5 krokov, ako vydržať pri sexe dlhšie

0

Nahé ženy vs. Sexi spodné prádloZaujíma ťa, ako vydržať pri sexe dlhšie? Predčasná ejakulácia je momentálne sexuálny problém číslo jeden a v určitom životnom období sa s tým stretol skoro každý muž. Vzrušenie muža a ženy je odlišné.

Povedzme si to na rovinu. Zvyčajne stačí, aby ťa žena trochu pohladkala v rozkroku a si za pár sekúnd pripravený ísť na vec. Žena potrebuje dlhšiu dobu a úplne iný prístup, aby sa vzrušila a plne sa ti odovzdala. To však nie je predmetom tohto článku.

Poďme sa pozrieť na to, prečo chlapi rýchlo vyvrcholia a ako to zmeniť.

Ejakulácia znamená pre muža hlavne uvoľnenie napätia a pocit úľavy od stresu. Niektorí muži ejakulujú ešte skôr, ako vstúpia do ženy. Iní po pár minútach styku.

 

Čo je reflex rýchleho vyvrcholenia?

Prvé skúsenosti so sexualitou majú muži v puberte, keď začínajú masturbovať osamote alebo pri porne.

Vytvoria si v tele a v nervovom systéme následovnú alebo podobnú postupnosť vzrušenia:

  1. Stimulácia penisu rukou bez pohybovania panvy.
  2. Vizuálna stimulácia (sledovanie porna) alebo sexuálne predstavy.
  3. Zvyšovanie vzrušenia.
  4. Čo najrýchlejšie vyvrcholenie (strach z pristihnutia) a uvoľnenie napätia.

Celý proces môže trvať niekoľko sekúnd až minút.

Tento vzorec vzrušenia si zakódujeme v našom tele a potom ho prenášame aj do milovania so ženou.

Doslova: žena slúži pre teba ako nástroj na masturbáciu a je to len cesta k ejakulácii. Máš plnú hlavu sexuálnych predstáv a snažíš sa o čo najrýchlejšie uvoľnenie napätia.

Všimni si, aký postoj tela máš pri masturbácii:

  • sedíš skrútený za počítačom,
  • máš stiahnuté svaly,
  • stimuluješ penis iba rukou,
  • tvoja panva sa vôbec nehýbe,
  • takmer nedýchaš a zadržiavaš dych.

Toto je recept na predčasnú ejakuláciu. Presne tieto veci nesmieš robiť, ak sa nechceš urobiť za pár minút.

 

1. krok: Pri sexe sa uvoľni

10+1 najčastejších chýb, ktoré pri sexe robíme (Afterparty)Prvý dôležitý krok, ktorý musíš urobiť, je odnaučiť sa tento škodlivý vzorec vzrušenia, ktorý si si osvojil v puberte a doslova ho preprogramovať.

Nerieš až tak sex, veď predsa nejde o život. Obaja si to viac užijete, keď sa uvoľníš.

Skús začať vnímať a rozmýšľať, čo sa deje v tvojom tele počas vzrušenia.

  • Si v krčí?
  • Máš napnuté svaly na bruchu a hrudi?
  • Zadržiavaš dych?
  • Cítiš na tvári napätie?

Vždy, keď si všimneš niektorý z týchto príznakov, uvoľni sa, spomaľ alebo úplne zastav pohyby a hlavne prehĺb svoj dych.

 

2. krok: Presmeruj svoju pozornosť na partnerku

Nauč sa venovať hlavne svojej partnerke a nie sebe!

Vnímaj a všímaj si:

  • Čo prežíva?
  • Ako sa cíti?
  • Ako dýcha?
  • Čo jej spôsobuje rozkoš pri sexe?

Nezameriavaj sa len na svoje potešenie a vlny rozkoše, ktoré prežívaš pri milovaní. Aj ona si to bude viac užívať, keď jej venuješ plnú pozornosť.

Žena vycíti, keď myslíš na nejaké hlúposti a si duchom inde. Viac ti uškodí, keď sa budeš rozptyľovať počítaním rovníc alebo budeš myslieť na svoju babičku.

[MT_sex]

 

3. krok: Prehĺb svoje dýchanie

chlap bozkáva ženu na ramenu, muž bozkáva, ako vydržať pri sexe dlhšieVďaka vedomému a hlbokému dýchaniu dokážeš rozprúdiť sexuálnu energiu v tvojom tele.

Plytké dýchanie neumožňuje, aby táto energia prúdila. Uviazne v genitáliách alebo v hlave.

To spôsobí, že máš hlavu plnú sexuálnych predstáv alebo pri najbližšej príležitosti vyvrcholíš čo najrýchlejšie.

Jednoduchý recept na predčasnú ejakuláciu je teda dýchať zhlboka, avšak nielen počas sexu. Vyskúšaj dýchať zhlboka počas celého dňa.

Predstavuj si, ako s nádychom vedieš energiu prednou časťou tela smerom dole. Musíš sa zhlboka nadychovať do brucha, až máš pocit, že sa ti rozpínajú genitálie. Nasleduje výdych, kde prúd energie smeruje po chrbtici nahor, až do hlavy.

Vďaka tomuto jednoduchému cvičeniu rozprúdiš energiu vo svojom tele a nebudeš mať potrebu ejakulovať a ani nebudeš mať plnú hlavu sexuálnych predstáv.

Ďalší veľmi dobrý spôsob, ako znížiť svoje vzrušenie, je zamerať sa na dych tvojej partnerky a snažiť sa ho zosynchronizovať. Toto ti určite pomôže s tým, ako vydržať pri sexe dlhšie a mať z toho oveľa viac.

 

4. krok: Sťahuj svaly panvového dna

Keď tvoje vzrušenie narastá a sexuálna energia sa hromadí v pohlavných orgánoch, tak ju musíš rozhýbať dychom. Inak budeš mať veľkú potrebu ejakulovať.

Určite si už počul o Kegelových cvičeniach alebo iných cvičeniach na posilnenie svalov panvového dna. Je to skupina svalov, ktoré upevňujú penis zvnútra.

Zahŕňa svaly, ktorými sťahuješ análny otvor, zastavuješ prúd močenia, dvíhaš semenníky, pohybuješ penisom pri erekcii smerom hore-dolu, atď.

Vďaka vedomému sťahovaniu tejto skupiny svalov dokážeš doslova presmerovať energiu, ktorá sa nahromadila v genitáliách po chrbtici nahor, až do hlavy. To ti pomôže vydržať pri sexe dlhšie.

Cvičenie týchto svalov je podobné, ako keď ti treba ísť na záchod a ty oddiaľuješ túto potrebu. Taktiež si nacvič aj priťahovanie panvy smerom k chrbtici.

Snaž sa teda sťahovať celú skupinu svalov panvového dna. Teda konečník, hrádzu (miesto medzi semenníkmi a análnym otvorom) a genitálie naraz.

Venuj sa tomuto cvičeniu aspoň 3x denne a urob aspoň 20 stiahnutí na pár sekúnd. Určite to s cvičením nepreháňaj a nestláčaj svaly moc silno. Ak si tieto svaly v minulosti neposilňoval, začni zľahka a zbytočne ich nepreťažuj.

Postupne sa naučíš udržať svaly stiahnuté tak dlho, ako potrebuješ. To ťa určite naučí, ako vydržať pri sexe dlhšie.

 

5. krok: Veď sexuálnu energiu pozdĺž chrbtice

Sex na druhom rande, ako vydržať pri sexe dlhšie

Energia nasleduje pozornosť. Túto formuláciu nájdeš vo viacerých knihách a kurzoch.

Platí to aj pre sexuálnu energiu. Zameraj pozornosť na vedenie svojej sexuálnej energie.

Po určitej dobe a tréningu dokážeš vďaka stiahnutiu svalov túto energiu viesť po chrbtici nahor.

Môžeš si tok energie predstavovať, ako prúdi v tvojom tele. Postupne sa ju potom naučíš vnímať.

Je to tá istá energia, ktorú cítiš pri vzrušení v oblasti genitálií.

Stiahni panvové dno, keď cítiš, že máš v tejto oblasti nahromadené veľké množstvo energie a doslova ju presmeruj z tejto oblasti ešte predtým, ako sa priblíži nutkanie na ejakuláciu.

Stiahni panvové dno, pritiahni ho k chrbtici a dýchaj podľa predchádzajúcich pokynov. Môžeš vyskúšať viesť energiu po chrbtici s nádychom alebo výdychom. Každému vyhovuje niečo iné.

Toto cvičenie ti pomôže oddialiť nutkanie na ejakuláciu. Môžeš ho opakovať tak dlho, ako budeš chcieť.

Môžeš pri vedení energie pozdĺž chrbtice zažiť veľmi príjemné pocity alebo prežiť celotelový orgazmus.

 

Ako vydržať pri sexe dlhšie – záver

Tieto kroky určite vyskúšaj pri „sólo“ tréningu. Je to veľmi dobrá cesta, ako preprogramovať staré návyky, ktoré si väčšina mužov osvojila v puberte.

Pri milovaní s partnerkou budeš lepšie pripravený a, samozrejme, aj ona bude spokojná, keď sa neurobíš do pár minút.

Ďalej ti odporúčam úplne prestať sledovať porno, písal som o tom v tomto článku. Je to jedna z dôležitých vecí, ktoré ti pomôžu zlepšiť nie len tvoju sexuálnu výdrž, ale aj celkovo sexuálny život.

Keď začneš vnímať, čo sa deje v tvojom tele pri vzrušení, objavíš možno ďalšie svoje vlastné techniky, ako sa uvoľniť alebo prežiť iný orgazmus. Ty aj tvoja partnerka potom budete mať z milovania krajší zážitok.

[CTA_MSO]

Stanislav Ličko je vzťahový poradca, zakladateľ projektu novymuz.sk a autor veľmi úspešnej knihy s názvom Ako ju pochopiť. Ktorá je vyhľadávaná, ako mužmi tak ženami. Pomáha mužom lepšie chápať ženy a uzdravovať partnerské vzťahy a prehlbovať intimitu vo vzťahoch. Má za sebou tisíce mužov, ktorým zmenil pohľad na sexualitu a vzťahy. Taktiež je tvorcom online seminárov pre mužov, ktorí túžia do života pritiahnuť zdravý plnohodnotný vzťah. Každý piatok zverejňuje podcasty - vysielania pre mužovna témy, ktoré riešime všetci. V Banskej Bystrici vedie stretnutia pre mužov, na ktorých sa muži navracajú k vlastnej pravdivosti.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here