4 denné rutiny, ktoré z teba spravia lepšieho chlapa

0

V tomto článku a videu ti prezradím 4 denné rutiny, ktoré podľa môjho názoru z teba spravia lepšieho chlapa.

Možno sú to drobnosti, ale časom sa poskladajú do veľmi zaujímavého celku. Po mesiacoch a rokoch, čo tieto veci robím každý jeden deň, sa cítim spokojnejší, šťastnejší, viac odpúšťam ľuďom, som pokojnejší a menej vecí ma dokáže vytočiť.

A to len na základe týchto drobností, ktoré robím každý deň.

Pozri si toto video a inšpiruj sa. Poďme na to.




 

4 denné rutiny, ktoré z teba spravia lepšieho chlapa

Inšpiruj sa mojimi 4 dennými rutinami. Vyber si tie, ktoré aplikuješ do svojho života a ktoré ťa môžu posunúť ďalej.

Toto sú moje 4 rutiny, ktoré robím každý deň:

  • vďačnosť,
  • ciele, na ktoré sa zameriavam,
  • afirmácie – pozitívne myšlienky, ktoré si každý deň opakujem,
  • úspechy – ocenenia a malé úspechy, ktoré som v daný deň dosiahol.

Teraz si ich postupne všetky detailnejšie preberieme.

 

1. Vďačnosť

Mnoho ľudí, a pravdepodobne aj ty, sa neustále za niečím naháňa. Často si vystresovaný, nahnevaný, nadávaš na veci, naháňaš sa za nejakým budúcim šťastím, ktoré je niekde v nedohľadne, naháňaš sa za peniazmi, ženami, autom, atď…

Je tu istá aktivita (rutina), ktorá asi najviac ovplyvnila v poslednom období môj život. Byť vďačný za veci, hoci aj za drobnosti, ktoré sa ti v daný deň stanú.

Keď to začneš aplikovať do praxe, tak si všimneš zaujímavý fenomén. Uvedomíš si, že nemôžeš byť v jednom momente vďačný a zároveň nahnevaný, frustrovaný, uplakaný, sklamaný, vystresovaný, atď…

Akonáhle budeš dávať viac vďačnosti do svojho života, tak sa budeš cítiť spokojnejšie, lepšie a začneš si vážiť isté veci, ktoré možno berieš v tomto momente ako samozrejmosť.

Za dnešné ráno som si zapísal, že som vďačný za:

  • zdravé nohy, že môžem vôbec chodiť, pretože niektorým to ako samozrejmosť nepripadá,
  • teplý čaj, ktorý mi moja manželka pripravila,
  • moju maminu, že ma vychovala, ako ma vychovala.

Toto sú drobnosti, za ktoré som vďačný. Takýmto spôsobom ich môžem prežiť, zamerať sa na ne a predstaviť si ich. V tom momente som naplnenejší a spokojnejší. Sám si to vyskúšaj a uvidíš, ako to bude fungovať tebe.

Prvá z mojich denných rutín, ktoré z teba spravia lepšieho chlapa, je práve vďačnosť. Môžu to byť 2-3 veci, za ktoré si v ten deň vďačný alebo za predchádzajúci deň, či predchádzajúci týždeň, alebo za celý život.

Môžeš si to zapisovať do zápisníka/diára, kde si zapíšeš, za čo si bol v ten deň alebo predchádzajúci deň vďačný.

 

2. Ciele

Druhá denná rutina, ktorú robím po vďačnosti, sú ciele, na ktoré sa zameriavam a ktoré chcem v daný mesiac, daný štvrťrok, daný rok dosiahnuť.

Mnoho ľudí, a v minulosti som k nim patril aj ja, funguje tak, že nevie, čo by chceli od života. Hovoria si, že možno by som si aj chcel nájsť nejakú prácu, chcel by som zarábať viac peňazí, chcel by som byť zdravší, chcel by som si nájsť niekedy ženu… Ale to sú sny!

To sú iba predpoklady, a to je niečo, v čo dúfaš. Sen sa častokrát nemení na realitu, pretože na to potrebuješ cieľ, plán a nejaké konkrétne údaje.

Páči sa mi jedno prirovnanie s loďkou: „Je úplne jedno, ktorou cestou sa vydáš, keď nevieš kam ideš.“

Z tohto si môžeš odniesť práve to, že tvoj život bude vyzerať presne podľa toho, že možno zablúdiš tam, kam nechceš ísť, keď nebudeš smerovať tam, kam chceš ísť.

Ciele by mali byť čo najkonkrétnejšie, najdetailnejšie, najmerateľnejšie, zaujímavé, ktoré ťa nejakým spôsobom posunú dopredu.

Každé ráno sa zameriavam na svoj zoznam cieľov. Mám ich desať, ale vytiahnem ti len 2, ktoré mi práve padli do oka.

Prvý cieľ, ktorý by som chcel dosiahnuť v tomto roku, je: aby som mal dokončený vlastný dom na našom pozemku, ktorý už mám so svojou ženou.

Druhý cieľ, na ktorý sa fokusujem tento rok, je: na pozícii manažéra v chlap20.sk bude niekto iný (prekvapenie :)).

Čo myslíš, ako budem prispôsobovať svoje aktivity, svoj biznis, svoju prácu a všetko, čo každý týždeň a mesiac robím? Keď mám jasne naplánované, že chcem mať dom. Potrebujem k tomu projekt, financovanie a všetko okolo toho.

Chcem niekoho, kto bude viesť projekt chlap20.sk namiesto mňa, to znamená vedenie tímu, naberanie nových členov do tímu namiesto mňa a rozhodovanie o veciach, ktoré môžu znamenať pokrok v tomto projekte, aby som sa odľahčil od niektorých vecí a mohol sa naplno venovať kurzom a novým projektom.

Keby som tieto ciele nemal, tak by som to hodil niekam bokom (keď na to budú peniaze, keď budem mať viac času) a venoval by som sa úplne iným veciam.

Nie, ja som sa rozhodol, že to bude tento rok, pretože sú to moje ciele. Keď si to každý deň opakuješ, máš to na pamäti a vieš za čím smeruješ.

 

3. Afirmácie

Tretia denná rutina, ktorá podľa mňa z teba spraví oveľa lepšieho chlapa, sú afirmácie. Sú to pozitívne presvedčenia, ktoré si pravidelne opakuješ až dovtedy, kým nenahradia tie bullshity, ktoré máš za tie roky vplyvom výchovy a detstva zafixované v hlave.

Aj tebe určite niekedy napadla myšlienka, že si neveríš, že ty na to nemáš, ty to nedáš, nie si dosť dobrý, ty nemáš šťastie a osud ti to tak nezariadil, peniaze kazia charakter, krásne ženy letia len na peniaze. Teda isté presvedčenia, ktoré sa ti počas života zaniesli do hlavy.

Každý jeden deň, potom, ako si napíšem do knihy 5 vecí, za ktoré som vďačný, prečítam si všetky svoje ciele a zameriam sa na ne, tak si prečítam svoj vlastný zoznam afirmácií, ktoré som si vytvoril, ktoré si každý deň opakujem, kŕmim nimi svoju myseľ a ktoré ma potom posúvajú dopredu.

Myšlienky ovplyvňujú tvoje emócie. Emócie potom ovplyvňujú tvoje správanie, následne tvoje akcie a kroky, ktoré robíš. To všetko nakoniec ovplyvní tvoje výsledky.

Z toho vyplýva, že ak už na začiatku máš v hlave rôzne hlúposti typu: „Ja to nedám, ja na to nemám“ a podobne, tak potom v tom výsledku skús hádať, aký budeš mať život. Preto si každý deň opakujem pozitívne afirmácie.

Uvediem ti pár príkladov:

  • odpúšťam sám sebe,
  • odpúšťam všetkým,
  • som spokojný,
  • žiarim,
  • som plný radosti,
  • ďakujem, že som,
  • milujem sa,
  • život je radosť a radujem sa,
  • všetko, čo robím, robím na 100 percent.

Takýchto presvedčení mám okolo 20. Každý jeden deň si ich prečítam, zamyslím sa nad tým a poviem si ich nahlas. Môžeš si ich čítať ráno alebo pred spaním. Je to na tebe. Ja to robím ráno na nakopnutie pozitívneho dňa.

Tieto myšlienky sa postupným opakovaním stávajú tvojou súčasťou, nahrádzajú tvoju starú osobnosť a ovplyvňujú tvoj život dlhodobo.

Nehovorím, že tieto rutiny ti hneď zajtra zmenia život, budeš šťastnejší, bohatší, naplnenejší, budeš mať hneď peniaze a neviem čo ešte. Toto ti nebudem sľubovať.

Každopádne platí, že pokiaľ to budeš robiť dlhodobo, uvidíš na svojom živote a na sebe isté zmeny, a aké budú, to sa nechaj prekvapiť.

 

4. Úspechy

Štvrtá denná rutina, ktorá z môjho pohľadu spraví z teba lepšieho chlapa, je odmeňovanie svojich drobných úspechov.

Na toto som veľmi dlhú dobu zabúdal. Keď som na sebe makal, robil som si svoje veci, zarábal som peniaze, napĺňal som ciele, neustále som sa za niečím hnal a zabúdal som sa oceňovať aj za drobnosti, ktoré sa mi každý deň podarili.

Uvediem príklad. Toto mám ja napísané ako tri úspechy (ktoré ja u seba považujem za úspechy) a sú to:

  • dohoda s novým manažérom chlap20.sk;
  • dopísal som skript k prvému videu môjho nového kurzu CHLAP 2.0;
  • bol som sa prejsť v lese a oddýchnuť si trošku.

Pretože každá jedna aktivita, ktorá mi pomôže sa niekam posunúť, je pre mňa úspech.

Týždeň predtým som si zapísal nasledovné:

  • boli u nás na východe moji rodičia a pomohli nám vyčistiť a upratať pozemok, kde budem stavať dom;
  • napísal som článok, ktorý sa stal virálnym, a šíril sa medzi chlapmi, išlo o článok Otvorený list všetkým chlapom;
  • za úspech považujem aj oddych (forma odmeňovania sa), bol som vo wellnesse a oddýchol som si po náročnom týždni.

 

Toto sú veci, ktoré robím vo svojom živote a aplikujem v praxi

To, čo si z toho odnesieš, je, samozrejme, na tebe. Nečakám, že všetky veci budeš robiť od dnešného dňa.

Odporúčam ti, vyber si jednu z týchto každodenných rutín, ktorá ti je najsympatickejšia, ktorá si myslíš, že ťa posunie dopredu v tvojom živote a aplikuj ju dôsledne v nasledujúcich 30tich dňoch.

Výhovorky typu: nemám čas a pod. sú len bulshity, pretože každá z týchto činností ti zaberie minútu až dve, a potom sa už môžeš venovať iným veciam.

Toto sú moje denné rutiny, ktoré podľa môjho názoru z teba spravia lepšieho chlapa a o ktoré som sa s tebou podelil. Odporúčať ti, aby si ich aplikoval do svojho života.

Môže sa stať, že budeš spokojnejší, šťastnejší a celkovo budeš mať zo seba lepší pocit. Uvidíš, ako ti to bude ovplyvňovať ostatné oblasti tvojho života, nielen čo sa týka žien, a verím, že sa vďaka tomu staneš aj lepším chlapom.

Pamätaj, nenaháňaj ženy, nauč sa ich priťahovať úplne prirodzene a staň sa Magnetom na ženy.

[chlap_webinar]

Michal Kopecký je zakladateľom hnutia CHLAP 2.0 a jeho cieľom je pomôcť mužom a ženám nájsť, získať a udržať si svojho vysnívaného partnera, s ktorým budú šťastní vo vzťahu. Napísal knihu Aj ja som CHLAP 2.0, ktorú môžeš získať napr. na Martinuse tu »

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here