S veľkou mocou ide ruka v ruke aj veľká zodpovednosť (a možno pád na hubu)

0

veľká moc veľká zodpovednosť Nepovedal som ti ešte úplne celú pravdu…

To, že čítaš moje články, prechádzaš moje kurzy a aplikuješ dané rady a odporúčania v praxi, ti jednoducho zmení život.

A s tým je spojený aj jeden háčik.

Zrazu sa v tvojich rukách ocitne veľká moc. Moc, ktorú si nikdy predtým nemal.

Vo filme Spiderman povedal strýko Ben Petrovi Parkerovi: “S veľkou mocou prichádza aj veľká zodpovednosť.”

Teraz už nie si ten zatrpknutý ťuťmák, ktorý bol pre ženy len handrou a s ktorým nechceli nič riešiť. (Teda okrem toho, že ich občas pozveš von a ony sa ti mohli kedykoľvek vyplakať.) Bol si proste typický dobrý chlapec.

V tvojom živote je oveľa viac žien. Sexu máš dostatok a ženy si ťa konečne všímajú.

 

Z nejakého dôvodu však nie si šťastný…

Tvojim kamarátom a babám, ktoré ťa do tohto okamihu poznali, niečo na tebe jednoducho nesedí. Hovoria ti, že si „iný“. Že si sa zmenil a už to nie si ty.

A samozrejme sa im to nepáči, lebo ťa už nemajú vo svojej moci.

Pripadáš im arogantný, namyslený, neskromný. Prichádzaš o nich… Strácaš priateľov, s ktorými si sa kamarátil už dlho. S ktorými si toho zažil tak veľa…

 

Čo presne sa to s tebou stalo?

s veľkou mocou prichádza veľká zodpovednosť“Však Michal hovoril, že musím byť na ženy zlý! Takých predsa ony chcú. Tvrdil, že sa im mám prestať pchať do zadku a že ich musím podpichovať a byť k ním vtipne drzý.“

Pravda, prejdeš si môj Princíp Príťažlivosti 80/20Pravidlo 5-tich alebo iné z mojich univerzálnych princípov a aplikuješ ich do praxe.

Tu však príde prvý kameň úrazu: Desiatky rokov si si tvoril určité vzorce, na základe ktorých fungovala tvoja myseľ a na základe ktorých sa vyformovala tvoja osobnosť.

Je to presne to isté, ako keby si celý život trel biedu a zrazu vyhráš v športke milión. Ako ťa to zmení? V prvom rade trocha zbesnieš. Nebudeš vedieť, čo s toľkými peniazmi.

Tvoje naučené vzorce myslenia spôsobia, že ich za krátku dobu rozflákaš a budeš na tom rovnako, ako si na tom bol predtým (аk nie horšie).

No a ty by si to zrazu chcel zmeniť. 

Jasné, zistíš, že nemáš byť ten dobrý chlapček, ktorý si má nájsť viac žien. Dobrý chlapec sa však netransformuje na alfa samca či Magnet na ženy…ale najprv na hajzlíka.

Problém spočíva v tom, že ty vezmeš nejakú praktiku a využiješ ju ako záplatu na to, čo ťa trápi. Začneš to aplikovať v praxi. A ono to bude prinášať nejaké úspechy.

Ale potom narazíš na svoju osobnosť. Ty si to jednoducho vysvetlíš po svojom…

Ja ti síce poskytnem mapu, ale nepridám ti k nej aj 400 stranovú príručku o tom, čo všetko ťa čaká a čo za nástrahy ti budú stáť v ceste.

 

Začneš nad tým zrazu premýšľať

s veľkou mocou ide veľká zodpovednosť

“Z koľkých percent mám byť teraz na ňu zlý, aby som bol pre ňu príťažlivý?

Ako pôsobí moja reč tela? Prešli už 3 sekundy od okamihu, keď som sa jej dotýkal posledný raz? Pod akým uhlom jej mám naložiť po zadku?“

Budeš naučený nejaké techniky, triky či spôsoby správania. Zrazu ale nadobudneš pocit, že vieš všetko a dokážeš zbaliť každú.

Že vlastne ty si tá hodnota, tá najväčšia výhra pre ženu. Že sa ony musia o teba snažiť a ty si naopak môžeš k ním dovoľovať, lebo v sekunde si vieš nájsť inú.

Staneš sa robotom. Nad všetkým prehnane rozmýšľaš. Prestaneš mať správny odhad a takmer vždy to prestrelíš.

Ženy to samozrejme vycítia. Prestaneš pri nich byť sám sebou, cítia, že sa iba na niečo hráš a nie si prirodzený. Pôsobíš namyslene, arogantne a strojene…

 

Chápem, ale čo s tým robiť?

Odpoveď je jednoduchá. Chce to čas. Osobnosť a myslenie sa zo dňa na deň len tak zmeniť nedá.

Držíš sa princípu “Fake it till you make it“ (anglické príslovie, v preklade znamená predstieraj to, kým to nedosiahneš). Potrebuješ si to ale (аko ja hovorím) “odsrať“.

Niekedy musia prejsť mesiace, ba až roky, kým sa prispôsobíš celým svojím „ja“ a novo naučené schopnosti a vynovené myslenie sa aplikujú do tvojej osobnosti.

Ide o zložitý proces. Na začiatku si nikto. A potom si zrazu začneš myslieť, že si niekto. Výsledok však bude reálne niekde uprostred…

Následne sa to ustáli. Prestaneš sa vyťahovať, upokojíš sa a nebudeš ženy riešiť.

Budeš mať zdravé sebavedomie a ženy síce budú súčasťou tvojho života, no nie jeho cieľom. Prestaneš uvažovať nad nejakými princípmi alebo pravidlami.

Jednoducho sa stanú tvojou súčasťou. Začneš si tiež ženy vážiť ako ľudské bytosti, budeš ich rešpektovať.

Nebude ťa to tak ťahať k tomu, aby si ich za každú cenu podpichoval a doberal si ich.

 

Prešiel som si týmto procesom osobne

ja-na-pokeci-v-2007Jasné, ja som tiež bol kedysi “Nikto“. Ženy ma nepovažovali za príťažlivého, nechceli so mnou absolútne nič mať.

Nebol som ani úspešný, ani nejaký extra fešák.

Až v momente, keď som pochopil určité princípy a začal sa podľa nich správať, tak mi to zrazu prinieslo do života oveľa viac žien, rande či sexu…

Bolo toho na mňa veľa, nebol som na to proste pripravený. Zrazu som si myslel, že aký som ja majster sveta. Bol som však len arogantný a namyslený.

Z každej strany som počúval, že som sa zmenil a že som teraz namyslený. Či už od kamarátov alebo rodiny. Samozrejme aj od žien, s ktorými som sa len začínal zoznamovať. Au!

 

Padol som na hubu

Uvedomil som si, kde som sa niekedy nachádzal. Vrátil som sa myslením presne tam , kde som kedysi začínal.

Stal som sa viac pokorným, vedel som, že sa nemôžem len tak na niečo hrať. Týmto spôsobom som prepojil moje nové „ja“ s tým starým. Nie som ani úplný hajzlík, ktorý si robí so ženami, čo si zmyslí, ale určite tiež nie ťutko, s ktorým by ženy zametali podlahu.

Viem niečo oceniť, dať kompliment, uznať si, že pravdu má ten druhý a ja sa mýlim…

Netváril som sa už, že som pre ženy tá najväčšia výhra. Prestal som toľko cúvať. Namiesto metódy s jedným krokom dopredu (záujem) a piatimi krokmi vzad (nezáujem) som aplikoval metódu dva kroky vpred a potom jeden vzad.

A aj keď žena reagovala na nejaké z mojich podpichnutí najprv urážlivo, tak som si to vždy nejako následne vyžehlil na základe môjho správania.

Čo si z toho môžeš zobrať ty?

Nechci všetko hneď.

Viem, že zážitky, ktoré momentálne so ženami máš, sú pre teba niečo nové. A fascinuje ťa to.

Možno sa v tomto momente zaľúbiš. Následne môžeš veľmi rýchlo skĺznuť k osobnosti, ktorú si mal kedysi (vzhľadom na to, že tvoje jadro je identické s tým, aké bolo predtým, čo si sa naučil rôzne princípy a techniky).

Áno, obdobie prechodu je veľmi krehké.

Vydrž to však. Makaj na sebe.

Musíš prijať fakt, že to nebude hneď a že tým, kým si teraz, už o rok nebudeš. Verím, že to zvládneš!

[MT_prva_sprava2]

Michal Kopecký je zakladateľom hnutia CHLAP 2.0 a jeho cieľom je pomôcť mužom a ženám nájsť, získať a udržať si svojho vysnívaného partnera, s ktorým budú šťastní vo vzťahu. Napísal knihu Aj ja som CHLAP 2.0, ktorú môžeš získať napr. na Martinuse tu »

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here