10 kníh, ktoré z teba spravia lepšieho chlapa

0

5+ 1-knih-ktore-z-teba-spravia-lepsieho-chlapaČítaš knihy? Ak áno, aké? Skôr také, pri ktorých si oddýchneš (a nič z nich nemáš), alebo aj také, ktoré ťa posunú vpred?

Za môj život som prečítal viac ako 100 kníh, ktoré boli zamerané na biznis, marketing a osobný rozvoj.

Podľa mňa, ešte aj dnes platí, že knihy sú najdostupnejším nástrojom, pokiaľ chceš získať know-how na ucelenú tému.

Platí to aj na podnikanie (môj prípad), aj na vzťahy či marketing, alebo hocijakú inú tému, ktorú si vyberieš.

Samozrejme, vďaka knihám máš väčšiu slovnú zásobu a prehľad o danej téme. Vieš sa potom so ženou porozprávať a priniesť do debaty iný, možno zaujímavejší, pohľad na situáciu. Tvoje argumenty budeš vedieť podložiť vyjadreniami iných autorov.

Môžem povedať, že knihy zo mňa spravili lepšieho chlapa.

V dnešnom článku ti odhalím 10 kníh, ktoré aj z teba spravia lepšieho chlapa.

 

Kniha #1 Dale Carnegie: Ako si získavať priateľov a pôsobiť na ľudí

Toto je moja srdcovka, je to asi tá najlepšia kniha, akú som kedy čítal. Je zameraná na osobný rozvoj.

Perfektné je, že je písaná príbehmi ľudí, ktorí navštevovali semináre, aplikovali rady D. Carniegiho do praxe a zdieľali, čo im to prinieslo v rámci medziľudských vzťahov. Mňa osobne naučila pokore, empatii a to, že by som nemal iných kritizovať, ale naopak – chváliť.

Naučila ma aj to, že by som mal s ľuďmi inak komunikovať, že by som si mal priznať vlastnú chybu, viac počúvať…

Táto kniha naozaj spôsobila ten najväčší rozdiel v komunikácii s inými ludmi viac ako ktorákoľvek iná kniha, takže ti ju určite odporúčam nech sa deje čo sa deje. Je to moja srdcovka, je to moja topka.

Knihu Dale Carnegie – Ako si robiť priateľov a pôsobiť na ľudí si môžeš objednať priamo tu »

 

Kniha #2 R. Kyiosaki: Bohatý otec, Chudobný otec

Je to príbeh R. Kyosakiho, ktorý vyrastal na Hawaii a mal 2 otcov, jedného biologického a jedného otca – kamarátovho.

Jeden ho viedol takou tradičnou cestou, kde by si mal nájsť dobré zamestnanie na základe dobrého vzdelania, pracovať pre štát, nakoniec ísť do dôchodku a zomrieť.

Ale je aj druhá cesta, ktorú mal jeho bohatý otec a teda podnikanie, investovanie, investovanie do svojej finančnej gramotnosti, do vzdelania, a teda rásť ako človek a mať úplne iný život.

Počúval oboch a vybral si cestu toho bohatého otca.

Mne osobne to dalo práve to, že som sa vykašľal na vysokú školu v 3. semestri (Masarykova univerzita, aplikovaná informatika), pretože som zrazu uvidel inú cestu, pri ktorej by som sa mal zameriavať na svoje aktíva a nie pasíva – mal by som investovať do vzdelania a finančnej gramotnosti.

Vďaka tejto knihe som začal podnikať, vykašľal som sa na školu a vydal som sa úplne iným smerom.

Knihu R.Kiyosaki – Bohatý otec, Chudobný otec si môžeš objednať priamo tu »

 

Kniha #3 David Deida: Cesta pravého muža

Je to duchovný sprievodca pre muža a tiež návod, ako si poradiť s výzvami, ktoré mužom prinášajú ženy, práca a sexuálna túžba.

Ako som spomenul, je to duchovný sprievodca, no aj na mňa bola v istých momentoch príliš spirituálna.

Vysvetlila mi:

  • prečo by som sa mal zameriavať na svoje poslanie,
  • ako sa správať k ženám,
  • ako sa ženy správajú v určitých fázach,
  • ako nás ženy vnímajú.

Kniha ti pomôže práve v tvojom osobnom rozvoji chlapa – zameriavať sa na tvoje poslanie, na tvoju víziu a lepšie rozumieť ženám.

Knihu Davida Deidu – Cesta pravého muža si môžeš objednať priamo tu »

 

Kniha #4 Gary Chapman: 5 jazykov lásky

Je zameraná na partnerské vzťahy, takže ak v tejto chvíli máš priateľku alebo chceš mať priateľku, tak ti ju určite odporúčam.

Kniha 5 jazykov lásky mi pomohla v porozumení a taktiež odhaľovať v ženách ten ich tzv. jazyk lásky.

Jazyk lásky je určitý kanál, na ktorý žena najlepšie reaguje vo vzťahu.

Podľa Chapmana teda existuje 5 jazykov lásky.

Tými jazykmi lásky sú:

  1. Slová uistenia a komplimenty, kedy žena potrebuje počuť, čo k nej cítiš.
  2. Pozornosť a čas, ktorý aktívne stráviš so ženou.
  3. Darčeky – Niektoré chcú, aby si ich neustále zahŕňal darčekmi, kvetmi, večerami a podobne.
  4. Skutky – Niektoré si zakladajú na tom, že vynesieš smeti alebo prídeš načas, čiže skutky lásky.
  5. A posledný jazyk lásky sú dotyky, fyzická blízkosť, sexualita a také to mojkanie.

Vďaka knihe som objavil svoj jazyk lásky, jazyk lásky mojej manželky a, samozrejme, viac si rozumieme – je to pecka!

Knihu Garyho Chapmana – 5 jazykov lásky si môžeš objednať priamo tu »

 

Kniha #5 P. Szuchman, J. Anderson: Vzťahonómia

Je to láska, spolužitie a neumyté riady očami ekonómie. Ak si analytický typ, táto kniha sa ti zapáči.

Práve kniha Vzťahonómia mi ozrejmila, že by som mal predvídať niektoré veci vo vzťahu, že moje vlastné šťastie by nemalo nikdy prevýšiť šťastie ženy. A že by sme mali robiť veci, ktoré nám idú prirodzene a idú nám od ruky.

Taktiež ti pomôže mať vo vzťahu viac sexu či presvedčiť partnera na to, čo chceš ty. 🙂 A to sa hodí.

V knihe je veľa ekonomických konceptov a príkladov. Vzťahonómiu ti určite odporúčam!

Knihu P.Szuchman, J.Anderson – Vzťahonómia si môžeš objednať priamo tu »

 

Kniha #6 Stanislav Ličko: Ako ju pochopiť

Kniha Ako ju pochopiť odhaľuje 39 tajomstiev o ženách a partnerských vzťahoch, o ktorých by mal vedieť každý muž, ktorý chce vytvoriť pravdivý a autentický partnerský vzťah plný skutočnej lásky a intimity.

Je to o pochopení a prijatí rozdielnosti mužov a žien. Je to o ukončení nekonečných mužsko-ženských vojen.

V knihe sa dozvieš praktické informácie, ako dosiahnuť, aby sa žena cítila šťastná a milovaná a zároveň, aby si ty od nej cítil úctu a rešpekt.

Lenka (členka môjho tímu) o knihe povedala: „Knihu Ako ju pochopiť som si kúpila v čase, keď som sa hlbšie ponárala do témy vzťahov. Okrem klasických rád o tom, že komunikácia je najdôležitejšia vo vzťahu, som túžila pochopiť aj prečo sa veci dejú tak, ako sa dejú (v tom čase som sa rozvádzala a mala som veľa nezodpovedaných otázok). Vďaka knihe som pochopila tému mužského a ženského princípu, prečo sme odlišní, ale zároveň sa tak pekne dopĺňame. Prvýkrát som si prečítala o polarite vo vzťahu. Zistila som, aké sú 3 hlavné piliere vzťahu a prečo to medzi partnermi nebude fungovať, aj keď bude chýbať, čo len jeden pilier. Pochopila som 3 úrovne lásky, spoznala som pohľad chlapa na ženský cyklus, a mnoho ďalších vecí.“

Knihu od Stanislava Lička – Ako ju pochopiť si môžeš objednať priamo tu »

 

Kniha #7 Dušan Kadlec: Zo dňa ku hviezdam

Táto kniha ti ukáže, ako prekonať ťažké časy a zdolať aj to zdanlivo neprekonateľné. Je o tom, ako v živote zažiariť aj navzdory všetkému tomu zlému, čo sa nám v ňom prihodí.

O tom, ako si svoj život zamilovať aj napriek tomu, že je ťažký. O tom, ako vyletieť ku hviezdam, i keď sa nás problémy snažia stiahnuť na dno. O tom, ako byť šťastní, i keď sa nám to občas zdá nemožné.

Libuška o knihe povedala: „Oproti prvej knihe, ktorú Dušan napísal a ktorá bola písaná tak vláčne, mi je veľmi sympatické ako trefne a úprimne popisuje rôzne situácie a to poznanie, ktoré v nich môžeme nájsť. Nedáva si servítku pred ústa, čo dnešná spoločnosť tak potrebuje. Ukazuje čitateľovi, že v úlohe obete sa ťažko dá zmeniť akákoľvek nepriaznivá situácia…“

Knihu od Dušana Kadleca – Zo dna ku hviezdam si môžeš objednať priamo tu »

 

Kniha #8 Aj ja som CHLAP 2.0

Knihu Aj ja som CHLAP 2.0, som napísal ako moju tretiu knihu, ale odporúčam ti ju čítať ako prvú. Pomôže ti v tom, ako byť chlapom, o ktorého sa budú ženy BIŤ!

Predstavím ti v nej koncept kolesa chlapa, na ktorom je postavená celá kniha. Hovorí o tom, že ženy, hlavne tie kvalitnejšie a žiadané (o ktoré máš aj ty záujem) sa na základe tvojej hodnoty rozhodujú či s tebou chcú alebo nechcú byť.

Hodnota pozostáva z 10 oblastí – Sebavedomie, Vystupovanie, Obliekanie a Image, Výzor, Myslenie, Atraktívne ženy v okolí, Sociálny status, Vášeň, Peniaze, Komunikácia.

Podľa toho, ako si na tom v týchto oblastiach, priťahuješ alebo naopak nepriťahuješ do svojho života ženy z tej vyššej kategórie.

 

Kniha #9: Príťažlivosť

01-obalka-bestKniha Príťažlivosť je moja prvotina, ktorá sa zameriava na to, ako prirodzene priťahovať ženy tým, aký si, bez miliónov na účte, bez bavoráka v garáži, výzoru Taliana a tehličiek na bruchu.

Podstatné je, že táto kniha nie je o balení žien, aj keď princípy a metódy ti pomôžu zbaliť viac žien, ako si si vedel doteraz predstaviť.

Táto kniha tiež nie je o dostávaní žien do postele, aj keď vďaka konceptom a princípom v tejto knihe, si užiješ oveľa viac sexu!

Obsahuje moje príbehy, ktoré sa mi stali so ženami. Sú to plne autentické reálne zážitky, ktoré mi nie vždy vyšli. A práve na tieto moje chyby sa ťa snažím upozorniť a pomôcť ti vyvarovať sa im.

Kniha Príťažlivosť ti pomôže stať sa príťažlivejším, starať sa viacej o seba a budeš oveľa oveľa zaujímavejším a zdatnejším chlapom.

 

Kniha #10: Ako ju získať

Kniha Ako ju získať ti pomôže stretnúť, spoznať a získať ženu tvojich snov.

Potrebuješ sa zoznamovať so ženami, potrebuješ s nimi komunikovať, potrebuješ mať okolo seba viac žien, aby si mal väčšiu šancu, že nájdeš to, čo chceš – či už chceš sexuálnu partnerku, kamarátku s benefitmi alebo ženu na celý život.

A v tom ti pomôže kniha Ako ju získať.

 

Ktorá kniha sa ti páči najviac?

Samozrejme, ti odporúčam investovať do ktorejkoľvek z týchto kníh.

Sú to pár eurové položky a je v nich obrovské množstvo hodnotného a unikátneho know-how, takže si určite prídeš na svoje, a spravia z teba lepšieho chlapa!

Keď sa ti článok páčil a vieš, že by mohol pomôcť aj tvojim kamošom, tak článok zdieľaj. 🙂

Ktorá kniha ti pomohla byť lepším chlapom? Pokojne mi napíš dolu do komentárov.

Michal Kopecký je zakladateľom hnutia CHLAP 2.0 a jeho cieľom je pomôcť mužom a ženám nájsť, získať a udržať si svojho vysnívaného partnera, s ktorým budú šťastní vo vzťahu. Napísal knihu Aj ja som CHLAP 2.0, ktorú môžeš získať napr. na Martinuse tu »

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here