povedali mi, že sa mám cítiť ako doma, a že keď budem hladný, mám si čokoľvek zobrať. Tak keď som bol hladný, som si aj zobral.

Jej otec ma za to pochválil. On totiž na prvej návšteve budúcich svokrovcov dostal čerešne a keďže sa hanbil vypýtať si tanierik na kôstky, zjedol ich aj s kôstkami.

Na druhý deň som sa dozvedel, že priateľkin otec nebol zo mňa až taký nadšený. Kvôli tomu, že som východniar. A on východniarov už na vojne nemal rád.

[MT_vztah]

 

Ako prežiť prvú návštevu u jej rodičov

1. Nikdy nebudeš dosť pripravený

Ak ťa priateľka pozve k rodičom, zváž hlavne to, či to s ňou naozaj myslíš vážne. Ak je odpoveď áno a chodíte spolu už dlhšiu dobu, choď. Aj tak sa tomu nedá celý život vyhýbať.

 

2. Vypadni čo najskôr

Na prvú návštevu je ideálna príležitosť nedeľný obed. Ak bývajú jej rodičia ďalej, tak choď na, maximálne, jednu noc. Určite si s nimi neplánuj spoločnú dovolenku skôr, ako ich spoznáš.

 

3. Nesnaž sa za každú cenu zapáčiť

Cool boy ready to party.

Rodičov si nevyberáme a môže sa stať, že im jednoducho nebudeš sympatický. Nauč sa s tým žiť. Dôležité je, aby si bol sympatický priateľke.

 

4. Úprimná pochvala sa vždy cení

Zisti si o jej rodičoch niečo dopredu. Napríklad čo ich zaujíma, čomu venujú najviac času. Dajme tomu ja som vedel, že priateľkina mama trávi hodiny v záhradke. A keďže sa mi páčilo, ako ju má upravenú, pochválil som jej ju.

 

5. Uvedom si, že oni sa toho stretnutia boja rovnako ako ty

Jej otec si musel pred stretnutím so mnou dať panáka. Predsa mal prísť chlap, ktorý chodí s jeho dcérou.

 

6. Viac počúvaj a menej hovor o sebe

Každý človek najradšej rozpráva o sebe. Ak sa však nechceš cítiť ako na policajnom výsluchu, snaž sa tému zmeniť smerom na nich.

Aké sú tvoje skúsenosti s prvou návštevou u potenciálnych svokrovcov? Napíš mi do komentára.

[CTA_VNV]

The New Guy je vekom najstarším autorom blogu chlap20.sk. So svojou priateľkou sú vo vzťahu už 9 rokov a majú spolu malého syna. Vo svojich článkoch sa zameriava hlavne na to, ako si získať vzťah a ako ho následne udržať.

6 KOMENTÁRE

    • Ziadni rodicia nie su dokonali… Ak ta baba s Tebou ma ostat, bude nutne aby ich spoznala… Rodicov si nevyberame (teda zavisi od toho comu veris, su aj teorie, ze si ich vyberame)… Ak je akykolvek problem, je dobre ho vyriesit, lebo sa Ti to moze vratit… A myslim ze nikto by nechcel, aby sa raz jeho syn za neho hanbil…

      • Prečo by to bolo nutné? Žiadny zákon ani nariadenie to neprikazuje.

        Nie všetky problémy sa dajú vyriešiť, legálne. Niečo nechcieť je pekná vec, ale urobiť pre to jedno veľké ho… je vec druhá.

  1. Ja som „chodil“ s priateľkou 2 mesiace, keď ma priniesla k rodičom a ja ju k mojim po 4 mesiacoch 🙂

    Ale to bolo netradičné, pretože končila školu a potrebovala sa z Nitry vysťahovať, tak som ju viezol na východ a pobudol tam 3 dni u nich.

    Dosť záleží od tvojej povahy a ako dokážeš zapadnúť do kolektívu a zvládaš medziľudské vzťahy (Carnegie – Ako si robiť priateľov a pôsobiť na ľudí).

    Nikdy som z takýchto vecí vedu nerobil aj keď chápem, že to môže byť dosť silný problém pre väčšinu chlapov a rodičov 🙂

    • Porozpravame sa o 10 rokov o medziludskych vztahoch s rodicmi na jednej aj druhej strane… Som zvedavy ako sa vyvinie Tvoj nazor za ten cas 🙂

      Kazdopadne uznavam, ze my sme boli taki opatrnejsi extrem… Poznam aj ludi, co sa s rodicmi zoznamili po par dnoch… 4 – 12 mesiacov si myslim ze je take „normalne“

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here