Ako si užívať veci, z ktorých máš STRACH?

0

Vo videu ti dám návod, ako si užívať aj nepohodu a veci, ktoré ti nie sú zo začiatku veľmi príjemné.

Okrem toho ti poviem, ako „oklamať“ hlavu, aby si sa púšťal do vecí, o ktorých vieš, že by si ich mal robiť, ale máš z nich STRACH.

Pozri si video hneď teraz až do konca a dozvieš sa to:




Odoberaj CHLAP 2.0 videá

 

Aká je tvoja zóna komfortu?

Komfortná zóna je miesto, kde sa momentálne nachádzaš – kde si v tvojom živote, kde ti je všetko príjemné, nič ťa nestresuje. Máš auto, aké máš. Máš bývanie, aké máš, žiješ na mieste, kde žiješ, máš prácu, akú máš, máš voľný čas, aký máš…

Čiže tvoj súčasný život je vnútri tejto zóny komfortu. Tam je pohodlie. Tam ťa nič nestresuje. Lenže to zradné na tom je, že v tejto komfortnej zóne stagnuješ. Nikam sa  neposúvaš, tvoj život sa nezlepšuje a neposúva ďalej.

To, čo ťa naozaj posunie ďalej, tie veci ktoré chceš, tak sú mimo tvoju komfortnú zónu. Viac peňazí, lepšie ženy, lepšie auto. Mať viac času, mať viac oddychu.

Lenže to, čo sa nachádza mimo tvoju zónu komfortu, tak z toho máš strach. Je to niečo neprebádané, niečo nové. Máš strach, že neuspeješ. Máš strach, že sa ti niečo stane, na čo nie si pripravený.

Vďaka tomu, že vychádzaš mimo svoju zónu komfortu, tak vďaka tomu rastieš.

Ak robíš veci, ktoré nepoznáš, tak vďaka nim rastieš. Máš tam viac vzrušenia, máš tam viac radosti a vďaka tomu žiješ. Akonáhle budeš len zostávať v zóne komfortu, v tom teplučkom hniezdočku, ktoré v tomto momente máš, tak koniec koncov, deň po dni, budeš postupne slabnúť, stagnovať a budeš sa cítiť horšie a horšie.

Nejde o to, aby si zákonite prekonával svoje fóbie a chodil do výšok, vešal si na seba hadov, dával ruky do pavúčích hniezd alebo niečo podobné. Nejde o to, aby si robil extrémne veci, ale aby si našiel, čo ťa naozaj skutočne motivuje, čo skutočne chceš a išiel si za tým.

 

Prezradím ti tajomstvo

Nie je to o tom, aby si nemal strach z ničoho a všetko si obsiahol vo svojej komfortnej zóne.

Prezradím ti jedno tajomstvo. Chceš? Ja mám dodnes trému, keď rozprávam pred ľuďmi. Lenže to nedávam na sebe poznať. Nedávam na sebe poznať, žeby ma to nejako paralyzovalo, obmedzovalo. Je to pre mňa výzva.

Nejde o to nemať strach, ale prekonávať ho a ísť do toho aj napriek tomu, že mám strach. Aj keď máš v tomto momente trému, aj keď sa nechceš do toho pustiť, tak ti odporúčam, keď zacítiš, že je tu niečo do čoho by si mal ísť, tak tú vec sprav.

Možno ti hlava hovorí: „Nemusím, nechce sa mi, kašlem na to, veď sa mi to nepodarí.“ Nepočúvaj tento hlas, sprav tú vec a uvidíš, že tvoje očakávania sa pravdepodobne ani nenaplnia.

Môžeš mať nejaké bežné strachy, ako je povedzme – ísť sa zoznámiť s nejakou ženou, povedať niekomu niečo, čo sa ti nepáči, alebo zdvihnúť telefón a rozprávať sa s niekým, s kým sa nechceš rozprávať. Všetko sú to bežné strachy, ktoré dokážeš prekonať.

 

Poviem ti príklad

Vieš o tom, že jeden z najväčších strachov, ktorí majú ľudia je rozprávanie pred ľuďmi? Rozprávať na kameru, rozprávať pred davom ľudí…

Pred istým časom som bol svedkom na jednom živom tréningu, kde sa prednášajúci spýtal ľudí: „Kto má strach rozprávať pred ostatnými?“

Bolo tam asi 400 – 500 ľudí a zdvihlo sa niekoľko desiatok rúk: „Áno, máme strach rozprávať pred ostatnými.“

Následne im položil jednoduchú otázku, ktorá zmenila aj moje vnímanie. Opýtal sa: „Dobre. Keď vám dám milión eur, kto teraz vybehne za mnou a bude tu rozprávať 5 – 10 minút pred všetkými ostatnými?“

Zrazu sa situácia zmenila a ľudia, ktorí mali predtým strach by už do toho išli. Čo sa stalo? Jedna jednoduchá otázka a behom pár sekúnd dokázali prekonať svoj strach a spraviť niečo, čo by predtým nespravili.

Ak nájdeš silnejšiu motiváciu, teda ak nájdeš niečo silnejšie ako je tvoj strach, tak ho prekonáš.

Toto je presne to, čo ti chcem dať v tomto článku. Vieš, že existuje komfortná zóna. Vieš, že by si mal prekonávať strach. Lenže možno si doteraz nemal dôvod, prečo by si mal prekonávať strach a mal by si sa púšťať do vecí, z ktorých strach máš.

Keď nájdeš niečo silnejšie ako je tvoj aktuálny strach, tak sa ti podarí do toho ísť. A na to stačí, aby si len oklamal svoju hlavu. Môžeš si vybrať pozitívnu alebo negatívnu motiváciu.

 

Pozitívna alebo negatívna motivácia bude pre teba lepšie fungovať?

Pozitívna motivácia môže byť, že ak získaš kontakt na neznámu babu, čo si nespravil posledné mesiace a vieš, že by si to mal spraviť, ale máš z toho strach. Čo ti povie? Odmietne ťa?

Môžeš si povedať, že ak to spravíš, tak pozitívna motivácia bude, že budeš mať ďalšiu ženu do svojho okolia, s ktorou môžem chodiť na rande a ktorá môže byť láskou tvojho života. Keď to spravíš, tak môžeš ísť potom na drahšiu večeru, ktorú si dopraješ. Čiže niečo si dopraješ, dáš si odmenu, niečo pozitívne, čo sa stane, keď tú danú vec spravíš.

Alebo možno bude pre teba viac fungovať negatívna motivácia. Napríklad: „Ak to nespravím, ak dnes nepôjdem…“

Môžeš sa staviť so svojím kamarátom alebo sám so sebou, že si dáš „trest“, ak to niečo nespravíš. To je už na tebe. Napríklad, ak nepôjdeš a nezískaš kontakt aspoň na jednu ženu, tak dáš 100 eur nejakej politickej strane, ktorú nemáš rád. Alebo dáš 100 eur alebo 200, alebo 50, koľko je pre teba bolestivé, tak dáš túto sumu niekomu, koho nemáš rád.

Otázka je: „Čo spravíš radšej? Pôjdeš a zoženieš si ten kontakt? Alebo dáš radšej peniaze politickej strane či človeku, ktorého nemáš rád alebo niečo podobné?“ Ak radšej zaplatíš tú sumu, tak si ju navýš, aby si mal motiváciu a našiel si niečo silnejšie, ako je tvoj strach.

 

Tiež pracujem stále so svojou komfortnou zónou

To isté sa dialo v minulosti aj mne. Aj ja každý jeden deň objavujem spôsoby, ako prekonávať svoju komfortnú zónu.

Milujem teplú vodu, wellness, sauny a tak ďalej, ale začal som sa napriek tomu sprchovať studenou vodou. Praktizujem to už niekoľko rokov.

Nehovorím, že teraz sa máš aj ty sprchovať studenou vodou alebo robiť to takým spôsobom, akým to robím ja, ale pochopil som, že teplá voda je moja zóna komfortu a pokiaľ nerobím každý jeden deň niečo, čo ma dostáva mimo moju zónu komfortu, tak ako keby som nežil.

Tiež aj ja potrebujem niečo, aby som prekonával svoj strach, aby som robil veci, ktoré sú mi nepohodlné a aby som si následne užíval tú nepohodu.

Cieľom tohto celého je vychádzať mimo svoju zónu komfortu, vyhľadávať príležitosť, v ktorých cítiš jemné vzrušenie, jemné šteklenie v brušku, ktoré ti naznačuje, že máš trému, že máš strach.

Ale to, aby si ju prekonal je len obyčajným zvykom. Tento zvyk prekonávať strach ti pomôže vo viacerých oblastiach v tvojom živote, v škole, v biznise, v zdraví, v práci, vo vzťahoch, medzi priateľmi atď… Vychádzaj mimo svoju zónu komfortu.

Napíš mi dole pod toto video z čoho máš ešte stále strach a čo sa bojíš spraviť. Verím, že toto video ti pomohlo k tomu, aby si také niečo spravil. Môžeš si dať sám dolu pod toto video výzvu, že čo spravíš, keď nespravíš tú vec, z ktorej máš strach, alebo čo spravíš, keď spravíš tú vec, z ktorej máš strach.

Ak sa ti toto video páčilo, pomohlo ti, byť lepším chlapom, tak ho určite zdieľaj a odporuč ho aj svojim kamarátom.

Pridaj sa aj na odber môjho Youtube kanálu a blogu chlap20.sk, kde sa dozvieš, ako môžeš byť vysokohodnotným chlapom a prinášať ženám lepšie zážitky.

Michal Kopecký je zakladateľom hnutia CHLAP 2.0 a jeho cieľom je pomôcť mužom a ženám nájsť, získať a udržať si svojho vysnívaného partnera, s ktorým budú šťastní vo vzťahu. Napísal knihu Aj ja som CHLAP 2.0, ktorú môžeš získať napr. na Martinuse tu »

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here