[Pýtaj sa Michala] Sú pre ženu dôležité peniaze?

0

Možno chceš vedieť, ako získať svoju kamarátku či ženu, ktorú si prednedávnom spoznal… Ako zvýšiš svoje sebavedomie… Ako si konečne nájdeš či udržíš priateľku…

Alebo ťa zaujíma čokoľvek ohľadom žien a vzťahov?

Tak to si tu správne. Na blogu chlap20.sk nájdeš odpovede, ktoré hľadáš.

Pred istým časom si mal možnosť položiť mi svoje otázky, ktoré ťa zaujímali, a získať na ne odpovede v rubrike: Pýtaj sa Michala.

 

Dnešná otázka znie: „Sú dôležité pre ženu peniaze? Pretože mám 21 rokov a hanbím sa za to, že nemám dom, auto, aké by som chcel atď.. Proste, že by som sa nevedel postarať o rodinu. Ale pritom vidím ako ostatní rovesníci sú na tom horšie a majú krásne baby.

A mne to nejde do hlavy. Mám to tak vsugerované a neviem čo s tým. Resp. neviem pochopiť, prečo žena chce mať partnera, nejakého muža, vždy v tom vidím len nejakú osobnú a finančnú stránku.“

 

Michalova odpoveď

Otázka bola, či sú pre ženy dôležité peniaze.

Možno ťa to prekvapí – ale áno, sú. Ženy hľadajú chlapa, ktorý ich dokáže zabezpečiť, postarať sa o ne, postarať sa o rodinu a potomka.

Toto je základ všetkého, spomínam to aj v knihe Príťažlivosť. Nie je na tom nič zvláštne. Je tu však veľké ALE.

Ak by boli pre ženu dôležité IBA peniaze, potom by bohatí chlapi mali všetky ženy, na ktoré si len spomenú.

A tí chudobní, tí ktorí nemajú peniaze, študenti alebo nezamestnaní, by (na základe tohto pravidla) nemohli mať žiadne ženy. Je to ALE trochu komplikovanejšie.

Dôležitejšie ako samotné peniaze, ktoré máš niekde na účte, pod vankúšom alebo kdekoľvek, je pre ženu to, že si schopný tie peniaze zarobiť. Že máš zručnosť, že sa dokážeš o ňu postarať, že sa budeš o ňu alebo jej potomka môcť budúcnosti postarať.

 

Čo to znamená?

muž a peniaze_luxus (312 x 208)Je množstvo chlapov, ktorí zdedili niečo po otcovi, alebo majú veľké vreckové, dostali sa nejakým spôsobom k peniazom a nezarobili si ich sami.

Alebo majú autá na lízingy, veľké domy na hypotéky, svoj životný štýl žijú na úver a museli si na to požičať (teraz nehovorím, že je to zlé, pokiaľ to vedia splácať).

Toto, samozrejme, priťahuje určitý typ žien. Nechcem ich nazvať rovno zlatokopky. Sú to ženy, (zdalo by sa možno, že ich je väčšina, no v skutočnosti sú v menšine), ktoré priťahujú práve peniaze a tento životný štýl. Nielen chlap, ktorý tie peniaze má, ale aj tá žena (ktorá sa naň nalepila) si takýmto životným štýlom niečo kompenzujú.

 

Poviem ti, ako to bolo so mnou

Keď som mal 21 či 22, vykašľal som sa na školu, nejakým spôsobom som začal podnikať, nevyšli mi nejaké biznisy, a následujúce roky som nejako extra veľa peňazí nemal…

Keď som mal okolo 24 rokov, spoznal som moju manželku. V tom období som síce už na sebe pracoval niekoľko rokov, ale z finančného hľadiska som na tom stále nebol dobre.

Chodil som sa s ňou radšej prechádzať, akoby som mal niečo zaplatiť v kaviarni. Chodili sme do parku, prechádzali sme sa popri rieke, jednoducho, väčšinu času (a bolo to v zime) sme trávili prechádzkami.

Nemohol som si dovoliť ani chodiť za ňou autobusom, takže som išiel radšej polhodinu pešo do centra mesta, akoby som mal dať 50-70 centov (v tej dobe) na autobus. Bol som takpovediac švorc. Nemohol som si dovoliť kupovať jej darčeky, platiť výlety či drahé večere.

Musel som si ešte v tej dobe požičiavať od mojej mami. Toto bol môj život a moja realita v roku 2011-2012, že som nemal extra veľa peňazí.

Z nejakého dôvodu to so mnou riskla, pretože videla na mne, že nevyplakávam, že nemám peniaze a že sa nebudem vedieť o ňu postarať, alebo žeby som riešil silou mocou otázku peňazí.

Dôležité pre ňu bolo, že robím niečo so svojou situáciou, že pracujem na tom, vzdelávam sa, chodím na kurzy, semináre, čítam knihy…

Odporúčam ti knihu od Roberta Kiyosakiho: Bohatý otec, chudobný otec. Prečítaj si ju. Na tejto knihe som vyrastal a pochopil som, ako peniaze fungujú.

Základom je, aby si rozvíjal svoju schopnosť zarábať peniaze. To či máš 15, 20 alebo 21 rokov, je úplne jedno. Ak si mladší, tak ti to vôbec nemusí byť trápne. Nemusíš sa hanbiť za to, že nemáš ešte dom alebo auto. Toto od teba absolútne nikto neočakáva. Množstvo dvadsiatnikov, dokonca aj tridsiatnikov ešte žije s rodičmi a nerobia si z toho ťažkú hlavu.

 

Aby som to zhrnul

Áno, ženy zaujímajú peniaze, ale z toho dôvodu, aby si sa vedel o ne postarať, zabezpečil sebe a jej strechu nad hlavou a taktiež sa dokázal postarať o potomka.

Množstvo žien je dnes samostatných. Zarábajú si na seba, majú vlastné auto, svoje vlastné bývanie, čiže nepotrebujú chlapa kvôli finančným veciam, ale zišiel by sa im chlap, ktorý im dokáže ich deň spríjemniť.

S ktorým sa budú cítiť skvelo, ktorý sa o ne postará po inej stránke ako tej finančnej.

Dnes je množstvo žien, ktoré už otázku financií vyriešenú majú. Avšak tie, ktoré nemajú, potrebujú muža, ktorý sa o stránku financií a zabezpečenia domova postará. A je úplne v poriadku a normálne, že sa to od chlapa vyžaduje a očakáva.

 

Ak sa ti tento článok páčil, pomohol ti, alebo vieš o niekom, komu by mohol pomôcť, tak mu ho pošli, prípadne ho zdieľaj so svojimi priateľmi.

Michal Kopecký je zakladateľom hnutia CHLAP 2.0 a jeho cieľom je pomôcť mužom a ženám nájsť, získať a udržať si svojho vysnívaného partnera, s ktorým budú šťastní vo vzťahu. Napísal knihu Aj ja som CHLAP 2.0, ktorú môžeš získať napr. na Martinuse tu »

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here