Máš nízke sebavedomie? Sebadôvera pre samoukov

0

Slušnosť a skromnosť idú vraj ruka v ruke. Normálnemu človeku je protivné naparovať sa, rozkrikovať sa či zadupávať iných.

Snáď ti je úplne jasné, že sebavedomie je v balení žien asi jedna z najdôležitejších vecí. Že tie skvelé baby sa za niekým, z koho nevyžaruje sebavedomie ani len neotočia.

Ako však zostať slušným a nestať sa špinavou handrou, do ktorej si život utiera topánky?

Skús si na moment živo predstaviť, že by od zajtra vzrástli tieto tvoje schopnosti:

  • Vieš si povedať o to, po čom túžiš. Vieš elegantne vyjasňovať nedorozumenia. Nachádzaš riešenia, ktoré uvítajú obe strany. Jednoduchšie povedané, vieš lepšie komunikovať
  • Vieš osloviť neznámu ženu na ulici. Prídeš k skupinke žien na diskotéke a začneš s nimi tancovať. Dáš sa do reči s najkrajšou ženou v miestnosti. Jednoduchšie povedané, vieš ktorúkoľvek ženu osloviť
  • Si pružnejším a vynaliezavejším v balení žien. Kladieš si ciele, ktorých dosiahnutie ťa vysoko uspokojuje (jedine, že tvojim cieľom nie je práve vysoko uspokojiť nejakú ženu ;)). Jednoduchšie povedané, dosiahneš všetko, čo si zaumieniš

Buďme reálni. Za jeden deň sa v dosahovaní cieľov a v komunikácii radikálne nezlepšíš. Ale kde by si bol teraz, keby si sa rozhodol zlepšovať sa v balení žien pred 5 rokmi? Bol by si majster v zvádzaní! 🙂

Kedy sa konečne rozhodneš pre rozvážny pohyb smerom dopredu? Jeden krôčik môžeš spraviť hneď teraz.

 

Ako zvýšiť moje sebavedomie?

Čo konkrétne robia majstri komunikácie takého, že sa im darí ľahšie vychádzať s ľuďmi, lepšie s nimi manipulovať a presviedčať ich? Čo im umožňuje dosahovať účinným spôsobom ciele u žien, ktoré si vytýčili?

Pri pozorovaní výnimočne úspešných zvodcov by si zistil, že sa podvedome riadia určitými princípmi. Najdôležitejšie štyri princípy tvoria pevný základ, na ktorom stavajú všetky vyspelejšie komunikačné techniky:

 

Maj jasne stanovený cieľ

Tomáš sa práve vrátil z diskotéky. Je nejaký sklamaný. Povie si, že „dnes to nebolo ono“. Pritom atmosféra, ľudia, hudba – to všetko bolo úplne rovnaké ako pred týždňom. A vtedy sa výborne bavil. Pred očami sa mu náhle vynorí obraz baby.

Tej čiernovlásky, ktorú si všimol na diskotéke minulý týždeň. To je ono! Teraz si uvedomuje, že tajne dúfal, že sa s ňou dnes večer zoznámi. Tajne dúfal, ale nepoložil si to za ciel. Hral sám pred sebou, že ide na diskotéku kvôli zábave.

Je ti to povedomé? Zameraj sa na nejaký cieľ a sprav všetko pre to, aby si ho dosiahol. Inak odíde z diskotéky čiernovláska s niekým, kto bude vedieť, čo chce ;). Chceš byť tým dotyčným ty? Musíš si uvedomiť, aká je najdôležitejšia vec predtým, ako začneš baliť babu!

 

Rozvíjaj svoju vnímavosť. Všímaj si veci, ktoré iní nevidia

To, ako je netrénované vnímanie povrchné, dokazujú nevydarené fotografie. Sú na nich vidieť veci, ktoré fotograf neregistroval. Rušivé záblesky slnka, prečnievajúci konár, kúsok jeho palca. Na niektorých fotkách sú postavy dospelých dokonca bez hlavy!

Jedna z pokrokových majsteriek vysvetľovala novinárom svoje víťazstvo takto: „Ja jediná som si všimla, že sa Johnovi občas chveje chĺpok v nose. Bolo to vo chvíli, kedy dostával dobré karty.“

Pozoruj ženu, s ktorou komunikuješ alebo si píšeš. Analyzuj jej správanie, reč tela, tón hlasu, vôňu…všetko. Prezrádza ti o seba viac ako si sama myslí.

 

Rozvíjaj svoju flexibilitu. Žiadna situácia ťa nemôže prekvapiť

Skutočný expert na „balenie“ sa neuspokojí s nájdením jedného riešenia. Navrhne ich viacero. Jedno pre prípad, že pôjdete domov k tebe a to druhé pre prípad, že navrhne, aby ste išli k nej.

Všetko maj nachystané dopredu! Nie je nič horšie, ako keď vezmeš ženu k sebe domov a zistíte, že tvoja matka je hore a príde ťa privítať 🙂

Premysli si všetko, čo sa ti môže stať. Aj zlé aj dobré a v duchu si povedz, ako by si na dané situácie reagoval. Prichytí ťa matka pri sexe? Nepostaví sa ti? Dokáž sa vynájsť v každej situácii.

 

Rešpektuj model sveta druhých ľudí

Poznáš to. Niektorí ľudia sú k druhým hluchí, slepí, prípadne necitliví. Ako by len ženy ocenili, keby sa muži dokázali pozerať na veci aj z ich stanoviska?

Samozrejme aj ty stúpneš v očiach žien, pokiaľ sa dopracuješ k vyššej vnímavosti.

 

5 minút úprimného záujmu ťa nezabije

Cvič sa v skúmaní vnútorného sveta iných ľudí. Nabudúce, keď s nejakou nadviažeš rozhovor, polož si za svoj cieľ vypočuť si ju.

Zaujímaj sa o JEJ názory, JEJ pocity, JEJ problémy, plány či sny. Na 5 minút zabudni na seba.

Aj keď sa tvoje názory líšia od tej ich, aj keď si práve prišiel na skvelé riešenie jej problému, nemusíš ho hneď vykričať. Vnímaj človeka pred sebou ako neprebádaný, exotický ostrov, u ktorého si práve zakotvil.

Kľúčom k jeho objaveniu je tvoj úprimný záujem 😉

Pokračuj na druhú časť Máš nízke sebavedomie? Aký je tvoj sebaobraz?

Michal Kopecký je zakladateľom hnutia CHLAP 2.0 a jeho cieľom je pomôcť mužom a ženám nájsť, získať a udržať si svojho vysnívaného partnera, s ktorým budú šťastní vo vzťahu. Napísal knihu Aj ja som CHLAP 2.0, ktorú môžeš získať napr. na Martinuse tu »

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here