Ktorá internetová zoznamka je pre teba?

3

Ak sa chceš zoznamovať so ženami cez internet, tak tento prehľad ti pomôže zorientovať sa v internetových zoznamkách.

Pravdou je, že niektoré sú väčšie, niektoré menšie (aj menší výber žien), niektoré sa na prvý pohľad na klasickú zoznamku ani nepodobajú.

V princípe však platí, že keď si raz zamiluješ zoznámenie cez internet, je len otázkou času ktorú internetovú zoznamku si obľúbiš.

A ver mi, je si z čoho vyberať. Online zoznamky v posledných rokoch vznikali ako huby po daždi. Na vzťah, na rande, na jednu noc – mohol si si vyberať.

Ako sa teda zorientovať pri výbere tej správnej zoznamky pre teba a ako odlišne musíš na každej z nich pristupovať k ženám?

„Aký máš nick na Pokeci?“– Obľúbená otázka mladých spred niekoľkých rokov, kým sa nedostal do popredia Facebook, Tinder, Badoo a ktovie čo ešte.

Poďme sa na niektoré zoznamky teraz postupne pozrieť. Ukážem ti ich výhody, nevýhody a všetky odlišnosti, ktoré by si určite nemal brať na ľahkú váhu.

 

Ako zbaliť babu na Pokeci?

Zdroj: pokec.sk

Najznámejší a najväčší „katalóg žien“ je Pokec. Niektorí ho nenávidia, niektorí ho milujú. Tiež som ho spočiatku nenávidel.

Myslel som si, že tam chodia len primitívni ľudia, tí čo nevedia zbaliť ženu naživo a tí, ktorí sa nudia. Keďže som nepatril ani do jednej skupiny, tak som dlho odolával registrovať sa.

Potom som sa v roku 2007 registroval aj ja. Musel som si to všetko sám preskákať a naučiť sa, ako zaujať ženu. Nemal som žiadneho učiteľa ani „mentora“, ktorý by mi poradil, čo mám písať, ktorú si mám vybrať a AKO dotyčnú zbaliť.

Na Pokeci som prakticky získal tie najlepšie kamarátky, ktoré mám doteraz, sexuálne partnerky, desiatky rande, tisíce kvalitných, ale aj obyčajných rozhovorov. Všetko som sa naučil sám, od nuly. Z ničoho. Rástol som každým ďalším rozhovorom, každým ďalším odmietnutím.

Momentálne už na Pokec nechodím, avšak „vďačím“ mu za to, že som sa tam spoznal s mojou ženou Evkou. 🙂

Výhody:

  • (ešte stále) Viac ako 50.000 aktívnych ľudí online v danom momente
  • Veľmi dobre prepracovaný filter vyhľadávania
  • Nemusíš investovať peniaze, aby si sa reálne zoznámil či stretol

Nevýhody:

  • Množstvo priemerných žien
  • Množstvo FAKE účtov krásnych žien
  • Už to nie je to, čo to bývalo, ale za vyskúšanie nič nedáš a možno motyka vystrelí

 

Ako zbaliť ženu cez Facebook?

Zdroj: google.sk

Niektoré ženy majú veľmi zaujímavé pravidlo na zoznamkách. Vraj si nepridávajú nikoho, koho osobne nepoznajú.

Ale to, že s tebou si rozumejú viac ako s väčšinou z tých 500 priateľov na Facebooku, s ktorými sa ani nepozdravia na ulici, to už ich netrápi.

Ženy nerozmýšľajú logicky (dozvieš sa neskôr). Preto sa im ani nesnaž toto logicky zdôvodňovať. Koleduješ si o malér (ako som opisoval v mojej knihe Príťažlivosť).

Ale aj tak nakoniec po dlhšom a taktickom písaní z tvojej strany, povolia a prezradia ti svoje meno.

Druhý spôsob, ako získať Facebook kontakt na novú ženu cez internet je ten, že si ju proste vyhliadneš a napíšeš jej. Najlepšie, keď máte spoločných známych. Vtedy sa máš čoho chytiť. Prehodíš s ňou pár slov a šup… máš ju v priateľoch.

Donedávna bol Facebook „len“ sociálnou sieťou a ženy tam neboli za účelom zoznámiť sa, avšak nedávno Facebook predstavil NOVINKU a spustil zoznamku. Momentálne ju testujem a skúšam, čo všetko sa tam dá – určite ti potom dám vedieť.

Výhody:

  • Je kompletne celý ZDARMA
  • Nové ženy vo väčšine prípadov odpisujú (aj neznámym chlapom)
  • Môžeš sa o nich dozvedieť veľa osobných vecí predtým, ako sa s nimi zoznámiš/stretneš
  • NOVINKA: Facebook spustil vlastnú zoznamku

Nevýhody:

  • Stále vieš nájsť množstvo FAKE profilov
  • Keď píšeš neznámej žene prvú správu, spadne do priečinku „Nezaradené“
  • Facebook zoznamka je úplná novinka, tak ju ešte nevyužíva veľa žien, nie je ešte veľa zhôd

 

Tinder – dohodni si rýchlo rande

Zdroj: google.sk

Tinder sa aj na Slovensku teší obľube. Princípom Tinder je prvotné prepojenie s Facebookom. Slúži na rýchlejšie vyhľadávanie.

Čo to v praxi znamená?

Prezeráš si profily dievčat – uvidíš fotku a pár viet (ak má vypracovaný profil). Musíš sa rozhodnúť, či sa ti páči alebo nie. Rozhodnutie sa, žiaľ, nedá odvolať (ak nemáš predplatené kredity). Tak isto si pozerajú baby profily chalanov. Aj tvoj. Keď niektorá označí, že sa jej páčiš (a aj ty si pred tým označil, že sa ti páči) je to zhoda – match.

Vtedy si môžete písať, alebo si rovno dohodnúť rande. Je to veľká výhoda, pokiaľ si napríklad v novom meste a chceš niekoho spoznať. Nevýhodou je, že sa musíš rýchlo rozhodnúť.

Výhody:

  • Veľmi rýchlo sa dá prepracovať od sympatie k stretnutiu
  • Veeeeľmi jednoduché prostredie a používanie (posúvanie prstom)
  • Ženy otvorené, a keď už si s tebou začnú písať, tak sa im páčiš

Nevýhody:

  • Niektoré funkcie sú spoplatnené
  • Môžeš si písať len s tými, pri ktorých nastane vzájomná zhoda
  • Máš o žene veľmi málo prvotných informácií 

 

Badoo – nájdi svoju zhodu

Zdraoj: google.sk

Badoo je trend a prídeš si tu na svoje.

Po registrácii a pridaní tvojej naozajstnej profilovej fotky (kvôli tomu, aby sa znížil počet fake účtov) si vyplníš mesto a začínaš. 

Okrem klasickej zoznamky a možnosti chatovania ťa možno zaujme hra „Osudové stretnutia“.

Badoo ti na základe profilu a regiónu nájde „podobných ľudí“, ty si môžeš prezerať ich fotky a pomocou srdiečka a Xka buď potvrdiť, že sa ti páči, alebo ho poslať preč.

Super, však?

Badoo má aj veľa ďalších možností, niektoré z nich sú platené v prémiovom konte. Tak hor sa objavovať 😉

Výhody:

  • Môžeš písať aj ženám, s ktorými nemáš najprv vzájomnú zhodu
  • Veľké množstvo krásnych a zaujímavých žien
  • Po zainvestovaní pár eur okamžitý prílev pozretí tvojho profilu a fotiek

Nevýhody:

  • Ak investuješ zopár (desiatok) eur, tak ti to pomôže viac využiť potenciál zoznamky (zoznámiť a stretnúť sa) – našťastie, ja viem ako na to, aby si nemusel zbytočne platiť 🙂
  • Množstvo úchylov či nudných chlapov (alebo je to pre teba naopak výhoda?)
  • Zahltené schránky správ u žien

 

Partner na úrovni

Zdroj: partnernaurovni.sk

Keď máš už okolo tridsiatky, chceš platenú zoznamku a poriadne ženy, skús Partner na úrovni.

Odlišuje sa od iných zoznamiek v tom, že užívateľom umožňuje nielen vyhľadávať iných ľudí, ale pomáha im aj pri zoznamovaní. Obsahuje niekoľko skvelých služieb, ktoré ti navrhnú vhodných partnerov na základe osobnostnej zhody.

Pokiaľ máš skúsenosti s Pokecom, tak si si určite tiež „obľúbil“ otravné deti, na ktoré tam často narážaš. Partner na úrovni sa zameriava na serióznejšie zoznamovanie od 18 rokov.

Pekné ženy tam chodia preto, lebo chcú nájsť sympatických mužov na úrovni a muži tam chodia, lebo hľadajú ženy, ktoré už majú niečo za sebou a vedia, čo chcú.

A to sa dá naozaj využiť. Na iných zoznamkách ti baby neodpisujú, lebo ťa považujú hneď za úchyláka a podobne. Ale tu majú chlapi hneď lepší image… sú totiž na zoznamke na úrovni.

Výhody:

  • Zhody na základe vyplnenia Psychologického profilu
  • Ženy, ktoré už majú niečo za sebou a sú náročnejšie
  • Ženy tu investujú peniaze do toho, aby sa zoznámili!

Nevýhody:

  • Je potrebné investovať zopár (desiatok) eur, aby si sa mohol zoznamovať a stretávať
  • Od 18 rokov
  • Plne spoplatnená služba (bezplatný účet má veľmi obmedzené možnosti)

 

Zoznám sa cez Instagram

Zdroj: google.sk

Pozor, Instagram nie je klasická zoznamka. Ľudia tam chodia hlavne preto, aby tam zdieľali svoje fotky, videá, príbehy. Avšak ty to vieš využiť vo svoj prospech a aj tu sa zoznámiť. 🙂

Na Instagrame nájdeš enormné množstvo žien a všetky z nich tam zdieľajú svoj život. Prezentujú sa fotkami, na ktorých ukazujú seba, svoju prácu, záľuby.

Ako na zlatom podnose ti dávajú o sebe množstvo informácií. A každá jedna sa poteší novému sledovateľovi.

Potom je už iba na tebe či ostaneš iba pasívny sledujúci, alebo naberieš odvahu napísať jej direct mail, čiže priamu správu.

POZOR! Niektoré účty sú súkromné, čiže ak máš vyhliadnutú konkrétnu babu, je možné, že o „vstupenku“ na jej profil budeš musieť požiadať.

Platí však, že Instagram je viac verejný ako súkromný, preto aj väčšina profilov sú dostupné bez vyžiadania.

Taktiež môžeš sledovať príbehy (stories), ktoré pridáva a dozvedieť sa viac o tom, čo robí cez bežný deň. Prakticky od začiatku máš mnoho informácií, ktorých sa môžeš chytiť a napísať jej. 🙂

Výhody:

  • Je kompletne celý ZDARMA
  • Veľmi veľa žien, ktoré vo väčšine prípadov odpisujú (aj neznámym chlapom)
  • Dozvieš sa o ženách veľa osobných vecí predtým, ako sa s nimi zoznámiš/stretneš. Máš mnoho príležitostí na niečo v správe nadviazať.

Nevýhody:

  • Instagram, tak ako aj Facebook nie je zoznamka, ale sociálna sieť. Ženy tam nie sú primárne za účelom zoznámiť sa, preto k tomu tak pristupuj
  • Tak ako si prezrieš ty ju, si ona preklepne teba a tvoje príspevky, ktoré na Instagrame zdieľaš

 

POZOR na falošné zoznamky

Ešte predtým, ako sa vrhneš na vytváranie svojho profilu na niektorej z vyššie spomenutých zoznamiek ťa chcem vystríhať. Dávaj si pozor na falošné zoznamky!

Ako sa zvýšil dopyt po online zoznamkách, tak sa zvýšil aj počet špekulantov, ktorí na nich chcú nekalými praktikami zbohatnúť. Predtým, ako sa do nejakej zoznamky (o ktorej si ešte nepočul) zaregistruješ si ju dôkladne preklepni, čo je to zač.

Nedávno bola, dokonca, odvysielaná reportáž o praktikách týchto podvodných zoznamiek typu Be2. Na začiatku zaplatíš smiešnu sumu, avšak potom ti bez vyzvania strháva automaticky obrovské platby za členstvo.

Tieto skutočnosti sú síce v podmienkach, avšak napísané tak, že si to človek sotva všimne. Zbaviť sa ich je potom komplikovaný proces, kde treba písomné odstúpenie od zmluvy a treba ho splniť do určitej doby. Pri neuhradení chodia výhražné listy od exekútorských spoločností.

Verím, že sa ti nič podobné s nekalými zoznamkami neprihodí a budeš mať len a len pozitívne skúsenosti.

Tak čo, ktorú zoznamku si už skúšal ty? Ktorá možnosť tebe najviac vyhovuje? Napíš mi dolu do komentárov a podeľ sa o svoje skúsenosti. 🙂

Michal Kopecký je zakladateľom hnutia CHLAP 2.0 a jeho cieľom je pomôcť mužom a ženám nájsť, získať a udržať si svojho vysnívaného partnera, s ktorým budú šťastní vo vzťahu. Napísal knihu Aj ja som CHLAP 2.0, ktorú môžeš získať napr. na Martinuse tu »

3 KOMENTÁRE

  1. Na internete som sa uz od strednej skoly zoznamoval s roznymi dievcatami a to cez rozne webstranky ci fora…najcastejsie som pouzival pokec, potom co sa zmenila jeho struktura a vznikol facebook som sa tam velmi nedostal…po dlhsom case som zase zacal hladat nejaky vztah ale iba cez net(bolo to skor z nudy ako nejakej potreby) a nasiel som asi tu najlepsiu stranku aka tu zatial bola…stretni.sk Nemusite tam skoro nic ale mozete ta skoro vsetko co sa tyka zoznamovania a pod…fakt dobra zoznamka

  2. Pokec je najlepšie čo môže na začiatok existovať … osobne by som preferoval ten škoda že zlaté časi pokecu skončili a prišiel modrý mor s názvom …
    Facebook, ktorý skôr vzťahy ruinuje .. vidíš čo dotyčná robí /kam sa chystá chce to troška viac predstavivosti o čom bude debata kedže sa nemôžeš pýtať kde bola včera keď si tam vycapí fotky z kupka 😉 …
    Stretni.sk nepoznám ale ako sa hovorí „seems legit“ 🙂

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here