Zvoľ si VŽDY vyššiu obtiažnosť

0

TO, akú obtiažnosť si vyberáš či už pri hraní počítačových hier alebo v živote o tebe veľa napovie.

Ak ťa zaujíma, čo tým myslím, tak si pozri hneď teraz toto video, v ktorom ti prezradím aj to, prečo by si si v živote mal zvoliť vždy vyššiu obtiažnosť.




Odoberaj CHLAP 2.0 videá

 

Čo tým myslím?

Pravdepodobne si už hral niekedy počítačové hry. Je tak? Mal si tam väčšinou tri obtiažnosti: „Easy“, „Medium“ a „Hard“. Teda: „Ľahká“, „Stredná“ a „Ťažká“.

Povedzme, že chceš hrať strieľačku. Tak si zvolíš jednu z týchto troch obtiažnosti. Zaujímavé je, že to, ktorú obtiažnosť si zvolíš veľa prezrádza o tebe samom.

Kedysi v minulosti som väčšinu hier hrával na ľahkej, možno maximálne „medium“, „normálnej“ obtiažnosti. Pretože to bolo odrazom mojej osobnosti a môjho sebavedomia.

„Easy“, tú ľahkú obtiažnosť si zvolia ľudia, ktorí majú strach, sú pohodlní a nevedia, čo môžu od toho očakávať. Chcú 100 % istotu a vedia, že to zahrajú, ale nič z toho extra nebudú mať.

Napríklad v tej strieľačke máš brnenia, máš veľa životov a súperi sú veľmi slabí. Naozaj (iba) párkrát zomrieš, máš nekonečne veľa nábojov, máš všetkého dostatok, aby to bolo pre teba pohodlné a prešiel si tú hru so 100 % istotou, že sa ti nemôže nič stať.

Lenže, aký máš pocit, keď dohráš takúto hru na najľahšej obtiažnosti? Pravdepodobne ju dohráš a ideš hľadať výzvy niekde inde. Alebo si ideš zahrať ďalšiu hru na ľahkej obtiažnosti.

 

Čo keby si si zvolil strednú obtiažnosť?

gamer, hrac, pocitacove hry„Medium“- strednú obtiažnosť si zvolia ľudia, ktorí sú si sebou celkom istí, ale hľadajú stále istotu a vedia, že to zvládnu.

Vedia, že to bude nastavené tak, že áno, aj ty to dokážeš. Budeš síce opatrenejší a nebudeš chodiť ako nejaký Boh v hre, ale už párkrát naozaj zomrieš. Zastrelia ťa nepriatelia.

Ale nakoniec to zvládneš pretože je to „normálna“ obtiažnosť, ktorá je nastavená na bežných užívateľov.

Aký budeš mať pocit, keď túto hru dohráš? Pravdepodobne si povieš: „Okej, fajn. Som borec. Dal som to,“ a ideš ďalej.

 

Kto si zvolí vysokú obtiažnosť?

„Hard“, teda vysokú obtiažnosť si zvolia chlapi alebo ľudia, ktorí majú radi výzvy. Ktorí si nie sú istí či to dajú, či to prejdú a vedia, že tam bude nejaký problém.

Vedia, že tam bude mnoho prekážok. Ale idú do toho, pretože chcú výzvu a niečo čo aktuálne nedokážu, ale počas hry nadobudnú rôzne zručnosti, ktoré im pomôžu hru nakoniec zvládnuť.

Áno. Miliónkrát tam zomrú. Áno. Budú sa musieť krčiť, striehnuť. Budú musieť rozvíjať ďalšie svoje zmysly, dávať pozor, obnovovať si hru zo zálohy a tak ďalej. Tá hra bude dlhšia, pretože tam musia stráviť viac času.

Ale, aký je to pocit, keď prejdeš takú hru, ktorú si si zahral na vyššej obtiažnosti? Ja som mal vždy taký víťazoslávny pocit. Moje ego narástlo i moje sebavedomie.

Toto je presne to, čo potrebuješ aj v živote dosahovať.

Vyberaj si v živote vyššiu obtiažnosť!

A nielen v hrách, ale vo všetkom, čo robíš.

 

To je presne ako s cvičením

Možno si tiež niekedy cvičil. Aké to je, keď ideš do posilky dva či trikrát do týždňa?

Dáš si tréning, na ktorý si už zvyknutý. Naložíš si váhy, ktoré vieš, že zvládneš a odchádzaš z posilky. Dáš si sprchu, trochu si uťahaný.

Aký je to pocit pre teba? OK. Nič moc. Je to taká udržiavacia fáza, kde vieš, že sa nejdeš pretrhnúť a svaly ti nenarastú, ale vieš, že si ich zachováš.

Lenže. Potom sú tu tí druhí chlapi, ktorí sa idú rozbiť. Ktorí idú na doraz, ktorí si naložia o niečo viac ako vedia, že minule zvládli, takže hľadajú nejakú výzvu. Vypľujú dušu na koberec. Snažia sa neustále prekonať svoj vlastný rekord a snažia sa aj v cvičení si stále dávať vyššie a vyššie výzvy.

Áno. Potom sú rozflákaní. Potom sú dogrcaní. Potom majú svalovicu. A bolí to. Lenže vieš, že vtedy, keď máš svalovicu, tak tie svaly rastú a niečo do budúcna vytváraš pre seba,  vďaka čomu budeš mať sebavedomie aj v ostatných oblastiach.

 

A je to presne také isté aj so ženami

Nielen v cvičení, nielen v hrách, ale je to také isté aj so ženami.

Keď si budeš vyberať ženy, že pôjdeš na istotu. Dáš si (možno) 1-2 panákov predtým, ako sa pôjdeš zoznámiť so ženou. Keď budeš písať len takým, na ktoré máš nárok.

Keď sa budeš snažiť stretnúť alebo zoznámiť len s tými, ktoré vieš, že sa s tebou budú chcieť stretnúť, tak toto ti výzvu do života neprináša a ty nerastieš.

 

Toto ti odporúčam JA

Hľadaj vo všetkom, čo robíš pre seba výzvu.

Pomasti svoje ego vyššou obtiažnosťou a zaslúž si pocit víťazstva, keď naozaj dosiahneš niečo, čo si si na začiatku možno myslel, že nedáš.

Prekonal si prekážky. Prekonal si problémy. Prekonal si mnohé nástrahy na tejto ceste. A chlap, ktorým si sa stal, tak to ti už naozaj nikto nevezme.

Ten progres a rast je z toho, že prekonávaš samého seba. Takže nalož si viac. Očakávaj viac od seba samého a staneš sa tým chlapom, ktorý bude pre tie náročnejšie a  zaujímavejšie ženy oveľa zaujímavejší.

Ak sa ti toto video páčilo a vieš, že by mohlo pomôcť niekomu ďalšiemu, daj mu svoj like, zdieľaj ho so svojimi kamošmi. Pošli ho práve tým, ktorí hrajú svoj život alebo hry na nižšej obtiažnosti. Verím, že im týmto pomôžeš.

Napíš mi potom dolu do komentárov, akú výzvu si si dal, alebo akú vysokú obtiažnosť si zvolíš ty v nasledujúcej aktivite, ktorú si ty sám vyberieš.

Michal Kopecký je zakladateľom hnutia CHLAP 2.0 a jeho cieľom je pomôcť mužom a ženám nájsť, získať a udržať si svojho vysnívaného partnera, s ktorým budú šťastní vo vzťahu. Napísal knihu Aj ja som CHLAP 2.0, ktorú môžeš získať napr. na Martinuse tu »

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here