[Pýtaj sa Michala] Ako byť viac spoločenský, keď som introvert?

0

Možno chceš vedieť, ako získať svoju kamarátku či ženu, ktorú si prednedávnom spoznal… Ako zvýšiš svoje sebavedomie… Ako si konečne nájdeš či udržíš priateľku…

Alebo ťa zaujíma čokoľvek ohľadom žien a vzťahov?

Tak to si tu správne. Na blogu chlap20.sk nájdeš odpovede, ktoré hľadáš.

Pred istým časom si mal možnosť položiť mi svoje otázky, ktoré ťa zaujímali, a získať na ne odpovede v rubrike: Pýtaj sa Michala.

 

Dnešná otázka znie: „Čau, Michal, prečítal som si tvoje články na nete a knihu Príťažlivosť, pozeral som aj videá na YouTube, no stále neviem, ako to všetko použiť do praxe. Môj problém je, že som introvert. Nemám skoro žiadnych kamarátov, som samotársky typ a neviem, ako to zmeniť. Nechcem ísť len tak niekam do mesta, sám sa prechádzať či sám ísť na diskotéku, to by bolo divné. Práve preto ťa prosím o radu, ako začať.“

 

Michalova odpoveď

Takže dnešná otázka znie: „Ako byť viac spoločenský, keď som introvert?“




V prvom rade ti poviem, že v knihe Príťažlivosť na konci každej kapitoly, keď si ju prečítal, je „Aktivuj svoju príťažlivosť“, kde ti dávam konkrétne dve cvičenia – ako máš dané veci zavádzať do praxe, z tej teórie, ktorú som rozoberal v predchádzajúcej kapitole danej knihy.

Takže návody, postupy, kroky – ako zavádzať tieto veci do praxe, máš. Treba zdvihnúť zadok, nevyhovárať sa, že si introvert či extrovert, vysoký, nízky, štíhly, chudý, blonďatý, čierny alebo akýkoľvek. Toto sú len výhovorky, že: „Neviem to zaviesť do praxe.“

 

Tiež som introvert

Druhá vec je, možno si to o mne vedel, možno nie, tiež som introvert. Tiež rád trávim čas sám, tiež naberám energiu z vnútra, idem občas sám do kina, sám na prechádzku, občas robím veci osamote a vôbec to nepokladám za divné alebo za nejaký problém.

Je to moja osobnosť, je to môj štýl a nepozerám na druhých, že čo si o mne myslia alebo ako to oni hodnotia.

Pokiaľ mi to bráni v tom, aby som sa zoznamoval s inými ľuďmi, aby som bol spoločenský, aby som vyhľadával spoločnosť nejakých ďalších ľudí, tak toto už je problém a s tým sa dá niečo robiť.

Potrebuješ v tomto momente prijať to, aký si. Nebrať to ako niečo divné, ako niečo spoločensky neprijateľné.

Uvedom si, že aj keď si introvert, aj keď rád robíš veci sám, aj keď sa rád chodíš sám prechádzať, chodíš sám do kina alebo máš rád od ľudí pokoj, tak k tomu, aby si si našiel kamarátov, aby ťa mali ľudia radšej, aby si spoznával nové ženy, budeš musieť začať byť spoločenský a budeš musieť začať chodiť von medzi ľudí.

 

Moje odporúčanie znie takto

Namiesto toho, aby si sedel doma a pozeral filmy na počítači alebo v telke, choď radšej do kina, budeš sa tam s ľuďmi stretávať, môžeš sa spoznať so slečnou, ktorá ti predáva lístky do kina. Alebo s tou, ktorá ti nalieva kolu a predáva pukance, môžeš sa zakecať s ďalšími ľuďmi, ktorí stoja v rade. Takže neseď doma a nepozeraj filmy doma, ale choď si ich pozrieť do kina.

To isté s hudbou. Pokiaľ si rád vypočuješ v slúchadlách hudbu, tak choď na koncert, choď do baru, na diskotéku, nájdi si kamaráta či kamarátku, pôjdeš sa s nimi zabaviť a nemusíš ísť zákonite sám. Alebo aj môžeš a spoznáš tam nejakých nových ľudí.

Taktiež, keď sa bavíme o športe. Vyhľadaj šport, kde budeš medzi viacerými ľuďmi, nejaký kolektívny šport: volejbal, basketbal, tenis, keď si chceš s niekým zapinkať.

Vyhľadávaj možnosti, kde môžeš robiť veci nie sám doma, ale s niekým vonku.

To isté sú prechádzky, nechoď sa prejsť do lesa, choď sa prejsť do parku, do mesta, choď medzi ľudí, choď do nákupného centra.

Keď pracuješ z domu, môžeš ísť do Coworkingu, môžeš ísť do kaviarne. Vyhľadávaj príležitosti, ako môžeš byť viac medzi ľuďmi, ako sa môžeš s nimi viac zoznamovať a buď otvorený voči všetkým ľuďom naokolo. Buď spoločenský, to nemá nič spoločné s tým, že si introvert či extrovert.

Nehovorím, že máš teraz vyskakovať po stoloch, vykrikovať a pútavať na seba pozornosť. Prijmi to, že nemáš vo svojom okolí veľa ľudí a potrebuješ ich ísť intenzívne vyhľadávať.

 

Ak sa ti tento článok páčil, pomohol ti alebo vieš o niekom, komu by mohol pomôcť, tak mu ho pošli, prípadne ho zdieľaj so svojimi priateľmi.

Michal Kopecký je zakladateľom hnutia CHLAP 2.0 a jeho cieľom je pomôcť mužom a ženám nájsť, získať a udržať si svojho vysnívaného partnera, s ktorým budú šťastní vo vzťahu. Napísal knihu Aj ja som CHLAP 2.0, ktorú môžeš získať napr. na Martinuse tu »

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here