Cold reading – mocná zbraň pri zvádzaní

Čo by si povedal na to, keby si mal odteraz schopnosť čítať zo žien ako z obrázkovej knižky?

Že také niečo je nemožné a kto také niečo tvrdí, na toho treba okamžite poslať svätú inkvizíciu a upáliť ho?

Omyl!

Existuje určitá technika, ktorou sa dostaneš do ženskej mysle a vybuduješ obrovskú príťažlivosť, pretože budeš vravieť a robiť tie správne veci, na ktorých práve tej dotyčnej žene záleží.

Táto priam magická technika sa volá Cold reading.

 

Cold reading je jeden z mojich najobľúbenejších prostriedkov pri medziľudských vzťahoch.

Je to veľmi obsiahla téma, ale jedná sa v podstate o „čítanie“ ľudí. Môže ísť napríklad o čítanie z ruky, výrazov tváre, držanie tela, oblečenia atď.

Cold reading je v oblasti zvádzania veľmi užitočná vec.

Vytvára príťažlivosť (máš schopnosti, ktoré väčšina nemá), atmosféru (podľa toho, čo vyčítaš z tváre ženy, môžeš lepšie reagovať a prispôsobiť situáciu) a v neposlednom rade poskytuje skvelú príležitosť na dotýkanie (napríklad pri čítaní z ruky).

Pri cold readingu sa pracuje na základe tvrdení, ktoré by mohli sedieť takmer na každého človeka alebo na danú skupinu s rovnakými znakmi – zamestnanie, rysy tváre, štýl obliekania.

Ďalším spôsob je predložiť neurčité tvrdenie tak, že si človek do nich priradí svoje skúsenosti a sám seba (napríklad horoskopy).

Už ti je celkom jasné, o čo v tomto článku pôjde? Poďme sa  teda pozrieť na využiteľnosť cold readingu v praxi!

 

Čo dokážeš s cold reading v praxi?

Keď používam cold reading, hovorím niečo, čo je z veľkej časti pravda a práve to dodá onen magický efekt:

„Vyzeráš ako niekto, kto miluje život a užíva si adrenalín naplno.“ – Použijem pri energickej žene.

Veľmi dobré je tiež používať protiklady –  „Máš taký nevinný úsmev. Ale v tvojich očiach vidím iskru zlovestnej XY.“

Dá sa tiež zamerať na akýkoľvek prvok jej osobnosti a na základe toho ju čítať.

Napríklad, pokiaľ má rada čiernu farbu, tak o nej môžeš povedať, že má rada zlých chlapcov (ktorá nemá?) a sama je tiež tak trochu zlá.

Tak trochu je veľmi dôležitá časť. Keby hovorila, že nie je zlá, tak povieš, že je určite aspoň trochu zlá a že určite urobila niečo, čo sa ostatným ľuďom nepáčilo. Predpokladá sa, že všetci ľudia boli raz v živote zlí, takže tak trochu sú zlí všetci ľudia – čo je jeden z princípov cold readingu.

Pričom pokiaľ má rada bielu farbu, tak najskôr bude dobré dievča, ktoré čaká na princa na bielom koni.

Čím presnejšie sa trafíš, tým väčšiu príťažlivosť vyvoláš na druhej strane.

 

Väčšina ľudí žije rovnaké životy a rieši rovnaké problémy

…peniaze, partner, rodina… Preto nie je až také ťažké naučiť sa čítať ľudí, ak vieš, ako na to.

Pokiaľ chceš vidieť cold reading v praxi, tak choď za nejakou kartárkou alebo si nechaj vyveštiť budúcnosť z ruky (kávy, čaju, kostičiek, gumených medvedíkov…). To je dokonalý príklad, ako to funguje.

Poznám veľa ľudí, ktorí prídu od takýchto veštcov nadšení a rozprávajú mi, aký je ten človek magický veštec. Pritom si však neuvedomujú, že ten človek im hovorí veci, ktoré sedia skoro na každého človeka.

Dobrý prípad, ale trochu nižšej kvality cold readingu, sú veštkyne, ktorým ľudia volajú v televízii. Nedávno som sa na to pozeral a z chuti sa zasmial, keď teta pripomínajúca ježibabu, ktorá ma problémy s metabolizmom tipla, že volajúci má problém s peniazmi.

Dotyčný povedal, že nemá žiadny problém a ona hneď na to šikovne: „Naposledy ste však mali nejaké väčšie výdaje nie? Ale nakoniec sa to vyriešilo a už je to zase dobré.

Týchto ľudí ale nie je dobré podceňovať, keďže tí lepší dokážu odhadnúť človeka už podľa tvaru nosa, nebadateľnej mimiky či držania tela.

 

Viac príkladov a viac praxe

Každý má tie pozitívne vlastnosti, ktoré by chcel mať a nikto nemá zlé vlastnosti, ktoré by nechcel mať. Preto ti aj tá najväčšia mrcha na svete prikývne, ak jej povieš – „Si dobrosrdečná a pre ľudí, na ktorých ti záleží, vieš urobiť naozaj veľa…aj keď oni to nevedia oceniť.“

Táto technika mi veľmi zjednodušila balenie a je to pre mňa veľká zábava, keď vidím ten ohromený výraz, že som niečo správne prečítal.

Počkaj, vravíš, že ti ešte nestačilo a chceš vedieť viac? Mám tu teda pre teba ďalšie praktické príklady pre lepšiu predstavu a na použitie v teréne:

Ak sa žena zdá byť tvrdohlavá – „Zdá sa mi, že neprijímaš cudzie názory, pokiaľ o nich nepremýšľaš a neprivlastníš si ich.“

Pre staršie a hravé povahy – „Stavím sa, že si veľa ľudí myslí, ako dospelo sa chováš, ale vidieť z teba, že si v srdci stále ešte to dobré malé dievčatko.“

Alebo – „Ako tak počúvam spôsob, ktorým hovoríš veci, vyzeráš ako niekto, kto sa pozerá na svet skrz svoje emócie a riadiš sa svojimi pocitmi.“ S týmto bude drvivá väčšina žien súhlasiť.

Veď žiadna žena neuvažuje logicky, ale emocionálne. A práve tento poznatok je kľúčom k úspechu s nimi.

 

Ak ti je niečo ohľadom cold readingu nejasné, otázky smeruj dolu do komentárov – budem reagovať na každú z nich.

Nie si autorom na blogu chlap20.sk, ale chceš aj ty niečo k téme hodnoty, príťažlivosti, vzťahov povedať a myslíš si, že by sme mali tvoj článok uverejniť? Napíš mi na michal@chlap20.sk

2 KOMENTÁRE

  1. Podľa mňa sú to tzv. truizmy, nemám pravdu? Teda nie som si istý, preto sa pýtam. Strašne mi to pripomína truizmus ktorí bol v knihe od Neila Straussa – Hra: „Veľa ľudí si o tebe myslí že si namyslená, ale ja viem, že sa mýlia a niekde vnútri sa stále skrýva to milé a bojazlivé dievča…“

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here