[Peniaze 2/4] Jednoduchý trik, ako zarobiť oveľa viac

0

ako zarobiť viac, ako mať viac peňazí, séria článkov ako zarobiť, michal kopeckýPo tom, ako som otváral brány jedného z mojich prémiových programov, som si uvedomil, že na to, aby si mohol vstúpiť do mojich prémiových programov, potrebuješ peniaze (alebo potrebuješ vedieť, ako zarobiť viac peňazí).

Ale nie vždy ti počas mesiaca nejaké zostanú, aby si dokázal do seba investovať a makať na sebe.

Preto som sa rozhodol spraviť pre teba sériu krátkych videí, aby som sa s tebou podelil o moje vlastné skúsenosti:

  • ako pracovať s tými peniazmi, ktoré už dnes máš, aby ti ich zostávalo na konci mesiaca viac
  • niekoľko jednoduchých a rýchlych tipov a nápadov, ako si nájsť lepšiu robotu a kde môžeš nájsť príležitosti na zarobenie peňazí

No a v tomto videu a článku (tohto krátkeho tréningu) ti chcem prezradiť, ako pracovať s peniazmi, aby ti ich zostávalo viac.

 

Jednoduchý trik, ako ti zostane viac peňazí




Odoberaj CHLAP 2.0 videá

 

Ako to celé začalo?

V 21 rokoch som sa v 3. semestri vykašľal na vysokú školu v Brne s víziou, že to nemá pre mňa zmysel a po tom, čo som začal čítať Kiyosakiho, Tomana a Carnegieho, som mal pocit, že začnem robiť niečo pomimo školy a budem hneď milionár.

No potom som spravil toto (dnes už z môjho pohľadu jedno z najlepších rozhodnutí v mojom živote), narazil som na tvrdú realitu.

Vôbec som nevedel, čo budem robiť. Býval som u rodičov a nemal som žiaden stály príjem, a bol som vtedy s dosť obmedzenými možnosťami.

muž v obleku, viazať kravatu, úspešný muž, úspech, kravata

Vtedy mi môj bratranec povedal o jednej možnosti a pozval ma na seminár, kde som sa dozvedel, ako sa môžem zapojiť do jedného biznisu a zarobiť nejaké peniaze.

A skutočne sa mi začalo hneď na začiatku dariť! Zarobil som svoje prvé veľké peniaze (vtedy ešte na slovenské koruny 40.000 SK) a už som sa cítil ako majster sveta.

Ihneď som ich minul na oblečenie, párty, ženy… Ani som sa nenazdal a peniaze boli preč.

 

Na konci mesiaca som netušil, kam všetky zmizli

A bolo jedno, či som zarobil 100 alebo 1000 €. Jednoducho som ich minul všetky. A potom som žiadne peniaze nemal. Bol som na tom presne tak isto ako niekto, kto vôbec nezarobil.

platenie kartou, kreditka, ako zarobiť, bezhotovostný stykČím viac som zarobil, tým viac som minul. A myslel som si, že budem zarábať donekonečna.

Potom som 1-2 mesiace nezarobil ani na bežné výdavky ako telefón, ísť sa najesť do reštaurácie či zaplatiť lízing auta (áno, aj auto som si zobral na krk, pretože som si myslel, že to utiahnem všetko).

Začali sa mi veci kopiť, chodili upomienky a ja som bol stále príliš hrdý na to, aby som išiel späť do školy či našiel si poriadnu a normálnu robotu, a priznal svoju porážku, že sa mi skutočne nedarilo, ako som pôvodne predpokladal.

Nezvládal som to a pamätám si presne ten jeden letný deň, kedy som sedel v Nitre v parku na lavičke a plakal som.

Nevidel som východisko a nevedel som, ako zarobiť ďalšie peniaze. V tom období mi veľmi pomohla moja mamina a ja som si povedal, že musím začať lepšie zaobchádzať s peniazmi.

 

Dosť! Treba zvoliť iný prístup k peniazom

Keďže som nevedel, kam všade moje ťažko zarobené peniaze išli (a bolo jedno, koľko som zarobil, keď som všetko minul), tak som si každý jeden výdavok začal zapisovať do malého zápisníku, ktorý som začal nosiť všade so sebou.

Išiel som sa niekam najesť – zapísať.zapisovanie

Pozval som kočku do kina – zapísať.

Kúpil som si nejakú drahú hovadinu – zapísať!

Takto som získal kontrolu nad svojimi peniazmi a vedel som presne, na čo a koľko míňam.

A malo to aj zaujímavý vedľajší efekt. Občas som sa sám seba spýtal – skutočne si to chcem kúpiť? Potrebujem to?

Pretože už som vedel, že si to budem musieť zapísať a nebude to dobre vyzerať. A keď som sa na tie veci vždy spätne pozrel, chytal som sa za hlavu, na čo všetko som bol schopný minúť peniaze.

No a tak mi ich, prirodzene, začalo na konci mesiaca viac zostávať. Či už som mal na začiatku 50€ alebo 500€.

 

A v tom je aj moja dnešná rada pre teba

Ako pracovať s peniazmi, ktoré už teraz máš?

Pokiaľ niečo nemeriaš, tak nad tým nemáš kontrolu.

Preto si začni zapisovať každý jeden výdavok, keď počas dňa na niečo minieš peniaze.

Či už si kúpiš cigarety, bagetu, nové tričko, ideš autobusom či zaplatíš babe drink.

Na konci mesiaca zistíš, na čo všetko míňaš a krásne uvidíš, kde máš nedostatky a s čím sa dá lepšie pracovať. A ty zistíš, že máš viac peňazí, ako si mával predtým, pretože ti ich viac zostane.

Nemusíš nosiť so sebou vždy zápisník tak, ako kedysi ja a mať všetko neprehľadne popísané po papieri. Dnes si to môžeš zapisovať do mobilu.

» Priamy odkaz na zdarma nástroj pre záznam príjmov a výdajov nájdeš tu «

P.S. K tejto dôležitej téme som pre teba našiel článok na ďalšie štúdium na portáli forbes.com (potrebuješ dobrú angličtinu).

 

V ďalšom videu série o peniazoch sa dozvieš

Ako pokračoval môj príbeh od momentu, ako som plakal v Nitre v parku na lavičke.

Tiež zistíš, aké rozhodnutie som vtedy spravil a ako sa môj život začal meniť vďaka ďalším veciam, ktoré som začal do svojho života zavádzať. A ako som pracoval ďalej s peniazmi.

No a čo by si mal spraviť s každým jedným eurom, ktoré kedy zarobíš. Už zajtra si budeš môcť prečítať pokračovanie série.

[CTA_majsterpenazi]

 

V mini sérii o peniazoch vyšli tieto články:

Pripravil som pre teba sériu článkov s videami, v ktorých ti pomôžem vďaka jednoduchým metódam a princípom pracovať s peniazmi, ktoré už teraz máš a ukážem ti možnosti, ako si nájdeš novú robotu či sa naučíš zarábať peniaze vo vlastnom biznise a budeš sám sebe pánom.

[Peniaze 1/4] Obmedzujúce presvedčenia o peniazoch, ktoré ti ŠKODIA

[Peniaze 2/4] Jednoduchý trik, ako zarobiť oveľa viac

[Peniaze 3/4] Prečo by si mal prestať platiť najprv iným a šetriť

[Peniaze 4/4] 5 rýchlych tipov, ako si nájsť robotu či zarobiť peniaze

Michal Kopecký je zakladateľom hnutia CHLAP 2.0 a jeho cieľom je pomôcť mužom a ženám nájsť, získať a udržať si svojho vysnívaného partnera, s ktorým budú šťastní vo vzťahu. Napísal knihu Aj ja som CHLAP 2.0, ktorú môžeš získať napr. na Martinuse tu »

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here