Máš nízke sebavedomie? Sebaobraz pre samoukov

17

Skôr, ako začneš komunikovať so ženami, je potrebné, aby si mal pevnú pozíciu vo svojich vlastných očiach.

Mať priaznivý sebaobraz. Inak aj tie najmúdrejšie slová z tvojich úst budú znieť fádne a banálne.

Žena veľmi rýchlo vycíti, že niečo nie je s tebou v poriadku. Tvoje sebavedomie je cítiť na sto krokov!

Ako zmeníš svoj postoj a obraz o sebe?

„Nezáleží až tak na tom, čo konkrétne človek hovorí. Veľmi záleží na tom, z akej pozície to hovorí.“ – Michael Korda

 

Výsledok závisí na pozorovateľovi

Poviem ti, že je to svojim spôsobom zvláštne. Sebadôveru nečerpáš z toho, aký si. Čerpáš ju zo svojich predstáv o tom, aký si! 

Tvoj pocit sebadôvery veľmi závisí na tom, akým spôsobom vidíš SAMÉHO SEBA. Akým tónom si niečo hovoríš. Ako preciťuješ svoju prítomnosť a svoju existenciu.

Našťastie, práve zmenu svojho postoja a vnútorného pohľadu o sebe, máš vo vlastných rukách. Každý Človek má právo budovať si k sebe pekný vzťah.

„Najprv musíš mať rád sám seba, potom ťa budú mať rady ženy!“ – Casanova

 

Zmeň uhol pohľadu!

Predstav si nasledujúcu situáciu. Bude o ženách.

Eva sa pozerá do zrkadla. Porovnáva svoj obraz s fotkou modelky na obálke časopisu. Začína situáciu hodnotiť.

Pozri sa na rôzne scenáre, podľa ktorých sa situácia môže vyvíjať:

 

Ako to asi prebieha u Evy podľa nás

Eva usúdi, že modelkine oči sú krajšie ako tie jej. Naviac, modelkine vlasy sú hustejšie a dlhšie. A jej lícne kosti sa modelkiným zďaleka nevyrovnajú. Eva roztrhá časopis, potom ešte perinu a dva vankúše :D. Cíti sa mizerne.

 

Ako to prebieha, keď Eva zmení uhol pohľadu

Eva si spomenie na svojho chlapca, ktorý jej povedal, že sa mu páči taká, aká je.

Alebo si povie, že pred Pánom sme si všetci rovní či už sme krásni alebo nie.

Pokiaľ sa práve vrátila z Indie, možno usúdi, že mať peknú tvár je jednoducho modelkina karma. Dostala ju do vienka preto, aby sa v tomto živote niečomu dôležitému naučila.

 

Čo Eve priniesla zmena pohľadu?

Eva sa najprv cíti mizerne, podobne ako v prvom prípade. Potom začína pracovať jej obrazotvornosť a predstaví si všetky fotografie, ktoré boli spravené za posledných sto rokov. Musia ich byť miliardy!

  • Prečo sa porovnáva práve s týmto záberom?
  • Z koľkých žien si musel fotograf modelku vybrať?
  • Koľko desiatok snímkov vyfotil na tento jeden záber?
  • Ako dlho musela modelka pózovať, aby z toho vznikla takáto fotka?
  • Nebola náhodou retušovaná?
Nabudúce sa bude porovnávať s niekým úplne obyčajným a reálnym!

 

Čo môžeš spraviť pre svoje lepšie sebavedomie a sebaobraz ty?

Tvoj dojem z okolitého sveta a z teba samotného závisí na spôsobe, ako sa na veci pozeráš. Precvičuj

  • Sadni si niekde na lavičku. Pozeraj sa na každého, kto okolo teba prechádza, z pohľadu človeka, ktorý práve vyhral 10 miliónov €.
  • Táto metóda ti bude znieť trochu divne, ale stojí za to. Sám som ju skúsil a najprv som sa strašne hanbil. Ale potom je to docela sranda! 🙂 Ľahni si na zem. Ľahni si na zem a natiahni sa na mieste, kde chodí čo najviac ľudí – Obchodné centrá, námestia. Lež pár sekúnd alebo minútu, a potom sa postav akoby nič. Sprav to párkrát a zaručujem ti, že tvoje sebavedomie stúpne okamžite!
  • Každý deň oslov jednu neznámu babu. Je jedno, koľko bude mať rokov, alebo ako bude vyzerať. Spýtaj sa jej na niečo úplne normálne. Koľko je hodín, kde nájdeš vo svojom meste to alebo tamto. Ochotne ti pomôžu 🙂

Ako nabudúce zmeníš svoj uhol pohľadu ty? Podeľ sa s ostatnými v komentároch, ako si si zvýšil sebavedomie ty 🙂

Michal Kopecký je zakladateľom hnutia CHLAP 2.0 a jeho cieľom je pomôcť mužom a ženám nájsť, získať a udržať si svojho vysnívaného partnera, s ktorým budú šťastní vo vzťahu. Napísal knihu Aj ja som CHLAP 2.0, ktorú môžeš získať napr. na Martinuse tu »

17 KOMENTÁRE

  1. Skúsim 1 a 3 ale príde me blbé si ľahnúť v Košicach na hlavnej ulici sám ako dement na chodník 😀 to by bol úplný trapas 😀 skvor si to vyskúšam niekde kde ma nepoznajú 😀

    • Nikto nepovedal že máš ležať zrovna na chodníku… A určite ťa nepoznajú všetci v Košiciach 😀 ..ľahni si na lavičku, na múrik… ale ľahni si tam jak „pán“ a nie jak ospalý robotník alebo ožran 😀 nemáš snáď toľko odvahy aby si to skúsil? keď to skúsiš tak budeš ešte odvážnejší aj v ostatných veciach 😉

  2. inac, ja som minule skusil tu techniku s tym lahnutim si na to miesto… isiel som po jednej babe u nas z bytovky.. najskor ma nacapala taka stara babka z tretieho a vsetci si mysleli ze som bol ozraty.. no nenechal som sa odradit 😀 no potom prisla Ona, tak som jej povedal, ze som upratoval chodbu a povedal som to s obrovskym sebavedomim… naozaj to zabera. A aj ta tretia teoria o tych milionoch 😀

  3. ono to lezanie je fakt zaujimave ale ked si predstavim ze by okolo isiel nejaky docent alebo profesor z našej katedry co ma uz tri roky poznaju tak neviem co by si pomysleli 😀

  4. počas dovolenky vyskúšaný tip č.3 a úplne v pohode…až som bol prekvapený na reakcie….ešte to vyskúšať v domácom prostredí…..

  5. Dnes som sa rozhodol skusit oslovit cudzie baby, no hned prva baba ma teda vazne dost prekvapila. Isiel som za nou a slusne som sa jej spytal kolko je hodin, a chcel som dopovedat ze sa mi vybil mobil….no ani som to nestihol dopovedat a zrazu som pocul jej reakciu…nasrane NIE, po com zrychlila krok. Bola to skor reakcia ako keby som bol niaky uchyl a daval jej neslusne navrhy. Nechapem. Po tom som uz nemal chut oslovovat dalsie…necham si to na inokedy….tiez sa vam nieco take uz stalo?

  6. Tak som sa dnes rozhodol že to vyskúšam :). Suverénne som išiel po meste, zastavil sa v strede námestia a pohodlne si ľahol na zem. Stretol som sa s rôznymi reakciami, najčastejšie „Pane, ste v poriadku?“, „Pane, odpadli ste?“. Taktiež okolo mňa prešlo niekoľko dobre naladených ľudí, usmiali sme sa na seba. Jeden starší pán sa ma pýtal, či mi má doniesť vankúš, ďalší starý nemrdom na mňa hneď vyskočil nech odtiaľ vypadnem, jednoducho som odpovedal nie. Potom nahnevaný odišiel so slovami že ide volať políciu (neprišli, a to som tam bol vyše pol hodiny )

    Aby som to zhrnul, najprv mi to prišlo veľmi čudné ale nakoniec som tomu prišiel na kĺb. Na niektorých ľuďoch som sa skvele zabavil. niektorí sa zabavili na mne. FUNGUJE TO :).

  7. Akurát som si to prečítal a myslím, že presne toto bude môj problém. Skúsim tipy 1 a 3, ale tá dvojka mi pripadá strašne blbo 🙂

  8. ja som to skusil, prvych par minut somn sa citil ako chumaj, ale potom to preslo, a dokonca si ku mne prilahla naka okoloiduca baba a zacali sme spolu vykecavat len tak, uprostred chodnika sme vedla seba lezali a bavili sa :D:D 😀 😀 😀 😀

  9. mam otázku s tým ležaním.. skusil ste to niekto? tým nechcem dehonestovat Casonovu doveryhodnost ale možno to na iných funguje inak

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here