3 úryvky a tipy z knihy Aj ja som CHLAP 2.0 pre teba

0

„Chceš byť lepším chlapom po všetkých stránkach?“

Nie kvôli ženám, ale pre seba. Človek, s ktorým sa budeš každé ráno do konca svojho života zobúdzať, si ty sám.

A ešte dôležitejšie otázka znie: „Si ochotný pre to aj niečo spraviť?“

Ak nie (a ja som s tým maximálne v pohode), tak ani nechci moju knihu, pretože ťa bude maximálne vytáčať, že je nutné pre to, aby si mal konečne život, peniaze a ženy, o ktorých si vždy sníval, aj niečo robiť.

Kniha Aj ja som CHLAP 2.0 je pre tých, ktorí chcú od života niečo viac.

Chceš viac?

Získaj návod na to, ako mať vo svojom okolí viac atraktívnych žien, z ktorých si budeš môcť vyberať… Zisti, ako byť chlapom, o ktorého sa budú ženy BIŤ.

Som presvedčený a verím, že aj ty to dokážeš, no potrebuješ k tomu niekoho, kto si tým už prešiel, vie ti ukázať správnu cestu, ako na to. A ja ti to chcem ukázať. Neviem sa už dočkať.

Prečítaj si tento článok, v ktorom som si pre teba pripravil 3 úryvky z mojej knihy Aj ja som CHLAP 2.0

 

1. ZAČNI robiť veci inak (z kapitoly Sebavedomie)

Ďalší krok býva vždy desivý. Ísť zo škôlky do prvého ročníka je desivé. Ísť zo základnej školy na strednú býva desivé.

Je desivé začať randiť s niekým úplne novým, zasnúbiť sa, začať spolu žiť, mať deti, kúpiť si nový dom, spoznávať nových ľudí, nájsť si novú prácu alebo čo i len začať sa učiť bicyklovať, keď máš 3 roky.

Asi začínaš chápať, kam tým smerujem, že? Každá nová vec, každá zmena, každý ďalší level v nás vzbudzuje strach. Avšak na druhej strane zažívame tie najlepšie okamihy, keď prekonáme to, čoho sa bojíme a pustíme sa do danej veci, je tak?

Náš ďalší level je vždy na druhej strane nejakej prekážky či výzvy. Tí, ktorí sa boja výzvy alebo sa zastavia pred prekážkou, sú tí, ktorí sú zaseknutí vo svojom živote. Vieš, čo mne osobne pomáha dostávať sa na ďalší level a prekonávať strach?

Zistil som, že budovanie sebavedomia je o dlhodobých malých krôčikoch, ktoré môžeš robiť každý deň. Nemusí to byť nič strašné, náročné ani stresujúce. Ja ako introvert to milujem a zamiluješ si to aj ty.

Princíp je ten, že budeš neustále skúšať niečo nové a budeš dizajnovať zmenu, ktorá ťa posúva ďalej. Čo tým myslím? Väčšinou chodíš do práce tým istým spojom a tou istou cestou.

Keď ideš na obed, ideš do svojej obľúbenej reštaurácie a dávaš si to isté overené jedlo, ktoré ti tam vždy chutilo.

Keď ideš cvičiť, ideš do tej istej posilňovne a opakuješ tie isté cviky. Vyhľadávaš istotu. Lenže tvoj priestor na rast je práve v tej neistote. A tá sa nakoniec po nejakej dobe stane tvojou novou istotou.

Ako to využiť? Ak chodíš do práce autom, choď tentokrát autobusom alebo vlakom. Prípadne choď úplne inou cestou, ktorou si doteraz nešiel alebo cestou, ktorú nepoznáš.

Áno, môže ti to trvať najprv trochu dlhšie, ale bude to nielen jemný stres (ktorý je v pohode), ale aj zábava. Keď sa pôjdeš najbližšie niekam naobedovať, vyskúšaj novú reštauráciu a daj si jedlo, ktoré si doteraz nejedol. Začni byť zvedavý a objavuj. Začni robiť veci inak. Tvoj život prestane byť rutina a nuda. Začneš opäť žiť. A zasadíš semienko svojho vyššieho sebavedomia.

 

2. Aký je tvoj postoj? (z kapitoly Myslenie)

Na jednom z mojich živých tréningov zdvihol jeden z chlapov ruku a spýtal sa ma: „Michal, čo by si mi poradil? Mám priateľku a všetko je fajn, klape nám to. Ale nepáči sa mi, že trochu pribrala a má väčší zadok. Ako jej mám dať najavo, že mi to vadí a mala by to zmeniť, ale tak, aby sa na mňa neurazila?

Skvelá otázka, čo povieš? Ok, ako by si zareagoval ty? Čo by si jej povedal? Ako by si to riešil? A vôbec, keď už sme pri tom, koho je to problém? Tvoj, či jej? A akú máš nad tým kontrolu a ako ovplyvníš to, aký bude mať ona zadok? Vieš, čo ovplyvniť môžeš a čo by si mal skutočne riešiť? Seba a svoj postoj k nej.

5 možností ako zabiť to trápne ticho na prvom randePokiaľ ju nemiluješ takú, aká je, so všetkými chybami a nedostatkami, tak je to problém tvojho postoja k nej.

Vieš, čo sa stane, keď niekomu povieš, že sa ti na ňom niečo nepáči a mal by to podľa teba zmeniť? Myslíš, že začne skákať od radosti, poďakuje ti a zmení to, pretože si ju o to požiadal?

Alebo sa naopak urazí, vezme si to osobne a na oplátku zaútočí na teba, že ani ty nie si v najlepšej forme a s tým bruchom jej máš čo hovoriť. A máš o zábavu na najbližšie dni postarané.

Čo ti odporúčam, je, aby si nehovoril žene, že ti na nej niektoré veci vadia. Ak jej to povieš, začne sa brániť a zaútočí ona na teba. To chceš? Buď s tým v pohode, nič jej nevyčítaj. Je to tvoj problém, nie jej.

Problém nie je, že meškala na stretnutie, má veľký zadok, neodpísala ti na správu, dohodli ste sa na stretnutí a ona ho zrušila či začala si s iným chlapom, keď tebe hovorila, že nikoho teraz nechce. Je to len obyčajná situácia, pokým z nej ty nespravíš problém.

Aby sme si rozumeli. Nevravím, že si máš nechať skákať po hlave a všetko druhým prepáčiť. Pravdaže si nastav svoj tolerančný meter, čo si ochotný akceptovať a kde je to už cez čiaru. Maj svoje hranice! Nebuď nikoho rohožka a netancuj tak, ako kto píska.

Potrebuješ však pochopiť, že ju (ani nikoho iného) zmeniť nemôžeš. Môžeš zmeniť IBA seba a svoj postoj. Polož si vždy otázku: „Ak by moja partnerka od tohto momentu na sebe do konca života nič nezmenila, som ochotný s ňou byť aj naďalej?“

Ak je tvoja odpoveď “áno”, tak super a buď s ňou.

Ak je však tvoja odpoveď “nie” a nedokážeš sa cez to preniesť, tak si nájdi takú, ktorá bude spĺňať tvoje nároky. Jednoduché, že? Načo si to komplikovať?

Nesnaž sa teda zmeniť druhých ľudí. To sa ti nepodarí. Oni sa musia chcieť sami zmeniť. Ty ale na nich môžeš pôsobiť tým, aký si, a ísť im príkladom. Nemôžeš očakávať, že niekto bude taký, keď ty sám taký nie si.

Chceš ideálnu ženu? Sám musíš byť najprv ideálny. Jediná osoba na svete, ktorú môžeš zmeniť, si TY sám.

 

3. Zradné posudzovanie hodnoty žien (z kapitoly Hodnota)

V strede leta som sa bol prechádzať a narazil som na jabloň. Odtrhol som z nej to najväčšie, najkrajšie a najčervenšie jablko, ktoré tam bolo. No vzal som si aj jedno jemne dobité a trochu špinavé zo zeme. Zahryzol som do toho krásneho jablka a ihneď som ho musel vypľuť a odhodiť. Bolo kyslé a nedozreté.

No jablko, ktoré som si zobral zo zeme, bolo šťavnaté a chutné. Hneď mi to pripomenulo niektoré ženy. Mnohé z nich sú ako tie krásne jabĺčka na strome – sú vymaľované, vytunené, dávajú si umelo zväčšovať prsia, pery a predlžovať vlasy. Len aby ťa zaujali výzorom.

No potom ich spoznáš a nestačíš sa čudovať. Hrôza des. Ako tie naleštené jabĺčka z Kauflandu, ktoré sú úplne bez chuti.

Na druhej strane ženy, ktoré sú ako tie popadané jabĺčka, možno nevyhrajú prvú cenu v súťaži krásy a sú už životom poobíjané, no keď ich spoznáš bližšie, zistíš, že majú úžasnú osobnosť a okamžite si ich zamiluješ.

Preto najbližšie, keď uvidíš nejakú krásnu ženu, predstav si to jablko na strome a zamysli sa, či stojí za to ho ochutnať a či náhodou nebude kyslé. Alebo sa rozhodni zobrať radšej nejaké zo zeme, kde si si takmer istý, že už je dozreté a pripravené na teba. Nechcem tým povedať, že všetky krásne ženy majú hroznú povahu alebo že všetky navonok menej príťažlivé ženy majú úžasnú osobnosť. Vezmi si z toho to podstatné pre seba.

Nech je to ako chce, nenechaj sa zmanipulovať len výzorom ženy a nepripisuj jej hodnotu LEN podľa toho, ako vyzerá a aké tesno ti spôsobuje v nohaviciach. Chci viac! Spoznaj ju najprv bližšie. Nahliadni pod jej make-up.

Ako sa s ňou dokážeš porozprávať? Aké má sebavedomie? Čomu sa venuje? Aké má koníčky a hodnoty? Aký má vzťah k deťom? Stará sa o seba? Hrá s tebou psychologické hry alebo sa s tebou baví narovinu?

Je toho toľko, čo by si mal o žene vedieť predtým, ako jej pripíšeš nejakú hodnotu a rozhodneš sa ju ako princeznú zachrániť z drakovho väzenia. Pretože, keď nakoniec vyjdeš na najvyššiu vežu, vykopneš dvere a zachrániš ju, tak môžeš veľmi rýchlo ešte po ceste dolu schodmi zistiť, že si ju tam mal radšej nechať. Pamätaj, že z peknej, ale prázdnej misky sa nenaješ.

A čo že ťa teraz tie krajšie, zaujímavejšie a žiadané ženy nechcú? Vždy môžeš vylepšiť svoju “ponuku” a vrátiť sa do hry v žiarivejšej zbroji neskôr. Ako by hráči povedali, môžeš sa “naleveliť“.

Buď chlapom, o ktorého sa ženy budú biť.

[kniha_chlap]

Michal Kopecký je zakladateľom hnutia CHLAP 2.0 a jeho cieľom je pomôcť mužom a ženám nájsť, získať a udržať si svojho vysnívaného partnera, s ktorým budú šťastní vo vzťahu. Napísal knihu Aj ja som CHLAP 2.0, ktorú môžeš získať napr. na Martinuse tu »

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here