7 rýchlych tipov ako na príťažlivé, zdravé a funkčné telo

0

Musíš si uvedomiť, že potrebuješ systematicky pracovať na svojom vlastnom živote a svojej osobnosti, aby si mohol priťahovať aj tie najkrajšie ženy úplne prirodzene bez toho, aby si sa musel krvopotne snažiť.

Ak chceš mať život a ženy, ktoré väčšina chlapov nemá, potrebuješ robiť veci, ktoré väčšina chlapov nerobí a nie je ochotných robiť. Dáva ti to zmysel?

Predstavujem ti Moniku Ludasovú, trénerku a koučku s ocenením FitLeader Slovenska 2017 a výherkyňu česko-slovenskej súťaže Do Formy 2014.

Vo svojich programoch premien pomáha ako ženám, tak aj mužom dosiahnuť ich vysnívané telá, ktoré sú nielen sexi, ale aj zdravé a výkonné. Trénuje v najznámejšom fighterskom gyme na Slovensku, je aj lektorkou nových trénerov a rehabilitačnej kliniky, spoluautorka kníh, svojho VIDEOKURZU a mnohých e-bookov o zdravom životnom štýle.

Monika pre teba pripravila článok 7 rýchlych tipov ako na príťažlivé, zdravé a funkčné telo. Poďme na to.

 

7 rýchlych tipov ako na príťažlivé, zdravé a funkčné telo

Kam sa dnes pozrieme, vidíme stále viac a viac pekných vyšportovaných tiel, ktoré sa vynímajú nie oblými, ale ostrými vyrysovanými tvarmi. Krásne telá predtým svietili len na promo materiáloch módnych značiek, dnes je ich plný instagram i ulice.

Každý gentleman chce vyzerať dobre. Dobrá kondička a sila mu pridávajú nielen na štýle, ale aj na sexepíle. Dnes si zhrnieme, čo všetko to vyžaduje…

Monika Ludasová, osobná trénerka

Základom zdravia, kondičky aj svalov sú tri aspekty: tréning, zdravá strava a spánok.

Ani jedno nezaberá bez druhého. Zbytočne budeš trénovať, ak sa nebudeš zdravo stravovať, zbytočne budeš trénovať a zdravo sa stravovať, ak nebudeš mať kvalitný spánok. Spánok je rovnako dôležitý ako tréning, tréning je rovnako dôležitý ako strava.

Asi ti nemusím vysvetľovať, aký je pohyb dôležitý pre tvoje telo. Nemá však len estetický význam, i keď svaly vyzerajú fajn.

Netreba zabúdať na to, že je dôležitý najmä pre zlepšenie kondičky, pretože práve tú v reálnom svete potrebuješ. Je fajn, že máš silu dvihnúť niekoľko desiatok kíl, ale potrebuješ tiež výdrž v nohách či pľúcach.

Správnu techniku dýchania a kondíciu si vieš vypestovať kondičnými tréningami. Musíš teda cvičiť kondične i silovo, vtedy bude tvoje telo v top forme vo všetkých ohľadoch.

Rozhodol si sa, že ideš do toho? Že začneš aktívne cvičiť a zdravo sa stravovať? Veľmi správne!

V tvojom živote, v živote zdravého gentlemana, nesmie teda chýbať:

 

1. Odhodlanie a vášeň

Bez týchto dvoch vecí sa nepohneš. Bez odhodlania nezačneš, bez vášne nebudeš pokračovať.

 

2. Motivácia

Monika Ludasová, osobná trénerka

Ak už odhodlanie máš, treba sa niekde motivovať. Je to zväčša ten najlepší hnací motor, ktorý ti nedá spávať. Neskôr už budeš motivovať sám seba pohľadom do zrkadla. S prvými zmenami sa pohyb stane tvojou závislosťou a ty budeš chcieť postúpiť viac a viac.

 

3. Začni cvičiť

Ak máš motiváciu, odhodlanie a nachádzaš i vášeň, musíš si nájsť šport, ktorý ťa láka, napĺňa a baví ťa. Dnes je možností nespočetne veľa. Môžeš behať, plávať, hrať tenis, no najpopulárnejšie sú dnes silové tréningy v posilňovniach. Stačí si len vybrať.

 

4. Začni sa zdravo stravovať

Jedlo je pre človeka veľmi dôležité, netreba však zabúdať, že zo všetkého, čo do seba dáme, si telo niečo vezme. Preto, ak jeme nezdravé jedlá, prejavuje sa to na našom zdraví ako zvýšený cholesterol, problémy s tlakom, atď.

Ak vieš, čo jesť, kedy a koľko, vieš napríklad nielen naberať svalovú hmotu, ale aj prirodzene zvyšovať hladiny tvojho testosterónu. Na čo, samozrejme, reagujú aj ženy :).

 

5. Dostatok spánku

Ako som už spomínala, spánok je rovnako dôležitý ako poctivý tréning či správne stravovanie. Pokiaľ svoje telo a svaly nezregeneruješ dostatočne kvalitným spánkom, výsledky, ktoré očakávaš od svojho ťažkého tréningu nebudú také, aké si si predstavoval.

Nie každý zaneprázdnený muž má čas na 7-8 hodinový spánok. Pozor, nejde ale o kvantitu spánku, ako sa často na internete omieľa, ale o jeho kvalitu. Tú ovplyvňuje viacero aspektov.

 

6. Prejdi sa

Zavolaj slečne, ktorá ťa ohúrila vo fitku a celkom rada ti po oslovení dala svoje číslo. Obleč si ležérnu košeľu, športovo-elegantné nohavice, štýlové ponožky, ktoré ti dodajú šmrnc a obuj si svoje najpohodlnejšie topánky. Ide sa na prechádzku!

Nielenže budeš po boku krásnej dámy a urobíš na ňu dojem, ale prospeje to i tvojmu telu. Bude sa ti naozaj dobre zaspávať.

Monika Ludasová, osobná trénerka

 

7. Alkohol a cigary preč

Je mi jasné, že týchto nerestí je ťažké sa vzdať. Asi tak, ako keby si sa mal vzdať krásnych žien. Ak však chceš byť naozaj zdravý a fit, bohužiaľ, budeš to musieť urobiť. Alkohol má nielenže veľa kalórií a spomaľuje metabolizmus, ale doslova rozkladá svalové vlákna typu II., ktoré sú zodpovedné za rast svalov.

 

Viem, že nie je jednoduché dosiahnuť dokonalé telo, ale o to ani nejde! Ver mi, dokonalosť je nuda! Ženy nehľadajú muža s dokonalou telesnou schránkou, ale muža, ktorý sa o seba stará aj v tomto smere. Pretože ak vie byť odhodlaný v športe, znamená to pre ne, že vie byť odhodlaný aj v iných smeroch v živote.

Ženy hľadajú muža, v ktorom vidia potencionálneho „záchrancu“, ktorý ich vie zdrapiť, hodiť cez plece a utekať s nimi, keď by to bolo potrebné pre ich bezpečie.

Preto stojí za to vymedziť si na to čas a zapracovať na sebe. Vráti sa ti to na zdraví, kondičke, dobrých medziľudských vzťahoch i skvelom sexe.

[MT_sebavedomie]

Michal Kopecký je zakladateľom hnutia CHLAP 2.0 a jeho cieľom je pomôcť mužom a ženám nájsť, získať a udržať si svojho vysnívaného partnera, s ktorým budú šťastní vo vzťahu. Napísal knihu Aj ja som CHLAP 2.0, ktorú môžeš získať napr. na Martinuse tu »

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here