10+1 dôvodov, prečo by si mal začať cvičiť

6

10+1 dôvodov, prečo by si mal začať cvičiťV dnešnej dobe si je väčšina ľudí vedomá toho, aké výhody telu prináša cvičenie a silový tréning.

Vďaka aktívnemu životu si nielen vybuduješ svalovú hmotu a skrášliš svoje „krivky“, ale zároveň posilníš srdcovú činnosť, prekrvíš a tým aj ozdravíš pokožku, dokonca zlepšíš aj svoj sexuálny život.

Už 20 minút jazdy na rotopede, znižuje hladinu stresových hormónov minimálne na dve hodiny. Stres, podráždenosť a únavu viditeľne zmierňuje aj nenáročné posilňovanie. Za niekoľko týždňov budeš mať silnejšie svaly, bude sa ti lepšie dýchať a možno budeš dokonca lepšie aj spať.

S cvičením ide ruka v ruke aj zdravé stravovanie. Ak sa chceš teda cítiť dobre a vitálne, je nutné, aby si obe tieto zložky vzájomne prepojil.

 

Aké výhody cvičenie prináša?

1. Štúdie ukazujú, že pravidelné cvičenie ti pomôže oveľa rýchlejšie, a pritom bezpečne schudnúť. Vysnívanú váhu si potom ľahšie udržíš bez tzv. jojo efektu.

2. Aktívny život zlepšuje tvoj vzhľad i sexuálny život. Podporuje totiž tvorbu kolagénu a prekrvenie kože. Pleť tak viac žiari a vrásky sú menej viditeľné (len pre ženy?). Vďaka tomu si zvýšiš sebavedomie a sformuješ postavu. Čo povedie tiež k lepšiemu sexu.

3. Pohyb znižuje krvný tlak a cholesterol. Cvičenie zvyšuje dobrý HDL cholesterol a znižuje zlý LDL cholesterol, triglyceridy.

4. Pravidelné cvičenie znižuje riziko stareckej demencie, a to v priemere až o 40%. Vedci tiež zistili, že ľudia, ktorí pravidelne cvičia, sú zručnejší, majú lepšiu pamäť, ľahšie sa rozhodujú a efektívnejšie riešia problémy. Cvičenie má totiž priaznivý vplyv aj na kardiovaskulárny systém. Vďaka tomu sa v ňom tak rýchlo nevytvárajú zrazeniny, ktoré potom bránia správnej výžive a funkcii mozgu.

5. Cvičením tiež znížiš riziko ochorenia na osteoporózu, srdcové ochorenia, cukrovku a rakovinu. U žien po tridsiatke, ktoré pravidelne cvičia, napríklad dochádza k výraznému zníženiu rizika vzniku rakoviny prsníka. Podľa vedcov to môže byť spôsobené tým, že cvičiace ženy majú menej tukového tkaniva. To v malej miere produkuje ženský hormón estrogén, ktorý môže čiastočne zohrávať úlohu vo vzniku rakoviny prsníka.

ako zvýšiť hodnotu chlapa cvičenie

6. Cvičenie podporuje rast svalovej hmoty, spevňuje kĺby a zvyšuje hustotu kostí.

7. Telesná aktivita zlepšuje trávenie a vstrebávanie živín z potravy, podporuje zdravé vylučovanie toxínov prostredníctvom potných žliaz a predchádza zápche.

8. Srdce a pľúca sú vďaka pravidelnému cvičeniu odolnejšie a pracujú efektívnejšie. Lepšie sa ti dýcha a máš viac energie na ďalšie aktivity. Všetko si môžeš tak oveľa viac užiť.

9. Pravidelný pohyb zvyšuje citlivosť tkanív voči inzulínu a znižuje riziko vzniku cukrovky typu 2. Lenže nie je cvičenie ako cvičenie. V prevencii cukrovky typu 2 je ale dôležitejšia intenzita cvičenia ako jeho dĺžka. Takže veľmi tvrdé posilňovanie či veľmi intenzívny pohyb ako šprint, sú lepšie ako menej záťažové cviky.

10. Pravidelné cvičenie spôsobuje uvoľňovanie endorfínov (hormóny šťastia), ktoré fungujú ako prírodné antidepresívum. Vďaka tomu kvalitnejšie spíš, nie si tak vystresovaný a úzkostlivý, neprepadáš depresiám a celkovo sa cítiš lepšie naladený.

Zdroj: fithall.sk

11. A doplním k tomu ešte niečo ja. Väčšina žien kašle na namakaných svalovcov, ktorým všade možne vidno žily a sú nafúknutí vodou. Ich zaujíma hlavne fakt, že niečo pre seba robíš. Že dokážeš podstúpiť nejakú drinu, dokážeš sa o seba starať a pracuješ na sebe. Svaly a lepšie zdravie sú len „vedľajší účinok“ ;). Osobne cvičím sám pre seba, nie pre druhých.

A keď k tomu pridáš ešte doplnky od myprotein.sk, ktoré ja osobne beriem už roky, tak to tvoje výsledky znásobí a urýchli.

 

A ako pomáha cvičenie v priťahovaní žien a v lepšom životnom štýle tebe? Podeľ sa o to do komentárov pod článkom.

[MT_sebavedomie]

Michal Kopecký je zakladateľom hnutia CHLAP 2.0 a jeho cieľom je pomôcť mužom a ženám nájsť, získať a udržať si svojho vysnívaného partnera, s ktorým budú šťastní vo vzťahu. Napísal knihu Aj ja som CHLAP 2.0, ktorú môžeš získať napr. na Martinuse tu »

6 KOMENTÁRE

  1. Doplním ťa Casanova.

    Či si to priznáme, alebo nie, od našej životosprávy závisí či sa dievča bude po našom výstreku zalizovať, alebo krútiť ako pred dávením. Tým narážam na životosprávu. Na internete existuje neobmedzené množstvo informácií na túto tému.

    Nezanedbávaj to!

    Prídávam niekoľko mojich postrehov. Nejedz toto – lebo tvoje semeno:

    1. Syry -je, podľa dievčat, nechutne aromatické
    2. Pikantné jedlá -bude príliš horké
    3. Prílišné korenenie a solenie -bude aromatické a nechutné
    4. Alkohol -bude horké

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here