Si pripravený na spoločné bývanie s ňou?

1

Ona – “Miláčik, prečo si taký mrzutý? Keď sme spolu chodili, tešil si sa na našu spoločnú budúcnosť a vravel si, že som tvoja perla!”

On – “Áno, ale to som ešte netušil, že s nami bude bývať aj perlorodka…”

Síce prešlo už 6 rokov, dodnes si pamätám, ako sme si s priateľkou hľadali naše prvé spoločné bývanie.

Dohodli sme sa na tom, čo presne chceme, koľko sme ochotní za to zaplatiť, a potom sme zistili, ako veľmi sú naše predstavy vzdialené od reality.

 

Každý krok by vám mal dávať zmysel

Nemali by sme robiť veci len preto, že sa to od nás očakáva.

Ak sa rozhodnete pre spoločné bývanie, malo by to byť ďalším krokom vo vašom vzťahu a obaja by ste mali byť pripravení na radosti, ale aj problémy, ktoré vám to prinesie.

Keď začnete hľadať spoločné bývanie, mali by ste si zodpovedať viacero otázok:

  • Chcete bývať sami alebo s niekým ďalším?

  • Koľko ste ochotní a schopní za nájom platiť?

  • V akej lokalite by ste chceli bývať?

  • Chcete bývať vo vlastnom alebo v nájme?

 

Hovorí sa, že vzťah je o kompromisoch

…ale sú veci, v ktorých sa kompromisy robiť nedajú.

Ako si podeliť financie v partnerskom vzťahu?Poznám mnohé ženy, ktoré plánujú prežiť celý svoj život v dome svojej mamy. Ak to je tak aj v tvojom prípade a tebe to tak vyhovuje, kľudne sa k nim nasťahuj. Ja si také niečo neviem predstaviť.

Ak plánovaný nájom prevyšuje 50 % vašich aktuálnych príjmov, zrejme by ste sa mali poobzerať po niečom lacnejšom, prípadne po inej lokalite.

Riešiť každý mesiac problém, či dáte dokopy peniaze na nájom, nie je určite nič príjemné a vášmu vzťahu by to určite neprospelo.

Priprav sa, že ťa čakajú aj mnohé problémy, s ktorými teraz možno nerátaš.

[chlap_webinar]

 

Tvoj pohľad na ňu sa môže zmeniť

Kým ste spolu len chodili, tvoja priateľka sa tešila na každé vaše stretnutie a zrejme sa vždy kvôli tebe upravila.

Keď budete spolu bývať, musíš byť pripravený na to, že ju uvidíš aj vtedy, keď sexy vôbec nebude  – napríklad keď sa spotená a nenamaľovaná vráti z cvičenia.

 

Tvoj sexuálny život sa zmení

Hlavne v začiatkoch býva sexuálny apetít veľmi veľký. Vidíte sa totiž len raz za čas.

Keď sa konečne stretnete, hneď na seba skočíte. Robíte to 2-3 krát denne, všade, kde sa dá a neviete si predstaviť, že by to niekedy malo byť inak.

Keď začnete spolu bývať, váš sexuálny život sa zmení tiež. Budete musieť veľmi tvrdo “makať”, aby ste si pomedzi pracovné povinnosti a súkromné aktivity našli čas na seba.

Stereotyp sa skôr či neskôr dostaví, avšak nezabúdaj, že nič nie je pre vzťah horšie ako nuda. Hlavne si dávaj pozor, aby posteľ nebola to jediné miesto, kde budete mať sex.

 

Domáce práce

Je veľmi dôležité hneď na začiatku sa dohodnúť na pravidlách fungovania domácnosti. Môžete si rozdeliť domáce práce, prípadne zaviesť služby, alebo si niekoho na upratovanie najať.

Dohodnite sa o tom skôr, ako začnú nekonečné a nič neriešiace hádky o špinavej podlahe, prípadne nevynesených smetiach.

Nikdy nepovedz, že tvoja mama to robila inak alebo dokonca, že to robila lepšie. Alebo chceš zase bývať s ňou?

Aké sú tvoje skúsenosti so spoločným bývaním? Dopadlo to dobre alebo si zistil, že spolu byť nemôžete? Podeľ sa do komentárov pod článkom 🙂

 

Začne častejšie hovoriť o svadbe a deťoch

Keď spolu začnete bývať, mnohé ženy to berú tak, že to je prvý krok k zásnubám, svadbe a deťom.

Ak je tvoja priateľka výnimka, je veľmi pravdepodobné, že si to bude myslieť aspoň jej matka, prípadne tvoja matka.

Veta “ja chcem už konečne vnúča” ti časom môže liezť poriadne na nervy.

Priprav sa na otázky ohľadom svadby a detí, a ak ich v blízkej dobe neplánuješ, porozprávaj sa so svojou polovičkou na túto tému skôr, ako spolu začnete bývať.

 

Bude náročnejšie nájsť si čas na seba

Ak bývaš so svojou partnerkou, neznamená to, že celý tvoj život by sa mal točiť len okolo nej.

Je dôležité zladiť svoju prácu, spoločný čas s partnerkou a čas, ktorý budeš tráviť bez nej s kamarátmi alebo sám.

Snaž sa, aby si ani jednu z týchto oblastí nezanedbal. Ak budeš celé dni v práci, tvoja polovička nebude šťastná, ani keby si zarábal viac ako prezident.

Na druhej strane, ak by si trávil každú voľnú minútu s ňou, nebolo by to pre váš vzťah tiež dobré.

Každý z vás by mal mať svojich kamarátov, svoje aktivity a nie je dobré vzdávať sa niečoho, čo máš rád, len kvôli tomu, lebo jej sa to nepáči.

Takisto nie je dobré, aby si ju obmedzoval v stretnutiach s kamarátmi či kamarátkami. A to ani vtedy,  keď tebe veľmi nesedia.

 

Váš spoločný život je len vo vašich rukách

Spolužitie dvoch ľudí je vždy veľmi zložité. Stretávajú sa dva rôzne pohľady na svet, ľudia s rôznymi hodnotami a rôznymi záľubami.

Počas svojho života som býval s viacerými kamarátmi a s niektorými sa mi bývalo super, no s inými sme sa veľmi rýchlo dohodli, že ak chceme ostať kamarátmi, tak spolu bývať nemôžeme.

 spoločný životNajväčšou výhodou spoločného bývania je to, že máš svoju milovanú vždy pri sebe. Môžeš ju každý deň objímať, môžeš sa s ňou bozkávať a môžeš sa s ňou milovať.

Ak sa vám podarí vyriešiť všetky nástrahy, ktoré vás čakajú, môže to byť pre oboch pocit, ako keby ste prežívali ten najkrajší sen.

Môže sa tiež stať, že vám to spolu klapalo, len kým ste sa stretávali raz za týždeň a spoločný život v jednej domácnosti už nebude pre vás vyhovujúci.

Vždy je lepšie vrátiť sa z kratšej cesty, a preto odporúčam pred tým, ako sa rozhodnete pre manželstvo, prípadne deti, aby ste si spoločné bývanie aspoň na jeden rok vyskúšali.

[MT_vztah]

The New Guy je vekom najstarším autorom blogu chlap20.sk. So svojou priateľkou sú vo vzťahu už 9 rokov a majú spolu malého syna. Vo svojich článkoch sa zameriava hlavne na to, ako si získať vzťah a ako ho následne udržať.

1 komentár

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here