6 krokov k tvojmu vlastnému jedinečnému štýlu na mieru

0

Absolvoval som jeden celý deň s Marcelkou Špalkovou, ktorá vytvára (aj) pre chlapov štýl na mieru a využil som jej službu „Super šatník“.

Všetko sa to odohralo v Košiciach, kam za mnou Marcelka (na špeciálne požiadanie) prišla, no prioritne chodia klienti za ňou do Bratislavy

To, prečo som sa vôbec do toho pustil, ako to prebiehalo, čo mi to ako chlapovi prinieslo a prečo by som takúto službu odporučil každému jednému chlapovi, ti detailne opíšem a pozdieľam s tebou v tomto článku.

Si pripravený odhaliť, čo všetko taký štýl na mieru obnáša a ako môžeš aj ty za pár hodín, bez námahy vyzerať oveľa lepšie v tom, čo máš na sebe?

 

Krok #1 – Konzultácia: Čo tým vlastne chcem dosiahnuť?

Dôležité na začiatku je, aby si vôbec vedel, čo chceš svojím oblečením komunikovať a ako chceš na druhých pôsobiť.

Spoločne sme s Marcelkou prišli na to, že chcem pôsobiť pozitívne, energicky, sebavedomo a mužne. Jednoducho, rád dávam aj cez svoje oblečenie najavo, aký som, a rád sa odlišujem od ostatných.

Chcel som zároveň povýšiť svoje obliekanie aspoň o 1 úroveň v každej zo 4 situácií, pri ktorých moje oblečenie nosím.

Najdôležitejšia vec na tom, ako vyzeráš, je to, že sa to musí zhodovať s tým, kým si.

Spýtala sa ma niekoľko otázok, čo chcem vlastne úpravou môjho štýlu dosiahnuť, ako ho chcem vylepšiť, a potom si ma vzala do parády.

 

Krok #2 – Farebná typológia: Čo sa mi hodí a čo nie?

Asi najväčšie AHA pre mňa bolo odhalenie, aký „farebný typ“ som. Čo to znamená?

Postupne Marcelka prikladala k mojej tvári rôzne farebné šatky, ktorými sme zisťovali, aké farby sa mi hodia a aké vôbec nie.

Celé to začalo postupne dávať zmysel, keď som na vlastné oči v zrkadle videl, ako rôzne pôsobím v rôznych farebných odtieňoch.

Niektoré farby ma zjemňovali a robili ma milším, ďalšie zas zo mňa robili CHLAPA (2.0), pôsobil som mužnejšie, drsnejšie a chudšie.

A to všetko len vďaka správnym farebným kombináciám! No nie je to fascinujúce?

 

Krok #3 – Môj aktuálny šatník: Prvé vyraďovanie vecí

Prešli sme si veci, ktoré aktuálne nosím, aby sa Marcelka svojím odborným okom pozrela bližšie na to, čo z toho má v mojom šatníku zmysel a miesto. A zároveň hneď videla, čo do neho treba doplniť, aby spĺňal moje potreby a aby sa mi veci v ňom ľahko kombinovali.

Za posledný rok som schudol vyše 10kg a to sa prejavilo aj na mojich veciach. Niektoré už na mne „plávali“.

Iné zas so mnou neladili farebne, ďalšie boli nevkusné či staré a opotrebované.

Spoločne sme teda vyradili z môjho šatníka veci, ktoré doň nepatria a vytvoril som tak priestor pre nové kúsky.

Priznám sa, že za niektorými obľúbenými kúskami mi bolo aj smutno, no verím, že spravia radosť niekomu druhému

„Obliekaj sa, akoby si vlastnil banku, nie akoby si potreboval z banky pôžičku.“ – Adillaresh

 

Krok #4 – Strihy: Aké oblečenie mám nosiť?

V ďalšom kroku, pred samotnými nákupmi, sme spoločne prešli aj strihy (tričiek, nohavíc či kabátov), ktoré by som si mal pri obliekaní voliť a ktoré za žiadnych okolností nie (keď nechcem vyzerať smiešne).

Vďaka tomu teraz viem, čo na mne bude vyzerať dobre a aký typ oblečenia si mám voliť a aký mám zas oblúkom obchádzať. 

Následne vypracovala plán, ktoré kúsky by sme mali dokúpiť, aké obchody budú pre mňa vhodné a vydali sme sa spolu na nákupy.

 

Krok #5 – Nákupy: Doplnenie šatníka a nové kúsky

Spolu sme sa vybrali do Auparku v Košiciach a nevedel som sa dočkať, kedy už pôjdeme nakupovať! (nespoznával som sa)

Mal som od toho celého veľké očakávania a bol som zvedavý, čo pre mňa Marcelka vyberie.

Musím sa priznať, že keď sme vedeli PRESNE, aké farby a aké strihy sa mi hodia, išlo to ako po masle!

Ihneď sme išli len po tých kúskoch, ktoré by sa mi hodili a ani som veľmi nevymýšľal. Proste som ich vyskúšal, doladili sme veľkosť a bral som ich ihneď.

Obrovským prínosom pre mňa bolo, že som si nemusel nič vyberať ja, ale všetko, čo sa mi hodilo (a Marcelka už na mne akoby videla), tak ma čakalo v prezliekacej kabínke na odskúšanie. Tomu hovorím servis!

No a do pol hodiny sme mali nakúpené v prvom obchode a dokonca sme ešte aj ušetrili (celkovo 20% z nákupu), pretože práve v Auparku prebiehala vo všetkých obchodoch veľká zľavová akcia.

Chýbalo nám doplniť ešte pár vecí, a tak sme zavítali aj do ďalšieho plánovaného obchodu. Tam sa mi páčilo ešte viac, aj napriek tomu, že keď som pozrel na cenovky, tak mi skoro odstrelilo dekel (nohavice 120 EUR, košeľa 90 EUR, polokošeľa 90 EUR…).

No v tom momente som si povedal, že to je INVESTÍCIA do mňa, do môjho imidžu a do mojej hodnoty. A to cenovku nemá.

Radšej by si si mal nakúpiť pár skvele vyzerajúcich a kvalitných kúskov, ktoré budeš pravidelne nosiť aj niekoľko rokov, aby ťa prezentovali vo fantastickom svetle, ako si každého pol roka kúpiť niekoľko nových vecí, ktoré na tebe nevyzerajú dobre, sú nekvalitné a rýchlo sa opotrebujú.

A rýchlosť celého nakupovania podčiarkol nákup topánok. Keď som platil, Marcelka išla vždy do ďalšieho obchodu pozrieť, čo by sa mi ešte hodilo.

Len som vošiel do predajne a už ma zavolala ku konkrétnym topánkam, ktoré by som si mal kúpiť.

Vyskúšal som si ich, prešiel sa a… hneď som ich bral. 5 minút aj s platením 🙂

Asi prvýkrát v mojom živote, čo ma nákupy oblečenia skutočne bavili! Za dve hodiny sme mali nakúpené všetko, čo som potreboval a vyzeralo to na mne geniálne (čo obdivovali aj predavačky).

„Na obliekaní je fantastické to, že zmenu vidíš okamžite. Do 24 hodín. Stačí si dať niečo iné na seba.“ – Z knihy AJ JA SOM CHLAP 2.0

 

Krok #6 – Kombinovanie: Čo sa s čím hodí?

Celkovo som do nového oblečenia investoval niečo vyše 500 EUR (opakujem INVESTOVAL), no každé jedno euro bolo vynaložené cielene, zmysluplne a s radosťou (navyše, išlo to z môjho špeciálneho účtu, ktorý je na takéto výdaje určený, takže úplne bez viny).

Konečne môžem chodiť po vonku s istotou, že to na mne vyzerá skvele a pôsobím na ľudí tak, ako si predstavujem.

Navyše, všetky z tých vecí sa dajú spolu kombinovať a ja už nemusím rozmýšľať, čo si mám obliecť a čo ako skombinovať, aby to nebolo ako päsť na oko. To mi uľahčí každodenné rozhodovanie, čo si obliecť.

 

Čo mi to prinieslo a čo som si uvedomil?

  • Čo sa mi na tom celom najviac páčilo je, že sa už nemusím rozhodovať, čo na seba, aby to vyzeralo skvele za každých okolností. Jednoducho tam mám kúsky, ktoré viem medzi sebou kombinovať a mám jasné pravidlá, čo s čím áno a čo s čím nie.
  • Mám vo svojom šatníku len to, čo sa mi hodí a vyzerá na mne perfektne. Nie je tam nič navyše, čo by som nenosil alebo by na mne nevyzeralo dobre.
  • Na základe konkrétnych odporúčaní ohľadom farieb a strihov (ušitých pre mňa na mieru) viem presne, aké veci si môžem do budúcna kupovať.
  • Ušetril som čas nákupmi všetkých týchto vecí, pretože Marcelka išla vždy predo mnou do obchodu (kým som platil v tom predchádzajúcom) a už rovno mi do prezliekacej kabínky nachystala veci, ktoré si mám vyskúšať (a väčšinou rovno aj vziať). Toto je naozaj obrovská výhoda.
  • Aj keď som minul v jeden deň na oblečenie hádam dokopy viac ako za celý život doteraz (a nikdy predtým som si také drahé kúsky nekúpil), tak viem, že mám kvalitné veci, ktoré mi vydržia, vyzerajú skvele a beriem to ako investíciu do seba.

Toto, čo Marcelka Špalková robí, je parádna služba, ktorú rozhodne odporúčam všetkým chlapom, ktorým nie je ľahostajné, čo majú na sebe a chcú povýšiť svoj štýl a obliekanie na novú úroveň, vďaka čomu zvýšia svoju hodnotu (a ženy sa budú otáčať!)

Michal Kopecký je zakladateľom hnutia CHLAP 2.0 a jeho cieľom je pomôcť mužom a ženám nájsť, získať a udržať si svojho vysnívaného partnera, s ktorým budú šťastní vo vzťahu. Napísal knihu Aj ja som CHLAP 2.0, ktorú môžeš získať napr. na Martinuse tu »

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here