5 tipov, ako ušetriť peniaze

0

V tomto videu ti prezradím 5 tipov, ako ušetriť peniaze, na veciach, ktoré už dnes máš.

Poviem ti, ako môžeš mať viac peňazí, ak začneš nad niektorými vecami inak rozmýšľať a to bez toho, aby si sa musel obmedzovať.

Ak to chceš vedieť, tak si pozri hneď teraz toto video až do konca a dozvieš sa to:




Odoberaj CHLAP 2.0 videá

 

1. Máš pôžičky?

Pokiaľ máš nejaké dlžoby. Pokiaľ máš kreditné karty. Pokiaľ máš pôžičky. Pokiaľ máš rôzne úvery, hypotéky… Čo je dnes u ľudí asi bežná vec a mal som ich aj ja. Veru, nie je to veľmi príjemná vec, to ti musím povedať.

Môj tip, ako ušetríš čo najviac v čo najkratšej dobe je, že vyplatíš pôžičky.

Častokrát sú to kreditné karty, ktoré majú najvyšší úrok. Ak máš napr. hypotéku s 2 % ročne, spotrebný úver so 7 % ročne a kreditnú kartu, ktorá ti žerie 19 % ročne, tak určite ti odporúčam čím skôr vyplatiť  kreditnú kartu, pretože to sú peniaze, ktoré ti berie banka z vrecka a ktoré ti môžu zostať.

Áno, chce to trochu času, chce to trochu disciplíny, ale splať najprv svoju kreditnú kartu a čím skôr. Najideálnejšie je ju vôbec nemať.

 

2. Využívaš cashback karty?

Využívaš cashback karty, permanentky či nejaké klubové karty? Ak chodíš na nákupy, do kina, do wellnessu či chodíš tankovať.

Ja osobne využívam rôzne permanentky, keď viem, že tam pôjdem zas či tam chodím často. Takto nemusím platiť plnú sumu, ale niečo sa mi vráti späť. Chodím do kina a tak tam mám permanentku. Chodím do wellnessu, tam mám permanentku, lebo tam chodím pravidelne.

Pokiaľ chodíš častokrát do fitka a využiješ to, tak neplať plné členstvo, ale zaplať si permanentku. Keď chodím tankovať, chodím na Slovnaftku a zbieram si body. Z toho, čo sa mi tam nazbierajú body, pretože tankovať musím, tak následne si kúpim zmes do ostrekovačov, alebo si kúpim kávu a tak šetrím peniaze aj takto.

 

3. Koho služby používaš?

Pozri sa na svoje účty v banke. Pozri sa na mobilné paušály či internet, ktorý používaš. Zamysli sa, že či skutočne musíš platiť takú sumu, akú platíš.

Pozri, ja som mal kedysi Tatra banku a platil som tam 5 €, potom 6 € a nakoniec 7 € mesačne. No dnes mám všetky účty vo Fio banke, kde sú účty bez poplatku.

Keď si to porátaš a ja milujem rátať ročne, tak ak platíš mesačne 7 € za bežný účet, tak za rok ťa to vyjde na 84 €, ktoré proste len tak zaplatíš na poplatkoch. A to je len jedna vec, ktorú využívaš.

Čo by si spravil napríklad s 84 € pred Vianocami alebo akú radosť by si si spravil s týmito peniazmi? Ale dnes ich nemáš, pretože si zaplatil banke.

Stále môžeš zmeniť svoju banku. Choď do banky, kde ti neberú poplatok za vedenie účtu, alebo navštív svojho mobilného operátora.

Pozri si spotrebu, koľko prevoláš, koľko posielaš SMS-iek, koľko dát minieš. A podľa toho si buď zníž paušál, alebo prejdi ku konkurencii a uvidíš, že oni budú maximálne radi, keď si ťa budú môcť nechať a znížia ti dokonca aj nejakú splátku, ktorú si u nich platil.

Taktiež ti odporúčam v rámci tohto spraviť, to je taký bonusový tip. Viem, že takí chlapi ako som bol ja v minulosti sú niektorí aj dnes. Ja som mal na saláme platenie účtov včas. Lenže potom mi chodili upomienky.

Čiže namiesto toho, aby som zaplatil len za paušál, alebo za internet, tak som zaplatil ešte extra 10 € za upomienku. Je lepšie platiť načas, ako si tie veci nechávať na neskôr a platiť penále či upomienky.

 

4. Odhlás sa z nepotrebných služieb

Odhlás sa z nepotrebných služieb, ktoré dnes využívaš, sťahujú ti peniaze z karty, alebo z tvojho účtu a nevyužívaš ich tak, ako by si mohol. Takto som ja ušetril aj niekoľko €, keď som sa odhlásil z plateného Tinderu, z Badoo či keď som zrušil Pokec plus, keď som už vlastne nebol aktívny na zoznamkách.

Pokiaľ máš napríklad Netflix, strháva ti to peniaze z karty a ty vôbec nepozeráš filmy, tak si to zruš. Ak si niekedy čítal správy, povedzme Denník N, alebo si mal zaplatené nejaké predplatné, tak si ho môžeš zrušiť a ušetrí ti to niekoľko desiatok € ročne, len vďaka tomu, že prestaneš využívať služby, ktoré si doteraz využíval a nijako dramaticky to neovplyvní tvoj život.

 

5. Nekupuj si veci, ktoré nepotrebuješ

Nekupuj si veci, ktoré nutne nepotrebuješ vlastniť, ale môžeš si ich prenajať.

Napríklad si nemusíš kúpiť drahé auto, môžeš si ho prenajať a vyjde ťa to oveľa oveľa lacnejšie. Alebo pokiaľ potrebuješ vyvŕtať nejaké diery v stene, tak si nemusíš kúpiť vŕtačku. Môžeš si ju požičať od známych, alebo si ju môžeš prenajať. Určite nájdeš nejakú požičovňu vŕtačiek, ktorú ti radi požičajú za nejaký poplatok.

K tomu mám ale jednu pripomienku, že určite si to najprv dopredu zrátaj, lebo pokiaľ budeš vŕtať v celom dome a budeš ju potrebovať nonstop, tak už sa oplatí nielen prenajímať, ale si tú danú vec kúpiť. Vždy si vyrátaj, či sa ti oplatí danú vec kúpiť, či ju skutočne potrebuješ a či nie je výhodnejšie si takúto vec prenajať.

 

Zopakujem ti to

Toto bolo 5 tipov, ako môžeš ušetriť peniaze. A samozrejme čo ušetríš, to je ako keby si ich zarobil. Prvý tip, ako ušetriť bol, aby si, pokiaľ máš nejaké kreditné karty, alebo pokiaľ máš nejaké pôžičky, tak aby si splatil najprv tie, ktoré majú najvyšší ročný úrok.

Druhý tip bol, aby si využíval rôzne cashback karty, permanentky alebo klubové karty. Veci, ktoré aj tak platíš, tak aby sa ti vracali na základe toho peniaze.

Tretí tip bol, ako ušetriť peniaze, aby si zvážil, či je nutné platiť banke poplatok za správu účtu, alebo mobilnému operátorovi za vyšší paušál, pokiaľ využiješ nižší.

Štvrtý tip bol, aby si sa odhlásil z nepotrebných služieb, ktoré ti už dnes berú peniaze z tvojej karty alebo z tvojho bankového účtu a nevyužívaš ich. Skontroluj si na účte, za čo platíš peniaze a kam idú.

Piaty tip bol, že pokiaľ nepotrebuješ danú vec, tak si ju nemusíš kupovať, môžeš si ju požičať, alebo prenajať a ušetríš desiatky, až stovky € ročne na tom, že si budeš veci skôr prenajímať a bez toho, aby si ich mal založené niekde v skrini alebo v garáži a nevyužíval si ich.

 

Chceš viac?

Toto bolo 5 tipov, ako ušetriť a ktoré ti pomôžu mať viac peňazí. Tieto tipy sú z môjho programu CHLAP 2.0 a z môjho prémiového kurzu Majster peňazí, kde chlapom zdieľam to, ako môžu ušetriť, ako môžu zarobiť, ako môžu investovať, ako sa oddĺžiť a ako mať  jednoducho viac a viac peňazí, aby sa dokázali postarať nielen sami o seba, ale aj o svoju budúcu partnerku a rodinu.

Ak sa ti toto video páčilo, pomohlo ti, byť lepším chlapom, tak ho určite zdieľaj a odporuč ho aj svojim kamarátom.

Pridaj sa aj na odber môjho Youtube kanálu a blogu chlap20.sk, kde ti budem pravidelne prinášať ďalšie a ďalšie tipy, ako môžeš byť vysokohodnotným chlapom a prinášať ženám lepšie zážitky.

Chceš byť lepším chlapom? Klikni sem a pridaj sa aj k nášmu hnutiu CHLAP 2.0!

Michal Kopecký je zakladateľom hnutia CHLAP 2.0 a jeho cieľom je pomôcť mužom a ženám nájsť, získať a udržať si svojho vysnívaného partnera, s ktorým budú šťastní vo vzťahu. Napísal knihu Aj ja som CHLAP 2.0, ktorú môžeš získať napr. na Martinuse tu »

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here