5 jazykov LÁSKY, ktorý máš TY?

0

Poznáš svoj jazyk lásky? Ak nie, tak by si to mal čím skôr napraviť. Ak ho spoznáš a naučíš sa hovoriť aj jazykom lásky tvojej partnerky, tak ju budeš schopný emocionálne uspokojiť a budete spolu dobre vychádzať.

Pozri si video až do konca, v ktorom ti popíšem päť jazykov lásky, aby si si mohol užívať harmonický vzťah so svojou partnerkou.




Odoberaj CHLAP 2.0 videá

 

Gary Chapman: 5 jazykov lásky

Gary Chapman napísal legendárnu knihu, New York Times bestseller „5 jazykov lásky“, v ktorej opisuje 5 jazykov lásky, ktorými by sme si mali komunikovať a ktoré by sme mali my dostávať, aby sme boli spokojní.

Vďaka jazykom lásky dávame najavo svoju náklonnosť. A taktiež druhí nám dávajú návod na seba, aby sme si rozumeli a komunikovali sme si to, čo nám je blízke a čo potrebujeme.

Chcem ti zhrnúť týchto 5 jazykov, aby si aj ty z toho niečo mal, aby si vedel, čo potrebuješ od ženy dostávať a začal si jej komunikovať a dávať najavo to, čo potrebuje zas ona dostávať od teba.

Knihu 5 jazykov lásky získaš na tomto odkaze

 

Prvý jazyk lásky sú slová uistenia

V knihe Gary Chapman opisuje ako prvý jazyk slová uistenia. To je vtedy, keď druhému hovoríme, že je pre nás dobrý, že sa nám páči.

Napríklad, keď žene povieš: „Máš perfektné šaty,“ alebo „v tých šatách vyzeráš skvele.“ Čiže sú to nejaké komplimenty.

Alebo jej poďakuješ, že bola vyniesť smeti, alebo že bola po deti v škole, respektíve, keď ti navarí skvelé jedlo, tak jej poďakuješ, že bolo fantastické, že je skvelá kuchárka.

Niektorí z nás potrebujú slovne uistiť, že robíme niečo dobre a že si to ten druhý váži.

 

Druhý jazyk lásky je pozornosť

Je to vtedy, keď sme s niekým osobne, venujeme mu svoju pozornosť a sme práve v tom momente tam. Častokrát sa stáva, že napríklad žena si píše s niekým iným a nevenuje sa tebe, alebo behá kade-tade, chodí s kamoškami von, ale nemá čas byť s tebou.

Cieľom je, aby ste si v rámci tohto jazyku lásky sadli, aby ste spolu komunikovali, aby ste jeden druhého počúvali, aby ste si možno vyhradili polhodinu času. Môže to byť, aj keď spolu ešte len randíte, alebo ste už vo vzťahu.

Buďte bez mobilu a bez nejakých rozptyľovačov. Naozaj si nájdite čas pre seba. Toto je častokrát pre tých, ktorí majú silný jazyk lásky pozornosť to najdôležitejšie.

A kľudne jej môžeš hovoriť, že ju ľúbiš, ale pokiaľ nie si s ňou, pokiaľ tam nie si s ňou fyzicky prítomný, tak jej darmo môžeš hovoriť čokoľvek.

 

Tretí jazyk lásky je prijímanie darčekov

Toto je silný jazyk lásky pre toho človeka, keď vždy potrebuje niečo dostať a vtedy je spokojná. Keď sa možno sťažuje, že dlho od nikoho nič nedostala: „Ten môj chlap si na mňa spomenie raz za uhorský rok a aj to, keď mám sviatok, tak mi nič nedá.“

Ženám, ktoré majú rady prijímanie darčekov potrebuješ niečo darovať, alebo niečo vytvoriť či kúpiť. Napríklad jej môžeš dať čokoládu, môžeš jej kúpiť kvety, alebo môžeš nájsť na internete tipy, ako môžeš svoju partnerku prekvapiť. Tak isto darček od teba môže byť, keď si tam fyzicky prítomný počas nejakej krízy.

 

Štvrtý jazyk lásky sú práve skutky a služby

Darmo jej budeš hovoriť, že je perfektná, že je krásna, pokiaľ nevynesieš napríklad smeti. Pokiaľ nezoberieš deti zo školy. Pokiaľ neprídeš načas.

Pokiaľ sľúbiš, že vymaľuješ stenu a nevymaľuješ ju, tak bude na teba naozaj naštvaná a darmo jej kúpiš nejaký darček, pretože jej primárny jazyk lásky sú skutky a služby.

Môže to byť masáž, môžu to byť raňajky, môže to byť čokoľvek, čo spravíš. Ona nechce počúvať rôzne slová, ona chce, aby si niečo konkrétne spravil.

 

Piatym jazykom lásky sú dotyky a fyzická blízkosť

A to jeo, keď ju objímeš. Keď ju držíš za ruku na verejnosti. Keď jej dáš bozk. Keď ju pohladkáš po vlasoch, keď ju pohladkáš po ruke, alebo jej dáš masáž.

Toto je to najviac, čo môžeš žene dať, ktorá má rada dotyky a má silný komunikačný jazyk lásky fyzickú blízkosť.

 

Aký je tvoj jazyk lásky?

Cieľom je, aby si zistil, aký je tvoj primárny jazyk lásky. Potrebuješ zistiť, čo potrebuješ ty, aby ti ženy komunikovali a kedy budeš spokojný, keď ti bude dávať to, čo ty potrebuješ.

Taktiež potrebuješ vedieť, aký je jazyk lásky toho druhého človeka. Či už počas randenia alebo vo vzťahu. Čiže, čo by si ty mal dávať tej žene, aby bola ona spokojná zas s tebou.

Gary Chapman uvádza na konci tejto knihy test, ktorý som si vyplnil aj ja i moja manželka Evka. Boli sme obaja prekvapení, čo nám vyšlo, pretože to skvele sedelo.

Mne vyšlo, že mojím primárnym jazykom lásky sú práve dotyky. Keď som s niekým, tak ho proste musím objímať, musím sa ho dotýkať, držať sa za ruku a toto je o mne všeobecne známe a takisto potrebujem pozornosť.

Ja nepotrebujem dostávať darčeky. Ja nepotrebujem slová uistenia, aký som geniálny chlap. Nepotrebujem ani nejaké skutky, služby, raňajky a tak ďalej. Pre mňa jej najviac, keď ma žena objíme, keď sa ma dotýka, keď sa môžeme mojkať, alebo keď so mnou trávi čas a nerieši nič iné.

A presne toto isté vyšlo aj mojej žene, čo je úplne geniálne a v tomto sme sa našli.

Čiže dostávame od toho partnera a aj dávame tomu partnerovi to, čo potrebuje a vtedy to môže fungovať. Vtedy sme spokojní.

 

TOTO ti odporúčam

Odporúčam ti, kúpiť si túto knihu alebo si ju požičať a prečítať si ju. Je naozaj krátka a je tam mnoho príbehov, ktorými Gary Chapman opisujete jazyky lásky.

Je to jedno z najlepších rozhodnutí, ktoré môžeš pre seba spraviť, aby si zistil, čo potrebuješ, aby ti ženy komunikovali, vyhľadával si to a takisto, aby si vedel rozoznať rôzne typy žien.

Čo ti komunikujú, čo ti hovoria, čo robia, čo potrebujú, aby ste sa mali radšej, alebo čo potrebuje od teba dostávať, aby si im to ty dával.

Pozri, darmo ju budeš objímať, darmo jej budeš hovoriť, aká je krásna, super, pokiaľ nevynesieš smeti. Pokiaľ neprídeš načas, alebo pokiaľ ju občas neprekvapíš niečím milým a nedáš jej nejaký darček.

Každá žena je v tomto výnimočná, každá žena počúva na niečo iné a ty by si mal zistiť, čo to je a čo by si jej mal dávať.

Knihu 5 jazykov lásky získaš na tomto odkaze

Ak sa ti toto video páčilo, pomohlo ti, byť lepším chlapom, tak ho určite zdieľaj a odporuč ho aj svojim kamarátom.

Pridaj sa aj na odber môjho Youtube kanálu a blogu chlap20.sk, kde sa dozvieš, ako môžeš byť vysokohodnotným chlapom a prinášať ženám lepšie zážitky.

Chceš byť lepším chlapom? Klikni sem a pridaj sa aj k nášmu hnutiu CHLAP 2.0!

Michal Kopecký je zakladateľom hnutia CHLAP 2.0 a jeho cieľom je pomôcť mužom a ženám nájsť, získať a udržať si svojho vysnívaného partnera, s ktorým budú šťastní vo vzťahu. Napísal knihu Aj ja som CHLAP 2.0, ktorú môžeš získať napr. na Martinuse tu »

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here