Šokujúca pravda o platení na rande – Prečo by si nemal platiť za ženu?

31

Po dlhom prehováraní ideš s dievčaťom konečne na rande.

Kecáte, bavíte sa, tlačíte do seba rôzne dobroty.

Na konci rande však príde čašníčka s poriadne mastným účtom, ktorý bude treba zaplatiť.

Dievča sa zrazu začne na teba bezducho usmievať, začne pozerať do zeme či vytiahne tesne pred príchodom čašníčky svoj telefón a zanietene refreshuje svoj profil a skroluje celý displej, aby zistila, čo nové sa deje na Facebooku.

Ty si opäť len povzdychneš, vytiahneš peňaženku, podávaš čašníčke peniaze a pridáš aj niečo navyše, keby sa tvoja slečna náhodou pozerala, a poďakuješ.

Prinajlepšom sa na teba dievča usmeje a poďakuje, no väčšinou ani nespozoruje, že by si už zaplatil.

Hádaj čo?

S touto to nikdy ďalej, ako po utrácanie účtov za rande, nedotiahneš.

Pýtaš sa ma prečo?

A ako taká banálna vec, ako je platenie na rande, ovplyvní to, či sa staneš jej kamarátom, priateľom či milencom, alebo jej sponzorom, ktorý bude platiť za ňu ešte aj v kostole do zvončeka!

Podaj mi ruku a ja ťa zavediem hlbšie do králičej nory.




 

Natočené podľa skutočnej udalosti

Na prvý pohľad je situácia nás mužov bezvýchodisková a máme to tak či tak naprd.

Niektoré ženy sa urazia, keď trváme na neustálom platení my. Dáva im to pocit, že si ich kupujeme alebo si na ne platením nárokujeme, ako keby si nemohli dovoliť za seba zaplatiť samé.

Na druhej strane, ak sa okamžite nenačiahneme po peňaženke, niektoré ženy si myslia, že sa nedokážeme o ne v budúcnosti postarať a že nie sme gentlemani.

Veľmi veľa žien očakáva, že muž bez kecov zatiahne prvé či akékoľvek iné rande.

Veľmi veľa mužov by sa dokonca cítilo zahanbených, keby na prvom rande za ženu nezaplatili  – „Pravdaže chlapi platia na rande! Tak to predsa chodí a všetko ostatné by bolo pod chlapskú úroveň.“

Od mužov sa ešte stále očakáva, že budú platiť za ženy.

Avšak chcem ti ukázať, že nie len že je neustále platenie za ženy nepotrebné, dokonca to pochová akékoľvek tvoje šance skončiť s ňou vo vzťahu či v posteli!

 

Rovnocennosť alebo iba feministické reči?

Skutočne som zástanca toho, aby si sa pozeral skôr na to, čo ženy robia, miesto toho, čo ti hovoria.

Väčšina z nich ti povie, že chlap by mal byť gentleman a zaplatiť na rande so ženou.

Ale keď sa na chvíľu zastavíš a pozrieš sa na to, čo sa následne deje, keď za ne zaplatíš, uvedomíš si, že nie len že platenie na rande ti nijak nepomáha, ale dokonca ti škodí.

Skús na moment prestať čítať. Opri sa o stoličku a predstav si všetky momenty a situácie, kedy si za ženy platil. Ako to dopadlo?

Hodili sa ti nahé a roztúžené okolo krku? Alebo si sa nikdy viac ako ku kamarátskemu objatiu nedostal.

Takže, ak si doteraz platil za ženy na rande, kupoval im darčeky či nosil neustále kvety, daj svojej peňaženke vydýchnuť a poobzeraj sa po oveľa účinnejších alternatívach.

Ženské reakcie ti samé napovedia viac, ako ich prázdne slová.

A to, čo sa ti snažia celú dobu naznačiť, je – „Nechcem, aby si si ma kupoval. Chcem, aby si so mnou zaobchádzal ako s rovnocennou!“

Umenie vedieť to so ženami spočíva v tom, aby si zistil, čo ženy naozaj chcú a dal im to.

[MT_sebavedomie]

 

Keď tie dobré ženy ešte nevymreli

Aj keď si v tomto momente asi totálne zmätený a nevieš, kde je sever, myslím, že stále ti je jasné, že kto pozýva, ten platí.

A keďže to budeš pravdepodobne prvý ty, tak prvé rande zaplatíš ty. Očakáva sa to a je to úplne v pohode. O tom sa so mnou snáď nikto vadiť nebude.

Najlepšie je, ak hneď od prvého momentu nájdeš ženu, ktorá sa rozdelí s tebou o účet a zaplatí aspoň svoju časť, zaplatí to celé za oboch alebo aspoň vytiahne peňaženku a naznačí, že platiť chce.

Takýchto žien je v dnešnej dobe našťastie stále viac a viac, a samé si uvedomujú, že sú chlapom rovnocenné a nie je hriech vedúci do feministického pekla, ak mužovi zaplatia za drink.

S mojou manželkou som aj preto, že jednou z týchto žien je.

Dokáže sa pred koncom rande sama zodvihnúť a ísť zaplatiť k baru. Dokáže vytiahnuť peňaženku v kine a zaplatiť za lístky pre oboch. Dokáže kúpiť chlapovi košeľu či parfém a neočakávať za to nič iné ako chlapovú radosť a spokojnosť. Dokáže na diskotéke objednať pre oboch drinky a zaplatiť za ne.

Utópia?

Príde jej logické a rozumné, že je chlapovi rovnocenná, keď príde aj na tak „banálnu“ vec, ako je platenie.

 

Lenže čo ak už s dievčaťom randíš dlhšiu dobu?

Povedzme, že sa idete pozrieť na nejaký film do kina. Alebo idete sa iba prejsť a skočíte si kúpiť niečo na pitie. Mal by si za ňu stále platiť? Rozhodne NIE!

Pokiaľ chceš mať s ňou vzťah, v ktorom ste si obaja rovní, mali by ste sa podeliť rovným dielom o všetko. To sa týka aj platenia.

Jednostranný vzťah, kedy jeden neustále platí a ten druhý nerobí dokopy nič, je zlý.

Ako teda prinútiš ženu, aby občas zaplatila aj ona?

 

Ako naučíš ženu platiť?

  • Snaž sa rande udržať čo najlacnejšie. Hneď na začiatku je dôležité, aby nebolo vaše rande príliš drahé. Nepozývaj ju ihneď do luxusnej reštaurácie. To si zatiaľ nijak nezaslúžila. Pozrite si spolu film, choďte sa spolu prejsť, skočte na horúcu čokoládu či kávu. A namiesto sústredenia sa na výdavky a kontrolovanie stavu peňaženky sa sústreď na priebeh samotný.
  • Nerob z toho žiadnu vedu. Ak to bude úplne prirodzené a uvoľnené stretnutie, je oveľa väčšia šanca, že s danou ženou skončíš v posteli hoci aj po prvom stretnutí. Nevolaj to rande a nerob z toho formalitu.
  • Povedz jej o minulých ženách. Povedz jej príhodu o ženách, s ktorými si kedysi randil a musel si za ne všetko vždy platiť. Pokojne si povzdychni a povedz, aké to bolo hrozné. Ak je inteligentná, dopne jej, čo tým myslíš.
  • Rozdeľte si účet. Tým jej dávaš najavo, že ste si rovní a máte rovnaký podiel na vašom vzťahu. Toto vedie oveľa častejšie k vzťahu či sexu ako stav, kedy sa snažíš kupovať si jej príťažlivosť večerami a darčekmi.
  • Ak sa sama ponúkne, nechaj ju. Ukážeš jej tým svoj rešpekt a v tomto momente nie je vhodné, aby si sa hral za každú cenu na gentlemana. Nie je nič horšie, ako doťahovanie sa o to, kto zaplatí, keď mu ten druhý núka nasilu peniaze.

žena platí v reštaurácii, platenie v reštaurácii (312 x 208)Ak som ja platil za kávu, povedal som, že to je v poriadku a nabudúce ma môže pozvať ona.

Ak sme pili na diskotéke, jedno kolo brala ona, jedno kolo ja.

Keď sme išli do kina a ja som išiel kúpiť lístky, povedal som, že môže kúpiť pukance a pitie.

 

Buď budeš platiť, alebo budeš súložiť

Nemôžeš vždy očakávať, že žena bude robiť veci sama od seba, pokiaľ ju o to nepožiadaš alebo to nespomenieš.

Pokiaľ ti nevadí platiť za ženu a byť len jej kávičkový kamarát, pokojne to nechaj tak a pokračuj v tom ďalej. Pokiaľ sa ti to však nepáči, nauč sa naznačiť jej to alebo povedať jej to úprimne.

Nie je to príjemná vec, ale zachráni vašu spoločnú budúcnosť.

Rande by nikdy nemalo byť o tom, aby si dievča ohúril. Nie je to priestor na to, aby si sa predviedol, že sa ti dobre darí v práci a môžeš si dovoliť platiť drahé večere, na ktoré ju budeš voziť bavorákom.

Je tu lepšia cesta – Hlavne nech to je neformálne. Nech to je prirodzené. A neplať jej fakticky za to, že je s tebou.

Je galantné platiť za ženu? Myslím, že určite je. Ale dovoľ mi povedať ti… Počul som veľa žien hovoriť o tom, ako si prajú, aby ich muž vzal na romantické a krásne rande.

To sa však dá zariadiť aj úplne inak. Romantická prechádzka na zvláštnom mieste, pod hviezdami či piknik. Je to originálne a ani ťa to nebude veľa stáť. Je to osobnejšie ako nóbl večera v najluxusnejšej reštaurácií. Tá sa viac hodí, ak chceš prekvapiť svoju priateľku či dokonca manželku.

Ak nechceš za ženu prispievať aj v kostole do zvončeka, otvor si ústa.

Aký máš ty názor na platenie na rande?

[CTA_majsterpenazi]

Michal Kopecký je zakladateľom hnutia CHLAP 2.0 a jeho cieľom je pomôcť mužom a ženám nájsť, získať a udržať si svojho vysnívaného partnera, s ktorým budú šťastní vo vzťahu. Napísal knihu Aj ja som CHLAP 2.0, ktorú môžeš získať napr. na Martinuse tu »

31 KOMENTÁRE

  1. Ahojky všetkým, tak toto je prevratná stránka, Michal, klobúk dole. Niektoré články na čele s týmto videom úplne poukazujú na to, kam sme vás, chalanov, až dotlačili svojím trápnym chovaním. Kedysi muži, mám pocit, žili v pohode a vôbec sa nad týmito vecami tak nezaoberali. Teraz je stále viac blogov a web stránok venovaným práve chalanom, ktorí sú stratení v tom našom emancipovanom svete. Dobre tak, odporučila by som babám skôr sa zamyslieť nad tým, čo vás k tomu vedie. Aj toto platenie – neplatenie… Kebyže sme ženy prevažne také, že mužov len nevyužívame a nevyrastá nám tu tisíce nových a nových zlatokopiek, nemuseli by sme takéto veci vôbec rozoberať. Kebyže vieme dať najavo mužovi to, že nás teší, že nás pozvali a niekedy ich samé prekvapiť na oplátku niečím milým, bolo by to lepšie…Ale my nie, všetky tie inteligentné ženské magazíny nám radia samé bullshity a potom to takto vyzerá… Ale nie všetky ženy sú tým nakazené a pokiaľ ich, chalani, ktorí nestojíte len o šukačku, samozrejme, nájdete, to, že im zaplatíte i 50 večerí nebudete vôbec riešiť, lebo za to dostanete omnoho viac…A v niektorých prípadoch i 50 večerí zaplatených ňou, lebo to bolo úplne prirodzené. Veľa zdaru pri randení.

  2. Chlapci, naučte sa jedno základné pravidlo slušného správania. Kto pozýva, ten platí. Pokiaľ vy vyberáte reštauráciu, film, kaviareň alebo čokoľvek iné, platíte vy. Nemáte absolútne žiadne právo vytvárať iným ľuďom záväzky zaplatiť za niečo, čo by si samy nekúpili.

    Ak vás pozve žena, platí žena. Ak vás pozve šéf, platí šéf. Ak vás pozve kamarát, platí kamarát. Pokiaľ sa teda vopred nedohodnete so ženou, šéfom, kamarátom a ďalšími inak, tak platí vopred zmienené pravidlo.

    Druhá vec je, že berte do úvahy finančnú situáciu toho, koho pozývate, ak chcete, aby si zaplatil sám (a budete taký slušný a vopred mu oznámite, že to očakávate). Pozvať študentku ktorá má na jedlo denne 2,50 eur rozpočet do luxusnej reštaurácie a potom čakať, že si bude platiť večeru je chrapúňstvo najhrubšieho zrna. To isté platí pre všetkých ľudí, čo nemajú vysoké príjmy alebo majú aj iné a dôležitejšie výdavky ako večera, kino a pod.

    Pokiaľ už so ženou randíte nejakú tú dobu, tak sa o financiách porozprávajte, zdeľte svoje očakávania, to aké máte finančné možnosti a zoberte do úvahy finančné možnosti svojej slečny. Ak túžiš svoju partnerku k niečomu donútiť (napr. k plateniu), môžeš celkom účinne použiť aj obojok s elektrošokmi. Alebo sa s ňou môžeš dohodnúť. Ale holt, to je rada, na ktorej sa asi príliš zarobiť nedá, lebo je príliš málo manipulatívna.
    Proste sa dohodnite ako normálny dospelí ľudia a podobné “ páriace tanečky“ okolo toho nechajte pre poloretardovaných.

    A hlavne, nemyslite si, že to, či za kus žvanca zaplatíte alebo nie bude mať nejaký efekt na to, či vám slečna roztiahne nohy. Nebude. Také drahé jedlo si drvivá väčšina z vás dovoliť nemôže.
    A nezabudajte, zaplatiť za osobu, ktorú ste na radne pozvali VY a DOBROVOĽNE je úplne primárna slušnosť.

  3. mas v tomto pravdu, mne sa raz stalo ze som sa s byvalou blizil ku pokladni do kina a ona zrazu stopla asi 5 metrov od pokladne a vytahovala si mobil s tym zedufala, ze to zaplatim sam 😀 a ani slovicka dakujem som sa nedockal… potom to kino celkovo bolo neprijemne, ked clovek caka aspon vdaku, ale namiesto toho sa citi ako banka… nastastie som ju hned potom pustil k vode 😀

  4. Podľa mňa nie je nič horšie ako keď má platiť žena, je iné ak ide o kamaráta, v tedy je jasné, že platia obaja, alebo môže pozvať aj baba. Asi som staromódna, ale podľa mňa by mala mať žena pocit, že sa o ňu bude vedieť chlap postarať(napríklad keď budú mať deti).

  5. Umenie je, nechať sa pozvať od zlatokopky::)
    Občas, keď cítim, že je to vhodné, pozvem ženu von spôsobom:
    “Mám chuť na čaj, pozvi ma”.
    Alebo sa ma pýta, kam pôjdeme, poviem jej:
    “Mne je to jedno, ty dnes pozývaš, ale moja obľúbená reštaurácia, je”…
    Jednoducho,občas je vhodné, pravidlá stretnutia stanoviť hneď.
    A celkom to zaberá, hlavne na tie atraktívnejšie, povedať im na drzovku, pozvi ma niekam..
    Väčšina, teda skôr všetci, pozývajú ju…
    Jedným z atribútov v rovnocennosti je určite aj tá finančná stránka.
    To, že je jeden bohatší, ako druhý, nemusí znamenať, že jeden bude platiť stále…
    Sú iné hodnotnejšie veci, ako sú materiálne statky, napr. taký orgazmus 😀
    a tak…

  6. Velmi zly navod. Uz chcem vidiet zenu, ktorej keby si sa stazoval, ze ako sa vsetky baby musel na rande platit, ze by Ti z rande neusla. No neviem-neviem, ale podla mna Tvoja frajerka musela byt velmi zufala, ked si s Tebou zacala, si obycajny lakomec a takychto chlapov zeny nemaju rady 😀
    BTW: mna sa to uz netyka(idem sa vydavat 😉 ), ale muzi, ak chcete mat uspech u zien, pozyvajte ich na miesta v ramci svojich financnych moznosti, pekne ucet zaplatte a uvidite, ze pokial ste boli prijemni spolocnici a pozorni, sama Vas bude nahanat na dalsie rande

  7. Tak zase pridam pohlad zeny. Na konci kazdeho rande som vzdy vytiahla penazenku, ze to zaplatim. Moj spolocnik mal vzdy tolko “chochmesu”, ze povedal, ze v ziadnom pripade, pripadne, ze zaplatim nabuduce(aj ked nabuduce zas platil on). Avsak, raz sa mi stalo, ze jeden chlap nechal, aby som na prvom rande zaplatila ja a co myslite, stretli sme sa este niekedy? V nasej kulture je zakorene to, ze muz ma platit. Tym dava najavo zene, ze sa o nu (jej potomstvo) bude vediet v buducnosti postarat. Ten, co je mu luto zaplatit nejaky 5eurovy ucet je povazovany za lakomca. Ak by mi chlap na prvom rande povedal vetu, ze vzdy za zeny musel platit, tak by som si o nom hned spravila nelichotivy usudok. To, ze za zenu budete platit, nepredikuje, ze tak bude cely zivot. Ak je zena inteligentna a naozaj jej pojde o rovnocennost, bude sa snazit vam tie zaplatene ucty vykompenzovat tiez formou nejakych darcekov, uvarenej vecere, upeceneho kolaca a pod. Takze rada na zaver, ak mate na rande peknu, inteligentnu, sebavedomu zenu, ktora nie je zufala, tak za nu pekne ucet zaplatite, inak ju uz pravdepodobne nikdy neuvidite…

    • @Martina: Martina… povedala si snáď niečo tvojim komentárom, čo som sám v článku nepovedal? Prečo nedávaš pozor a vysvetľuješ si to po svojom?

      “…myslím, že stále ti je jasné, že kto pozýva, ten platí. A keďže vo väčšine prípadov prvý pozveš ženu niekam ty, tak to aj zaplatíš. O tom sa so mnou snáď nikto vadiť nebude.”

      A tú vetu ti nebude hovoriť na prvom rande. Ale na x-tom rande, kedy nie si schopná za seba zaplatiť. Opäť som nikde nenapísal, že to je na prvom rande.

      Pravdaže ti to inteligentná žena vykompenzuje inými formami ako uvarenou večerou, koláčom, sexi spodnou bielizňou. Tu sa však bavíme o ženách, s ktorými chlapi iba randia a nechávajú vždy za seba platiť a nikdy z toho nič viac neni.

    • @Martina: ked pises ze chlap sa musi vediet postarat o zenu a jej potomstvo – suhlasis teda s tym, aby kolega na rovnakej pozicii ako ty zarabal o tretinu viac pretoze je zivitel rodiny? A ty svoj nizsi plat predsa doma vykompenzujes kolacikmi pre deti?

    • @Martina: Aspoň že si sa priznala, že si klamárka. Sľúbiš, že zaplatíš a nakoniec ho necháš. Za svojo slovo by si mala bojovať. V našej kultúre je zakorenené aj to, že muž je viac ako žena, žena patrí do domácnosti a nemôže proti svojmu chlapovi povedať škaredé slovo, inak ju zmláti. Vlastne počkať, my už sme niekoľko desaťročí vpred. Zmier sa s tým, že sú chlapi, ktorí majú väčšiu hodnotu ako ty a nebudú okolo teba skákať ako si povieš.

    • ja napríklad nemám problém za ženu zaplatiť. Na druhej strane, z mojich skúseností, tie, ktoré vždy čakajú na to, že zaplatí chlap, sú ženami, ktoré za veľa nestáli. A naopak, inteligentné ženy na úrovni, si nenechali platiť. Minimálne tak urobili s podmienkou, že nebudúce berú účet oni. Nemyslím, že na prvom rande (alebo na prvých pár rande) musí muž dokazovať, či bude schopný sa postarať o potomstvo, pretože to sú ešte stetnutie o dvoch ľuďoch, rodina je ešte ďaleko v nedohľadne. Ak by sme to mali brať ako dôkazy toho, ako sa ktorý z páru dokáže postarať o budúce deti a rodinu, tak potom by nemali sedieť v reštike, ale mala by navariť žena. Alebo nie je schopná postarať sa o budúcu rodinu? 🙂

  8. No neviem. Zatial co som kazdu zenu pozval na rande a platil som ja vzdy skoncila so mnou v posteli. Podla mna zalezi na tom aky si spolocnik a ako vies zaujat ci zabavit.

  9. fakt zaujimavy clanok. a pohlad. len sa s nim akosi neviem stotoznit, pretoze u mna nikdy nezaviselo to, ci spolu budeme spat s tym, ci som platil, alebo nie, to s tym nikdy nemalo co robit… nikdy som nemal problem zaplatit zenskym nejaku tu kavu, ci na co sme sli, pretoze sme spolu spali tak, ci tak 🙂
    aj navzdory “rovnopravnosti”, za ktoru sa zeny biju do ceckov pri kazdej prilezitosti, myslim ze vacsina z nich na skutocnu rovnopravnost este nemaju rozum, nedozreli na nu este. ony rovnopravnost samozrejme chcu, ale iba vo veciach, v ktorych im to prinesie vyhody. a platenie na rande k vyhodam urcite nepatri 🙂 cest vynimkam. takze namiesto toho, aby som znicil momentalnu fajn atmosferu a naladu trapnym cakanim, alebo naznacovanim zenskej aby zaplatila za seba polku uctu a este to tam uboho na cent spocitavat kto kolko, radsej ju zavolam k sebe 🙂 ak nie hned, tak na druhom rande, ale vzdy to skonci rovnako. aspon u mna. myslim ze nejaky 5 ci 10 eurovy ucet za kavu predsa nieje dovod na znicenie si sanci vyspat sa s nou a skoncit pred nou a samozrejme tisickou jej kamaratok, ako zgrlos a lakomec, ktory pocita drobne. alebo si vazne myslite ze to za to stoji? ak ano, potom by pre vas nebolo od veci fesaci, zauctovat si aj za benzin, ktory ste spalili ked ste za nou sli 🙂 teraz som pisal o sexe, resp rande za ucelom sexu. a pokial ide o babu, s ktorou chcem vztah, tak az tam je miesto na riesenie tychto veci. moj pohlad na vec je asi taky, ze ak jej nieje trapne pri kazdom plateni automaticky tupo cakat na mna, tak preco by mne malo byt trapne jej to naznacit, resp vyrobit situaciu tak, aby sa k plateniu dostala aj ona? az tu je podla mna priestor, kde to treba riesit, nie na rande za ucelom sexu. tam to dla mojich skusenosti nijako neovplyvni to, ci somnou spat bude, alebo nie…

    • @Ondrej: Súhlasím s tebou v niekoľkých veciach Ondro 🙂

      Tiež nie som zástanca toho rátať do centu, koľko kto zaplatil a prerátavať to a pôsobiť ako žgrloš.

      Tak isto zaplatiť nejaké prvé stretnutie, ktoré stojí 5-10€ by nemal byť problém. Na prvom stretnutí sa aj tak akosi ráta, že to potiahne chlap a s tým hádam problém nikto mať nebude, keďže väčšinou býva chlap ten, kto pozýva 🙂

      Tu sme však narazili na iný moment 😉 Si spomínal stretnutia za účelom sexu. Ja za účelom vzťahu. Z môjho článku vyplýva, že chlap, ktorý vždy všetko platí, nemá veľkú šancu dlhodobo zasunúť. Je tam naznačený sex, ale ako výsledok randenia. Nie ako cieľ a účel prvotný 🙂

      Ak idete na večeru čí kávu a očakávaš následne po nej sex, pokojne zaplať a nepokaz si to, čo bude nasledovať 😉 Máš pravdu, netreba sa doťahovať o 5€, keď ti môžu poznačiť vývoj po rande.

      Ak však očakávaš od ženy iba sex, môžeš to tak robiť. Ak však nenaučíš ženu platiť za seba dlhodobo, potom s ňou ani do vzťahu nechoď. Pretože tam ťa vyžerie ešte viac 🙂

  10. Ak si zaciatocnik, nehovor zene, ze ucet si zaplatite kazdy zvlast a ani jej nehovor, ze to ma zaplatit ona… Ked sa v tom naucis chodit, nebude ti to robit problem… Mam kamarata, ktory asi nikdy na prvom rande neplatil a pouzival vetu v zmysle “vies co, mozes ma pozvat na…”. Ak si zaciatocnik, radsej nepozyvaj zenu na miesto kde by si za nu musel platit a je to vyriesene…

    A co ak ta baba evidentne nema peniaze a ty uz zarabas, je to vtedy ine? NIE. Moja priatelka bola studentka, ked sme sa spoznali, poberala socialne stipencium a mali sme to tak, ze ked prisla ku mna, platil som ja. Ked som prisiel ku nej, platila ona. Niekedy po takomto spolocnom vikende minula viac ako si mohla dovolit a potom niekolko dni jedla suche rozky. Nastastie som o tom vtedy nevedel, lebo mozno by ma napadlo, ze radsej to zaplatim ja a tym by som to zrejme pokazil

  11. Po dlhsej dobre nieco dobre super clanok aj od Michala 🙂 je to tak ako pises, tiez som si spomenul na take situacie, do konca ma napadla jedna celkom vtipna/trapna, ze raz ked som jednu babu pozval bolo to konkretne na taky slahacky pohar alebo ako to nazvat, tak som zistil, ze nemam dost penazi aby som to zaplatil stane sa aj taka vec ale nemala problem a zaplatila to s usmevom na tvari ! lebo bola jedna z tych spravnych na ktore treba narazit ako si to spomenul aj v clanku. Ale netesilo ma, ked som pri niektorych platil a boli take ako pises, ze sa divaju do blba alebo podobne a nie vzdy som povedal, ze pozyvam. Potom mi prislo luto tych penazi a nie tej zeny, v podstate sa zadarmo obcerstvila a dalej nic nebolo. Takze ak som to spravne pochopil ide v podstate o to, byt s takou babou “nezlatokopkou” a povedat jej to proste.

  12. U mňa je to obvykle tak, že prvýkrát platím ja (ak pozývam, samozrejme nie je o čom), no ak sa s dotyčnou poznáme dlhšie a chce za seba zaplatiť, žiaden problém. So zlatokopkami sa nezahadzujem.

  13. Dobrá robota! Poviem ti len toľko, že úplne som sa v tom našiel. Pripúšťam, že tak ako každý som sa stretol aj s takými ako si ich opísal, že keď prišlo na platenie, hrali to na mŕtveho chrobáka. Ale našťastie bolo viac takých, s ktorými keď som išiel napr. do kina nemali problém zobrať popcorn a niečo na pitie, keď som ja kúpil lístky. Alebo kúpiť lístky na koncert bez toho, aby som o tom vedel. A myslím si, že ak by nebolo tých pomýlených chlapov, ktorí si myslia, že keď do nej nalejú prachy, tak majú vyhraté – omyl. Nebyť takých, možno by ani neexistovali zlatokopky. Ženy sú dnes oveľa viac emancipované a sebestačné ako tomu bolo v minulosti.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here