Ako raz a navždy skoncovať s „tlačením na pílu“?

17

Kamarát mi raz povedal tento vtip:

„Vieš, aký je rozdiel medzi prdom a vzťahom?“

???

„Žiadny, ak príliš tlačíš, bude z toho pravdepodobne hovno.“

Po prečítaní tohto článku raz a navždy skoncuješ s takzvaným „tlačením na pílu, ktoré ešte doteraz v histórii hádam nikdy nikomu neprinieslo úžitok.

 

Ako to „tlačenie na pílu“ vlastne vôbec vznikne?

Napíšeš jej správu – neodpisuje. Voláš jej – nezdvíha. Voláš ju k sebe na víno – odmieta. Chceš ju vidieť – vyhovára sa. To by bolo všetko ešte v poriadku, lenže ty spravíš jednu obrovskú chybu – stále to dookola opakuješ a tým začneš na ňu tlačiť.

„Prečo mi neodpisuješ?“ Voláš jej každých 5 minút a nájde si 20 neprijatých hovorov. Voláš ju k sebe na víno, voláš ju piť do mesta, potom ju pozývaš na večeru, do kina, chceš ju vyzdvihnúť zo školy či z práce. Vytváraš na ňu tlak a prosíš sa jej. Prečo máš však pocit, že si ťa za toto bude vážiť alebo že po 38. raze povie áno?

Chlap by mal byť chlapom! Nie slizkým hadom, ktorý sa žene podlizuje. Maj navrch! Aby ona chcela viac teba, ako ty ju. Ako to však dosiahneš?

 

Ako ti v tom pomôže príklad z ekonomiky?

Tlačenie na pílu vznikne veľmi jednoducho, ale ťažšie sa proti nemu bojuje. Poďme sa však spolu vrátiť do školských lavíc na hodinu ekonomiky. Vezmime si ponuku teba a jej dopyt po tebe.

Ak je ponuka teba väčšia, ako jej dopyt po tebe, tak klesá tvoja cena. Ak je naopak jej dopyt po tebe väčší, ako ponuka tvojej osoby, tvoja cena naopak stúpa.

Poviem ti to ešte jednoduchšie? Nech chce viac ona teba ako ty ju. „To sa ti ale ľahko povie!“ – vravíš si určite. Nie je to zas také ťažké, ako to môže na prvý pohľad vyzerať.

 

Stáva sa to každému – aj mne

Najhoršie na tom je, že to vznikne úplne nevinne. A môžeme si za to sami! Poviem ti, čo sa stalo mne a akú chybu som spravil.

Mal som rande z pokecu s jednou kočkou. Stretnutie dopadlo nad očakávania, bavili sme sa obaja, dokonca sme sa hneď na prvom stretnutí bozkávali.

Pýtaš sa ma, ako ten príbeh pokračoval? Pravdepodobne si uhádol. Nepokračoval. Prečo?

Mali sme sa pár dní na to stretnúť. Lenže ja som jej ten deň stále pripomínal a hovoril som jej, čo sa bude diať a stále som sa vracal ku dňu, kedy sme boli spolu.

Pravdaže (ako naschvál), v dohodnutý deň jej do toho niečo prišlo (predtermíny skúšok). Tak sa to posunulo. Dohodli sme sa na ďalší deň. Tiež nemohla. Potom mi to chcela strašne moc vynahrádzať a prd z toho. Ďalšie dohadovanie, nemohla. Viac sme sa nestretli. Stratila záujem a následne aj ja. Prečo?

Pretože som mal väčší záujem ja o ňu ako ona o mňa. Ponuka jednoducho prevyšovala dopyt a moja cena klesala. Zákony prírody. A koľkokrát sa správame rovnako hlúpo aj naďalej.

Koľko problémov by sme si ušetrili, keby sme sa ten ďalší raz v pohode stretli? Vôbec som nemusel na ňu tlačiť. Ženy si to spôsobujú samy, že na ne tlačíme. A my im na to hlupáci naletíme.

 

Pravidlo 5 dní

Či už ti neodpíše na smsky alebo ti neodpisuje na pokeci či facebooku aj po 2-3 správach, kašli na ňu. Nepýtaj sa jej prihlúplo „prečo mi neodpisuješ?“ alebo „si tu?“ Jednoducho ju nechaj dýchať a daj jej priestor.

Počkaj niekoľko (aspoň 5) dní a napíš jej znovu, akoby sa nič nestalo. Neopováž sa pripomínať jej, že ti neodpisovala a nepýtaj sa jej, čo sa stalo a prečo.

Takto zabiješ dve muchy jednou ranou. Nebude ťa pokladať za niekoho, kto na ňu príliš tlačí a kto nemá svoju hodnotu. A tých niekoľko dní bude pekne rozmýšľať, prečo jej nepíšeš. Neboj sa, ona to zaregistruje, keď si ju týždeň v kuse otravoval a zrazu nič. Bude jej tvoja pozornosť istým spôsobom chýbať.

 

Nerieš to viac a nevracaj sa k tomu

Nikdy! Nezaujímaj sa o to, prečo nemohla a prečo sa na teba vykašlala. A už vôbec jej to nevyčítaj. Ženy si nemyslia, že by nejak pochybili, alebo že by ti to mali nejak vynahradiť. Necítia sa byť na vine.

Jednoducho na to kašli. Stúpneš na cene, budeš pôsobiť spontánne a prirodzene, pretože ťa takéto veci nedokážu rozhodiť. Ver mi, že ona sama potom navrhne napríklad stretnutie, pretože sa nebude cítiť obmedzovaná a nebude mať pocit, že na ňu vyvíjaš nejaký nátlak.

Od tohto momentu už nebudeš „tlačiť na pílu“ a ty sa staneš tým, ktorý bude mať vyššiu cenu. A vyššia cena v tomto prípade znamená vyšší záujem o teba.

[MT_friendzone2]

Michal Kopecký je zakladateľom hnutia CHLAP 2.0 a jeho cieľom je pomôcť mužom a ženám nájsť, získať a udržať si svojho vysnívaného partnera, s ktorým budú šťastní vo vzťahu. Napísal knihu Aj ja som CHLAP 2.0, ktorú môžeš získať napr. na Martinuse tu »

17 KOMENTÁRE

  1. V skutočnosti platí jedno veľké moudro, že pokiaľ žena naozaj chce, tak z toho niečo bude aj bez toho, aby človek taktizoval a keď nechce, možno to síce taktizovaním zmeniť, ale nie je to ono, už to nie som ja (nie si ty). Ak mám nejakú mať, tak takú ktorá má o mňa záujem o takého aký som. Nie som žiaden pobuda, mám svoju úroveň a nebudem zo seba pred ňou robiť herca činohry SND iba preto, aby som ju zbalil. Najmä keď si uvedomím ako bizarne začali všetky vzťahy naokolo mňa, bez taktiky, často ani nedostatok charizmy nebol problém, jednoducho dotyčná aj dotyčný museli chcieť 🙂

  2. Veď ja tiež nehovorím ze priamo na prvom rande, ale bolo to napísané aspoň ja som mal ten pocit v tom duchu, ze treba sa čím skôr v sexe otestovať vzájomne.

  3. Aj ten predosli článok je fajn, ale dovolím si nesúhlasiť v jednej veci. Chlap by si mal si mal so ženou rozumieť vo viacerých smeroch a hlavne si tam podotkol sex. S tým súhlasím mali by si rozumieť, ale vyznelo mi to, tak že ak sa spolu vyspia aj na prvom rande, tak je to v poriadku. Podľa mňa by to malo byť niečo ako svätý grál, ktorý naozaj musí chlap dobijať. Čím dlhšie chlap vydrží, tým je väčšia záruka, ze mu na žene záleží.
    Ženy si to občas trochu mýlia s tým že na prvom rande nedajú, len aby nevyzerali ako štetky a jedna si myslela, že keď mi dala na druhom rande, štýlom iba som ju vyzdvihol a išli sme rovno k nej, tak môj názor to nijak neovplyvnilo. Nemyslím si ze je stetka, ale mal som dilemu, som ja taký fešák, alebo mala viac partnerov ako ja partneriek?

    Miš maš, tu som trochu nadviazal na to o čom som hovoril. Ja sice iniciujem a pozvem babu na rande, ale akoby to potom ona prebrala a nedá mi pokoj. Chcel som povedať chlap by mal v určitom slova zmysle bojovať a tam je tenka hranica s „tlačiť na pílu“. V dnešnej dobe je opačne a robia to často ženy. To je chyba. Teda som dosť mladý aby som mohol povedať či je to touto dobou, ale hovorí sa to.

    • @Bushido: Si už toľko nedomýšľaj 😛 nikto o žiadnom sexe na prvom rande v tom článku nehovoril. V sexe si majú rozumieť až po tom, ako si rozumejú v tej komunikácii a dokážu sa baviť aj o ničom.

    • praveze kazdy vztah by mal zacat sexom. Sex neni ziadny svaty gral. Sex je normalna fyzicka potreba ako jedlo alebo spanok. A kazda dospela zena to potrebuje preto hladaju chlapa. Samozrejme na zenu netreba tlacit zena ti da aj sama ked ju dokazes fyzicky dostatocne vzrusit sama bude mat na to chut. Ak nie na prvom tak na druhom tretom rande.

  4. Len by som k tomu chcel dodať jednu vec. Baby, ktoré takéto správanie priťahuje (napr. miš maš) neuraz sa ak to budeš čítať, ale väčšina z vás za nič nestojí. Ja viem síce že je iná doba, ale naozaj by mali mať väčší záujem práve dievčatá? seriously? Baby by mali prevziať iniatívu? I dont think so. Nehovorím, že to o čom sa tu hovorí, nieje pravda. Vypisovať babám „prečo mi neodpisuješ“ a podobne nieje nikomu príjemné, ale v prvom rade je to chalan, ktorý by sa mal o babu snažiť a bojovať, ak je to naopak, pravdepodobne to skončí len tým, že sa s tebou chlap vyspí a ideš domov. Predpokladám že tento scenár poznáš Miš maš však 🙂 ?

    • Bushido, neviem presne, čo si tým nadviazal nato, čo som ja písala 🙂 ale každopádne, ja som zato, aby chlap bol prvý iniciatívny, neviem, aké správanie by mňa malo priťahovať, o ktorom píšeš ty?? Ja som písala o tom, že ak chlap tlačí na pílu, ja som mala namysli konkrétny prípad v mojom prípade a pán Casanova o tom vie svoje, nakoľko tento článok, čo napísal bol písaný aj v tom duchu, lebo vie o mojej situácií..tak ak ja som ťa nepochopila správne, tak sa ospravedlňujem, ale ja som myslela konkrétne na svoje situácie, kde chalan, fakt tlačí na pílu, nič viac a nič menej! 🙂

  5. ..a hlavne veľmi pravdivý, stáva sa to pomerne často, ja osobne som išla 1x do fitness centra v NR a hneď sa prihovoril chalan, ktorý tam chodí pravidelne, čo som si neskôr všimla a zásadná chyba bola, že tlačil na pílu, ale hneď od prvej chvíle bol mierne vtieravý a samozrejme na druhý deň, či by sme nešli na kávu :)) dávajte si pozor chlapci nato, veľmi to odrádza a pri tom časom, ak by sme sa spoznali by si mohol byť fajn, ale takto na začiatku, ak tlačíš, tak žiadne rozvíjanie vzťahu a spoznávanie sa nebude 🙂

  6. Ja tiež som stretol par bab ale tiež to nebolo podla mojich predstav a jak pišeš že baby maju neustale niečo a vyhovorky a ked pride stretnutie taktiež to je bud v pase a nie su spravodlive.

  7. Momentálne riešim podobnú situáciu. Nieje to síce typ s pokecu, je to dievča ktoré som raz stretol pri diskotéke a hodil ju autom domov, videl som ju čakať na taxík, tak som jej ho ponúkol zadarmo, po chvíle váhania súhlasila. Ale k veci. Je to baba, ktorá mi sama od seba ešte ani raz nenapísala, či nezavolala. Zasa na druhej strane, vždy mi odpíše, keď jej napíšem ja a tri krát sme spolu od vtedy už boli vonku. Správa si vždy milo, je dochvílna a vtipná. Ale z tohto bodu sa nejak neviem pohnúť. Cez víkend má vždy iný program a nechcem to nejak kaziť pozvaním na vínko, alebo jej vyjadrovať nejaké city. Chcem sa staviať do role kamaráta, aby tu vznikol akýsi „dopyt“ z jej strany, ale neviem, sú to už od vtedy nejaké dva mesiace a ja mám stále pocit, že som len v skupine nejakého low frienda. Dajte nejaký typ, alebo rada.

  8. Dobry clanok popisuje presne co sa stalo aj mne ,,, stretol som jednu fajn babu boli sme spolu vonku a ja som chcel aby sme sa stretavali castejsie nech ju lepsie spoznam proste som tlacil na pilu priznavam chybu zrazu vyhovorky nemoze atd atd ,,,, tak som ju nechal tak a potom som ju asi po dvoch tyzdnoch stretol a hned ako sa mam co som nenapisal zrazu velky zaujem 😀 ale nakoniec som zistil ze je to aj tak trubka tak nemam za cim banovat

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here