5 tipov, ako zarobiť peniaze

0

V tomto videu ti prezradím 5 jednoduchých tipov, ako zarobiť viac peňazí, aby si sa vedel zabezpečiť a aj si dopriať radosti.

Chceš to vedieť?

Pozri si toto video až do konca a dozvieš sa to:




Odoberaj CHLAP 2.0 videá

 

1. Speňaž veci, ktoré už máš

Prvým tipom, ktorý mám pre teba je, že môžeš speňažiť veci, ktoré už máš teraz, nevyužívaš ich a nepotrebuješ ich.

Napríklad máš staré činky, tak ich predaj. Máš nejakú skrinku, ktorú nevyužívaš, predáš ju niekde na bazos.sk, alebo existujú rôzne aplikácie, ktoré ti pomôžu predať staré veci.

Sprav si inventúru vo svojich veciach, pozri sa, čo využívaš, čo nevyužívaš a predaj staré veci. Napríklad moja kamarátka Slávka takýmto spôsobom zarobila stovky a stovky eur, keď predala staré vankúše, periny a skrinku. Predala proste veci, ktoré v dome už nepotrebovala a ku ktorým nemala silný citový vzťah.

 

2. Nakúp lacno, predaj draho

Druhý tip pre teba, ako zarobiť a ako mať viac peňazí, tak je asi tá najstaršia známa múdrosť: „Nakúp lacno, predaj draho.“

Surfuj po stránkach, ako sú napríklad Aliexpress.com alebo Ebay.com, čo sú najväčšie svetové tržnice, kde môžeš lacno nakúpiť veci a potom ich môžeš predať drahšie.

Vyhľadaj veci, ktoré ľudia chcú, o ktoré sa zaujímajú, kúp ich lacnejšie a predaj ich drahšie. Takýchto nápadov môžeš objaviť milión.

 

3. Vieš niečo? Tak doučuj druhých

Tretí tip pre teba, ako môžeš zarobiť na základe nejakej svojej zručnosti je, že budeš  doučovať, respektíve učiť druhých niečo, čo ty sám vieš.

Napríklad môj kamoš doučoval na vysokej škole študentov matematiku, za nejakých 10 € na hodinu. Zarobil na tom, že vedel dobre matematiku.

Pokiaľ vieš robiť napríklad grafiku, tak môžeš na stránkach ako jaspravim.sk ponúkať druhým, že im vieš spraviť logo. Alebo inú grafiku či baner.

Alebo vieš strihať videá, tak ponúkni na stránke jaspravim.sk svoju zručnosť a nájdeš si klientov, ktorí sú ti ochotní za to zaplatiť.

Na stránke jaspravim.sk, keď už sme ešte stále pri tomto bode, si pozri, čo všetko sú tam ľudia ochotní ponúknuť a za čo všetko ľudia sú ochotní zaplatiť. Sú to naozaj bežné veci, ktoré sa nikomu nechcú a ty ch môžeš milovať a vyriešiš tento problém za niekoho iného.

 

4. Požiadaj o zvýšenie platu

Štvrtý tip pre teba, ako môžeš zarobiť už v najbližšej dobe viac peňazí je práve asi jeden z tých najlogickejších. Pokiaľ si zamestnaný, tak požiadaj o zvýšenie platu.

Ako dlho už pracuješ v práci, bez toho, aby ti zvýšili plat? Lenže tu mám pre teba jednu výstrahu. Ja ako podnikateľ, ktorý tiež zamestnáva ľudí, keby za mnou prišiel niekto s požiadavkou zvýšenia platu, tak by som ho poslal kadeľahšie.

Potrebuješ odhaliť, čím budeš pre zamestnávateľa užitočnejší. Ako mu pomôžeš ušetriť viac peňazí. Ako mu pomôžeš zefektívniť procesy. Ako zvýšiš hodnotu svojej práce v očiach tvojho zamestnávateľa.

Pretože, keď tam prídeš s holými rukami: „Šéfe počujte, mne sa teraz nedarí, mám vyššie náklady. Mohli by ste mi pridať peniaze?“ Tak ťa pošle kadeľahšie. Jeho to nezaujíma, v akej si ty situácií. Ty potrebuješ prísť s niečím v rukách, že si našiel spôsob, ako ušetriť vo firme peniaze.

Prišiel si na spôsob, ako môžeš zefektívniť procesy, ktoré sú vo vašej firme, alebo prišiel si na spôsob, ako môže tvoj zamestnávateľ zarobiť viac a chceš z toho podiel, alebo chceš zvýšiť plat.

Teda, keď už pôjdeš žiadať o zvýšenie platu, tak určite príď s niečím v rukách a maj vyjednávacie argumenty, prečo by ti ten šéf mal zvýšiť plat. Najlepšie sa takto vyjednáva, keď nastupuješ do práce, ale dá sa to s niečím čo už máš v rukách už aj u toho daného zamestnávateľa.

 

5. Zvýš svoju hodinovú sadzbu

Piaty tip pre teba, ako môžeš zarobiť viac je jednoducho zvýš svoju hodnotu. To znamená zvýš svoju hodinovú sadzbu. Ja som si na základe tejto poučky, miesto 100 €/hodinu za konzultácie začal pýtať po chvíli 150 €/hodinu a stále sú ľudia ochotní platiť.

Myslím, že v najbližšej dobe to budem zdvíhať až na 200 €/hod. Pretože hodnota, ktorú ľudia dostanú za tie peniaze je oveľa vyššia ako to, čo za to zaplatia.

Ty tiež takto potrebuješ rozmýšľať. Potrebuješ zvyšovať svoju kvalifikáciu, hodnotu svojho času, aby si nebol platený 2 €, 3 €, 5 €, 10 € na hodinu. Ale aby si si dokázal pýtať viac.

Odporúčam ti začni sa vzdelávať vo svojej oblasti. Prečítaj si knihy, choď na nejaké kurzy, zlepši svoju kvalifikáciu, získaj certifikáty. Zvyšuj svoju hodnotu času, aby si si mohol pýtať viac. Na základe hodín, ktoré odpracuješ, budeš aj následne lepšie zaplatený.

Ak sa ti toto video páčilo, pomohlo ti, byť lepším chlapom, tak ho určite zdieľaj a odporuč ho aj svojim kamarátom.

Pridaj sa aj na odber môjho Youtube kanálu a blogu chlap20.sk, kde nájdeš ďalšie a ďalšie tipy, ako môžeš byť vysokohodnotným chlapom a prinášať ženám lepšie zážitky.

[superliga]

Michal Kopecký je zakladateľom hnutia CHLAP 2.0 a jeho cieľom je pomôcť mužom a ženám nájsť, získať a udržať si svojho vysnívaného partnera, s ktorým budú šťastní vo vzťahu. Napísal knihu Aj ja som CHLAP 2.0, ktorú môžeš získať napr. na Martinuse tu »

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here