[Pýtaj sa Michala] Prečo si ľahnúť na zem v dave ľudí

0

Možno chceš vedieť, ako získať svoju kamarátku či ženu, ktorú si prednedávnom spoznal… Ako zvýšiš svoje sebavedomie… Ako si konečne nájdeš či udržíš priateľku…

Alebo ťa zaujíma čokoľvek ohľadom žien a vzťahov?

Tak to si tu správne. Na blogu chlap20.sk nájdeš odpovede, ktoré hľadáš.

Pred istým časom si mal možnosť položiť mi svoje otázky, ktoré ťa zaujímali, a získať na ne odpovede v rubrike: Pýtaj sa Michala.

 

Dnešná otázka znie: „V knihe Príťažlivosť píšeš, že na zvýšenie sebavedomia je dobré ľahnúť si na zem. Ale čo ak bývam v malom meste. Ide mi o to, že by mi nevadilo, ako to budú brať totál cudzí ľudia. U ľudí ktorých poznám, mi je to ale trošku nepríjemné. Alebo inak – ako na to reagovali ľudia v tvojom okolí? Vedia tie všetky ženy, s ktorými si sa kedy stretol, že si si zvyšoval sebavedomie tak, že si si ľahol na zem?“

 

Michalova odpoveď

Veľmi veľa chlapov, ale aj žien rieši otázku, čo si kto o nich pomyslí. A vďaka tomu majú nižšie sebavedomie, vďaka tomu sa hanbia, vďaka tomu si dávajú na všetko pozor, sú strojení a podobne.




 

Tiež som si to vyskúšal

Kedysi dávno (pred niekoľkými rokmi) som niekde zachytil myšlienku, že na to, aby si neriešil, kto si o tebe čo myslí, tak je dobré jedno cvičenie.

Samozrejme, tých cvičení je viac, ale ja som si vybral toto… Ľahnúť si na zem v dave ľudí, niekde na námestí, v obchodnom centre. Proste niekde, kde ostatní na teba budú pozerať a nejakým spôsobom reagovať.

Sám som to vyskúšal na dvoch miestach. Na začiatku mi, samozrejme, nebolo všetko jedno, ale našiel som si v Nitre námestie vedľa divadla Andreja Bagara.

A tam počas rušného obeda – poobedia, kedy chodilo najviac ľudí (najprv som sa troška ostýchal, ale potom som si povedal, že to robím pre seba), som sa normálne natiahol na zem.

Ľahol som si, ruky si dal za hlavu, nohy preložené, zavrel som oči… Prvých 30 sekúnd mi to bolo nepríjemné, pretože to bolo pre mňa niečo nové a nebol som na to zvyknutý. Ale po cca 2-3 minútach som zistil, že ľudia ma majú na saláme, nikto na mňa nereaguje.

Následne som sa zodvihol, pozrel som sa naokolo a videl som, že niektorí na mňa pozerali :D, ale ja som sa len usmial a išiel som ďalej. Bol to naozaj fantastický pocit a toto odporúčam určite aj tebe.

Je to perfektné na to, aby si prestal riešiť, čo si kto o tebe myslí. Sprav to raz, dvakrát, trikrát a uvidíš, že ti to už potom bude príjemné a prestaneš riešiť, čo na teba druhí ľudia hovoria.

 

Nerieš, čo si kto o tebe myslí

Chalan mi napísal, že žije v malom meste, kde nemá veľké možnosti, či si ísť ľahnúť do obchodného centra medzi veľké množstvo ľudí. A povedal tam jednu veľmi zaujímavú myšlienku. Že ani by mu to tak nevadilo medzi tými cudzími ľuďmi, ale pri tých, ktorí ho poznajú, by mu to bolo trochu divné.

Presne o tomto to je!

Toto cvičenie je o tom, aby si neriešil to, čo si kto o tebe myslí, či už známi alebo neznámi.

Ak ti to nie je nepríjemné pri neznámych ľuďoch, tak to sprav medzi známymi ľuďmi, kde by si to mohol nejakým spôsobom riešiť. Práve preto by si to mal spraviť medzi známymi ľuďmi.

Cieľom, ako hovorím, je, prestať riešiť to, čo si kto o tebe myslí.

Doplňujúca otázka, ktorá tam bola, že či ľudia okolo mňa, alebo či všetky ženy, s ktorými som sa kedy stretol, vedeli, že som si ja nejakým spôsobom zvyšoval sebavedomie tým, že som si ľahol na zem.

Popravde, nevešal som im takéto veci na nos. Je to len čisto moja osobná vec, moje sebavedomie, moja osobnosť, moje myšlienky a nebudem teraz chodiť za každou ženou, s ktorou sa stretnem alebo s ktorou som sa stretával, že: „Počuj, bol som si ľahnúť na zem, mám nízke sebavedomie, pomáha mi to, čo si o tom myslíš?“

Opäť – prečo by som také niečo vešal ženám na nos. Teraz, keď si to už počul možno nahlas, tak to znie oveľa divnejšie, ako bola položená tá otázka.

Nemusíš to nikomu vešať na nos, robíš to pre seba, nerieš to, čo si kto o tebe myslí.

 

Ak sa ti tento článok páčil, pomohol ti, alebo vieš o niekom, komu by mohol pomôcť, tak mu ho pošli, prípadne ho zdieľaj so svojimi priateľmi.

Michal Kopecký je zakladateľom hnutia CHLAP 2.0 a jeho cieľom je pomôcť mužom a ženám nájsť, získať a udržať si svojho vysnívaného partnera, s ktorým budú šťastní vo vzťahu. Napísal knihu Aj ja som CHLAP 2.0, ktorú môžeš získať napr. na Martinuse tu »

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here