S kým sa stretávaš TY?

0

Pravdepodobne si už počul výrok: „Si priemerom 5 ľudí, s ktorými tráviš najviac času.“

Preto sa ťa musím opýtať: „S kým sa stretávaš TY?“

Pozri si video hneď teraz až do konca a dozvieš sa, s kým by si sa (ne)mal prestať stretávať:




Odoberaj CHLAP 2.0 videá

 

S kým sa stretávaš ty?

Jim Rohn kedysi dávno povedal, že sme priemerom piatich ľudí, s ktorými trávime najviac času. A na základe toho máme také vzťahy, zdravie, príjem, možno sebavedomie, aké máme.

V tomto momente sa pozri na to, s kým tráviš aktuálne najviac času. Spomeň si na piatich ľudí, s ktorými tráviš najviac času.

Sú to tvoji spolužiaci, tvoji kolegovia, je to ten kamoš, ktorý ti neustále podkopáva ego? Sú to tvoji lepší kamaráti, ktorých máš? Je to partia, s ktorými si chodíš zahrať poker, chodíš si skoro každý deň vypiť, s ktorými nadávaš, ohováraš, od ktorých neustále počúvaš, že ako je všetko zlé a naprd? Ako sa nám nedarí. Ktorí ti možno preberajú baby a tak ďalej.

Napíš si ich ideálne na papier a pozri sa na to, s kým sa aktuálne stretávaš. Sú to ľudia, ktorí majú na teba pozitívny vplyv a posúvajú ťa dopredu, alebo sú to ľudia, ktorí majú na teba negatívny vplyv, ťahajú ťa dole a aj vďaka nim nemáš výsledky, po ktorých by si ideálne túžil?

 

Mám pre teba jednoduchú úlohu

Táto úloha ti pomôže toto všetko vyriešiť. Vytiahni si papier, pero a napíš si zoznam všetkých ľudí, s ktorými tráviš najviac času. Môže ich byť 10, 15, 20. To je čisto na tebe. Sústreď sa na týchto ľudí.

V prvom kroku si ich všetkých vypíš, pozri sa na tvoj profil na Facebooku, do tvojho telefónu na posledné volané  čísla, s kým si bol naposledy vonku. Všetkých si napíš pod seba.

Následne zober zelenú farbičku či zelenú ceruzku a taktiež zober červenú ceruzku alebo fixku. A daj si vedľa nich červenú alebo zelenú guličku.

Zelená znamená, že majú na teba pozitívny vplyv. Posúvajú ťa dopredu, máš vďaka nim vyššie sebavedomie, máš vďaka nim lepší život, lepšie výsledky, lepšie pocity.

Červenú značku si daj k tým, ktorí majú na teba negatívny vplyv. Ktorí ťa ťahajú dole, ktorí majú na tvoj život nie veľmi pozitívny vplyv a necítiš sa pri nich až tak dobre.

Keď to budeš mať hotové, tak sa na tento zoznam pozri a od tohto momentu zo svojho života vymaž ľudí, ku ktorým si si dal červenú značku. Prestaň sa s nimi stretávať, prestaň im písať. Prestaň reagovať na to, keď ti oni napíšu a budú sa chcieť s tebou stretnúť.

Možno sa zhrozene pýtaš: „Michal, ale veď, čo si o mne oni potom budú myslieť?“ Alebo „Však to sú moji kamaráti, to sú moji priatelia, to je moja rodina alebo to sú moji kolegovia…“

 

Spýtam sa ťa jednoduchú otázku

„Kto zodpovedá za to, s kým sa ty stretávaš a s kým tráviš svoj čas?“

Oni? Alebo ty? Jasné že ty! Ty máš plnú kontrolu nad svojím životom. Ty rozhoduješ komu zdvihneš telefón, komu nezdvihneš telefón. Komu odpíšeš, komu neodpíšeš. S kým sa chceš vidieť, s kým sa nechceš vidieť.

Ak to bude mať za následok, že budeš potrebovať zmeniť prácu, zmeniť svojich priateľov, alebo sa menej stretávať s nejakými členmi svojej rodiny, tak to budeš musieť spraviť.

Robíš to pre seba. Nerobíš to pre neho, že čo si on o tebe pomyslí, keď sa spolu nebudete stretávať.

Ja som napríklad vymenil všetkých spolužiakov z výšky, zo strednej,  samozrejme, je tam zopár výnimiek, s ktorými sa stretávam, ktorí ma posúvajú dopredu a s ktorými si dnes rozumieme.

 

Takto to robím ja

Ja nemám dôvod sa stretávať s každým, alebo tráviť čas s každým, kto chce tráviť čas so mnou. Osobne si svoj čas veľmi vážim a rozmýšľam nad tým, že s kým sa stretnem a komu napíšem či komu odpíšem.

Kto ma nejakým spôsobom ťahá dole, alebo ma neposúva dopredu, tak ten nemá moju pozornosť, nemá môj čas a nemá odo mňa absolútne nič.

V tomto potrebuješ byť sebec. Potrebuješ sa pozerať na seba. Nie na to, čo chcú ostatní a nie na to, aký majú oni na to názor. Ty žiješ svoj život, oni žijú život svoj. Takže prejdi si ten zoznam a začni škrtať.

Prestaň sa tým ľuďom ozývať, vymaž si ich kontakt, vymaž si ich z Facebooku. Ak ti nejakí ľudia na Facebooku komentujú statusy či tvoje fotky a píšu ti niečo nepríjemné, alebo niečo, čo ťa zraňuje, zbytočne ťa kritizujú, tak si ich jednoducho vymaž.

Je to tvoj Facebook, je to tvoj priestor, je to tvoj profil. Vymaž ich alebo ich zablokuj. Nemusíš sa nikomu spovedať, že prečo si to spravil. Oni sa tiež nespovedajú, že prečo sú kreténi a prečo ti strpčujú život.

 

Zhrniem ti to

Vymaž zo svojho života, alebo prestaň sa stretávať s ľuďmi, ktorí ťa neposúvajú dopredu, ktorí ťa len ťahajú dole, ktorí majú na teba negatívny vplyv, ktorí ti znižujú sebavedomie.

Odstráň zo svojho života ľudí, ktorí majú pri svojom mene červenú guľôčku a ktorí by v tvojom živote ideálne nemali byť.

Už len tým, že ich odstrániš zo svojho života bude sa ti lepšie dýchať, budeš pozitívnejší a budeš mať čas, priestor, pozornosť a energiu na tých, ktorí ťa budú posúvať dopredu. S tými tráv viac času.

„Buď sám takým človekom, s akým sa chceš stretávať.“

Pozri sa aj na to, že či sa nejakí ľudia náhodou nevyhýbajú aj tebe a či si ty taký, s akými ľuďmi sa chceš stretávať. Makaj na sebe, aby sa aj tí ľudia chceli s tebou stretávať.

Ak sa ti toto video páčilo, pomohlo ti, byť lepším chlapom, tak ho určite zdieľaj a odporuč ho aj svojim kamarátom.

Pridaj sa aj na odber môjho Youtube kanálu a blogu chlap20.sk, kde sa dozvieš, ako môžeš byť vysokohodnotným chlapom a prinášať ženám lepšie zážitky.

Michal Kopecký je zakladateľom hnutia CHLAP 2.0 a jeho cieľom je pomôcť mužom a ženám nájsť, získať a udržať si svojho vysnívaného partnera, s ktorým budú šťastní vo vzťahu. Napísal knihu Aj ja som CHLAP 2.0, ktorú môžeš získať napr. na Martinuse tu »

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here