Rozhovor s Ninny: Najľahšie si nájde niekoho ten, kto je šťastný aj single

0

Ako by sa ti páčilo, keby si mal informácie o ženách a vzťahoch priamo od nich?

Áno, častokrát samé nevedia, čo chcú, s tým súhlasím – ale občas sa medzi riadkami dozvieš niečo, čo ti veľmi pomôže do budúcna.

A presne to bol v minulosti jeden z mojich skvelých zdrojov, ktorý mi pomáhal lepšie pochopiť myslenie žien (a viac im dávať to, čo na ne funguje a menej toho, čo nefunguje).

Začal som sa teda znovu pýtať mojich zaujímavých kamarátok otázky na telo a trochu som ich pre teba vyspovedal.

V rozhovoroch sa ženy s tebou podelia o svoje názory a pohľady na chlapov. (Tu nájdeš predchádzajúci rozhovor so Zdenkou, ak si ho ešte nevidel, tak si ho prečítaj teraz.)

Tento rozhovor s Ninny ti môže lepšie pomôcť pochopiť, ako ženy myslia. Verím, že ti to pomôže v tom, aby si sa stal lepším a schopnejším chlapom a zistil nové informácie o ženách.

A okrem toho to pomôže aj iným ženám, ktoré si možno konečne prídu na svoje, keď sa chlapi poučia, čo robiť a čo nie. ?

Ninny je 25 ročná slobodná študentka (prekladateľstvo – tlmočníctvo) anglického a portugalského jazyka (a kultúry) na Univerzite Komenského. Zároveň angličtinu aj vyučuje a dnes ti práve ona prinesie nové zaujímavé postrehy.

Tešíš sa na rozhovor s Ninny?

 

Aký si typ ženy? Prezraď niečo o sebe, čím si charakteristická

Som extrémne priateľský človek. Povedala by som, typ ženy, ktorá si vie užívať život aj napriek prekážkam. Taktiež som otvorená a mierne bláznivá – neskutočne rada podnikám nové a netradičné veci, som taký snílek a melancholický sangvinik :D. Neustále niečo čítam a milujem umenie – taký notorický ARToholik.

Ľudia si ma pamätajú najmä vďaka môjmu zrejme talianskemu temperamentu (otec je Talian) – niekedy to ľuďom, ktorí ma dobre nepoznajú dokonca pripadá, že sa predvádzam. Nie je to však tak. Ja som len taký extrémista, ktorý robí všetko naplno – keď napr. tancujem, tak TANCUJEM, keď o niečom rozprávam, tak ROZPRAVÁM.

Keď sa ľudia vedia s rovnakou intenzitou a entuziazmom ponoriť do tejto zbesilej jazdy so mnou a konečne v tom nie som sama, tak vtedy som úplne najšťastnejšia ☺.

Ninny3

Čo ťa na chlapoch najviac priťahuje?

To, že (a teraz žiaľ začnem generalizovať – tak nech sa na mňa nikto nehnevá) vo väčšine prípadov mám pocit, že majú častejšie nadhľad, zvyknú pozerať na veci z väčšieho odstupu – čo je, ak sa to extrémne nepreženie – len k dobru veci.

Energickosť, akčnosť, hravosť….

To, že sú častejšie ako ženy, ochotní podniknúť niečo bláznivé a bezprostredné.

A tiež to, že menej často veci riešia a rozpitvávajú.

Aaa… STRNISKO :D… rada vidím strniská, rada sa ich dotýkam, už od útleho detstva :D. Ale fúzy moc nemusím.

 

Čo ťa naopak na chlapoch dokáže odradiť?

Príliš veľké mužské ego, nevrlosť, to, keď veci príliš rozpitvávajú, riešia, ohovárajú, prehnane analyzujú druhých, ľahko sa urazia alebo sú vzťahovační  (toto mi vadí aj na ženách, ale na chlapoch mi to príde už vyslovene neznesiteľné).

Keď chcú manipulovať s ľuďmi, keď racionálnosť vyvyšujú na úkor emocionálnosti.

Sexizmus –  ja síce verím, že ľudia majú mať slobodu vtipkovať o hocičom, tak niekedy nejaký vtip o ženách znesiem, ale ak sa tieto vtipy opakujú príliš často, treba to už brať ako výstražné znaky nedostatku rešpektu.

A napokon mi aj narcistické sklony (dnes dosť bežné u fitkárskych chlapcov) prídu dosť nepríťažlivé.

 

Ako si ťa dokáže chlap získať? Je niečo, na čo by ťa určite zbalil?

Preboha…, len nech ma nebalí!!!! 😀 Vysvetlím: ja som človek, ktorý verí, že flirtovanie by malo byť ako dýchanie – pretože flirtovanie beriem ako takú komunikáciu, po ktorej sa obaja cítia lepšie, prejavovanie záujmu o druhých, žartovanie,…

A keď vravím, že by to malo byť ako dýchanie, nemyslím tým len to, že by sme to mali praktizovať neustále, s kým sa len dá, ale aj to, že by to pre nás malo byť rovnako prirodzené. To znamená, mali by sme si to čo najmenej uvedomovať.

Kým slovo flirtovanie na mňa pôsobí ako bezcieľne milé, šarmantné správanie, slovo balenie na mňa pôsobí ako agresívnejšie, s jasným cieľom.

A to mi veru sexi nikdy neprišlo.

Najviac si ma vedel chlap získať vtedy, keď som mala pocit, že sa mu síce páčim a cíti sa so mnou fajn, ale neberie ma ako cieľ, trofej či výhru.

V prvom rade ma berie ako ľudskú bytosť a nie len ženu. A ak by sa mu so mnou niečo pritrafilo, bol by to super bonus, ale nie je tu len preto…

Jednoducho sa mi páčilo, keď som mala pocit, že išlo o nenútené spoznávanie sa navzájom a nie vyslovene o balenie.

rozhovor s Ninny 4

„Baliči“ totiž zvyknú pri používaní všelijakých trikov, vyzerať veľmi často zúfalo, dotieravo či perverzne. Takže, keď Michal Kopecký vraví, že sa nemáte naháňať za ženami a skúšať na ne trápne triky, má úplnú pravdu.

Neexistuje taká vec, ktorou si ma muž vie definitívne získať. To by bolo príliš ľahké. Je to vždy zmes rôznych aspektov, situácií a pocitov.

Je ale pravda, že som sa zamyslela nad tým, že kedy asi chlap prešiel zo stavu „páči sa mi“ na stav „mám pocit, že som doňho zaľúbená“. V tej súvislosti sa mi vynorili spomienky na to, ako sa o mňa muži obetavo starali, keď mi bolo zle, prípadne ma niečo veľmi bolelo.

Napríklad, keď ma jeden chlap nosil cez mesto na pleci, pretože som ledva chodila od bolesti :D. Potom pomohlo, keď som sa cítila jedinečne ocenená ako nikým predtým. Napríklad, mne vždy ľudia chvália hlavne zadok, a tak ma úplne dostalo, ako mi môj bývalý ospevoval moje zápästie, že je nádherne útle ako nejakej víly, a keď niekto ospevuje nejakú vašu domnelú chybičku krásy, to už je úplne top.

Takisto NESMIERNYM plusom je, keď má muž dobrú vôňu (mne osobne sa napr. páči Calvin Klein – Obsession).

Akurát som čítala, že tak ako sú muži zaťažení na výzor ženy, tak ženy sú zas čuchové a sluchové bytosti. Svoj hlas asi nezmeníš, tak aspoň voňavky nepodceňuj!

A posledná rada: uvedomila som si, že ľudia milujú prekvapenia, paradoxy a byť fascinovaní.

Preto je sexi robiť nejaké (spoločnosťou zvyčajne považované za) protichodné veci – napr. je sexi, keď môj kamoš, veľký drsný svalovec, hrozne rád pečie koláčiky v takej milej zástere (a to nie som na svaláčov), alebo keď nejakému drsnému rockerovi je úplne jedno, že vlastní Yorkshirea a nehanbí sa s ním vo veľkom maznať.

Alebo moja kamoška, ktorá je nesmierne sexi – taký modelkovský typ, hrozne miluje všetko chlapčenské – športy, počítačové hry, je to veľká autíčkarka.

Takisto ma nadchlo, keď som sa na jednej párty zarozprávala s takým totálne Barbie typom, a pritom sme zistili, že vášnivo číta Nietzscheho.

 

Oslovujú ťa chlapi vonku bežne alebo sa ťa skôr boja? Ak áno, akým spôsobom?

Na ulici ma muži príliš neoslovujú (pokiaľ nie som v Taliansku, lebo tu takúto kultúru veľmi nemáme), ale v klube, bare či na nejakej udalosti, sa mi to stáva celkom hojne, hoci musím priznať, že opäť sú to skôr cudzinci.

Slováci sú akýsi hanbliví…

 

Aké najčastejšie chyby pri tebe chlapi robia?

rozhovor s Ninny 1Že sa správajú ako muchy zjedzte si ma, slabá iniciatíva, hanbia sa dať žene najavo, že sa mu páči/je mu sympatická.

Napr. sa mi často stáva, že si muž vypýta číslo, a potom nič, pretože on si vraví, že už krok urobil, tak teraz musím ja. Nechápte ma zle, mne sa veľmi páči emancipovanosť a som rozhodne proti tomu, aby si chlapi mysleli niečo zlé o ženách, ktoré preberajú iniciatívu, lenže je hrozné, ak sa bez ženskej iniciatívy nič nedeje.

Pretože ako moja jedna kamoška vraví – veď to spermia ide za vajíčkom a penis do vagíny, nie naopak :D.

Ďalšou slabou stránkou je, že sa zvyknú vzdávať príliš skoro, napr. mu na stretnutie dvakrát poviem nie a poviem pádne dôvody prečo fakt nemôžem, a on už je hneď urazený, že radšej na to teda kašlime…

Vidím veľký rozdiel v slovenskej a talianskej kultúre. Niektoré veci sú lepšie u Slovákov a niektoré u Talianov.

Zaujímavé je, že Slováci často, keď nie sú veľmi mentálne mužní (nevedia prebrať iniciatívu, ľahko sa vzdávajú, urazia, nejdú si za svojim, hanbia sa), si to potom kompenzujú (pre nich) vonkajšími prejavmi mužnosti – veľkými svalmi, oholením hlavy, odmietaním voňaviek a farieb či tanca.

O Talianoch sa niekedy dokonca, kvôli starostlivosti o seba, vyjadrujú ako o gayoch. Myslím si, že byť mentálne mužný je prínosnejšie a Taliani nemajú najmenší problém si zohnať ženu.

Vo vzťahu je zas pre mňa veľkým problémom, keď chlap mnou chce manipulovať, meniť ma, tlačiť ma do niečoho, nie je dostatočne vášnivý, nadšený a citlivý, alebo mi nedôveruje.

 

Spomínaš si na niektoré rande, ktoré bolo vyslovene že skvelé? Čím to bolo?

Nespomínam :D, pretože ak som to brala ako formálne rande, tak to tak skvelé nebolo. A v iných situáciách som to nebrala ako rande, len jednoducho ako stretnutie sa s novým človekom, ktorého chcem spoznať, z ktorého sa potom neskôr vykľul známy/kamarát/milenec/ či možno aj frajer.

Tak to aj tak beriem ako moje perfektné spomienky s kamošom/frajerom, nie ako rande.

Ono, ja si myslím, že by sme sa mali prestať tak vážne tváriť, že „Randíme a uvidíme, čo z nás bude“, ale skôr to brať tak, že „trávime spolu čas, zdieľame a spoznávame sa.

A príde mi oveľa lepšie spontánne napísať: „Hej, počuj zháňame dobrodružných ľudí na takú a takú akciu, nechceš sa k nám pridať?“ alebo „Tuším si mi spomínala, že miluješ jazz, nepridáš sa na koncert?“ než napr. dohadovať nejakú formálnu večeru, kde sedíme oproti sebe ako pri job interview a nemáme ani šancu sa nejak spontánne dotknúť.

rozhovor s Ninny 2

 

Máš nejaký vtipný zážitok s chlapom, o ktorý sa chceš podeliť?

Jednou z radostí života ženy je, že vďaka mužom máme o zábavné stories postarané. Je toho neúrekom, najmä na dovolenkách s mojimi kamoškami.

Napr. na jednu celú poviedku je desivo-komický príbeh, ako mňa a jednu moju kamošku Gabiku, plánovali (v Taliansku v kempe) uniesť dvaja takí čudní, tuční nerdovia.

Alebo, ako ma s kamoškou Maťou (v Dubaji) celý deň prenasledovali traja muži, len aby sa odfotili s Maťou.

 

Ak by mal chlap kocky na bruchu, bavoráka a veľa peňazí, pomohlo by mu to zbaliť ťa?

rozhovor s Ninny 6Záleží ti na tom alebo to ide aj bez toho?

Tehličky ma neberú, som na také tie bohémske štíhle typy – podľa mňa vyzerajú lepšie v elegantnom oblečení.

O autá sa nezaujímam, nemám ešte stále ani vodičák. Ale klamala by som (a takisto aj všetky ostatné ženy), ak by som povedala, že veľa peňazí by ma ani v najmenšom nezaujalo – na začiatku.

Je to podobné, ako keď chlapa zaujme, keď je žena sexi, ZAUJME, ale čo ďalej? Drvivá väčšina z nás, ale len kvôli kráse či peniazom nezostane.

Ja sama som sa rozišla s veľkým boháčom a po ňom som mala celkom obyčajného chlapa.

Takže moja odpoveď je – jasné, že to ide aj bez týchto vecí. ☺ Napokon, keby to nešlo, tak už by sme dávno vyhynuli :D.

 

Čím dokážeš chlapa podľa teba najviac zaujať?

Ako som vyššie spomínala tie prekvapenia a paradoxy, tak mnohých často fascinuje, že nesmierne veľa čítam, čo je považované za takú introvertnú aktivitu.

No a na druhej strane to viem poriadne roztočiť v spoločnosti. Ďalej temperament a schopnosť priamo si povedať, čo chcem.

 

Existuje podľa teba čisto priateľstvo medzi mužom a ženou?

Čisto priateľstvo = priateľstvo bez sexuálnej príťažlivosti? Nuž, keď je jeden z nich lezba alebo gay (alebo aj obaja), alebo sa poznajú od detstva, alebo sú obaja škaredí.

Avšak chcem podotknúť, že neznášam také tie kecy o tom, že priateľstvo medzi mužom a ženou neexistuje, pretože podľa mňa fakt, že sú jeden druhému vizuálne príťažliví, znamená len to, že sú to zdraví a pekní ľudia a nevylučuje to ich priateľstvo.

Môj kamarát môže byť schopný si so mnou niečo sexuálne predstaviť a zostať pritom len mojím kamarátom.

Podľa mňa kamarátstvo končí iba tam, kde jeden z nich pochopí, že sex alebo vzťah z toho nebude. Teda stratí o tú druhú osobu záujem, pretože očividne jeho zranené ego z neschopnosti dosahovať orgazmy, či plánovať budúcnosť s danou osobou, je silnejšie, než túžba neprísť o osobnosť toho druhého vo svojom živote úplne.

Mám celkom dosť skvelých mužských kamarátov, či už zadaných alebo nezadaných, ktorí to na mňa aj roky nikdy neskúšali, alebo nemali potrebu ma vlastniť a úplne im postačí užiť si sem tam mojej osobnosti.

rozhovor s Ninny 5

 

Je niečo, čo by si chcela chlapom a čitateľom tohto blogu odkázať?

Hlavne to, že všetko v živote musí mať prirodzený flow.

Neznásilňovať priebeh vecí, netlačiť na pílu, byť uvoľnení.

Život je paradoxný, a preto najľahšie si nájde niekoho ten, kto vyzerá, že je úplne šťastný single.

A ani žiadnych rád sa netreba pridržiavať úplne kŕčovito. Napríklad sa veľa omieľa, ako sú muži vizuálne bytosti, a tak sa niektoré ženy dostávajú až do takej hystérie ohľadom výzoru, že svojou posadnutosťou krásou, krásu vlastne zabíjajú.

Hovorí sa, že ženy hrozne oceňujú na mužoch zmysel pre humor, a potom sa dennodenne stretávame s mužmi, ktorí hovoria nasilu úplné trápnosti v snahe byť vtipní.

Nikdy nie je dobré, nejakú vlastnosť preceňovať, pretože potom vzniká neprirodzený stav.

Nemusíš byť hneď stand-up komikom. Žene úplne postačí, keď tvoj „zmysel pre humor“ bude natoľko dobrý, aby si sa vedel zasmiať na bežných životných situáciách a nebral sa tak vážne.

A moja posledná rada je – čítať, čítať a čítať. Sčítanosť je sexi a zlepšuje konverzácie, z ktorých sa náš život najviac skladá.

[chlap_webinar]

 

Čo hovoríš na tento rozhovor s Ninny?

Dúfam, že ti dnešný rozhovor s Ninny priniesol veľa nových informácií a máš lepší prehľad o tom, ako rozmýšľajú ženy ?

Ak sa ti rozhovor páčil, zdieľaj ho ďalej so svojimi priateľmi.

Michal Kopecký je zakladateľom hnutia CHLAP 2.0 a jeho cieľom je pomôcť mužom a ženám nájsť, získať a udržať si svojho vysnívaného partnera, s ktorým budú šťastní vo vzťahu. Napísal knihu Aj ja som CHLAP 2.0, ktorú môžeš získať napr. na Martinuse tu »

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here