Ok, tak si počul: „Beriem ťa len ako kamaráta.“ Čo ďalej?

3

Ok, tak si počul "Beriem ťa len ako kamaráta". Čo ďalej?Ach jaj…

Stalo sa ti to znovu.

Zahľadel si sa do nej a cítiš k nej niečo viac.

Ale objekt tvojej neskonalej túžby ťa berie skôr ako brata, sestru, bútľavú vŕbu alebo ako skvelého kamaráta, s ktorým si nevie predstaviť nič viac, a nechce, aby to pokazilo váš krásny vzťah (ehm ehm bullshit ehm…).

Stalo sa mi to desiatkykrát. Dokonca si myslím, že som vyhral kedysi aj titul v počte padnutí do kamarátstva.

Fakt!

No dobre, si v tom až po uši. Berie ťa len ako kamaráta a nič viac. Čo s tým?

Máš sa rozplakať? Máš jej vynadať? Máš sa snažiť viac a pchať sa jej ďalej do zadku? Alebo jej nebodaj povedať, čo k nej cítiš a možno sa potom niečo zázračne zmení?

 

Nie, ani jedno z toho

Ja viem, je ťažké pochopiť, že „tudy cesta nevede“. Že asi to myslí vážne a len tak sa niečo čoskoro nezmení.

Aj keď ona ti tvrdí (len, aby ťa utešila a nebola k tebe úprimná „sviňa“), že potrebuje čas, že momentálne si nikoho nehľadá, že… (doplň si podľa seba, aké hlúposti si od nej počúval ty).

Keď som dávnejšie pochopil, že sú to len hlúpe výhovorky, aby si zachovala tvár a nemusela mi povedať, v čom bol skutočne problém, tak sa veľa vecí u mňa zmenilo.

Áno, štvalo ma, že som neustále končil len ako kamarát. Bol som nasraný, keď som to počul znovu a znovu.

No jedného dňa, po jednom ďalšom takomto nechcenom kamarátstve, mi doplo a pochopil som, čo som JA robil zle. A „vďaka“ čomu ma vždy tie ženy nechceli.

Ty už po minulom článku vieš, že iskra, chémia, láska (akokoľvek to nazveš) sa deje rýchlo. Že to nemôžeš príliš dlho naťahovať mesiace a roky a čakať, že sa niečo zmení.

 

Nie, nezmení…

Okej, posral si to, spravil si chyby a kroky, ktoré ťa do tohto momentu doviedli.

Môžeš si za to sám (aj keď sa to asi ťažko počúva).

Dôležité je, že už je to tak. Že si v tom až po uši. A predpokladám, že to nechceš už zažiť znovu, však?

Snažiť sa o nejakú ženu, venovať jej svoj čas a energiu (v horšom prípade aj peniaze), písať si s ňou, vyvolávať si s ňou, chodiť s ňou von, na prechádzky, kávičky, do kina… a ona nič.

Ak už tým kamarátom si a chceš sa z toho dostať, tiež mám pre teba pripravených v mojom prémiovom kurze niekoľko efektívnych tipov, ako sa z toho dostaneš von.

No chcem ti dať niekoľko tipov už teraz.

Pretože viem, že toto nie je sranda a naozaj to dokáže chlapa zasiahnuť, keď je znovu a znovu odmietnutý. To sklamanie, smútok, hnev a zúfalstvo.

Ak sa chceš dostať z toho stavu, kedy ťa berie len ako kamaráta, vyskúšaj si zobrať k srdcu moje rady (z vlastných skúseností), ktoré mne kedysi pomohli a pomohli už aj iným chlapom.

 

1. Prestaň sa sústreďovať na jednu konkrétnu ženu

Venuješ jej celú svoju pozornosť, sústredíš sa vo svojich myšlienkach iba na ňu a celý sa jej odovzdávaš. Veď predsa nech cíti ten náš záujem! Nech vidí, že ju neberieš ako ostatné a je pre teba výnimočná a chceš len ju.

Tešíš sa, kedy už bude online a hneď si spolu píšete a strávite na tom hodiny. Volávate si, stretávate sa. Poznáte sa lepšie a lepšie.

Nemáš čas ani na svoj vlastný život a si v tom až po uši. Ale ona akosi necíti to isté a odmieta ťa.

Uvedomuješ si, že si videl len ju? Ostatné ženy išli bokom! A čo sa prirodzene stalo? Príležitosti ti ušli pomedzi prsty a u nej si tlačil na pílu a celý si sa jej odovzdal (ona to cítila a nebol si tým pádom pre ňu výzvou).

Skús to inak. Využívaj moje Pravidlo 5-tich a uvidíš, že sa začnú veci meniť k lepšiemu.

Nikdy nerob tú chybu, že by si sa venoval len jednej žene, pokým sa s ňou nedostaneš do vzťahu (vtedy to je iné). Randi s viacerými!

 

2. Pusti ju z hlavy

Keď už si si uvedomil, že venovať celú svoju energiu a čas jednej žene a celý sa jej odovzdať nebol najmúdrejší nápad, tak ti pomôže, keď ju pustíš z hlavy.

Ja viem, že to nie je jednoduché a že možno si do nej práve teraz príliš zaľúbený. Tiež som bol. Dokonca som ju potom videl každý jeden deň v škole s mojim spolužiakom a mal som ich neustále na očiach.

Ide to ťažko, no je to potrebné k tomu, aby si sa od nej odosobnil a dostal si sa z jej moci.

Povedz si, že ju už nechceš. Že má smolu. Že ty si skončil.

on-line dating

Pokojne sa s ňou bav ďalej, no nevypisuj jej už prvý, nevolaj jej a nevolaj ju von. Ak sa ti sama ozve, nie je problém. Prehoď s ňou pár slov, ale začni sa k nej správať ako k bežnej kamarátke, ktorá ťa nepriťahuje a s ktorou nebudeš nič v budúcnosti mať (určite také poznáš).

Občas sa treba aj takto „oblbnúť“, aby si sa z toho dostal.

 

3. Pochop, kde si spravil chyby

Už chápeš, že pravdepodobne si spravil niečo, čo ťa do tohto nechceného stavu dostalo.

Že to bolo tvoje správanie, tvoje slová a tvoje myslenie. Nič iné. Priťahuješ iba to, čo vyžaruješ.

A ak si jej vyžaroval signály toho, že si milý, dobrý, pozorný, že jej neustále napíšeš a si neustále k dispozícii, že si jej lichotil a dával neustále komplimenty, že si jej prezradil, že k nej cítiš niečo viac…, tak si si to kamarátstvo pritiahol sám.

Toto je len zlomok vecí, ktoré ťa každý jeden raz dostanú do kamarátstva. Každý.

Ak si uvedomuješ, čo si robil zle, tak zvyšok je už jednoduchý. Prestaň tie veci robiť! Prestaň robiť veci, ktoré ťa vedú neustále k tomu istému výsledku.

Začni robiť niečo iné a uvidíš, aký budeš mať výsledok (možno občas pomôže spraviť opak toho, čo si robil doteraz – ale s mierou).

 

4. Prijmi fakt, že to, čo si jej ponúkal doteraz, odmietla

Ona neodmietla teba. Peťa, Jožka, Miša, Tóna…

Ona odmietla to, čo si jej „ponúkal“. Nikdy si preto neber odmietnutie osobne.

Jej sa len nepáči, čo si predstavoval a čo pri tebe cítila (respektíve necítila).

Dobrou správou je, že akonáhle budeš pre ňu predstavovať niečo iné, tak aj jej postoj k tebe a aj jej pocity k tebe sa môžu zmeniť.

Potrebuješ si však uvedomiť, že budeš musieť prejsť zmenou. Už nebudeš môcť byť „sám sebou“, teda tou verziou, ktorá ťa do tohto priviedla.

Budeš musieť zmeniť svoje myslenie, prístup k ženám, makať na svojom živote, zvyšovať svoju hodnotu.

A AŽ POTOM sa môžeš zamýšľať nad tým, že to skúsiš znovu. Vieš, koľko kamarátok z mojej minulosti by ma už teraz chcelo? „Zrazu…“

 

5. Začni využívať Princíp Príťažlivosti 80/20

To, že si skončil len ako jej kamarát, znamená, že si v nej nevyvolal príťažlivosť (motýliky v brušku a vlhko v nohavičkách).

Vyznanie lásky ako zbalit

Bol si dobrý chlapec, milý, poslušný, zlatý, pozorný, kupoval si si ju darčekmi či komplimentami. A tak ťa tam aj zaradila.

Ak nezmeníš vstup, nemôžeš očakávať iný výstup. Stále to bude to isté. Ako Einstein povedal: „Najväčší blázni sú tí, čo znova a znova robia tie isté veci, a pritom očakávajú iné výsledky.“

Na to, aby si vytvoril príťažlivosť, nemôžeš byť ten dobrý chlapec. Nemôžeš ženám ukazovať na začiatku vlastnosti vhodné skôr do vzťahu. A určite nie všetky a naraz.

Potrebuješ ten správny pomer. Skús to najprv tak, ako to robia „zlí chlapci“, že tie ženy takmer vždy dostanú a ony s nimi chcú mať sex.

 

Toto mi napísal Richard

Takto sa, prosím-pekne, dostáva do kamarátstva v priebehu sekúnd a minút, nie rokov. Ale na druhej strane je to dobre. Pretože to dlho nenaťahoval a nestratil oveľa viac času a energie.

Áno, nesústreď sa v tomto momente na tú jednu, u ktorej si to práve pokašľal.

Zober to, ako príležitosť poučiť sa z tejto chyby, no a nabudúce to sprav inak.

Avšak, ak chceš niečo dosiahnuť, tak nechoď metódou pokus-omyl. Nemusíš tápať, skúšať a byť ešte viac frustrovaný.

Nájdi niekoho, kto si už touto cestou prešiel a je tam, kde chceš byť ty a uč sa od neho. Asi robí niečo inak.

Aj ja sa neustále učím, rastiem a začínam vidieť užšie a hlbšie súvislosti medzi mužmi a ženami a prečo sú veci také, aké sú.

[MT_friendzone2]

Michal Kopecký je zakladateľom hnutia CHLAP 2.0 a jeho cieľom je pomôcť mužom a ženám nájsť, získať a udržať si svojho vysnívaného partnera, s ktorým budú šťastní vo vzťahu. Napísal knihu Aj ja som CHLAP 2.0, ktorú môžeš získať napr. na Martinuse tu »

3 KOMENTÁRE

  1. Ahoj potrebujem radu. Pred asi mesiacom a pol som stretol super dievča. Zaujal som ju a pridala si ma do priateľov a potom odišla na dovču. Veľa sme si cez FB písali a bola namotaná. Prišla domov prvé rande bolo čudné ale nejako sa to preklenulo.Ja som si ale najivne myslel že to nejak urýchlim a budem s ňo choviť a niečo v tom zmysle som jej aj povedal. Ona sa vtedy tak trochu zarazila a povedala, že dajme tomu čas a bla bla. Teraz sa stretávame a spávame spolu. Veľmi často ale mi nezabudne pripomenúť, že sme iba kamoši, čo spolu spávajú. Ja ale chcem viac a ona to už veľmi dobre vie. Neviem ako z toho von aby aj ona o mňa mala záujem. Mám sa s ňou stretávať akokeby nič a spávať s ňou? Ako zistím či je to len akysi obranný mechanizmus ako mi povedať, že potrebujem ešte čas. Alebo stále myslí na býalého ktorý ju nechal asi pred 2-3 mesiacmi,odyšiel do Prahy a našiel si inú. Stále mám tiež dojem akokeby bola srdcom s ním a dúfala v zázraky a pri mne sa snaží zabudnúť. Ale asi domna nie je buchnutá. Chce sa ale obýmať a stretávať a volá mi hneď po práci. Píšeme si už menej ale vidím že je na FB a teda mám tiež obavy, že si píše s ďalšími ak nie s bývalím. Poraď mi prosím čo robiť. Cúvnuť a uplne sa na ňu vykašlať? Alebo sa s ňou stretávať a dúfať, že ju čassom zaujmem aj emocionálne.

    J

  2. Ahoj Michal. Chcel by som sa spytat ohladom jednej veci. Spoznal som jedno uzasne dievca ktore nema nudzu o nekonecno vela napadnikov ale ona sama ako keby mala blok a vsetkych hadze do friendzony. Hoci ja som si veril ale zlyhal som a tiez som skoncil ako kamarat lebo som spravil tie blbe chyba ako ze som bol pozorny , mily atd. Nevies mi poradit ci este je nejaka sanca ? Nejak mozno u nej nieco vyvolat ale proste nejak zmenit moje spravanie aby som mozno u nej prekonal ten blok ci co to je a zaujal ju. Dakujem dopredu za odpoved 😉

    • Nemá blok 🙂 Jednoducho ju žiaden z nich nezaujíma natoľko, aby ho nejak viac riešila. Na tie najžiadanejšie treba ísť skôr opačnou psychológiou – nechcieť ich a nebrať ich ako nejaké bohyne. Skopnúť ich pekne z piedestálu. A už vôbec sa ju nesnažiť zaujať! Bežne sa s ňou bav a nemaj od toho žiadne očakávania. Nechci ju sám pre seba 🙂 A trénuj na nej

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here