4 kategórie, do ktorých žena zaraďuje chlapov… Do ktorej patríš TY?

0

Bea a Eliška, dve spolužiačky z výšky, ktorým som nezávisle od seba napísal a s ktorými sme si padli do oka.

Ony mne ako potenciálne partnerky a ja im ako skvelý kamarát.

 

Poďme pekne poporiadku

S Beou aj s Eliškou som si dlhšie písal, skôr než sme sa stretli. Väčšinou mali niečo do školy a s pozývaním na stretnutie som bol opatrný. Nechcel som ich hneď odplašiť.

Keď sme sa už trochu lepšie poznali a písali sme si pravidelnejšie, získal som na ne číslo a začali sme si volať. Občas som s každou z nich volal aj hodinu a nadobudol som pocit, že sa im páčim. Veď inak by so mnou netrávili toľko času, no nie? Teraz už viem, aký som bol kedysi naivný.

O pár mesiacov neskôr sme sa spolu stretli. V tej dobe som ešte nevedel, že boli spolužiačky. Prvé stretnutie dopadlo fajn, zabavili sme sa, pokecali a rozlúčili sme sa. Taká kamarátska klasika.

Páčili sa mi obe. Každá bola iná, no každá z nich mala niečo do seba. Začali sme sa stretávať “častejšie”. Asi tak raz za mesiac. Pozval som ich do kina, išli sme sa prejsť do parku, boli sme si sadnúť na čaj či zahrať si biliard.

Občas som vzal do auta korčule a išiel sa za nimi pozrieť do dediny, v ktorej bývali. Odkedy sme sa spoznali, prešli dva roky a ani s jednou z nich som nebol na tom lepšie ako na začiatku.

 

Dostal som studenú sprchu

Keď som pred nimi niečo čo i len naznačil, tak ma hneď schladili, že som iba ich kamarát. Ale ja som nechcel byť. Chcel som viac, keď už som do toho investoval toľko času.

Eliška chvíľu chodila s jedným chalanom, ale rozišli sa. Nebolo to vraj ono. Áno! Mal som ďalšiu šancu. Znovu som sa s ňou chcel vidieť častejšie. No začala sa vykrúcať, že ona si momentálne nikoho nehľadá.

„Okej, chápem to a rešpektujem. Počkám, kým bude niekoho chcieť a ja tu zatiaľ budem na ňu čakať,” pomyslel som si, aj keď sa ma to trochu dotklo.

O dva týždne neskôr som sa s ňou chcel stretnúť, ale vraj by to teraz nebolo vhodné. Začala chodiť so svojím najlepším kamošom.

Dlhšie ju už vraj chcel, tak tomu dala šancu. Možno k nemu nakoniec začne niečo cítiť. WTF? Pripomenul som jej síce, že ešte pred pár dňami mi hovorila, že teraz si nikoho nehľadá a nechce riešiť vzťah a zrazu začne chodiť s jej naj kamošom? Nechcela sa so mnou o tom baviť. Nevedela, čo mi má na to povedať. V pohode, bola tu ešte Bea.

Po pár mesiacoch sme sa znovu stretli. Boli sme v parku, ležali sme na deke a mal som pocit, že už ju môžem pobozkať, no nespravil som to. Bál som sa jej reakcie a toho, čo by na to povedala.

V tej dobe sa začala stretávať s jedným starším chlapom z jej dediny a ja som sa cítil ohrozený. Trochu viac som žiarlil. Keď sa ma nakoniec spýtala, čo mi je, tak som jej to povedal. Teda, aby som bol presnejší, napísal som jej to do esemesky.

Povedal som jej, že sa mi celé tie dva roky páčila a chcel som s ňou niečo riešiť. Čakal som podobnú reakciu, akú som dostal od Elišky, no jej odpoveď ma zaskočila. V esemeske stálo: „To mi je ale ľúto. Keby si mi to povedal skôr, už dávno sme mohli byť spolu. Prepáč :(.”

 

Len na to jedno

Zakaždým som pokašlal práve toto. Stretol som ženu a pomyslel som si, tak táto je iná, táto je výnimočná. Aj krásna, aj inteligentná, aj dobrá. Aj kamošom by som ju mohol ukázať a mohol by som ju priviesť aj domov.

Ženy, ktoré by spĺňali tieto moje náročné kritériá, by som vedel spočítať na prstoch mojich rúk. Bea aj Eliška boli medzi nimi. S týmito ženami som si to fakt nechcel nijak pokaziť a bál som sa, že keby som spravil niečo zle alebo by som na ne šiel príliš rýchlo, tak ma odmietnu. Nechcel som predsa, aby si mysleli, že ich chcem len na sex!

Často sa mi ženy sťažovali, že chlapi si k nim dovoľujú a majú pri nich sexuálne poznámky. Hlavne tie krásne a sexi. Chlapi ich vraj chcú len na to jedno. Ja som im teda chcel dať najavo, že som iný ako oni. Nechcel som, aby si mysleli, že ich chcem len na sex. Chcel som ich do vzťahu.

 

Čo som teda prirodzene spravil?

K ženám som sa správal vždy milo, s úctou a rešpektom a nič som si k nim nedovolil. Na všetko som si dával pozor a to, čo odo mňa dostávali, boli hlavne všetky veci vhodné do vzťahu – darčeky, pozornosť, istota, záujem, bol som k nim gentleman…

Takto som sa však do vzťahu nikdy nedostal. Nielenže som bol vďaka tomuto prístupu a správaniu ďaleko od vzťahu, bol som ďaleko od čohokoľvek fyzického a sexuálneho. Teraz už viem, že toto je veľmi zlá stratégia, pretože žena má v hlave, že láska prichádza rýchlo.

Bude tam iskra, chémia až to s ňou celou zatrasie, v brušku bude mať motýliky a v nohavičkách vlhko. To chcú ženy pri chlapovi cítiť. To vzrušenie, chtíč a vášeň. Možno sa snažíš pôsobiť, že to s ňou nechceš urýchliť a chceš ísť na to pomaly, aby si nemyslela, že ju chceš len na sex.

Ona však má v hlave, že keď sa to nestalo hneď, asi tam nie je žiadna chémia, inak by ste sa už bozkávali a chcela by z teba strhnúť šaty.

 

Ženy na to majú nos

Keď ťa žena spozná a prídete spolu prvýkrát do kontaktu, vie si ťa veľmi rýchlo zaradiť.

1. Teda, či budeš jej potenciálny milenec, čiže chlap, s ktorým by chcela mať sex a na nič iné v tom momente nemyslí. Iba čistá fyzická túžba a príťažlivosť.

2. Do druhej kategórie patrí potenciálny frajer, teda chlap, ktorý sa o ňu postará, zabezpečí ju, ochráni a pri ktorom sa cíti bezpečne. Chlap, ktorý je slušný, dobrý a pokojne by mohol byť otcom jej detí.

3. Vie ihneď rozoznať, či budeš jej potenciálny kamarát, teda chlap, ktorý ju vypočuje, je k nej milý, je jej s ním dobre, je tu pre ňu, má sa s ním o čom baviť, pomáha jej a platí za ňu. Proste je tu vždy, keď to ona potrebuje, a spraví pre ňu všetko.

4. Do tejto kategórie, pravdepodobne, nechceš, aby ťa zaradila, je úchyl. Indivíduum, s ktorým nechce nič mať a ktorý je odpísaný už od momentu, ako po prvej vete príde s nejakou sexuálnou narážkou.

 

Pozor, vyvrátim ti jeden mýtus

A teraz väčšina chlapov usúdi, že byť potenciálny priateľ je DOBRE. Keď ťa tam zaradí, máš vyhraté a si na pol ceste aj medzi jej stehná.

Žiaľ, ani zďaleka nie si tak blízko cieľa. V tom momente si skôr prehral. Toto je jeden z najväčších mýtov, ktorý chlapi nasledujú a na ktorom som sa aj ja v minulosti veľakrát popálil.

Prečo si to myslím?

Keď som sa snažil pôsobiť ako potenciálny frajer, videla ma ako gavaliera a dobrého spoločníka, ktorý k nej má rešpekt, je k nej milý, pozorný a všade ju pozve.

Takže si o mne pomyslela, že by som bol dobrý partner. Ukážkový chlap do vzťahu! A tu pozor.

 

Čo ženy vždy prirodzene spravili?

Aj ony sa ku mne správali milo, s rešpektom a tvárili sa ako dobré dievčatá. Nechceli, aby som si o nich myslel, že sú nemravné, nadržané a zlé, a takou v skutočnosti bola každá jedna z nich.

Ukazoval som im svoju dobrú stránku, no a ony mne tú ich. Tým pádom sme mali k sebe bezpečné, neromantické a antisexuálne správanie, ktoré nechcel ani jeden z nás nejako pokaziť.

Nedajbože ju pobozkať alebo dotýkať sa jej! Panenka Mária ma opatruj! Keď si teraz predstavím všetky tie kávičky, kiná, prechádzky, večere, biliardy… chce sa mi plakať, schúliť sa do klbka, dať si palec do úst… A pustiť slzu.

 

Tadiaľto cesta nevedie

Touto cestou som sa nikdy ich priateľom nestal. Ani u jednej. Nebola tam žiadna príťažlivosť, žiadna chémia ani iskra, ktorú tam ony prirodzene čakali, a tak som vždy nakoniec skončil len ako ich kamarát.

Keď som im časom, po niekoľkých stretnutiach a mesiacoch, naznačil, že chcem byť viac ako iba kamarát, začali sa všemožne vyhovárať, vykrúcať a ja som vždy počul len povestné: „Ale ja ťa beriem len ako kamaráta…“

Ženy čakajú na to, pokým sa do niekoho zamilujú. Preto never ich rečiam o tom, že “teraz si nikoho nehľadajú”.

Avšak na druhej strane, keď mi pri žene bolo jedno, či nejaký vzťah bude alebo nie a zaujímala ma skôr sexuálna stránka, dopadlo to úplne opačne.

Začal som v nich zapínať iné spúšťače a im ani len nenapadlo, že by som mohol byť ich priateľom. Ani zďaleka! Akonáhle potom došlo k sexu ako prirodzeného vyústenia nášho sexuálneho správania, začali si to racionalizovať a povedali si, že tam bola iskra, chémia a mali pri mne chtíč. Muselo byť na mne niečo, kvôli čomu sa so mnou vyspali.

Potom na tebe začnú hľadať ďalšie kvality, aby si samé pred sebou ospravedlnili, prečo s tebou mali sex. Veď predsa nie sú zlé dievčatá, ktoré by chlapom skákali do postele. A už vôbec nie na prvom či druhom stretnutí.

Muselo tam niečo predsa byť, no nie? Postupne začne prichádzať na to, že si rozumiete, že sa pri tebe cíti dobre, že máte rovnaké názory, že na nej oceňuješ niektoré veci… A o tom to je. Prečo si to teda my chlapi tak komplikujeme?

 

Je tu pre teba stále NÁDEJ!

Áno, v nechcenom kamarátstve som bol asi miliónkrát. No dobre, tak trochu menej. Áno, ženy ma mali len ako bútľavú vŕbu. Hovorili mi o chlapoch, s ktorými niečo riešili. Chceli, aby som im poradil, a keď sa potrebovali na niečo posťažovať, bol som prvý, za kým išli.

Chodili sme spolu do kina, na kávičky, prechádzky. Stále dookola. Pochopil som však, že to tak nemusí byť, ale aj ja, stratený prípad a večný kamarát, sa môžem naučiť spôsobovať ženám “motýliky v brušku a vlhko v nohavičkách”.

Aj mňa môžu brať ako kamaráta s benefitmi, milenca či sexuálneho partnera a dokážem v nich odhaliť tú ich nemravnú, nadržanú nymfomanku, ktorú v sebe každá z nich ukrývala. Len čakali, kým narazia na správneho chlapa.

Naučil som sa, ako v nich rozdúchať iskru a premeniť ju na plameň. Množstvo žien, ktoré ma kedysi nechcelo, už zabudlo na to, že sme sa mesiace či roky stretávali len ako kamaráti. Časom, keď som na sebe pracoval a stal som sa lepšou verziou seba samého, si už vedeli so mnou niečo predstaviť.

Ak s tým chceš niečo spraviť tak…

[KTR_reopen]

Michal Kopecký je zakladateľom hnutia CHLAP 2.0 a jeho cieľom je pomôcť mužom a ženám nájsť, získať a udržať si svojho vysnívaného partnera, s ktorým budú šťastní vo vzťahu. Napísal knihu Aj ja som CHLAP 2.0, ktorú môžeš získať napr. na Martinuse tu »

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here