11 rozdielov medzi randením so ženou a s dievčaťom

16

11 rozdielov medzi randením so ženou a s dievčaťomPred týždňom som zverejnil článok 11 rozdielov medzi randením s mužom a s chlapcom, ktorý mal veľký úspech.

Pokojne by si mohol vymeniť každý jeden rozdiel spomenutý v predchádzajúcom článku a dať tam dievčatá a ženy.

Ale nemôžem poprieť existujúce zásadné rozdiely medzi mužmi a ženami – ako sú prirodzene sa vyskytujúce fyzické a hormonálne rozdiely…

 

Chlapci priťahujú dievčatá a muži priťahujú ženy

Ale toto nemá nič spoločné so skutočným vekom. Mám na mysli dospelosť, životné vízie a fázy života. V skutočnosti, niektorí ľudia bez ohľadu na ich vek nikdy nedospejú.

Ale tiež to neznamená, že žena nikdy nebude mať „dievčenské“ alebo nezrelé maniere alebo naopak.

Body z tohto článku by sa opäť  dali použiť aj na opačné pohlavie, teda chlapcov a mužov.

Ak si chlapec, tak očakávaj, že budeš priťahovať iba nevyspelé dievčatá.

– Ale, ak si muž (nezávislý, poznáš svoju hodnotu, si ohľaduplný, schopný v komunikácii a nedovolíš neistote ovládnuť tvoju psychiku), potom by si mal randiť so ženou. Skutočnou ženou.

 

A ak si nie si istý, aký je rozdiel medzi nimi, tak tu ti ponúkam niekoľko bodov:

1. Dievča má záchvaty hnevu, keď je nespokojná, unavená alebo nahnevaná. Reaguje rovnako ako dieťa, ktoré nedosiahlo, čo chcelo od svojich rodičov. Často to končí krikom, ofučaním sa a tichou domácnosťou. Keď je naštvaná alebo nespokojná žena, tak tá kultivovane reaguje na vzniknutú situáciu. Príde k stolu ako dospelá a komunikuje jasne, čo ju trápi.

Hysterická_nahnevaná_žena (650 x 433)

2. Dievča vníma seba samú ako princeznú a je presvedčená, že by s ňou tak mali zaobchádzať aj ostatní ľudia. Má pocit, že jej to ľudia dlhujú a očakáva, že si ju budú ceniť. Žena má štandardy (to, čo si váži sama na sebe) a nie očakávania (čo chcú ostatní).

Žena chce byť princeznou (650 x 434)

3. Dievča používa svoju fyzickú krásu ako svoju základnú hodnotu. Dievča používa svoj vzhľad a sexualitu, ako svoj primárny nástroj na získanie toho, čo v živote chce. Žena, vie, že jej hodnota nie je o fyzickej stránke. Žena zakladá svoju hodnotu na inteligencii, sile, integrite, jej hodnotách, jej prínose a ľudskosti.

Sexualita_fyzická stránka_žena (650 x 366)

4. Dievča sa spolieha na muža, že ju finančne zabezpečí. Žena chce byť naopak finančne nezávislá – spolieha sa sama na seba. A keď sa stane, že vstúpi do vzťahu, ktorý má zmysel a jej partner je živiteľ rodiny, považuje to ako bonus, nie ako samozrejmosť.

žena a bohatý chlap (650 x 494)

5. Dievča vidí svet ako miesto nedostatku. Neustále súťaží s ostatnými dievčatami, aby si zabezpečila prostriedky alebo partnera. Žena pomáha ostatným ženám. Vie, že je tu toho dosť a je poctivá a morálna pri získavaní toho, čo chce.

súperenie medzi dvomi ženami (650 x 489)

6. Dievča nemožno obťažovať s domácimi prácami a je hrdá na to, že nevie variť ani upratovať. Žena si uvedomuje, že starať sa o domácnosť nie je povinnosť, ale chápe, že je to jeden zo spôsobov starostlivosti o seba a ostatné veci. Chápe, že v prípade, že si chce založiť rodinu, je dôležité mať niekoho, kto sa postará o domácnosť.

žena upratuje (500 x 336)

7. „Dievča chce pozornosť a žena chce rešpekt. Dievča chce byť zbožňované viacerými. Žena chce byť zbožňovaná iba jedným. “ Anonym

žena chce byť zbožňovaná mužom, ako zbaliť ženu (650 x 433)

8. Dievča nerešpektuje svoje telo. Zatiaľ nepochopila, že jej telo a srdce sú posvätné, a že je dôležité dbať o to, ako s ním zaobchádza a s kým ho zdieľa. „Dievča si váži kabelky, diamanty a kolekcie topánok ako svoju výhru v majetku. Žena považuje svoje zdravie, samú seba, svoj talent za najväčší majetok. “ N. Mah

žena a zbierka topánok (650 x 433)

9. Žena má čas premýšľať o tom, aký typ človeka chce byť. Napríklad rozmýšľa o vízii svojho života a hodnotách, či stoja za to. Dievča nemá stanovený morálny kompas alebo hodnoty, a preto to je často v rozpore.

rozmýšľajúca žena (650 x 433)

„Potom, ako stráviš čas s dievčaťom sa budeš cítiť vyčerpaný, pretože ti viac zoberie, ako ti dá. Ak stráviš čas so ženou, budeš sa cítiť sviežo, pretože si život užíva a má vášeň. „- N. Mah

10. Dievča má zoznam, na základe ktorého uprednostňuje povrchové vlastnosti nad čokoľvek iné. Dám ti príklad, ako môže tento zoznam vyzerať: sexi, populárny, nosí úzke džínsy, má viac ako 180 cm, bohatý.. Toto je naopak zoznam toho, čo môže hľadať žena: poctivý, inteligentný, milý, komunikatívny, citlivý…

žena si píše zoznam (650 x 428)

Teraz určite potrebuješ chvíľu, aby si si uvedomil, či máš vo výhľade zrelú ženu alebo niekoho s nezrelým myslením. Jeden z najrýchlejších filtrov, ktorý ti pomôže to odhaliť hneď na začiatku je toto:

11. Dievčatá hrajú hry. Ženy nie.

Dievča skáče z jednej partie kamarátov do druhej, vytvára si rýchle priateľstvá, ktoré nevydržia. Žena si váži svoje hlboké priateľstvá a rozvíja ich časom, vďačnosťou, energiou a ohľaduplnosťou.

partie_kamarátstva_relax_vonku (650 x 398)

Zdroj: justmytype.ca

Aké máš skúsenosti ty? Stretávaš sa s dievčatami alebo so ženami? Zdieľaj tento článok a otvor oči svojim kamarátkam.

Aké rozdiely by si ešte doplnil? Podeľ sa s nami o tvoje postrehy a napíš nám ich dole do komentárov.

Michal Kopecký je zakladateľom hnutia CHLAP 2.0 a jeho cieľom je pomôcť mužom a ženám nájsť, získať a udržať si svojho vysnívaného partnera, s ktorým budú šťastní vo vzťahu. Napísal knihu Aj ja som CHLAP 2.0, ktorú môžeš získať napr. na Martinuse tu »

16 KOMENTÁRE

  1. clanok zavadza hned v nazve, oznacenia zena a dievca nemaju nic spolocne s charakteristikou ci vyzrelostou osoby

    dievca je zena, ktora este nebola s muzom, tojd vse

    castokrat to byva prave naopak, dievcata maju svoje idealy a sny a po sklamani sa prisposobuju okolitemu spinavemu svetu

  2. Tomuto článku sa nedá vôbec nič vytknúť, je to úplná pravda. Ja svoj čas venujem väčšinou ženám v zrelom veku a je to presne to, čo sa tu píše. Stačí si chvíľku písať a človek hneď vie, kde ma danú osobu zaradiť. Zrele ženy majú úplne iné hodnoty, to môžem potvrdiť z vlastnej skúsenosti. Veľmi pekný článok.

  3. Musím nesúhlasiť:
    „Žena zakladá svoju hodnotu na inteligencii, sile, integrite, jej hodnotách, jej prínose a ľudskosti“
    Tieto pojmy sú pre každú ženu nezmáne. Ženy sú opak mužov a tieto vlastnosti súr rýdzo mužské.
    „Žena pomáha ostatným ženám. Vie, že je tu toho dosť a je poctivá a morálna pri získavaní toho, čo chce.“
    S poctivosťou a morálkou by to ženy nikam nedopracovali, takže tiež silný nesúhlas. Ženská taktika je zákernosť, ohováranie, využívanie, zneužívanie a nepoctivosť 🙂

    • Majco musím uznať, že tvoj názor je zaujímavý a domnievam sa, že vznikol na základe nejakej tvojej osobnej skúsenosti. K obom tvojim tvrdeniam si dovolím povedať len toľko, že sa považujem za ženu, ktorá má svoje hodnoty, morálku a tiež poctivosť.

      Ak sa na to pozriem čo najobjektívnejšie, ako dievča som hodnoty ešte len hľadala, morálny kompas som sa snažila násjť a často sme s kamoškami aj niekoho dobre poohovárali.

      Momentálne verím, že sama mám presne to, čo si zaslúžim a že karma funguje.

      V každom prípade ma tvoj názor zaujal a dúfam, že sa v budúcnosti zmení, aby si si o ženách nemyslel také zlé veci 🙂

  4. to co za debila pisalo tak to ma na plnej ciare urazilo, znamena to snad ze dievcata su este sproste sliepky co nevedia co v zivote chcu, (samozrejme ze aj take su, ale tu nas hadzete vsetky do jedneho vreca) tak snad aspon cest vynimkam, pardon ale castokrat su napriklad dievcata menej histerickejsie nes zeny …a pod.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here