Najčastejšie útoky od hejterov (a moje odpovede na ne)

9

Haters gonna hateMnožstvo ľudí ma nemá príliš v láske…

Hejtujú ma v komentároch, tvoria antirecenzie na moje produkty, zosmiešňujúce videá, diskutujú o mne v komunitách a šíria o mne rôzne informácie.

Venujú mi SVOJU pozornosť, energiu a snažia sa ma všemožne očierniť.

Prečo to však robia? Vieš, keď robíš niečo dobre, buď ťa ľudia milujú alebo ťa nenávidia. Každá minca má dve strany.

Čím začal byť blog a ja viac vidieť, tým sa dostal medzi viac ľudí. A niektorým som stúpil riadne na otlak. Lebo medveď. Moja práca sa nikdy nebude páčiť každému a musím rátať s tým, že ma ľudia nebudú mať vždy radi.

 

Čo si máš o tom myslieť?

Niektorí sú len frustrovaní vlastným neúspechom a potrebujú si do niekoho kopnúť. Iní sa nechajú ovplyvniť okolím a preberajú názory a vzorce druhých ľudí (ktorí ma tiež nemusia). A ďalší sú zas chronickí hejteri, ktorí dnes naložia mne a zajtra zas niekomu inému.

Kto má však pravdu? Každý máme tú svoju a máme právo na vlastný názor. A ja to rešpektujem.

Tento článok chcem venovať hlavne všetkým chlapom, ktorí na takéto dezinformácie narazia a nevedia, čo si majú myslieť (a preberú tak názor hejtera – lebo slovenská závisť).

Chcem sa ku všetkým najčastejším hejtom vyjadriť na jednom mieste a dať k nim svoj postoj a názor, aby som potom naň mohol týchto „hnojičov“ odkazovať.

Aj keď títo ľudia nežijú môj život a nechodili v mojich topánkach, šíria rôzne domnienky a vytvárajú si vlastnú realitu. K hejtrom som napísal detailnejší článok aj na mojom osobnom blogu (odporúčam si ho prečítať pred tým, ako budeš pokračovať v čítaní).

Poďme sa teda pozrieť na tie najčastejšie hejty mňa, mojej práce a moju definitívnu odpoveď na ne, nech je konečne čistý stôl a pohľad na dané veci máš aj z mojej strany.

 

„Všetky články kopíruješ z amerických PUA blogov“

To je presne, ako tvrdiť, že všetci chlapi chcú len to jedno a všetky ženy sú rovnaké (asi presne takú logiku má tento výrok).

Chcem veriť tomu, že pred tým, ako ti vôbec napadne táto myšlienka (teda ehm len si ju videl v nejakom inom komentári alebo na nejakom hejterskom blogu na mňa a podľa nej si si spravil názor) si si spravil poriadny audit môjho blogu.

Na mojom blogu je momentálne cez 550 článkov (vyše 2/3 od iných mojich autorov). Pravdepodobne si si ich všetky pozrel, prečítal a následne si si spravil aj audit všetkých PUA zahraničných blogov a excelovskú tabuľku aj s presnou obsahovou zhodou blížiacou sa pri každom článku k 100%.

Že nie? Chápem, že by ti to zabralo stovky a stovky hodín času, kým by si sa aspoň priblížil k potvrdeniu tohto mylného názoru.

Toto je asi najrozšírenejší názor, s ktorým sa stretávam. Musím sa ti k niečomu priznať.

Vôbec nečítam PUA blogy a ani ma nezaujímajú. Nemám totiž na ne čas a PUA štýl či rady idú proti mojim radám a môjmu postoju (aj keď niektoré sú určite podobné).

Na začiatku, keď som blog rozbiehal, vychádzal každý deň nový článok a ja som sa inšpiroval na weboch ako askmen.com a mužských magazínoch, o čom zhruba píšu a tieto témy som spracovával.

Čoskoro som však mal množstvo otázok od návštevníkov a čitateľov, vďaka čomu som začal mať dostatok tém na spracovanie.

Niekoľko virálnych článkov (či obrázkov), ktoré nie sú z našej vlastnej dielne, som na tomto blogu uverejnil (aj s odkazom na ne). Tie však nemali nič spoločné s PUA blogmi.

Napísal som vyše 150 unikátnych a vlastných článkov, kde som na základe svojich vlastných skúseností a slov riešil množstvo výziev a problémov, s ktorými sa chlapi denne stretávajú.

Súhlasím s tým, že istá podobnosť medzi mojimi článkami či radami s inými blogmi či videami existuje. Tomu sa nevyhnem. Prečo?

Pretože na to, na čo som prišiel ja, prišli milióny chlapov predo mnou a milióny po mne ešte prídu. Nevymyslel som sebavedomie, komfortnú zónu či ako komunikovať so ženou. Taktiež som neobjavil príťažlivosť či to, že netreba sa ženám pchať do zadku či byť k nim milý a dobrý…

Nepotrebuješ byť génius na to, aby si to pochopil. Stačí ti len párkrát (niekto viac) sa popáliť a zistíš, čo funguje a čo nie.

A chceš vedieť ešte niečo? Nečítam „baličské“ či vzťahové články, nepozerám videá na youtube a neštudujem také kurzy.

To, čo študujem a čím sa zaoberám, je skôr marketing a biznis a ako čo najlepšie dostať medzi ľudí to, čo už viem. Respektíve ako to ešte lepšie a jednoduchšie podať.

Čiže asi sklamem všetkých tých, ktorí si myslia, že každý deň len chodím po amerických PUA blogoch a prekladám ich obsah. Na tieto veci skutočne nemám čas a ani mi ten štýl nesedí. To pokojne prenechám iným.

 

„Nikto ťa nikdy nevidel zbaliť babu“

To je pravda! 🙂 Pretože som ani nikdy nebalil baby v tom pravom zmysle, ako si to niektorí predstavujú. Nikdy som totiž cielene neoslovoval baby po uliciach a neskúšal som na ne „pua“ finty po diskotékach či baroch.

Preto odo mňa ani nemôžeš očakávať, že budem natáčať takéto videá.

Ja chápem, že keď si videl pár takých videí na youtube, tak si myslíš, že len to je jediná cesta a všetci, ktorí radia druhým, ako majú „zbaliť babu“, tak to museli robiť rovnako.

To, ako som to robil ja, bolo úplne opačné, ako to, čo si možno doteraz poznal. Nelovil som ženy cielene. Zoznamoval som sa na každom kroku prirodzene, spontánne a komunikoval som s nimi bez cieľu získať ich číslo či zbaliť ich.

A „paradoxne“ tak prejavovalo o mňa viac žien záujem, pretože necítili zo mňa núdzu niečo od nich dostať či nasilu ich na niečo naučené zbaliť.

To, čo sa snažím chlapom odovzdať je, aby pracovali primárne na sebe a prestali sa sústrediť na ženy. Aby sa zoznamovali prirodzene kdekoľvek prídu bez nejakých očakávaní či cieľov a nechodili iba loviť na ulicu či na diskotéky.

Vždy budem radiť chlapom iba to, čo som sám robil. Nikdy som nebol žiadny „PUA“ a ani nebudem.

A vieš čo? Prísť za ženou s naučenou (či prispôsobenou) vetou či získať od nej číslo je tak maximálne 2% úspechu. Prečo by som sa teda vôbec točil donemoty okolo tohto? Keď pred tým a hlavne po tom na teba čaká oveľa viac výziev.

Preto odo mňa nikdy neuvidíš, ako chodím po uliciach a oslovujem baby na rôzne vety či točím videá z diskoték. Ak ťa také veci zaujímajú, tak ti odporúčam ísť na iný web alebo si pozrieť videá na youtube. Tam ich je dosť.

 

„Chceš len zarobiť peniaze“

Mnohí majú pocit, že musia dostať všetko zdarma a ja som nejaký samaritán.

Keby som chcel iba zarobiť peniaze, myslíš, že by si mal na tomto blogu vyše 550 článkov úplne ZDARMA a na youtube vyše 100 videí?

Prvého pol roka, čo vznikol tento blog, som nemal žiaden produkt ani kurz a investoval som doň množstvo času, energie a peňazí. A všetci sa tomu tešili. Robil by si ty pre niekoho pol roka zadarmo? Určite áno, pokiaľ by si robil pre seba alebo by si mal inú motiváciu, akou sú peniaze.

Lenže tento blog bol od začiatku plánovaný ako biznis a niečo, čo ma bude živiť. Vedel si, že pôvodne vznikol blog ako marketingový kanál pre moju knihu príbehov, ktoré som si zažil so ženami a ktoré som spísal? Vtipné je, že tá kniha nikdy neuzrela svetlo sveta, no vzniklo z toho niečo úplne iné.

Už predtým, ako som ho založil, tu bolo zopár škôl zvádzania, ktoré robili víkendové semináre. A taktiež každý môj „konkurent“ má nejaký produkt. Ale ja som zlý, že predávam svoje know-how.

Stálo ma to množstvo energie, času a peňazí prísť na to, čo zdieľam v mojich článkoch či videách.

Tento blog by však už dávno nemohol existovať bez toho, aby si ľudia kupovali moje produkty a kurzy. Prevádzka tohto všetkého niečo stojí a je to môj hlavný zdroj príjmu. Nechodím popri tom do práce a živí ma to.

Už to roky nestojí len na mne. Mám grafika, editora, strihača, administratívu spojenú so zákazníckou podporou, človeka na technické veci a občasnú výpomoc. Mesačné náklady len na ľudí sú niečo okolo 2500 EUR.

A to nevravím o softwaroch, automatoch a službách, ktoré využívam, aby všetko išlo hladko a plynulo. Ich prevádzka ma vyjde na cca 2000 EUR mesačne. No niektorí si myslia, že by som to mal robiť zadarmo. A dotovať celé zo svojho.

Niekto šoféruje kamión, niekto sa živý tým, že je skvelý basketbalista a ja žijem tým, že pomáham druhým chlapom získať úspechy u žien. Robím to, čo ma baví a dostávam za to zaplatené. Nevidím na tom nič zlé. Ty možno áno.

Treba konečne pochopiť, že táto stránka je časť môjho biznisu, kde pomáham chlapom so ženami a dostávam za to zaplatené. Nikdy som sa tým ani netajil.

 

„Informácie v kurzoch máš už na blogu zdarma“

Áno, to je pravda, že informácie z blogu sa objavujú aj v mojich prémiových kurzoch.

Ide však odhadom len o maximálne 20% (nemám spravený kompletný informačný audit).

V skutočnosti sú moje obsahové články na blogu z veľkej časti ochutnávkou toho, čo chlapov čaká v mojich prémiových kurzoch či produktoch, aby mali ako takú predstavu, aké rady dávam.

A už tieto rady ZDARMA im mohli pomôcť dosiahnuť určité výsledky.

Cesta pravého muža - Prestaň už hrať divadielkoVyše 80% materiálov a obsahu však je ešte stále unikátnych pre moje kurzy, ktoré sa nikdy neobjavili verejne na blogu či vo videách.

Mimochodom, na to, aby si na tieto veci prišiel, nepotrebuješ investovať ani cent do mojich produktov či kurzov. Prídeš na to všetko časom aj sám. Naozaj. Ľudia však investujú do mojich kurzov preto, aby zistili, čo funguje a skrátili si tak cestu.

Nikoho nebaví robiť neustále chyby, zažívať sklamania, chodiť na nekonečné rande a investovať množstvo času, energie a peňazí do žien. Niektorých bude stáť roky, kým na to prídu. Áno, nakoniec prídu, ale čo ich to bude ešte stáť.

Existuje množstvo článkov, videí a rád ohľadom toho, „ako zbaliť babu“ alebo na čokoľvek iné. Ale kým sa nimi všetkými prehrabeš a pospájaš si súvislosti, tak ťa aj šľak trafí.

Preto je pochopiteľné, že ak si chceš túto cestu skrátiť, tak sa rozhodneš zaplatiť si rady tých, ktorí už sú tam, kde chceš byť ty.

 

 

„Nikomu tvoje rady nepomáhajú / Tvoje referencie sú vymyslené“

Dokonca som už narazil aj na smiešne tvrdenia, že si vymýšľam referencie, alebo že moje rady nikomu nepomáhajú.

To už môže napísať naozaj len veľký ignorant s klapkami na očiach. Stačí si pozrieť v pravom hornom rohu v menu „Sieň slávy – vaše výsledky“ okolo 200 konkrétnych referencií (podložených screenshotmi alebo reálnymi videami) s rôznymi výsledkami – od zvýšenia sebavedomia, zvýšenia záujmu zo strany žien, zlepšenia komunikácie, získania kamarátky či bývalej, viac sexu, získania priateľky až po manželky.

Taktiež v skupine Chceme byť lepšími chlapmi na Facebooku sa pravidelne objavujú výsledky chlapov využívaním mojich rád v praxi.

A to ešte nehovorím o tisícoch chlapov, ktorí nepotrebujú o tom nijak hovoriť…

Faktom je, že to funguje. Fungovalo to u mňa, fungovalo to stovkám a tisícom chlapov a bude to fungovať len tebe. Stačí tomu uveriť a aplikovať moje rady do praxe.

Možno ti to nevyjde na prvýkrát… ale komu áno?

Sú pravdaže aj takí, ktorým moje rady nebudú nikdy fungovať. Nedovolím si však tvrdiť, z akého dôvodu. Niektorí to robia zle, niektorí nevytrvajú dostatočne dlho a vzdajú to príliš skoro a ďalším zas tieto veci nesedia pre ich osobnosť a presvedčenia, a tak s nimi vnútorne bojujú.

Každému, kto však investoval do niektorého z mojich kurzov a zistil, že to nie je pre neho (alebo len potreboval späť peniaze či nemal na to čas), som v rámci garancie vždy peniaze vrátil. Stačilo o ne požiadať.

 

„Tento blog už nie je to, čo býval“

Áno, s tým súhlasím. Dnes už na tomto blogu (medzi najnovšími článkami) sotva nájdeš PUA autorov či rady. Preto, keď si sem kvôli nim rád chodieval a čítal si práve nich, tak dnes si sklamaný.

Ale nie je prečo byť! Všetci majú vlastné projekty a ich články či videá môžeš pravidelne sledovať u nich. Sem už tým pádom nemusíš chodiť a pohoršovať sa, že ti tu niečo chýba.

Pravdou aj je, že za tie vyše 4 roky sa tu neuverejnili vždy perly. Nie každý článok bol dokonalý a nápomocný. Niektoré boli úplne odveci. Áno, aj moje. Niektoré články vznikali len preto, aby vznikli a hodnota sa v nich vytrácala. Som si toho plne vedomý.

Aj z toho dôvodu už od začiatku roka robím detailný audit všetkého obsahu na blogu, čo tu vlastne za tie roky je a čo korešponduje s tým, čo chcem chlapom odovzdať. Všetko, čo nie je v súlade s touto myšlienkou, pôjde z blogu preč. Bez kompromisu.

Či už články iných autorov alebo niektoré moje. V prvom kole to bude 170 článkov, ktoré som označil na vymazanie. Chcem opäť obnoviť slávu tohto blogu a dostať ho zas na úplne iný level. Avšak pre úplne inú cieľovú skupinu, ktorá ho čítala kedysi.

 

Máš právo veriť tomu, čomu chceš

Nepredpokladám, že každý, ktorý si prečítal moje vyjadrenia, teraz zmení svoj názor a bude ma zrazu milovať. To vôbec nie.

Vždy sa nájde niekto, kto ma nebude mať rád. Ale to je v poriadku. To je štatistika (ako som vysvetľoval v tomto článku)

Skutočná otázka zostáva, kam ťa tvoj názor a tvoje presvedčenia posúvajú. Ak budeš venovať svoj čas a svoju pozornosť mne, hejtovaniu ma a rozčuľovaním sa nad tým, čo a ako robím, ako tým zlepšíš tvoj život?

Ak v tebe pretrvávajú nenávistné pocity, sprav sám sebe službu a zavri tento blog. A v živote už neinvestuj ani sekundu svojho času a pozornosti do mňa. Nestojí ti to za to.

Choď inam, čítaj to, čo ťa počúva ďalej a posúvaj svoj vlastný život tým, že sa mu budeš venovať. Nevenuj sa životu druhých ľudí. Im si aj tak ukradnutý. V skutočnosti sa každý zaujímame len sami o seba.

haters gonna hate

Som však vďačný každému jednému, ktorý mi venuje energiu a pozornosť. Tým, že ma hejtujú, v skutočnosti len šíria mňa a môj odkaz a „hnoja“ tak na moju pôdu.

Miesto toho, aby sústredili svoju pozornosť na mňa, im však odporúčam, aby sa začali sústrediť na seba. Aby odovzdávali ľuďom svoje vlastné posolstvo a boli pre nich vzorom. Spravili to inak a lepšie, ako to robím ja.

A dokázali, že to nie sú len hejty, ale niečo konštruktívne a dokážu to aj oni. Lepšie.

A nemali ani sekundu času na to, aby venovali svoju vzácnu pozornosť niečomu inému, ako svoju vlastnému životu…

Skvelé! Konečne mám ucelenú odpoveď pre všetky zbytočné diskusie a otázky v komentároch, ku ktorým môžem vždy iba pripojiť odkaz na tento článok.

Pokojne mi napíš dolu do komentárov nejaký ďalší častý hejt na mňa, ku ktorému som sa zabudol vyjadriť 🙂 Časom tento článok aktualizujem a doplním svoju odpoveď aj na ne.

[chlap_webinar]

Michal Kopecký je zakladateľom hnutia CHLAP 2.0 a jeho cieľom je pomôcť mužom a ženám nájsť, získať a udržať si svojho vysnívaného partnera, s ktorým budú šťastní vo vzťahu. Napísal knihu Aj ja som CHLAP 2.0, ktorú môžeš získať napr. na Martinuse tu »

9 KOMENTÁRE

  1. Balenie báb má 1 krok – Buď chlap!. Ostatným to treba opakovať. Ak čítaš dva rovnaké recepty ako spraviť praženicu, nemusí to znamenať, že autori od seba odpisovali… Možno je to len správny postup. Jediný človek, čo Ti dá niečo zadarmo je Tvoja mama, Ak čakáš charitu, choď za ňou! Balenie báb môžeš brať ako hádzanie špagiet na stenu, alebo lovenie zveri. Keďže ale špagety plieskajú o stenu Teba a jediná zver, čo si ulovil je myš v pravej ruke, potom chápem, že Ti to nefunguje.

    PS: Keďže si ale naďalej taký snaživý, dovolím Ti lízať mi riť

  2. Toto mi nie je jasné:
    „Zoznamoval som sa na každom kroku prirodzene, spontánne a komunikoval som s nimi bez cielu získať ich číslo či zbaliť ich.“
    Prehodíte zopár viet niečo na spôsob – o počasí, rozlúčite sa a nikdy sa neuvidíte? Ako ju potom zbalíš?

    • Skvelá otázka ujo! 🙂

      Prečo si myslíš, že „zbalenie“ znamená – osloviť ženu, komunikovať a hneď z nej dostať číslo?

      Aby som odpovedal na tvoju otázku…

      To, že som to robil bez toho cieľu neznamená, že k tomu nakoniec neprišlo. V skutočnosti, keď tam máš ten cieľ, tak to v tebe vyvoláva očakávania a väčšinou sa to vďaka tomu poserie. Ja som sa s nimi jednoducho začal baviť bez toho, aby som od toho niečo očakával. S niektorými som prehodil len dve tri vety a rozlúčil sa.

      S ďalšími som pokecal dlhšie, ale nemalo zmysel s nimi pokračovať v rozhovore, pretože sme si nesadli.

      S inými sa mi kecalo skvele a prirodzene som ich chcel spoznávať ďalej a zostali sme v kontakte. Alebo som sa s nimi rozlúčil a keď som prišiel na to isté miesto znovu (kaviareň, predajňa, banka…), tak som budoval konverzáciu aj ďalší krát a získal na ne kontakt neskôr.

      Čo tým chcem povedať je, že konverzuj všade a s každou, ale nič od toho neočakávaj.

      Keď to pôjde naprd, tak sa rozlúč.

      Keď si budete rozumieť, tak s ňou prirodzene pokračuj aj nabudúce tým, že si vymeníte kontakt.

      Ono to nie je o nejakom jednorázovom balení. Z môjho pohľadu ani nikdy nebolo 🙂

      • „S inými sa mi kecalo skvele a ostali sme v kontakte“ Ako v kontakte? Posielali ste si telepaticky správy? „Došiel som nato isté miesto znovu“ To je minimálna pravdepodobnosť, že ju tam znova stretneš… Zbadáš cieľ, oslovíš ju, zaujmeš, vytvoríš príťažlivosť, vypýtaš kontakt, dohodneš rande, sex… Držím sa Real Social Dynamics, čo sú Naturál Pick uperi, čo nepoužívajú žiadne rutiny a sú prirodzení Michal! Ty predsa o prirodzenosti hovoríš nie? Chlapi majú desiatky/stovky videí z terénu.
        Ja v podstate použijem len rutinu ako opener, potom vytvorím dobrú, zábavnú atmosféru, aby žena bola v dobrej nálade somnou a nemala ma za úchyla, do toho kino, ramená, high five, šťuchanie s prstami podpichovanie, objatie a pusinky na líčka, veľa sa usmievam, udržiavam očný kontakt a ženy sa na to dosť namotávajú. V sete dávam maximálnu energiu do toho, aby sa žena nehala mnou viesť. A sú stoho reálne výsledky, žiaden kurz som nikdy nepozeral, len sa inšpiroval z článkov a videí od Natural Pick uperov…
        Michal, si hovoril v jednom videu, ako si oslovil nejakú babu na zastávke a rozpovedal jej svoj príbeh. Buď chlap a predveď nám to… Alebo budeš radiť chlapom, že sa majú zahlásiť na hodiny jogy/salsy a tak „PRIRODZENOU CESTOU SPOZNAŤ ŽENY“??? 😀 😀

  3. Ahoj Miso a mozem ta aj nehejtersky okomentovat? Skvelo sa mi s tebou pokecalo, dakujem za rady a prajem ti vela uspechov! oneslovakgirl 🙂

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here