Obliekanie na mieru ako vrchol tvojho osobného štýlu

0

V tomto článku chcem s tebou pozdieľať, ako som ja osobne prešiel „obliekacou premenou“ a zvýšil som tak svoju hodnotu, získal som väčší obdiv, rešpekt, sebavedomie, viac komplimentov vďaka oblečeniu mne ušitému na mieru od Pavanna Fashion.

Kedysi som nosil široké kapsáčové nohavice a vyťahané tričko, len aby som pôsobil o niečo širšie, a myslel som si, že tak vyzerám lepšie.

Mýlil som sa. Hlboko.

Skôr som pôsobil smiešne a v skutočnosti som nič nezakryl.

Len som na problém ešte viac upozornil. Keď sa už z diaľky na mňa ľudia pozreli, tak bolo vidieť, ako na mne všetko visí.

A pritom to nemusí byť pre teba tak nedosiahnuteľné, ako si myslíš…

 

Keď ti veci nesedia

Nie je v poriadku, ak máš nohavice, košeľu či tričko aj o 1-2 veľkosti väčšie (alebo menšie), ako by si mal mať.

Nadrozmerné veľkosti či voľné tričká, alebo naopak príliš obtiahnuté gate či krátke gate si síce človek na tebe zapamätá, ale ver mi, že nechceš, aby mal o tebe vytvorený tento obraz.

Ono sa to deje častokrát preto, že buď nám kupuje oblečenie niekto druhý (častokrát mama), alebo už nenakupujeme v kamenných obchodoch, ale na internete.

Tiež sa mi to párkrát stalo. Kupoval som si pred pár rokmi nové košele online na jednom eshope, a keď mi dorazili domov a ja som si ich skúsil, tak boli na mne úplne napasované a gombíky na bruchu a hrudi sa mi rozťahovali.

Svoju veľkosť som síce odhadol správne, no ich strih bol trochu iný, ako býva bežné. A aj keď boli tie košele moderné, elegantné a mal som v nich pôsobiť hodnotne, vyzeralo to na mne, popravde, hrozne. Ani som sa v nich necítil dobre.

Neustále som sa upravoval a kontroloval, či to nie je moc vidieť. Tým pádom som bol nervózny, neistý a prejavovalo sa to aj navonok. Ver mi, ľudia si to všimnú. Zachytia, že niečo nie je v poriadku.

Niečo podobné si všímam aj ja na iných chlapoch, keď majú napr. totálne napasovanú košeľu, že sa im až rozťahujú gombíky. Pôsobia tak viac „pri sebe“ ako zvyčajne. A to vôbec nie je pre ženy sexi.

 

Investuj do seba

Mnoho chlapov sa pozerá na kupovanie oblečenia ako na nejaký náklad a povinnú jazdu. Že to musíš pretrpieť a míňaš svoje peniaze.

Preto častokrát siahaš práve po nejakých lacných kúskoch a kúpiš prvú vec, čo si vyskúšaš a ako tak sa ti páči.

Lebo nerád strácaš čas. Pozri, ja to chápem, som presne taký istý.

Tým, že si kúpiš obyčajné rifle a nevýrazné tričko s nejakým bežným nápisom, budeš aj na ľudí pôsobiť obyčajne, nevýrazne a neviditeľne.

Potrebuješ si uvedomiť, že aj obliekanie, podobne ako ostatné veci, o ktorých sa bavíme, je investícia do teba.

 

Daj si ušiť niečo na mieru

Pozeraj sa na to z pohľadu hodnoty, ktorú ti to prinesie. Keď nosíš niečo, čo je ušité na mieru pre teba, tak je jedno, koľko meriaš a vážiš, o tebe to okamžite vysiela nejaký signál.

Áno, možno si „veľký“ chlap alebo naopak „špajdla“, no si hlavne chlap, ktorý si potrpí na detaily a dokážeš lepšie predať samého seba.

A navyše, vyzerá to na tebe geniálne.

Ak je to niečo pre teba, tak ti odporúčam investovať do košele či obleku na mieru.

Predstav si, že si oblečieš niečo, čo bolo ušité IBA pre teba. Na tvoje miery. A sadne ti to ako uliate. Dokonca budú na rukáve či vo vnútri saka tvoje iniciály.

Ako sa budeš cítiť? Asi inak ako v teniskách, rifliach a tričku, že?

Toto je teda investícia do tvojho sebavedomia, vyžarovania, prvého dojmu, sociálneho statusu a ďalších oblastí, ktoré to pozitívne ovplyvňuje.

 

A vôbec to nemusí byť „drahé“!

A najlepšie na tom je, že to nemá nič spoločné s tým, koľko zarábaš!

Môžeš nájsť také isté jednoduché biele tričko za 15 eur, ale aj za 80 eur. Rozdiel v cene spôsobuje látka a značka. To isté platí aj o ostatných kúskoch oblečenia.

Na košele, nohavice či obleky na mieru za rozumnú cenu sa mi skvele osvedčila Pavanna fashion.

Ja sám som si dal ušiť niekoľko vecí na mieru práve od Pavanna a som maximálne spokojný.

A vôbec ma to nestálo tisíce eur, ako si niektorí pri slovíčku „na mieru“ pomyslia (čo som si myslel donedávna aj ja…).

Napr. celý oblek na mieru z kvalitných materiálov, výberom prešívania a vnútorných látok plus vyšitím mojich iniciál vychádza na cca 300 eur a mal som to hotové do týždňa!!

 

Na mieru nemusí byť „drahé“

Pozrime sa na to z historickej perspektívy. Na naše oblečenie míňame menej ako kedykoľvek predtým.

Pred 200 rokmi boli šaty na mieru úplne bežná záležitosť, pretože si každý šil veci sám. Ľudia si nemohli dovoliť kupovať si šaty, tak si ich šili sami.

Áno, dnes si môžeš takmer na každom kroku kúpiť nové tričko či rifle za pár eur. Potom ich máš plnú skriňu a nevieš, čo na seba. Prípadne aj tak nosíš 1-2 kúsky, ktoré máš najradšej, je tak?

Radšej teda investuj do pár kusov poriadneho a kvalitného oblečenia a tie nos stále.

Mimo iného ti tieto veci aj dlhšie vydržia. Kľudne aj niekoľko rokov. Prečo?

 

Oblečenie ako tvoj pracovný nástroj

Predstav si, že ti rodičia kúpia staré ojazdené auto alebo ti dajú svoje. Ako sa k nemu budeš správať? Nehovor, viem si predstaviť.

A ako sa budeš naopak správať k novému autu (povedzme bavoráku), ktoré si kúpiš ty sám, na ktoré si si musel odkladať niekoľko rokov zo svojich ťažko zarobených peňazí?

Bude v tom rozdiel? Jasné, že áno.

My ľudia si nevážime veci, ktoré dostaneme zadarmo alebo sme sa nemuseli na ne nijako nadrieť.

Pristupuj k oblečeniu ako k náradiu, ktoré ti má pomôcť dosiahnuť to, čo chceš – pôsobiť hodnotnejšie a cítiť sa skvele.

Vezmi si to ako napr. kladivo, za ktoré síce zaplatíš o niečo viac, ale vydrží ti aj 20 rokov. Bude sa perfektne držať v ruke, nekazí sa, a keď sa ním zaženieš, tak trafíš klinec presne po hlavičke. Môžeš ho používať znovu a znovu.

Tak isto je to aj s tvojím oblečením. Keď investuješ trochu viac do kvalitného oblečenia alebo si dáš ušiť niečo na mieru, tak to nebudeš hádzať len tak niekam do kúta alebo vešať cez stoličku.

Budeš sa k tomu inak správať. Budeš si na to dávať pozor. A budeš hrdý, že to môžeš nosiť.

Ber svoje oblečenie ako nástroj, ktorý môžeš využívať dookola, vydrží ti dlho a bude ťa prezentovať v dobrom svetle. Investuj teda viac peňazí do zopár lepších kúskov a vráti sa ti to niekoľkonásobne.

 

Zmena viditeľná OKAMŽITE!

Pokladám za dôležité upozorniť ťa, že nie som módny poradca ani stylista. Radím ti iba na základe svojich názorov, skúseností a vedomostí, ktoré som za posledné roky získal.

Vždy si ohľadom oblečenia nechaj poradiť od skúsenej ženy či predavačky (alebo predavača, ktorý sa vyzná).

Pozri. Nechcem ťa meniť. Pokojne sa obliekaj tak, ako len sám chceš a v čom sa cítiš príjemne.

Pamätaj však, že čo vyžaruješ, to priťahuješ. Ak sa budeš obliekať menej hodnotne, presne tak budeš na ženy, priateľov, potenciálnych zamestnávateľov či biznis partnerov pôsobiť. Je to na tebe.

Ako som spomínal, ja osobne som si dával šiť oblek na mieru (necelé 300 stovky eur z kvalitných materiálov hotové do týždňa!!), sako na mieru v Pavanna Fashion a upravili mi dokonca iné nohavice či sako tak, aby mi dokonale sedeli.

A v momente som videl výsledok. Ľudia sa po mne pozerali a dokonca sa otáčali. Takéto niečo sa mi ešte nikdy nestalo (a to srším energiou a charizmou na každom kroku).

Je naozaj neskutočný pocit, keď máš na sebe niečo svoje. Niečo, čo je spravené len a len pre teba. Niečo, čo na tebe vyzerá geniálne a niet tomu čo vytknúť. A za ten pocit to naozaj stojí…

A čo ty? Dal si si ušiť niekedy niečo na mieru? Zvažuješ také niečo? Napíš mi dolu do komentárov.

P.S. Text je úryvkom z mojej knihy Aj ja som CHLAP 2.0.

Michal Kopecký je zakladateľom hnutia CHLAP 2.0 a jeho cieľom je pomôcť mužom a ženám nájsť, získať a udržať si svojho vysnívaného partnera, s ktorým budú šťastní vo vzťahu. Napísal knihu Aj ja som CHLAP 2.0, ktorú môžeš získať napr. na Martinuse tu »

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here