Ale keby sme spolu začali chodiť, zničilo by to naše priateľstvo…

13

Mám ťa veľmi rada. Naozaj. Si taký milý, zlatý, počúvaš všetky moje problémy a odpovedáš tými správnymi komplimentmi. Ale vieš, nevidím to tak, že by sme spolu niečo v budúcnosti mali.

Bolo by hrozné, keby sme dopustili, aby sex zničil náš krásny vzťah, ktorý máme. Kde ja dostávam všetko, čo chcem a ty na oplátku nič. Nemyslíš si?

Vedela som, že to pochopíš. Vždy si taký chápavý.

Sme takí úžasní ako priatelia, vieš? Môžem ti povedať úplne všetko a ty vieš, že môžeš prísť kedykoľvek za mnou, keď chceš počuť, ako sa na všetko sťažujem a ako zle sa cítim. Určite nechceš pokaziť tento náš vzťah len tak, aby si sa stal mojim priateľom a aby som sa na teba pozerala s túžbou a iskričkou v mojich očiach. Ani na moment, nemám pravdu? Samozrejme, že mám. Keby sme si spolu začali, iba by to skomplikovalo toto všetko, o čo som sa tak dlho usilovala.

Ide o to že… Si ako môj najlepší kamarát a bola by som nerada, keby sa to pokazilo kvôli niečomu, po čom ty tak strašne túžiš. Myslím tým, mohli by sme ísť na zopár rande, trochu sa poblázniť spolu a konečne zúročiť tých 6 rokov, ktoré si strávil v tejto platonickej nočnej more. Ale čo potom? Ako by sme sa len mohli vrátiť tam, kde sme boli, kde som mala navrch nad tvojou zjavnou príťažlivosťou voči mne. Kde si proste zmyslím a zavolám? Táto časť nášho vzťahu tak veľa pre mňa znamená.

Nie. Sme proste predurčení byť veľmi veľmi dobrými kamarátmi, ktorí sa len schádzajú vtedy, keď nemám práve priateľa. Ale stále potrebujem mužskú pozornosť, aby som si zdvihla svoje krehké a všetko požierajúce ego.

Všetko sa môže stať, ak do toho prinesieš romantiku. Spomeň si na to, aký otrasný bol môj posledný vzťah ku koncu. Ten chlap, kvôli ktorému som ti o tretej ráno plakala do telefónu, pretože mi neodpovedal na smsky? Ten chlap, ktorého som spoznala na tej narodeninovej oslave, na ktorú si ma pozval? Mala som s ním vášnivý a nespútaný sex 4 mesiace a teraz sa spolu ani nebavíme. Bože, zomrela by som, keby sa také niečo stalo nám dvom.

A navyše, fuj, vieš si predstaviť, že by sme sa vyzliekli jeden pred druhým? Poznám ťa tak dlho. Si viac ako môj brat, s ktorým som sa opitá dva krát bozkávala, ale nikdy som to nespomenula. Bolo by to dosť divné. A keby sme my spolu spali, tak zakaždým, keď pôjdeš so mnou na nákupy alebo prídeš na nejaké moje vystúpenie či vezmeš ma na zmrzlinu po zlom dni v práci… pozeral by si sa na mňa ako – „Videl som jej prsia“. Bože, neviem si predstaviť nič divnejšie.

Och, aby som nezabudla, pozdravuje ťa moja mama.

A aj tak, určite by si ma ako svoju priateľku nenávidel. Bola by som neustále protivná a dramatická a pomaly by rástla moja láska k tebe. Keby som bola tvoja priateľka, nemohla by som ti hovoriť čokoľvek o tých druhých blbých chlapoch, s ktorými randím a predstieram že nevidím, ako ti to vadí. Nikdy to nestraťme. To je presne to, čo robí nás nami.

Neboj sa. Si taký vtipný, múdry a zaujímavý. Ktorákoľvek žena by bola rada, keby bola s tebou. Nájdeš si niekoho, ja to viem. A keď sa tak stane, čisto náhodou začnem s tebou flirtovať a afektovať v jej prítomnosti, pokým nebude žiarliť a nebude ti veriť, že sme len priatelia. A keď ti dá kopačky, potom budeme opäť priateľmi.

Najlepší priatelia…navždy.

Bývalá autorka a spoluzakladateľka blogu

13 KOMENTÁRE

  1. Nádherný článek! Do kamene tesat! Přesně něčím takovým jsem si procházel celý loňský rok. Zamiloval jsem se v práci do kolegyně, která chtěla být jen kamarádka. A přesně – věnovala se mi pouze, když nikoho neměla. Zvyšoval jsem její sebevědomí, rozuměli jsme si ve všem, chodili za kulturou, jezdili na výlety, ale za celý rok se se mnou nevyspala. Mezitím si za mými zády hledala chlapy. Já jsem takový vůl, že bych se nejradši zahrabal sto metrů pod zem a neviděl se.
    A díky za celý tenhle web. Moc zdravím!
    Radek

  2. Až ma pichlo pri srdci, keď som ten článok čítal. Takýchto „mám ťa rada, no ostaňme kamaráti“ známostí už bolo. Mal som nízku hodnotu, nesprával som sa ako chlap a nechal som so sebou zametať. Trvalo mi dlho, kým som si to uvedomil, no posúvam sa a pracujem na sebe.

  3. tak je mozne otocit kamaratstvo na vztah. ale nepodari sa to kazdemu. proste z kokotka sa musi stat chlap a ta baba musi sama toho chlapa zbalit. potom sa to moze podarit

  4. Dokonalé 😀 väčšina žien si myslí, že existuje kamarátstvo medzi mužom a ženou… asi som holt chlap, pretože ja vždy cítim sexuálne napätie…ale článok skvelý

    • no je to mozne ze si sa po tolkych rokoch ozenil s kamaratkou, ale určite s i s nou nemal prvy sex az po desiatich rokoch po svadbe, tomu neverim, Ženba s tym nema nic spolocne ,kamaratka a priatelka je asi rozdiel..aspon to tak vnimam ja

      • kamaratku mozem mat pol roka kde to prerastie do priatelstva so vsetkym co k tomu patri, a mozem takto byt s nou aj desat rokov,

  5. Najlepšie na tom všetkom je to, že sa to začína nevinne, najprv sú to len malé chvílky kedy sa cítite spolu príjemne, potom vám začne viac dôverovať a hovoriť k vám viac otvorene o sebe, a nakoniec je k vám milá a potom ešte milšia a ešte milšia, že sa nakoniec na ňu namotáte. A potom vám povie, že ste len kamaráti. Ženy potom vôbec necítia vinu za to a vôbec si ani neuvedomujú, že nás ťahajú za nos jak magorkov. Už mi to začína liesť na nervy, pretože niektoré dobre že nepovedia celý svoj životný príbeh a ako, kto im aké darčeky posiela, kto ich obletuje… Omáčok mám už na celý život dosť……

    • Preto treba k žene už od začiatku pristupovať inak… kamarát áno, ale… Vždy si nechať zadné dvierka a flirtovať s ňou, napísať jej, že na ňu myslíš, pripomenúť sa jej.

      Koľkokrát som ja takto skončil? A to len preto, že som to dovolil. Treba zvoliť iný prístup a ver mi, že bude takých čím ďalej, tým viac a dosiahneš to, že ony sa budú namotávať na teba, nie ty na ne 😉

      • @Casanova:
        Súhlasím, že treba k žene pristupovať inak, aj napríklad taká nevinná doťahovačka s babou je účinná technika ako zaujať jej pozornosť, avšak ak sa bude stále robiť na jednu babu dookola nakoniec to dopadne tak, že ste kamaráti 😀

  6. týchto sračiek som sa napočúval.. Milujem ťa ale len ako kamaráta bolo to najhoršie čo som kedy počul,len som mal smolu,že to bolo dievča do ktorej som bol zblaznený dlhé roky,takže mi trvalo pár rokov,kým som sa úplne spametal a som rád, že sa mi to podarilo,lebo to dievča ma strašne ťahalo za nos a využívala moju náklonnost k nej vo svoj prospech… V ďaka Bohu, že som dostal rozum!!!

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here