Ako vyzerať na profilovke sebavedome ako Jason Statham?

0

Jason Statham, profilovka, foto zoznamka, badoo, pokec, sexi pohľad“Čo mám robiť, aby moja profilovka na webe pôsobila sebavedome? Keď vieš, hmm, ja som škaredý, nefotogenický, so mnou to budeš mať ťažké…” To sú slová, ktoré počúvam od chlapov veľmi často.

Mnohí si však neuvedomujú, že toto ich presvedčenie o vlastnej nedokonalosti, neatraktivite a menejcennosti z nich priam “kričí”.

No a ak ho nezmenia, bude viditeľné aj na fotke.

A myslím, že dosť viditeľné!

Teraz sa spolu pozrieme na to, čo ovplyvňuje tvoj výraz na fotke a ako vďaka tomu, že to pochopíš, môžeš začať vyzerať na fotkách sebavedome a príťažlivo.

 

Pred fotením pracuj so svojimi myšlienkami

Myšlienky majú väčšiu moc, než si myslíš. A navyše sa odzrkadlia na tvojej tvári. Fakt!

Predstav si napríklad, ako preberáš Oscara a kráčaš s ním po červenom koberci a ako potom objímaš ženu svojich snov…

A teraz otvor oči a nechaj sa odfotiť. Cvak.

Teraz skús zavrieť oči a mysli na to, že ťa pred všetkými zhodil šéf, autobus ťa ošpliechal špinavou vodou a ešte sa na teba vysral kŕdeľ holubov.

Opäť otvor oči. Cvak.

 

Vidíš ten rozdiel?

Takto jednoducho to funguje.

Môžeš myslieť aj na reálne udalosti zo svojho života. Spomeň si povedzme na zážitok, ktorý si prežíval ako veľmi úspešný.

Čo to bolo? Preberanie červeného diplomu? Prvá pusa?

Vyhraď si na to trochu času, ponor sa do tejto spomienky… a až potom sa foť.

Keďže za bežných okolností nevidíme svoju tvár, neuvedomujeme si, čo všetko sa s ňou deje.

Ale foťák to vidí. Začína to v hlave a končí na obrázku.

Preto počas fotenia mysli na príjemné veci, na osoby, situácie, ktoré máš rád a ktoré v tebe vyvolávajú tie najlepšie pocity.

 

Ako teda na fotke správne pózovať?

Ako fotografka, ktorá si ľudí pred fotením “šteluje”, ti chcem dať zopár nápadov na to, ako by si mohol skvele vyzerať na fotke aj bezo mňa:

  • Keď si smutný a skľúčený, zakrývaš sa, máš spustenú hlavu, ramená a sklopený pohľad. Naopak, keď si plný sebavedomia a sily, tvoj chrbát je vystretý, ruky sú otvorené, dlane smerujú hore a úsmev je od srdca. Využi to.
  • Ak sa cítiš pred foťákom trochu neisto, natrénuj si doma takzvané “high power poses” – expanzívne pózy vyjadrujúce silu. Tesne pred fotením zaujmi niektorú z takýchto póz a zotrvaj v nej. Naša mimika a držanie tela spätne pôsobí na našu psychiku.

silná reč tela, slabá reč tela, foto, zoznamka, profilovka, ako sa odfotiť na pokec

  • Keď vydržíš byť dve minúty v otvorenej póze, zmení sa aj tvoja nálada, budeš sa cítiť a pôsobiť sebavedomejšie. Môže to pôsobiť divne, ale aj nútený úsmev, napríklad keď držíš v zuboch ceruzku, môže spôsobiť, že sa uvoľníš a začneš sa prirodzene usmievať. Nezabudni si ale tú ceruzku z úst vybrať.  🙂
  • Keď sa budeš riadiť odporúčaním z predchádzajúceho bodu, tak sa budeš cítiť uvoľnene a plný sily. Pózovanie bude úplne jednoduché. Potom na fotke už nemusíš zaujať úplne dominantné “šéfovské” pózy, ktoré ťa do tohto stavu dostali.

 

Stačí, ak budeš mať na pamäti základné veci:

Buď otvorený – neprekrižuj si ruky ako keby ti bola zima a ani nič nedrž pred sebou, pretože sa tým iba vizuálne uzatváraš.

  • Maj vystretý chrbát – budeš tak pôsobiť viac sebavedome a chlapsky.
  • Maj naširoko (nie zas moc) rozkročené nohy – dá ti to väčší pocit stability a spojenia so zemou.
  • Maj pevný pohľad – nesklápaj ho a už vôbec sa nepozeraj “do blba”.

A mám pre teba ešte pár fínt, ktoré ti pri fotení pomôžu.

Ak počas fotenia stojíš, prenes váhu na nohu, ktorú máš vzadu (ďalej od foťáku). Tvoje pózovanie bude vyzerať prirodzenejšie.

Ak chceš vyzerať o niečo priateľskejšie a dosiahnuť pocit väčšieho spojenia s osobou, ktorá sa na teba bude pozerať, mysli na to, že by si mal byť trochu v predklone.

Nie však príliš, aby to nepôsobilo vlezlo či autoritatívne. Prirodzený predklon umocníš tým, že urobíš krok smerom k fotografovi a necháš sa zachytiť v tomto pohybe.

 

A čomu sa pri pózovaní určite vyhni?

  • Rozprávaniu – zábery zachytené počas toho, ako človek rozpráva, väčšinou nevyzerajú dobre.
  • Jedeniu a pitiu – nedajbože, keď si pri tom celý zagebrený a prežúvaš.
  • Predmetom falického tvaru v okolí úst (cigara, slamka, ktorou chlipkáš drink, nebodaj banán…) – Hádam ti nemusím vysvetľovať prečo :).
  • Našpúleným perám – áno, je to ten slávny “duckface”. Tiež dúfam nemusím vysvetľovať prečo. Vyzerá to hlúpo a primitívne a odráža to tvoju inteligenciu.

 

Máš nejaké nedostatky? Tak ich zamaskuj

vystrašený chlap, profilovka, zoznamka, zhrozený muž, strach, foto pokecMáš jednu ruku navyše či chlpy z nosa ti vytvárajú bradu? Alebo máš len “kilečko navyše”…

Áno, všetci sme ľudia a predsa len by sme niektoré veci radšej trošku zamaskovali.

Nemusí hneď každý vidieť tvoj nos z profilu či nohy do X. 🙂

Tu je niekoľko bežných problémov, s ktorými sa stretávam, a zopár tipov, ako ich hravo vyriešiš:

 

Chcem mať krajšiu pleť

  • Na akné použi korektor vo farbe tvojej pokožky (spýtaj sa svojich kamarátok, ak nevieš, čo je korektor).
  • Ak sa fotíš počas letných horúčav a máš na fotkách príliš lesklú tvár, prepudruj si čelo a nos. Nie, naozaj to nie je hanba, robia to aj profesionálni modeli. Dôležité je, aby si použil púder v odtieni tvojej pokožky. Vyhneš sa tak fľakom na tvári, ktoré sú obzvlášť dobre viditeľné na čiernobielych fotkách.

 

Chcem vyzerať vyššie

  • Keď sa oblečieš do jednej farby, vizuálne ti to predĺži postavu.
  • Vyhni sa kraťasom a krátkym rukávom – toto všetko ťa opticky “rozbíja” (ide leto, tak to ber s rezervou a nechoď von v oteplovačkách).
  • Nenechaj sa fotiť zhora. Ale vieš čo? Radšej trochu zospodu.
  • Vyhni sa horizontálnym pásikom na oblečení.

 

Chcem mať rovnako veľké oči

  • Málokto má úplne symetrickú tvár. Ak chceš, aby tvoje oči vyzerali, že sú rovnako veľké, postav sa menším okom bližšie k objektívu.

 

Chcem zamaskovať kilá navyše a dvojitú bradu

  • Svetlé farby priťahujú pozornosť. Ak chceš odpútať pozornosť od svojej postavy, zvoľ tmavé oblečenie, najlepšie tón v tóne.
  • Ak chceš, aby tvoja postava vyzerala mužnejšie a mala lepšie proporcie (štíhly pás, väčšie ramená), nebuď celým telom otočený na fotografa. Postav sa voči fotografovi tak, ako keby ťa mal fotiť z profilu a mierne vytoč hornú časť tela (od pása hore) smerom k fotografovi. Takáto póza ti vytvorí siluetu v tvare písmena V – bude sa prirodzene zužovať od ramien k pásu.
  • Ak chceš mať na fotke iba tvár, nechaj sa odfotiť z poloprofilu a trochu zhora. Objektív fotoaparátu by mal byť o niečo vyššie ako tvoje oči. Mimochodom, takýto uhol pristane drvivej väčšine ľudí, aj tým, ktorí svoje kilá skrývať nemusia.
  • Nikdy sa nefoť v záklone. Naopak, choď do mierneho predklonu a hlavu potiahni ešte trochu viac dopredu.
  • Dvojitú bradu dokáže pomerne efektívne potlačiť aj upravený porast brady alebo mierne strnisko. Tvoja profilovka sa ti poďakuje.  🙂

 

Chcem, aby mala fotka zaujímavejšie farby

  • Na toto môžeš použiť filtre v jednoduchých počítačových programoch alebo aplikáciách pre smartfóny. Mnohé z nich sú skutočne fajn na rýchle úpravy a ušetria ti kopu práce s photoshopom.

Mysli však na to, že filter nezachráni každú fotku. Môže ju však vylepšiť, ak už sama o sebe dobrá je.

Zachraňovať fotku so zlou pózou či výrazom by bolo podobné tomu, ako opravovať auto s pokazeným motorom tak, že ho necháš prelakovať.

Článok napísala na blogu onlinebalenie.sk moja “osobná fotografka” Tereza.

 

Príťažlivá profilovka – „Myslíš to vážne?“

Ak to myslíš so zoznamovaním sa cez internet vážne a chceš zaujať čo najviac potenciálnych žien, určite si zaobstaraj kvalitné fotky, na ktorých vyzeráš skvele (a určite sa nefoť do zrkadla!)

Ženy sú v tomto veľmi vnímavé a vedia to oceniť. Ak sa dokážeš o seba v tomto postarať a dávaš si na tom záležať, čo všetko ešte pred ňou skrývaš? Budú zvedavé…

Naozaj je tam vonku veľmi málo chlapov, ktorí čo i len rozmýšľajú nad tým, že by ich fotky mohli spôsobovať takýto rozdiel v zoznamovaní a odpisovaní žien na ich prvú správu.

Nie to ešte chlapov, ktorí si na tom dajú záležať a fotky na zoznamkách či sociálnych sieťach majú premyslené a štýlové…

 

Stále ti to nestačí?

zvedavý chlap, muž, zvedavosť, počúvanie, tajnosti (312 x 208)Skvelé fotky sú len jednou ingredienciou v skladačke.

Na to, aby si ženy na internete zaujal, potrebuješ mať na sociálnych sieťach aj profil, ktorého profilovka rýchlo pritiahne ich pozornosť a zaujme. Vyplň si ho teda poctivo a doplň si tam niečo originálne.

[MT_prva_sprava2]

Michal Kopecký je zakladateľom hnutia CHLAP 2.0 a jeho cieľom je pomôcť mužom a ženám nájsť, získať a udržať si svojho vysnívaného partnera, s ktorým budú šťastní vo vzťahu. Napísal knihu Aj ja som CHLAP 2.0, ktorú môžeš získať napr. na Martinuse tu »

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here