Prečo som sa rozhodol robiť niečo so svojím výzorom a obliekaním?

0

Vezmi si 2 chlapov, ktorí stoja pri bare, bavia sa spolu a vyzerajú veľmi podobne.

Nepovedal by si, že jeden je atraktívnejší od druhého. No predsa len je medzi nimi už na pohľad rozdiel.

Jeden má na sebe tričko, rifle a obyčajné tenisky, a ten druhý má hnedé topánky, biele nohavice, tmavé sako s kapesníkom vo vrecku, biele tričko, ktoré mu padne ako uliate, hnedý opasok, draho vyzerajúce hodinky a štýlové okuliare.

A teraz príde tá otázka.

Ktorý z nich pôsobí na pohľad hodnotnejšie? Ktorý z nich získa podľa teba viac komplimentov od žien? S ktorým sa chceš spoznať?

Nie je teda žiadnym tajomstvom, že ľudia ťa budú posudzovať aj podľa výzoru a tvojho obliekania. A to hneď v prvých sekundách.

 

Podobne to robí aj Apple!

Vezmi si značku Apple a ich produkty. Ako vyzerajú? Ako sú balené?

Keď si si všimol, tak ani veľmi neriešia, čo majú vo vnútri, ale ako vyzerajú navonok a aký dojem budujú.

Oni si uvedomujú, že môžeš mať super produkty, ale keď je ich obal naprd, tak si to ľudia automaticky spoja s tým, že aj tvoje produkty sú naprd.

Čo nemusí byť vôbec pravda, ale pre nich to v tom momente pravda je.

 

A neradi tento svoj prvý dojem meníme

Prečo? Pretože tým pádom by sme sa mýlili, a to priznávame neradi.

Áno, prvý dojem nás občas sklame a ten chlap v tričku, rifliach a teniskách môže byť skvelý týpek, ktorému je jedno, ako ho vnímajú ostatní a hlavne sa chce cítiť pohodlne, a ten druhý môže byť namyslený a povýšenecký.

To, ako druhého vidíme, je však častokrát odrazom nás samých a našich vlastných presvedčení.

Mužom býva úplne jedno, čo majú na sebe. No týmto to celé začína. Pokiaľ ti je jedno, čo si obliekaš a čo nosíš, tak, prirodzene, ani nevyvinieš žiadnu aktivitu k tomu, aby si to zlepšil.

Keď si hladný, tak sa ideš najesť…

Pokiaľ ale nemáš potrebu a dôvod, prečo sa chceš lepšie obliekať, napríklad priťahovať hodnotnejších ľudí do svojho okolia, zaujať ženy či spraviť lepší prvý dojem v novej práci a na obchodných stretnutiach, tak potom to robiť nebudeš a budeš sa musieť premáhať.

A to nechce nikto z nás, nemám pravdu?

 

Sám nie som v tomto výnimka

Kedysi som sa obliekal (ako mi párkrát moja žena povedala) hrozne. Obliekanie som veľmi neriešil.

Obliekal som si to, čo mi kúpila moja mama, keďže ja som nechodil nakupovať vôbec a podľa toho to aj vyzeralo.

Mal som o číslo väčšie tričko, ktoré mi nesedelo? Nevadí, veď ho predsa nepôjdeme vrátiť.

A keďže som bol síce vysoký, ale vychudnutý a vyzeral som ako palička, tak som len hodil rukou. Bol som dokonca aj rád.

Aj preto som do svojich 15 rokov nosil len kapsáčové nohavice, pretože ma aspoň trochu rozširovali.

 

Chce to zmenu

Prvýkrát som začal vážnejšie riešiť svoj imidž a to, čo si na seba obliekam, keď som začal chodiť na obchodné stretnutia, kde som sa snažil ľuďom predať investičný produkt.

Logicky som nemohol prísť na stretnutie v rifliach a tričku.

Ako by na mňa asi pozerali? Oblek z maturity, ktorý na mne visel ako gule na vianočnom stromčeku, nebol síce tiež bohviečo, no na začiatok postačil.

Z prvých zarobených peňazí som investoval do seba. Kúpil som si nové topánky, svetríky, košele, nohavice a tmavý biznis oblek. Poviem ti úprimne, nespoznával som sa.

 

Okamžité výsledky

Hneď prvá vec, ktorú som si všimol, bola, že ku mne ľudia pristupujú úplne inak. Klienti na stretnutiach mali ku mne väčší rešpekt a ženy mi dokonca dávali viac komplimentov.

Ďalšie, čo som s novými vecami na sebe zaregistroval, bolo, že som sa začal aj inak správať. Vystupoval som istejšie, sebavedomejšie a mierne vážnejšie. Človek by povedal, že som bol vyspelejší.

Mal som vtedy 22 rokov, no ľudia mi bežne tipovali 30.

Na obliekaní je fantastické to, že zmenu vidíš okamžite. Do 24 hodín. Stačí si dať niečo iné na seba.

Toto je teda jedna z mála vecí, ktorá ti OKAMŽITE zvýši hodnotu a prináša rýchle výsledky.

Dôkazom toho je aj Leonard, ktorý mi písal v maily: „Postupne na sebe pracujem a snažím sa byť vo VŠETKOM iný. Napr. som si kúpil červené rifle a dievčatá sú v prdeli. Kamaráti hovoria, že každá žena sa obzerá :).“

A ja viem, že aj ty chceš mať so ženami iné, lepšie výsledky. Ideálne čím skôr, však? Nestojí teda za to pozrieť sa na to, ako sa môžeš obliekať lepšie, aby si pôsobil hodnotnejšie?

 

Ako môžeš zvýšiť svoju hodnotu cez obliekanie TY?

Dnes už veľmi obleky a kravaty nenosím. Necítil som sa v nich prirodzene, aj keď to malo niečo do seba.

Posledné roky som si síce našiel svoj štýl, no niečo tomu chýbalo. Častokrát som nosil veci, ktoré mi už nesedeli či farebné kombinácie, ktoré sa mi až tak nehodili.

No keďže ako CHLAP 2.0 musím ísť iným chlapom príkladom a sám potrebujem mať túto oblasť zvládnutú, rozhodol som sa, že využijem služby osobného stylistu a konečne dám dokopy ako svoj šatník, tak aj to, čo si na seba obliekam a ako na druhých pôsobím navonok.

Absolvoval som jeden celý deň s Marcelkou Špalkovou, ktorá vytvára (aj) pre chlapov štýl na mieru a využil som jej službu „Super šatník“.

To, ako to prebiehalo, čo mi to ako chlapovi prinieslo a prečo by som takúto službu odporučil každému jednému chlapovi, ti detailne (aj s videami a fotkami) opíšem a pozdieľam s tebou v tomto článku.

Pokračuj naň teraz kliknutím na tento odkaz

Michal Kopecký je zakladateľom hnutia CHLAP 2.0 a jeho cieľom je pomôcť mužom a ženám nájsť, získať a udržať si svojho vysnívaného partnera, s ktorým budú šťastní vo vzťahu. Napísal knihu Aj ja som CHLAP 2.0, ktorú môžeš získať napr. na Martinuse tu »

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here