Vyznanie lásky: AKO povedať babe, že sa ti páči a chceš ju?

19

Vyznanie lásky ako zbalit

Spoznal si skvelé dievča. Píšete si, voláte si a stretávate sa.

Páči sa ti. Chodíte spolu von a ty ju začínaš mať rád „takým iným spôsobom“.

Chceš, aby bola viac ako iba tvoja kamarátka. Chceš to posunúť ďalej a dať jej najavo, čo k nej cítiš.

A to je úplne v poriadku a bežné. Ja som to tiež tak riešil.

Ale ty nevieš a nie si si istý tým, že či aj ona k tebe cíti niečo podobné ako ty k nej.

Či sa jej páčiš, či aj ona na teba občas myslí alebo čo myslela naposledy tým, keď ti povedala – „Si zlatý, mám ťa rada“.

Analyzuješ všetko, rozmýšľaš a zrazu dostaneš šialenú myšlienku – „Jediný spôsob, ako jej dám najavo, čo k nej cítim a ako zistím, čo ku mne cíti ona je, že jej to poviem!“

Otváraš ústa (či moderne a zbabelo ťukáš do klávesnice alebo do mobilu) a čakáš, že celá bez seba strhne svoje šaty a skočí ti na… (dobre, nechal som sa uniesť).  😀

 

Ale, čo vlastne ČAKÁŠ, že sa stane?

To je otázka, však? Čo vlastne čakáš, že ti povie…?

„Som rada, že si to konečne povedal, cítim to rovnako. Budeme spolu chodiť?“

???

Skúsme sa na to pozrieť z trochu iného pohľadu, aby ti to bolo trochu jasnejšie, čo ťa po tvojom výleve citov čaká.

Mal si niekedy v minulosti kamarátku, s ktorou ti bolo fajn a ktorá sa ti aj páčila, chodili ste prípadne do jednej triedy či spolu v rámci partie von, ale ešte to nebolo na takej úrovni, že by si povedal „Wáu, je to senzačné a cítim motýliky v brušku“.

A ona ti zrazu povedala, že niečo k tebe cíti, že ťa berie viac ako iba kamaráta alebo dokonca, že sa do teba zamilovala?

Zamilovala sa do teba baba, o ktorú nemáš záujem?Ako si reagoval na toto vyznanie lásky? Cítil si k nej väčšiu príťažlivosť? Zmenil si na ňu pohľad a uvedomil si si, že cítiš vlastne to isté, čo ona k tebe?

Alebo naopak? Mal si pocit, že sa musíš okamžite stiahnuť, pretože si si nebol istý, čo k nej cítiš a nechcel si ju sklamať. Nevedel si, či naplníš jej očakávania.

Tak si jej začal menej písať a prestal si sa s ňou stretávať, aby si ju zbytočne neprovokoval a nemal si pocit viny, že by si od toho niečo sľubovala (zdá sa ti to povedomé?).

Ani muži, ani ženy nemajú radi pocit viny. Cítime sa previnilo, pokiaľ povieme žene, že sme do nej zamilovaní a ona do nás nie. 

A ona sa cíti ešte horšie, to mi ver!

 

Vyznanie lásky vedie vždy k tomu istému…

„Ako ma berieš?“ „Ako by si definovala náš vzťah?“ „Asi som sa do teba zaľúbil!“ „Cítim k tebe niečo viac, ako by som mal, ale neviem to ovládať.“ „Páčiš sa mi a chcel by som náš vzťah posunúť.“

Vyznanie lásky. 

To sú všetko slovné vyjadrenia toho, že ti na tom príliš záleží a nastavuješ pre ňu akési očakávania.

Sorry, ale takto to nefunguje.

Ja viem, že v tých amerických filmoch sa totálny lúzer zamiluje do najkrajšej baby na škole, ktorá randí s totálnym kreténom.

Nejakým spôsobom (scenárista sa vyplakal na papier) sa k sebe dostanú, on sa za hodinu vypracuje v poloboha a povie jej, čo k nej cíti. No a ona mu to vo väčšine prípadov opätuje a film končí šťastne (prípadne ho ešte trochu ponaťahuje).

 

Tu ale nie sme v americkom filmepriateľstvo, odmietanie

V realite to na ňu vybalíš, ona sa zľakne a vráti ti to aj s úrokmi – Prepáč, ale ja to tak necítim, mám ťa rada, ale iba ako kamaráta.“ (Alebo akákoľvek obdoba, doplň si to, čo si počul od žien ty sám…)

Je to horšie ako kopanec. Do gulí. Od koňa. Mustanga.

Akonáhle SLOVNE prídeš s tým, že od toho očakávaš niečo viac, AUTOMATICKÁ reakcia ženy (ale aj chlapa) je tá, že sa stiahne do úzadia a nie je si istá, či to vidí tak isto.

Začne sa všemožne vyhovárať a bude chcieť byť k tebe milá. Takmer žiadna žena ti nepovie narovinu, že si totálny ťuťko, dobrák a absolútne si v nej nevyvolal príťažlivosť.

Nebude k tebe úprimná, to od nej ani nečakaj. Bude si chcieť zachovať tvár a nebude chcieť, aby si sa na ňu hneval alebo sa urazil.

To si predsa ona nemôže dovoliť (navyše ak za ňu platíš, pozývaš ju všade a pomáhaš jej, keď to jej vyhovuje).

 

Aké je to SPRÁVNE vyznanie lásky? 

Čo by si mal robiť, keď chceš dať žene najavo, že ju berieš viac ako len kamarátku? Že sa ti páči a ty by si s ňou chcel chodiť (a prípadne sa rozmnožovať)?

Nepovedz jej absolútne nič. Jedno huňaté, bacuľaté a obrovitánske NIČ!

Nemyslím tým teraz, že o svojich pocitoch nemáš hovoriť, ale nesnaž sa ju zmanipulovať tým, že jej povieš, čo k nej cítiš. A nikdy jej nehovor, čo cítiš, pokiaľ si nie si istý, či ju SKUTOČNE priťahuješ.

vyznanie lásky akozbalit

Flirtuj s ňou, zvádzaj ju, buduj sexuálne obrazy, doberaj si ju, sranduj s ňou, buď vtipný a nech sa pri tebe cíti skvelo. Nebuď iba dobrý chlapec.

Nehovor jej, že sa ti páči, že ju chceš, že by si ju bral do vzťahu alebo že ju ľúbiš.

 

Aj keď ti všetky ženské magazíny a samozvaní experti na vzťahy radia, že by si mal byť k nej úprimný, a keď sa ti páči, jednoducho jej to povedať (z časti aj majú pravdu, ale je tam ešte množstvo podmienok a práce).

Zo skúseností mojich a obrovského množstva chlapov, čo mi denne ohľadom tohto píšu, to naozaj nikdy nevyšlo.

 

Radšej sa SPRÁVAJ tak, ako by si ju chcel

Dotýkaj sa jej, zavolaj ju na výlet, do kina, bozkávaj sa s ňou (haluz, že väčšina chlapov to na babu vybalí ešte pred tým, ako ju vôbec pobozkajú!).

Ona dobre vie, že s ňou netráviš čas len preto, že je tvoja dobrá kamarátka a nič viac. Nikdy neurob v tomto krok ako prvý. NEHOVOR jej, čo k nej cítiš ako prvý.

Počkaj, kým ti to ukáže ona a oveľa skôr sa s ňou dostaneš do vzťahu.

Dokonca to funguje skvele, keď otočíš karty. Keď sa bozkávate, stretávate, neozveš sa jej… A ona nevie, na čom u teba je. Myslí na teba a všetko analyzuje. Vtedy sa na teba namotáva…

Tak to prosím neodpáľ tým, že to na ňu vybalíš príliš skoro. Potom už nemáš takmer žiadnu šancu a v tom prípade ti odporúčam pracovať na sebe, pochopiť chyby, ktoré si spravil a VYKAŠĽAŤ sa na ňu.

Vychutnávaj si potom tento moment, pretože naozaj budeš mať vo svojom okolí toľko žien a budú ťa chcieť na základe toho, ako sa pri tebe cítia a nie na základe toho, čo hovoríš.

 

Čiže, aby som to zhrnul…

– Ak máš pocit, že by si jej mal povedať, čo k nej cítiš, tak veľmi rýchlo tento pocit zažeň.

Nikdy žene nehovor, čo k nej cítiš PRED TÝM, ako ju očividne priťahuješ, má o teba záujem, vyhľadáva tvoju spoločnosť a už ste sa bozkávali (opakovane).

Miesto toho, aby si jej hovoril, o čo ti s ňou ide, SPRÁVAJ sa tak = napíš jej, zavolaj ju von, stretávajte sa, podpichuj ju, nič od toho neočakávaj, dotýkaj sa jej, bozkávajte sa… Ženy sú nepriame a reagujú na nepriame podnety.

– Na to, aby si sa s ňou dostal do vzťahu, sa o tom nemusíte ani baviť. Keď budeš pokračovať v bode vyššie, ani sa nenazdáš a poviete si „Asi sme už vo vzťahu“. Nechaj to prirodzene sa vyvinúť.

Aký máš názor na to ty? Aké máš skúsenosti s tým, keď si babe povedal, čo k nej cítiš? Ako reagovala? Alebo ako si reagoval ty, keď to povedala kamarátka tebe? Podel sa dolu do komentárov.

Michal Kopecký je zakladateľom hnutia CHLAP 2.0 a jeho cieľom je pomôcť mužom a ženám nájsť, získať a udržať si svojho vysnívaného partnera, s ktorým budú šťastní vo vzťahu. Napísal knihu Aj ja som CHLAP 2.0, ktorú môžeš získať napr. na Martinuse tu »

19 KOMENTÁRE

  1. mne sa páčila miss leta 2015 ktorá skončila na 44 mieste z bab na celom SK tam som na nu išiel pomaličky napýsal som jej že mám priatelku mal som ju len som ju nemiloval bol som snú len z lútosti tak som jej to povedal ona a písali sme sy otom aký ma ona problém ja som jej sa snažil pomoct a snažím sa jej pomáhat a sa ma opítala sama že či sú simpatie knej a ja som jej odpísal že sú a opítal či aj ku mne či sú simpatie a ona že ano a napýsala mi aký som že som milí krásny sexi… 🙂 tak som hned pochopil že ona ide nepriamo na vstah myslím že mi nepriamo vzkazuje jej pocity ku mne tak som jej aj ja potom napýsal tak nepriamo svoje pocity knej a po čase písania prišla na kávičku tak sme si dali kávu ja som sa jej dotýkal poboskal ju prv normálnu pusu a potom bosk a ide to suprovo dalej už spolu chodíme mesiac.Z ostatnýma babama no mal som ich cca 15 a každá bud bola somnú koli peniazom,kráse,aby sa zviditelnili, aby jim zavideli kamošky alebo sexu a bud ma podviedli alebo som to zistil a nechal ich tak ale táto sa píta aj sama ku nám každý vikend čo mi robý radost a plánujeme spolu bývat ked budem zdravy

  2. Nazdar…mam novu kolegynu v praci..poznal som ku uz predtym davno ale nikdy nie osobne (este za cias pokecu ked nebol FB)…nikdy nejako extra neodpisovala ale ani nebola casto online..pekne som ju u nas privital a v poslednej dobe aj cakam s nou kedy ona skonci a perfektne si pokecame o hocicom..dnes doslo na temu posledny byvaly a vyjadrila sa ze nechce uz nic (rozisli sa v decembri)…a ja som tak „poznamenal“ ze mi zmarila svoje plany,ze som ju chcel zavolat do kina alebo na pizzu (dokonca predtym sme sa bavili a sla by so mnou aj na ryby) …ale dodala k tomu ze ako kamosi mozme ist ze nechce ma klamat zeby bolo daco viac,ze proste teraz nic nechce ale ze potrebuje cas na regeneraciu…ale ja po nej tuzim uz straaaasne dlho a teraz ked zacala u nas robit tak konecne je aj osobny kontakt a super sa s nou keca a vyhladavam jej spolocnost…clanok je super a vacsinou som nikdy ked som siel s nejakou zenou von nemal problem ju chytit a pobozkat a tak..ale tu sa obavam…predsa sme kolegovia…co mam robit?…stretavat a aj tak ist po nej a ako vlastne ju pobozkat aby to nebolo ze tlacim a tak…?..pls

  3. Chcem sa opytat ak som jej to uz povedal a ona dala to stare zname budme radsej kamarati a bla bla bla potom me sa nestretvali a zase sa stretnavame a chodime spolu na kavy a tak a stale citim to iste k nej co mam robit ????

  4. Takže ked´ sa mi páči jedno dievča a vôbec s ňou nechodím von,občas sa smeje mojim vtipom ale ako ju pozvať von ? aké slova na to použiť aby som ju nevyplašil ?

  5. Mám 13 rokov a po týchto prázdninách budem 7-iedmak a ona má 13 je to moja spolužiačka a este som si snou síce nepokecal nejako tak ze by som jej to dával najavo, ani som s ňou nebol von ale písal som si s nou na FB a poslala mi svaju foto ale že vraj nechtiac ale neviem a posiela mi na FB samé smajliki ale vždy le usmievavích.

  6. Nazdar Michal. Super clanky a super videa. Mne sa stala v jeseni taka neprijemna vec, totizto mal som jednu dlhorocnu kamosku, do ktorej som sa posledny rok zalubil. Nikdy som nedal svoje city najavo az v jeden vecer mi ona sama povedala ze ma lubi a chce byt so mnou (sice pod istym percentom alkoholu) a ja som jej povedal to iste, no na druhy den mi pise, ze nevie co sa vcera stalo ale ze nech zabudneme na to ze sa mi ospravedlnuje… Tak som jej to vsetko zopakoval (co som asi nemal) a odvtedy nic 🙁 nevideli sme sa ani ma nekontaktovala, aj ked to predtym bolo pravidelne…. Po tom co som si precital tento clanok, tak viem ze uz nikdy nedam najavo svoje city predtym ako zacne skutocny vztah… Vdaka za vsetky tvoje rady… Aspon viem kde som robil chyby a nemusim prist o vela uzastnych zien kvoli svojim chybam, aj ked ona ma fakt mrzi… Keby sa to dalo vratit alebo napravit… Napadlo ma, ze v tomto pripade by nepomohlo spravat sa k nej ako ku kamaratovy a k inym zenam sexualnejsie a nasledne pouzit push and pull ak sa v nej prelomia lady a podobne (nazvyme to) triky?

    • To áno Kamil, pod vplyvnom alkoholu, keď také niečo prvý krát povedala, tak mi je jasné, že na druhý deň to ľutovala 🙂 Tam stačilo to iba ignorovať a začať si ju doberať. Možno by to skončilo inak. A ak by aj následne povedala, že zabudnite na to, tak ty by si bol na koni a povedal, že to je v pohode, že si to nebral ani vážne, že by si si to ani nevedel predstaviť s ňou 😛 A už máš prvý push pull…

      Ako dajú sa použiť finty na obrátenie friendzone, ale nesústredil by som sa v tomto prípade na to. Môže to výjsť aj nemusí.

  7. zeny je tazke nejako zaujat, su pasivne, nie vzdy je mozne zistit co sa s nou da robit okrem spania, lebo same malokedy s niecim pridu coho sa da chytit, tradicne sa nechaju dobyvat a nie kazdy ma na to nervy ju dostat do stavu ked sama od seba zacne byt aktivna tj vyvolavat, planovat spolocny cas atd.
    ten dalsi krok /pokusit sa ju dostat je do vztahu/ by mal byt najmensi problem, forma si myslim moc nerozhoduje, bud chlapa chce alebo nie lebo vzdy je sanca ze chce len vyuzit niecie znamosti/prostriedky.

  8. Michal, potreboval by som radu…posledných pár týždňou sa trápim jednou otázkou…ako dať žene pocit bezpečia? Som už s priateľkou vyše roka (áno, aj vďaka tebe 😀 ) a ona je trochu bojko, takže ju musím v každej strašidelnejšej situácii utešovať. Väčšinou ju nežne objímem, pošepkám do uška pár slov a je dobre, ale v poslednej dobe mám pocit, že už to nestačí. Podobne keď idem von s kamarátkami, jedna sa často bojí tmavých miest, tak ju chytím za ruku, za bok a ako pravý muž sa jej snažím dať pocit bezpečia, ale rovnako sa mi nezdá, že by to fungovalo nejako výnimočne dobre. Ty si jediný o ktorom viem, že by mi mohol pomôcť a keď som čítal, že sa snažíš robiť články na základe dopytu, tak verím, že by si mi mohol pomôcť alebo dokonca z toho spraviť solídny článok 😀 každopádne, prosím ťa o pomoc…áno, väčšina žien v mojom okolí ma vidí, ako sebavedomého samca, ktorý im dá všetko, čo k šťastiu potrebujú, ale keď im mám dať pocit bezpečia, som na mŕtvom bode…vopred ďakujem za odpoveď a tiež sa super článok Michal 🙂

  9. Ahojte, tak teda, moj nazor? zmena pohladu- 1. friendzone znamena ze su si c „hovnach“ a naucil som sa jedno, nechcem byt vo friendzone. ked jej narovinu a chlapsky chces povedat ze sa ti paci existuju 2 moznosti: 1. aj ty sa jej pacis 2. nepacis sa jej a ty nechces byt jej kamarat. Ja som cital ze „najjednoduchsie je odist“ a …pre mna to bolo najtazsie. Ale odkedy som sa to naucil idem na to velke stretko s tym,ze bud bude milovanie..alebo bude mazanie telefónnych cisel. Michalov styl by mohol zabrat,ale problem je ze v prvom rade sposob balenia bol zly a ona neprisla na to.takze nerpide zas. Toto co som pisal ja pozitivny výsledok negarantuje,ale garantuje urpimnost a odpovede na otazky 😀

  10. Michal Michal Michal….
    Mal som ju na izbe pozerali sme film nejaké to vínko… síce som jej nepovedal priamo že ju chcem alebo niečo ale od bozku sa odvracala a večer skončil tak,
    že sme sa rozišli a nakoniec skončila s pusou od môjho dobrého kamaráta.
    Poznal som ju len týždeň našťastie som sa nenamotal no ale na druhej strane som skončil v ten večer v meste s partiou úplne iných báb (5ks) ja som druhák oni prvý magisterský rok.

    Takže odkaz pre chalanov hlavu hore dotyčná nie je jediná !!!

    PS: vždy ale naozaj vždy keď som si neni istý čo v daný večer robiť ty na druhý deň napíšeš presne to čo som potreboval o deň napred 😀

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here