Prečo sa NIKDY nevzdávať?

0

Vo videu ti prezradím, ako som sa vlastne dostal k chlap20.sk a celkovo k pomáhaniu chlapom. Uvidíš, že to vôbec nebolo ružové.

Ukážem ti celú moju cestu a prečo som sa vlastne rozhodol nakoniec pre podnikanie. Poviem ti aj to, čo mi pomáha vytrvať.

Chceš to vedieť? Pozri si video až do konca a dozvieš sa to.




Odoberaj CHLAP 2.0 videá

 

A takto to začalo

Niekedy v roku 2008-2009 som sa dostal ku knihám od Roberta Kiyosakiho, Iva Tomana, Dale Carnegieho.

Vtedy som bol akurát na vysokej škole a pochopil som, že to nie je cesta pre mňa. Nakoniec som sa na vysokú školu vykašľal. Študoval som aplikovanú informatiku a v treťom semestri som si povedal, že už tam nejdem a začal som budovať vlastné podnikanie.

Respektíve, tak som si to vtedy aspoň myslel. Išlo o finančné sprostredkovanie, kde sme ľuďom predávali rôzne poistky. Bol som v nejakom ošiali aj ja a takto som začínal. 😀

Proste išiel som do toho, aby som cez vlastné zručnosti, bez nejakej istoty dokázal zarobiť peniaze. Venoval som sa tomu nejaký rok a pol. Keď som sa začal viac ohľadom toho vzdelávať, tak mi to už neprišlo ako ten najgeniálnejší nápad, ako zbohatnúť, alebo čomu sa venovať.

 

Začal som druhý biznis

Následne som sa začal venovať druhému biznisu, kde som tiež využíval predajné zručnosti. Ponúkal som technológie v autodoprave – kamiónovým prepravám, kde mohli ušetriť.

Stretával som sa s majiteľmi, ponúkal som im niečo, predával som im, komunikoval som s nimi. Ale opäť som narazil na niektoré prekážky – šoférov v kamiónových dopravách, dispečing, nejaké prúsery.

Nakoniec som si povedal, že: „Kašlem na to, keď nemám kontrolu nad produktom, tak mi to za to nestojí.“

 

Pustil som sa do tretieho biznisu

Následne som sa pustil do ponúkania autobazárovej technológie na čistenie áut. Mal som prístup k nanotechnológii, kde som im chcel ukázať, ako si môžu umývať autá, aby ich nemali špinavé.

Mal som myšlienku, že keby sa im to páčilo, tak by som zamestnal kočky, ktoré by tam umývali autá a ja by som z toho mal nejaké peniaze. Ale ani to mi nevyšlo.

Toto bolo nejaké dva-tri roky po tom, ako som sa vykašľal na školu a stále sa mi nedarilo. Teda, dokázal som si zarobiť nejaké peniaze, ale stúpali aj moje náklady, stúpali moje výdaje a bol som častokrát v ešte väčších sračkách, ako keď som bol len na škole.

Býval som u rodičov, pretože som sa dostal do dlhov, začal som si užívať, začal som viac míňať peňazí a veci sa pokazili.

Avšak stále som neprišiel na niečo, čo by mi pomohlo, čo by ma napĺňalo a čo by ma bavilo.

 

Vymyslel som si štvrtý biznis

Mal som nejaké zručnosti ohľadom tvorby webstránok, ktoré som využíval aj pri predchádzajúcich biznisoch, tak som chcel učiť ľudí, ako si môžu spraviť svoje vlastné webstránky cez jeden nástroj.

Ani to mi nevyšlo, pretože to priťahovalo rôzne typy ľudí a nebolo to úplne ono.

V tomto období, to bol zhruba koniec roku 2011, keďže som si vedel vytvoriť webstránku, mal som nejaké zručnosti na internete, tak som sa bavil aj s mojimi kamoškami a tie mi hovorili, keďže sme sa bavili o chlapoch, o ženách, o vzťahoch, že: „Mal by si napísať knihu,“ alebo „mal by si s niečím prísť.

 

Konečne vznikol chlap20.sk

A to ma priviedlo práve k blogu akozbalit.sk (dnes chlap20.sk), ktorý mi nakoniec vyšiel a prináša mi každý rok šesťciferné sumy na môj účet.

Lenže ani to nebolo zo začiatku ružové. Prvého pol roka som z toho nezarobil ani cent. Prvého pol roka to bolo na nule, v mínuse, dotoval som to. Moja mamina, keďže som ešte v tej dobe býval u rodičov, tak nemala so mnou takú trpezlivosť, ako to možno vyznieva pozitívne v tomto článku.

Práve ona so mnou bojovala. Kopala ma k tomu, aby som si našiel „normálnu robotu“. Vykašľal som sa na tieto hlúposti, dokončil si školu… proste poznáš to, keď ťa ostatní hecujú, neveria ti, pretože nevidia za tebou výsledky.

 

Čo mi pomohlo vytrvať?

Jedna jediná vec, ktorá mi pomohla vytrvať, ktorá mi pomohla neskĺznuť k tomu, aby som si našiel robotu, aby som si vybral ľahšiu cestu, aby som sa na to nevykašľal, aby som mal aspoň nejakú istotu, aby som zarobil 400-500 eur, bolo to, že som v hlave vedel, že TO DOKÁŽEM.

Otázka len bola: „Kedy?“

Naozaj mi je ľúto všetkých tých, ktorí chcú niečo vlastné. Chcú sa posúvať dopredu, chcú si niečo rozbehnúť. Chcú zarábať peniaze. A potom, keď sa im nedarí týždne či mesiace, tak sa na to vykašlú.

Povedia si: „To je blbosť. To nefunguje. Nie som dosť dobrý,“ a nakoniec si nájdu nejakú robotu a kašlú na svoje sny.

Mne pomohla práve tá viera, vytrvalosť a to, že som vedel, že to dokážem, len som aktuálne nemal výsledky, ktorými by som to obhájil pred ostatnými, pred kamošmi pred rodinou.

Vtedy mi neverili. Teraz, samozrejme, už za mnou stoja, keď už výsledky sú. Lenže práve bez tej viery vo svoje vlastné schopnosti, že to dokážeš, bez sebavedomia sa naozaj nedostaneš nikde, ani v biznise, ani so ženami, ani v ostatných oblastiach.

 

Toto ti odporúčam

Odporúčam ti, keď sa do niečoho pustíš a nevychádza ti to, tak nemeň cieľ, ale meň stratégiu.

Ja som vedel, že chcem mať niečo vlastné, že chcem podnikať, chcem mať nejaký vlastný produkt, chcem pomáhať ostatným.

Nevyšlo mi to v prvom biznise. Nevyšlo mi to v druhom biznise, nevyšlo mi to v treťom biznise. Nevyšlo mi to v štvrtom biznise. Mal som dlhy, mal som vysoké náklady. Musel som si požičiavať, ale nakoniec mi to vyšlo.

Vytrval som dostatočne, vzdelával som sa stále, nevzdával som sa a vidíš. Nakoniec som tu a dávam ti ohľadom toho rozumy.

Odporúčam ti: Choď si za svojimi snami. Nevykašli sa na to, nepočúvaj ostatných, ktorí ti budú hovoriť, že to nedokážeš, alebo že na to nemáš, alebo že nie si dosť dobrý, alebo že si nájdi nejakú normálnu robotu.

Nepočúvaj ich, počúvaj svoje srdce, počúvaj seba a vytrvaj pokým to nedosiahneš.

Či už to bude o rok, o dva, o tri, o päť. Choď do toho! Držím ti palce, nech sa ti darí. 🙂

Ak sa ti toto video páčilo, pomohlo ti, byť lepším chlapom, tak ho určite zdieľaj a odporuč ho aj svojim kamarátom.

Pridaj sa aj na odber môjho Youtube kanálu a blogu chlap20.sk, kde sa dozvieš, ako môžeš byť vysokohodnotným chlapom a prinášať ženám lepšie zážitky.

Chceš byť lepším chlapom? Klikni sem a pridaj sa aj k nášmu hnutiu CHLAP 2.0!

 

Michal Kopecký je zakladateľom hnutia CHLAP 2.0 a jeho cieľom je pomôcť mužom a ženám nájsť, získať a udržať si svojho vysnívaného partnera, s ktorým budú šťastní vo vzťahu. Napísal knihu Aj ja som CHLAP 2.0, ktorú môžeš získať napr. na Martinuse tu »

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here