Prvá spoločná dovolenka – 4 veci, na ktoré si daj pri nej pozor!

6

Veľký test vášho vzťahu - prvá spoločná dovolenkaChodíte už spolu pár mesiacov, prípadne nejaký ten rok, avšak ešte spolu nebývate a dohodnete sa, že pôjdete na prvú spoločnú dovolenku.

Obidvaja si predstavujete aké to bude krásne byť spolu celých 14 dní bez povinností, len si to budete užívať.

Problém nastáva, keď vaše predstavy o oddychu a užívaní sú rôzne.

V mojom prípade sme s priateľkou bývali v rôznych mestách a tak sme sa stretávali väčšinou cez víkendy.

Buď som ja prišiel za ňou alebo ona za mnou.

Mali sme ideálny vzťah. Za prvý rok sme nemali ani jednu hádku. Všetko nám klapalo, vo všetkom sme si rozumeli.

Bolo to až neuveriteľné, ako sme sa navzájom dopĺňali.

Raz som počul, že ak sa mi zdá niečo príliš pekné, aby to mohla byť pravda, je to pravdepodobne preto, že to pravda nie je. A časom sme na to obaja prišli a naša prvá spoločná dovolenka bola prvým veľkým testom nášho vzťahu.

 

Prvá spoločná dovolenka – ako správne vybrať dovolenku?

Pri výbere dovolenky sme strávili hodiny a hodiny času.

Prechádzali sme si možnosti v katalógoch a porovnávali sme si to s našimi možnosťami finančnými. Ísť autobusom sa nám zdalo príliš nepohodlné a isť lietadlom bolo  naše možnosti zase príliš drahé na.

Zhodli sme sa na kompromise – kombinovaný zájazd (tam autobusom, naspäť lietadlom). Vybrali sme si 3* penzión bez klimatizácie. Boli sme uistení, že dostaneme manželskú posteľ a že izby budú vyzerať ako na obrázku.

Ak by ste takú možnosť dopravy zvažovali, tak to neodporúčam.

Dnes už sme múdrejší. Chodíme cez rakúske a nemecké CK mimo hlavnú sezónu, bývame v 5* hoteloch all inclusive a vyjde nás to lacnejšie ako tá naša prvá dovolenka kombinovanou dopravou bez stravy.

 

Problémy nastali pri balení

Žena sa balí na dovolenkuBol som zvyknutý, že baliť sa má týždeň pred dovolenkou. Tak sa to u nás vždy robilo, veci boli porozkladané po celom byte, aby sme videli, či nám náhodou niečo nechýba.

Priateľka bola posledné dni u mňa a nechápala, že prečo mám všade taký bordel a ja som zase nechápal, prečo sa nebalí, veď o pár dní už odchádzame.

Nepáčilo sa jej, prečo chcem brať až toľko vecí.

Načo mi je nafukovačka? Načo mi je prístrešok? Keď prišiel deň D, ona sa stále ani nezačala baliť. Čas sa blížil, hodina do odchodu a stále mala dosť času.

Išlo ma poraziť.

Za 15 minút sa zbalila a bez problémov sme odchod stihli.

[chlap_webinar]

 

Komplikácie po príchode na miesto

Cesta bola hrozná. Asi 32 hodín sme sedeli v autobuse s krátkymi prestávkami po približne 4 hodinách.

Prišli sme na miesto, penzión bol taký, ako sme si ho predstavovali, len samozrejme izba bola bez manželskej postele. Hneď som delegátovi povedal, že nám tu manželskú posteľ sľúbili, prečítal si náš voucher a spýtal sa ma, že kde to je napísané?

Našťastie mali takú izbu voľnú a tak sme dostali to čo som chcel (nie na každej dovolenke to bolo pravidlom).

Priateľke sa nepáčilo, že sa naťahujem s delegátom. Ona by zobrala aj tú prvú izbu čo nám ponúkli.

Chcela sa hlavne vybaliť a osprchovať, a ja som jej svojim dohadovaním zobral ďalších 30 minút.

Na rad prišlo vybaľovanie a boj o pozície v skriniach. Keď som bol u priateľky na návšteve, rešpektoval som jej usporiadanie a miesto, ktoré mi na veci vyhradila a keď bola ona u mňa, rešpektovala zase to moje.

Tu sme sa ale bili o “strategické miesta” a opäť nastala hádka o to, ako by sa malo vybaľovať.

 

Rozdielne predstavy o programe na dovolenke

Žena sa opaľuje na lehátku Samozrejme naše predstavy o programe boli opäť rozdielne. Bol som zvyknutý, že na pláži v sezóne sa môže byť maximálne do 11. a potom zase po 15.

Lenže bola to priateľkina prvá dovolenka a ona tomu nerozumela (:D) a tak sme sa skoro každý deň hádali, či už ideme na izbu alebo nie.

Občas sme odchádzali až 12:30 a ísť po tom najväčšom úpeku s nafukovačkou a prístreškom v ruke, keď v tieni je 35 stupňov, bolo na mňa veľa.

Po obede si zvyknem na dovolenke pospať, priateľka chcela ísť nakupovať.

Po večeri som bol unavený, priateľka chcela ísť na disku.

Obzeranie stánkov ma neskutočne nudilo, priateľka sa v tom vyžívala.

Väčšinu času som strávil v tieni, priateľka sa upiekla zas na slnku do ružova ako prasiatko.

 

Spoločná dovolenka ako test spoločného života

Myslím si, že pred tým, než dvaja začnú spolu bývať, by mali ísť spolu na dovolenku.

Keď sa vidíte raz za týždeň, ste spolu 2 dni a z toho polovicu času strávite v posteli, nemáte možnosť sa naozaj spoznať.

Dovolenka je super práve v tom, že ste spolu 24 hodín denne a určite prídu kritické situácie, kde sa váš charakter odhalí v plnej kráse. Za tých pár dní, spoznáte svojho partnera lepšie ako za ten čas, čo ste dovtedy spolu strávili.

Sú len dve možnosti. Buď to váš vzťah posilní alebo ho to môže zničiť.

My sme si tie naše problémy dokázali vyriešiť a našli sme synergické, prípadne kompromisné riešenia. Napríklad priateľka išla pozrieť stánky a ja som si zatiaľ pospal. Obaja sme boli spokojní a o to predsa išlo.

Na záver dovolenky sme si dali plavbu loďou na druhé výročie nášho vzťahu a keďže sa nikto iný na tento výlet neprihlásil, mali sme súkromnú romantickú plavbu len pre seba.

Do dnes milujeme spoločné dovolenky napriek tomu, že niektoré veci stále robíme inak. Už sa teším, kedy pôjdeme na tú ďalšiu 🙂

Aký je tvoj názor na prvú spoločnú dovolenku? Bolo to úplne super alebo tiež nastali podobné konflikty ako u nás?

[MT_vztah]

The New Guy je vekom najstarším autorom blogu chlap20.sk. So svojou priateľkou sú vo vzťahu už 9 rokov a majú spolu malého syna. Vo svojich článkoch sa zameriava hlavne na to, ako si získať vzťah a ako ho následne udržať.

6 KOMENTÁRE

  1. Tak ja sa chystám na prvú spoločnú dovolenku teraz ibaže máme k tomu pribaleného aj môjho 3,5 ročného syna. Tak uvidíme či nás to zabije alebo posilní 🙂

  2. super článok, takáto dovolenka vzťahu určite prospeje. Osobne si myslím, že pri balení to býva skôr naopak, žena je už dávno zbalená a muž je ten kto ma stále as 😀 😀

  3. Ty musis pochadzat z dost cudnej rodiny.. balit sa tyzden pred dovolenkou a striktne sa vyhybat slnku v presne vymedzenych casoch? Sex asi az po svadbe. nie?

    • @Mimi: Co mas proti sexu az po svadbe? Ak to obom vyhovuje, je to podla mna OK… Jeden z mojich kamosov (asi jeden z najlepsich balicov, akeho poznam) to tak urobil… Odsexoval si svoje, uz ho tie jednorazovky nebavili a jeho vtedajsia priatelka (sucasna manzelka) chcela pockat az po svadbe, tak to respektoval… Myslim, ze manzelmi su uz vyse 5 rokov…

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here