Ako bezpečný je váš vzťah na diaľku?

7

Našiel si si ženu svojich snov.

Trávili ste spolu každú voľnú chvíľu.

No prišlo to, s čím ani jeden z vás v začiatkoch vzťahu nerátal…

Jeden z vás si našiel prácu v inom meste, jej rodina sa odsťahovala a ona s ňou, alebo doštudovala a vrátila sa naspäť domov.

A presne ten posledný prípad sa stal pred dvoma mesiacmi konkrétne mne.

 

Na počiatku odlúčenia si ani jeden z vás ešte neuvedomuje, čo bude nasledovať. „Vzťah na diaľku? Brnkačka!“ – vravíš si. No potom príde realita a musíš sa vysporiadať s tým, čo každý iný vzťah na diaľku – fyzické odlúčenie od partnera.

Ako to však prežiť v zdraví a láske aj naďalej? Ako bezpečný je tvoj vzťah na diaľku? Podelím sa s tebou o recept, ktorý funguje mne.

 

Buďte každý deň v kontakte

S priateľkou si každý jeden deň ráno zavoláme, poprajeme si krásny deň a podebatíme o tom, čo koho čaká. Je jedno, či ona tebe alebo ty jej. Najlepšie, keď sa naučíte vzájomne sa o seba zaujímať.person-woman-smartphone-calling-large

Počas dňa si opäť zavoláme, počujeme svoj hlas, povieme si, že sa ľúbime a že si chýbame (je to pre teba moc sladké?).

Informujeme sa o maličkostiach, ktoré sa nám počas dňa prihodili. Občas ju ešte prekvapím milou smskou, a občas prekvapí milou a nečakanou smskou aj ona mňa.

Večer komunikujeme na Facebooku a prípadne si zavoláme aj pred spaním. Môžeš použiť aj skype videohovory, keď máte obaja tú možnosť.

Je veľmi dôležité byť každý deň v neustálom kontakte a byť súčasťou dňa toho druhého. Takto ste v kuse pri sebe a máte obaja pocit, že je všetko v poriadku, aj keď ste ďaleko.

[chlap_webinar]

 

Je dobré mať vo vzťahu jasno

Väčšina vzťahov na diaľku nevydrží jednoducho preto, že nemáte vyjasnené, o čom váš vzťah je. Možno to bude trochu nepríjemná debata, pokiaľ ešte spolu dlho nie ste, alebo pokiaľ si nie ste istý jeden druhým.

S priateľkou sme sa o tomto síce ani baviť nemuseli, ale z nášho vzťahu to vysvitlo. Ak si ale nie si istý, určite túto tému nadhoď. Pomenujte váš vzťah.

Je to len randenie? Ste partneri? Ste len kamaráti s benefitmi? Pretože vzťah na diaľku sa tým pádom bude dosť líšiť. Máte „dovolené“ spoznávať aj nových ľudí opačného pohlavia a randiť s nimi? Spávať s nimi?

Si dokonca ochotný časom žiť s ňou či presťahovať sa kvôli nej? Ujasnením si toho, ako by váš vzťah mal pokračovať je dôležitým krokom k tomu, aby ste sa časom stretli v jednom spoločnom bode.

 

Navštevujte sa tak často, ako je to možné

Moja priateľka je na druhej strane republiky presne 400 km ďaleko. Minimálne na jeden týždeň v mesiaci idem za ňou a strávime tak spolu čas. Tým pádom vyzerá náš vzťah úplne inak, užívame si každú chvíľu strávenú spolu, pretože vieme, že je vzácna.

couple-731890_640

Pretože tento čas strávený spolu je vzácny, vždy keď sa vidíte, využite tento moment aj na tie intímne časti vzťahu.

Pretiahnite sa kde sa to len dá a kedy sa to len dá. Takéto privilégium totižto nemáš, keď ste ďaleko od seba a nemôžete byť fyzicky spolu.

Týmto štýlom videnia a nevidenia sa by ste si mali city k sebe udržať a príťažlivosť bude časom len rásť.

Keď od seba po týždni odchádzame, úprimne nám do očí idú slzy. Koľkým z vás sa také niečo stane s priateľkou, keď sa vidíte každý deň a nie ste si vzácni?

 

Neznepríjemňujte si deň

Keďže nie ste momentálne pri sebe, každý negatívny moment je kritickejší. Preto sa snaž držať pozitívny smer vzťahu a zbytočne si nenarob problémy.

Týka sa to predovšetkým malých hádok, ktoré cez telefón či facebook naberú ešte väčší spád, pretože takto sa to všetko nafukuje. Vyhni sa im a snaž sa nevyhľadávať konflikty.

Tak isto ju nekontroluj, čo, kde a s kým bola. Z toho vyplýva, že by si nemusel robiť žiarlivostné scény, pretože je prirodzené, že sa stretáva aj s inými ľuďmi, keď ty práve pri nej nie si. Zaželaj jej, nech sa baví s priateľmi a buď rád, že si užíva voľne chvíle a je šťastná.

Nič nepokazíte, ak si vymeníte svoje malé fotky a dáte si ich do peňaženky. Tak sa budete mať vždy na očiach a keď vám bude smutno, môžete sa na fotku pozerať. Hneď budeš mať lepší pocit.

 

Ak má prísť rozchod, tak príde

Čo viem, tak je menšia šanca rozchodu vo vzťahu na diaľku, ako keď ste neustále spolu. Je to preto, že ste si vzácnejší a prežívate ten vzťah intenzívnejšie. Ona má slobodnú vôľu a nikto by nemal toho druhého kontrolovať. Ak ste obaja radi vo vzťahu, tak je úplne jedno, či ste pri sebe alebo nie.

Akonáhle sa však jeden z vás rozhodne, že ten druhý preňho nie je to pravé orechové, a že niekto iný je vhodnejší, váš vzťah sa skončí. Je úplne jedno, či je na druhom konci sveta, býva cez ulicu alebo spíte v jednej posteli 30 rokov.

Ak chcete, aby váš vzťah fungoval a pretrval, musíte si (nie len) vo vzťahu na diaľku úplne dôverovať.

[MT_vztah]

Michal Kopecký je zakladateľom hnutia CHLAP 2.0 a jeho cieľom je pomôcť mužom a ženám nájsť, získať a udržať si svojho vysnívaného partnera, s ktorým budú šťastní vo vzťahu. Napísal knihu Aj ja som CHLAP 2.0, ktorú môžeš získať napr. na Martinuse tu »

7 KOMENTÁRE

    • @Majco: podla tvojich komentarov mam pocit, ze so zenami mas asi tolko skusenosti, ako africania so snehom. ak je clovek zalubeny, tak vydrzi. alebo podla teba napriklad zeny, ktore maju manzelov pracujucich v zahranici, obraba pravidelne postar? 🙂

      • @takata:
        „ak je clovek zalubeny, tak vydrzi“ Tvoje komentáre nasvedčujú tomu, že nevieš, čoho sú ženy schopné. Ešte si nezažil podvádzajúce manželky, snúbenice, priateľky čo? Láska nie je zaručenie vernosti, vzťah tiež nie. Ale Casanovovi držím palce, ja by som taký vzťah ukončil.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here