Príťažlivosť: Prečo som sa rozhodol napísať vlastnú knihu?

0

Prečo som sa rozhodol napísať vlastnú knihu? - Kniha príťažlivosťOsobne som nenávidel čítať knihy.

Počas mojej mladosti na strednej som prečítal maximálne niečo z povinnej literatúry a Harryho Pottera. Aj to len 2 knihy.

No na výške som mal to šťastie, že sa mi do rúk úplnou náhodou dostala jedna kniha.

Môj najlepší kamarát sa už po ceste na intrák v autobuse rozplýval nad tým, že to je tá najlepšia kniha, ktorú kedy čítal. A to bol len na druhej kapitole.

A ja, čo som bol odporca kníh (radšej som hrával hry), som teda zo zvedavosti po tejto knihe siahol tiež. Teda po tej jeho knihe, keď zaspal. Otvoril som ju a začal som čítať prvé strany.

Celkom mi tie veci dávali zmysel a následne som sa pustil do obsahu. Bola takmer polnoc a ja som mal ráno vstávať na prednášky. Tak som sa do nej zažral, že som sa od nej nevedel odlepiť.

Hneď v tom momente som išiel na internet a objednal som si vlastný výtlačok.

Wau! To bolo niečo.

A to som ešte netušil, ako táto kniha ovplyvní celý môj nasledujúci život, a aj vlastnú knihu…

 

Začal som knihy milovať

Knihy mi otvorili nový svet. Hltal som ich jednu za druhou. Za pár EUR som získaval prístup ku know-how, na ktoré iní museli prichádzať roky (a zaplatili za to svojimi skúsenosťami).

Zatiaľ čo iní sa chodili baviť, učili sa na skúšky, trávili svoj čas s počítačovými hrami či na internete, ja som si vzal knihu a išiel som s ňou na moje najobľúbenejšie miesto – do nitrianskeho parku.

Lavička, na ktorej je kofola a balíček chrumiek

Kofola, zemiakové lupienky (mmmm) a lavička uprostred (pseudo) prírody. To bolo moje!

Ubehli roky, prečítal som desiatky kníh a tých autorov som považoval za polobohov.

„Wau, napísať tak raz svoju vlastnú knihu a keby ju niekto ešte k tomu aj čítal tak, ako teraz čítam ja túto knihu! To by bolo niečo,“ sníval som popri čítaní.

 

BLIK! Nápad na moju vlastnú knihu

„Mal by si napísať knihu,” povedala moja kamarátka Niki pri kofole jedno nedeľné letné popoludnie v roku 2011, ako sme tak rozoberali mužov, ženy a vzťahy.

„Knihu? Ja? Veď ja nie som žiaden spisovateľ ani učiteľ. Len sa s tebou bavím o tom, ako by to malo byť a čím som si ja prešiel,” odmietavo som dodal.

Túto myšlienku som najprv zavrhol, no neskôr sa mi začala vracať. Spisoval som si príbehy, ktoré som zažíval so ženami a do detailov som opisoval, ako som ich spoznal a ako to s nimi nakoniec skončilo. Bez servítky a natvrdo.

Tieto príbehy som občas poslal niektorej mojej zvedavej kamarátke. Neskutočne sa na nich bavili a vraveli mi, že to je skvelé čítanie a mal by som to vydať.

Vedel som, že by to išlo ako teplé rožky. Ľudia takéto veci čítajú radi.

Myšlienka vydať knihu sexuálnych príbehov ma držala mesiace. Ale ako ju vydať? Doplo mi, že sa teraz kníhkupectvá nepôjdu pobiť o neznámeho autora. A ja som to chcel rozbaliť vo veľkom. Bannery, reklamy a rovno predávať tisíce kusov.

 

Vedel si, prečo vznikol tento blog?

V tej dobe som sa začal venovať online marketingu a učil som ľudí robiť si web stránky. Pomyslel som si, že to môže byť skvelá cesta, ako dostať knihu do povedomia ľudí.

Najprv by som si vytvoril blog, začal písať články a radiť iným, aby videli, že viem, o čom hovorím. Časom by som predstavil túto knihu, predal stovky kusov a následne by som prišiel za kníhkupectvami a ukázal im, že to ľudia chcú.

Písal som prvé články a na môj blog začali prichádzať prví ľudia, ktorí sa ma pýtali rôzne otázky. Až tam som si uvedomil, že situácia s chlapmi je ešte horšia, ako som si myslel.

Ozývali sa ich desiatky a postupne stovky. Že aj oni majú rovnaký problém, aký som mal kedysi ja a chceli by odo mňa rady, ako zbaliť tú či tamtú.

Chceli vedieť, čo im majú povedať a o čom sa s nimi majú baviť. Ako získať späť svoju bývalú či ako nebyť len kamarátom tej, o ktorú sa snažia už roky.

 

Skvelá myšlienka, ktorá sa nikdy nenaplnila. Až doteraz…

Tá kniha nakoniec nikdy nevznikla. V praxi som zistil, čo ľudia chcú a začal som im to dávať.

Prišli prvé kurzy, produkty, články, webináre… A skripty ku knihe zapadli prachom.

Stále som však mal túžbu vydať vlastnú knihu. Mal som však pochybnosti.

Mám dostatok skúseností na to, aby som vydal vlastnú knihu? Nepočkám ešte rok-dva, kým dokončím niektoré veci? Ako ju vydám? Veď som to nikdy ešte nerobil…

Predsa len, napísať knihu, nemôže byť také jednoduché a musí to byť riadne nákladné.

V živote môžeš mať dve veci – výhovorky alebo výsledky. Ja som si vybral to druhé.

Začiatok písania knihy Príťažlivosť

Mesiac na to som sa reálne pustil do písania…

Michal Kopecký - Kniha príťažlivosť

A necelé dva týždne na to…

Michal Kopecký - obrázok z facebooku

 

Ďalšia etapa mojej pomoci chlapom (a ženám)

Písať články, točiť videá a robiť online kurzy (či živé semináre) je skvelé. Tá spätná väzba, ktorú od chlapov či žien dostávam, je úžasná.

Mojím cieľom je pomôcť chlapom, stať sa príťažlivejšími a schopnejšími, aby prinášali ženám lepšie zážitky.

Verím, že keď budú chlapi makať na sebe, na svojom sebavedomí, hodnote, charizme a komunikácii, budú priťahovať ženy úplne prirodzene a nebudú ich musieť naháňať, nasilu baliť a skúšať na ne rôzne naučené triky a finty “baličov”.

Je čas, aby sa moje posolstvo a to, čo chcem chlapom odovzdať, dostalo ďalej a inšpirovalo oveľa viac ľudí ako doteraz.

A aby bola kniha tým ďalším logickým krokom k tomu, ako dať chlapom prístup k môjmu top know-how, ako budovať príťažlivú osobnosť chlapa prirodzene a dlhodobo, a to len za cenu tlačenej knihy.

Čo ma však úprimne prekvapilo a potešilo je, koľko ŽIEN sa na knihu teší a samé si ju kúpia (aj keď je určená pre chlapov). Je to pre mňa skvelý signál, že niečo robím dobre a ony samé cítia výsledky mojej práce.

[kniha_pritazlivost]

 

Séria článkov ku knihe:

  1. Prečo som sa rozhodol napísať vlastnú knihu?
  2. Čo všetko nájdeš v knihe Príťažlivosť a v čom ti pomôže?
  3. Ukážka kapitoly z knihy Príťažlivosť: Zlý CHLAPEC
Michal Kopecký je zakladateľom hnutia CHLAP 2.0 a jeho cieľom je pomôcť mužom a ženám nájsť, získať a udržať si svojho vysnívaného partnera, s ktorým budú šťastní vo vzťahu. Napísal knihu Aj ja som CHLAP 2.0, ktorú môžeš získať napr. na Martinuse tu »

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here