Buď chlap a začni sa podľa toho aj obliekať!

18

Buď chlap a začni sa podľa toho aj obliekať!Milujem sa pohodlne obliekať!

Rifle, tričko, mikina…

Dokonca som kedysi na strednej škole nosil „vačkáče“ a mal som voči rifliam odpor.

To, že ženy skôr tieto veci odpudzovali a na zadku sa mi robili fľaky, keď som ich mal spotené (stres zo školy), mi však tiež na atraktivite nepridávalo.

Áno, to, že ma kedysi ženy nechceli, obchádzali ma a brali ma iba ako dobrého kamaráta, súviselo najmä s mojou povahou dobráka.

Bol k nim príliš dobrý, milý, zlatý a bol som z nich hotový.

 

Nebolo to však iba o mojom správaní

To, ako som sa k ženám choval, bola iba jedna strana mince.

No dosť podstatné bolo aj to, ako som na ne pôsobil, keď sa na mňa prvý krát pozreli.

Vtedy som ešte mal dlhé vlasy a vždy ich zdobila nejaká čelenka (prekvapený?).

Bol som síce vysoký, ale riadne chudý a keď zafúkalo, ledva som to ustál.

Nosil som jedno tričko a jedny rifle celý týždeň, pretože mi to bolo jedno.

Nepoužíval som žiaden parfém, nezaujímal som sa o módu a už vôbec ma netrápilo, či mám čisté topánky alebo upravené nechty (tie si obhrýzam dodnes).

 

Začalo sa to ale meniť

Po tom, ako som sa vyprdol v 3. semestri na vysokú školu, začal som robiť priamy predaj.

Stretával som sa teda s ľuďmi a chcel im niečo predať (mimochodom vynikajúca škola života!).

Dosť podstatné bolo, aby som nejak vyzeral, pretože to k tomu jednoducho patrilo. Maturitný oblek som však v tejto branži dosť rýchlo zodral.

Bolo na čase kúpiť si nový. Zo zarobených peňazí som teda do seba zainvestoval do nového (vždy investuj najprv do seba!).

Kúpil som si lesklý čierny biznis oblek s jemnými pásikmi a dal som si ostrihať aj tú moju hrivu.

 

Nie len ostatní ma začali inak vnímať

Po tom, ako som sa začal inak obliekať, som začal pozorovať jednu zaujímavú vec.

Keď som chodil v obleku, nohaviciach, košeliach, kravatách, svetríkoch, ľudia sa ku mne inak správali.

Pristupovali ku mne s rešpektom a brali ma vážne.

Navyše, zmena môjho štýlu obliekania mala aj na mňa samotného dosť podstatný vplyv.

Prirodzene a podvedome som začal meniť svoj prejav, vystupovanie a pôsobil som vážnejšie a sebavedomejšie (áno a to len kvôli takejto drobnej zmene v obliekaní).

 

A čo na to ženy?

Vždy, keď som sa pustil do reči s nejakou neznámou, nebrala ma ako nejakého úchyla a nemala pocit, že ju idem zbytočne otravovať.

Oblek, sako či elegantná košeľa spravili vždy svoje a pozitívne to na ne pôsobilo (o chvíľu ti prezradím, prečo).

Moje kamarátky si taktiež túto moju zmenu všimli. Bežne mi vraveli, ako dobre v tom vyzerám a ako mi to sekne.

Zistil som, že sa im páčia chlapi v oblekoch a začal som to proti nim aj „zneužívať“:)

 

Ženy nás vnímajú trochu inak

Vrátane tohto som časom pochopil, že ženy nás vnímajú trochu inak, ako si my myslíme:

  • miesto toho, koľko máš kociek na bruchu, ženy zaujíma viac to, že chodíš do posilky a makáš na sebe
  • miesto toho, akého ho máš veľkého, ich zaujíma viac to, čo s ním dokážeš
  • miesto toho, ako vyzeráš, ich zaujíma viac to, ako sa o seba staráš (parfém, oblečenie, čistota, hygiena)
  • miesto toho, aké máš auto, sa pozerajú viac na to, že dokážeš zarobiť dostatočne veľa na to, aby si sa vedel o ňu postarať

 

Tak buď chlap a začni sa podľa toho obliekať

Je fajn obliekať sa tak, ako ti je pohodlné. Aby si ma nepochopil zle, doteraz rád chodím v teniskách, rifliach, tričkách či mikine.

Nevezmem si na prechádzku moje najlepšie topánky či elegantné sako.

Elegantný dokonca nemusí ani znamenať nudný, fádny či oničom.

Je to o spojení moderných elegantných prvkov ako je sako + košeľa či tričko a s ležérnymi riflami.

Nedávno som našiel jeden eshop s takýmito vecami a môj šatník už zdobí 5 nových moderných košieľ (aspoň už nikdy nebudem nosiť celý týždeň jedno tričko hah!).

Buď chlap košele

Dlho som hľadal tento typ košieľ a konečne som ho našiel. Určite odporúčam.

Ak si ich nezoženieš v eshope, pokojne vytiahni nejakú kamarátku, nech ti ich pomôže hľadať v bežných predajniach (aspoň spolu strávite hodiny času pod zámienkou, pretože sa ťažko hľadajú…)

A aký je tvoj štýl? Čo si najradšej obliekaš? Aké doplnky máš rád? Napíš dolu do komentárov.

Michal Kopecký je zakladateľom hnutia CHLAP 2.0 a jeho cieľom je pomôcť mužom a ženám nájsť, získať a udržať si svojho vysnívaného partnera, s ktorým budú šťastní vo vzťahu. Napísal knihu Aj ja som CHLAP 2.0, ktorú môžeš získať napr. na Martinuse tu »

18 KOMENTÁRE

  1. :-)neverím, čo som čítala. Rovnako sa obzriem za chalanom v mikine, teplákoch a tričku, ako za mužom v košeli. Mňa dokonca oblekoví maniaci odpudzujú. Nech má štýl, ale svoj, v ktorom sa odzrkadľuje celá jeho osobnosť…na to, ako sa máte obliekať, aby ste ženu zaujali, neexistuje žiadny vzorec.

  2. Krása, takto sa robí „PR“. Zaujať publikum dobrým článkom + nenápadne hodiť odkaz, určite z toho budú konverzie 🙂

  3. Voľakedy naši predkovia behali v ľanových košeliach a sexúvali o život. Dnes ťa módny priemysel chce zodrať z kože. A netreba zabúdať, že človek robí šaty, nie opačne.

    • Velmi pekne napisane.

      Ja len doplnik, ze pekne oblecenie nie je ziadny bod atrakcie. Len to prida par bodov, ak uz si v procese balenia a komunikacie.

      Jedna pekna story z Nemecka. Galileo raz robil test v jednej pesej zone s vela ludmi, ze co si zeny vsimaju na cudzych muzoch. Dali im specialne okuliare, kde snimali, ako sa pozeraju na muzov. Vysledok bol sokujuci:

      Zeny, ktore boli testovane, vobec neregistrovali inych muzov. Ako by tam ani neboli. Ale za to len si vsimali detaili obleceni inych zien.

      Za to testovani chlapy si uz zeny dost intezivne vsimali a pozerali sa na 3 veci u zien: Do oci, na prsia a medzi nohy.;)

      Takze len k tomu, aby si niekto mylne nemyslel, ze si kupi drahe kosele alebo stravi polku zivota vo fitku a hned na neho zenske pojdu. Ak ta zena nepozna, kazdy muz jej je ukradnuty.

      S pozdravom, Milan

      • Toto si trafil klinec po hlave. Viem ze si ovela skusenejsi s babami milan, v tomto s tebou uplne suhlasim. Ak ta baba nepozna, si jej ukradnuty. Milan, ake mam sance, som v kontakte so sestrou kamarata, baba sa mi paci. Ona mna pozna a ja ju nie, ale zacali sme komunikovat. Pamatam si na nu iba ako na malicke dievcatko. Naraz je zena. Ona mne povedala ze mam podobne myslenie ako ona. Ked ta baba pozna cez dobru kamaratku alebo kamarata, mas tie najvyssie sance, nie?

  4. Urcite to ma nieco do seba tie kosele.Ale ja ked idem napriklad niekam na diskoteku tak tam je hadam kazdy druhy chalan v kosielke vyfesakovany atd a tiez som nosieval kosele casto ale raz som napriklad dosiel v tricku (aj ked nebolo to obycajne nudne tricko a pekne mi sedelo ale nebola to kosela) a paradoxne viac bab po mne kukalo ako ked som chodieval zvycajne v koseli.Mozno aj preto lebo som nesplynul v dave ako ovca ked tam mal koselu skoro kazdy…

  5. Treba povedat chalanom pravdu, ako to naozaj je. Ja sa v tomto businesse pohybujem uz asi 3 roky a uz som co to videl a aj okusil a popalil si na vela veciach prsty.

    Tie kosele z „BudChlap“ vyzeraju designovo OK (treba to vidiet nazivo, nie na fotkach), ale treba sa zmienit aj o latkach.

    Kvalitne latky u krajcira zacinaju niekde od 30-40 eur za meter. Rozumej jemne latky z talianskych patentovanych strojov, ktore sa ako konfekcia nepredavaju, iba u krajcira. A zeny citia tu kvalitu na dotyk. Uplne inac sa ma dotykaju ak mam takuto koselu, alebo konfekcnu koselu od napr. 7camisie.

    Ale podme dalej: Na jednu koselu potrebujes minimalne 2 metre. Potom pride praca. Takze jedna kvalitna kosela u krajcira vychadza okolo 80-150 eur (a to som daval robit v Blave).

    Ale je to TOP latka, nepotis sa v tom jak somar, nikde ta to netlaci, netaha, je to presne na teba: dlzka rukovav, ramena, pas, chbat a podpazusie – detaili, ktore ale z teba NAOZAJ spravia chlapa, ze zenske sa budu len obzerat.

    Nehovoriac o tom ak sa ta zena dotkne, To je jedna basen, mat taky kus latky na sebe. A este sa tie farby nevyperu po prvom raze. Takato kosela ti vydrzi roky a lahko sa zehli.
    Dnes uz kazdy muzsky krajcir ti to spravi, hocikde na SVK.

    Naozaj netusim ako mohli „budchlap“ spravit konecnu sumu pod 30 eur (na nemeckom Ebay su dokonca za 22 eur). ved ak tam zaratame marze, marketing, etc, tak vyrobna cena musi byt okolo 5-8 eur…

    Ako lacna alternativa pre studentov je 30 eur OK… ALE: Iba pokial si standartny, konfekcny typ. Ak nie si, tak aj v takejto kosele budes vyzerat priemerne, alebo to dokonca vobec nebude sediet.

    S pozdravom, Milan

    • Super Milan , vyborny prispevok , vidiet ze mas skusenosti , tak otazka na teba , ake mas skusenosti s tymi „znackovymi“ koselami, ktore clovek vidi v butikoch , take tie alain delon , poietro filipi , amj kosele..a podobne , je to lepsia kvalita oproti obycajnym koseliam , alebo len sa priplaca za znacku ?..inak ja som kupoval na bratovu svadbu koselu v prostejove , znacka na nej „joka“ , 70% bavlna , zvysok umelina , inak je pekna , a stala tusim vyse 50 eur , bezna konfekcia , na stitku ze vyroba made in eu:) . takze aky mas nazor na beznu konfekciu v butikoch ,prostejov , ozeta , blazek ..atd.. je to o nieco lepsie ako obycajne , alebo to iste a staci mi kupit koselu v tescu?

      • Diky.. .ano uz sa tie roky trochu vyznam.

        Made In Eu, neznamena nic ine ako vyrobene v Rumunsku alebo Bulharsku, kde som aj ja nasiel fimy, ktore to robia kosele za 5-6 dolarov, ak das spravit 10.000 kosiel, tak to mas za cenu 3-4 dolare/kosela + latka.

        Ta 70/30% latka moze stat tak 5-10 eur/ meter, mozno aj menej. To neviem presne.

        Ale ide aj o to ako su tie latky robene. Nejde tam len o to ze je to 70% bavlna. Uz len tych 70/30 by som nikdy nekupoval. Ved ak sa v tom spotis strasne to smrdi. A operes to par krat a vybavene.

        Ale ak je to aj 100 bavlna, stale to moze byt zle spracovane. Ako pisem vyssie. Kvalitne latky stoja peniaze, ale vydrzia ovela dlhsie ako tie SUPER ZNACKOVE… A kosele namieru, su vzdy site na teba, mas tam aj vlastne incialy, na co zenske tiez reaguju pozitivne…:)

        Co sa tika konfekcie a znaciek: Je v tom niekedy aj take zavadzanie. Kosele su predpripravene z ciny, tajvanu, bulharska a v EU ich len dorobia. Potom mozu pisat aj Made In Germany. ale 80% kosele sa spravilo v rozvojovych krajnach.

        Tesco: tak to je vsetko cina, alebo bulhasrko.

        S pozdravom, Milan

    • hociaky krajcir veru nie milan 😀
      viacej odborneho infa najdete na na stranke obchodu Le premier, ktory pise svoj blog, tak isto na blogu pravy gantleman.
      hodne je tam pisane aj o topankach, ktore su rovnako dvolezite ako kosele…mozno napisem buduci clanok a topankach v mojom botniku 😀 😀 😀
      a pokial chces usetrit da sa objednat kosela na mieru aj zo zahranicia, napr z egyptskej bavlny, zadas svoje miery, upresnis detaili a mas…

  6. Ono vzdy zalezi na situacii , kam clovek ide , co bude robit , ak idem niekam pracovat , do zahrady atd. urcite si nebudem davat na seba koselu , nebodaj oblek , ja nosim tricko , mikinu + rifle , mam drvivu vacsinu veci ladenu do outdooru , flisky , atd , , takze chodim obleceny hlavne ucelne , co sa tyka chodenia po vonku v obleku , tak co si vsimam , tak strasne malo chlapov bezne chodi takto obleceni , resp. ziadni , vzdy ked nejakeho vidim , tak sa z neho vykluje akurat tak pochybny predajca poistiek , mobilneho operatora a pod. , a niekde som cital , tusim mozno tu , ze ist na rande v obleku je jeden z naj. preslapov , s ktorym chlap u zeny totalne klesne v jej ociach.., tak potom neviem , myslim ze formlne oblecenie je fajn , ak je vyzadovane pri urcitom type prace , kde je nutne ale na bezne nosenie je nevhodne..

  7. Záleží. Ak idem niekam cvičiť, prípadne so psom alebo len tak vonku, beriem tričko. Takisto doma. No ak som v spoločnosti, volím jednoznačne košele (+ v zime sveter). Už sa poriadne nepamätám, kedy som na sebe mal bielu košeľu, vždy nosím čierne alebo tmavé, pôsobí to decentne. Oblek je tiež povinnosťou.. No keď som si nedávno uvedomil, že v podstate striedam len dve čierne košele, pár košieľ s krátkym rukávom a k tomu rifle,zistil som, že by bolo načase zbehnúť do obchodu.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here