Chceš na Facebooku zaujať ženu svojich snov? Toto určite nerob!

3

Chceš na Facebooku zaujať ženu svojich snov?Dnes je už na sociálnych sieťach takmer každý. A aj preto patria k obľúbeným nástrojom na zoznámenie sa. 

Mnohí ľudia (nielen chlapi), však robia chyby v tom, ako vystupujú, či už na Facebooku, alebo na iných sociálnych sieťach.

Tento zoznam obsahuje štyri základné chyby, ktoré by si na Facebooku, jednoducho, robiť nemal.

Tak teda, začneme…

 

#1 Pravidlo – Obnažené profilovky

Chlapi, prosím vás, vyhnite sa profilovkám hore bez. Je mi úplne jasné, že si musel ťažko makať na tých 6 kockách na bruchu, aby si ich mohol teraz otŕčať. Ale fotiť sa v odraze zrkadla v kúpeľni s tvojím (od ocka) najnovším iPhonom, neohúri fakt nikoho. Chceš nejaký dôvod?

Úplne bude stačiť, keď ti poviem, že vystavovanie takýchto fotiek online, prakticky kričí „VŠETCI SA POZERAJTE! Chcem vzbudzovať pozornosť!“

A práve toto nie je ten typ správania, ktorý by praktizoval niekto s vyšším sociálnym statusom a dávkou sebareflexie.

Vysielaš do okolia správu, že máš nízky sebaobraz, keď publikuješ fotky ako je tamtá, pretože provokuješ ostatných (či už mužov alebo ženy), aby komentovali tvoju fotku a tebe narástlo (už aj tak nekonečné) ego do výšin.

Ľudia, ktorí nadobudli sebavedomie, nepotrebujú vyhľadávať potvrdenie od ostatných.

Chceš byť ako ostatní alebo chceš byť jedinečný a kreatívny? Ty si vyber.

 

#2 Pravidlo – Detinský štýl písania

Chceš na Facebooku zaujať ženu svojich snov? Tak tieto 4 veci určite nerob!PíSaaaŤ tÝmtOO Štýýlom Jea mocinQuo kuuLL A tY To LeN ŤažQQo PrEČíítaŠŠŠ! Potrebuješ k tomu ešte niečo dodať?

Keď píšeš takýmto alebo podobným štýlom, ľudia ti prestanú prikladať nejakú váhu, v porovnaní s tým, keď používaš správnu gramatiku, interpunkčné znamienka a vyjadruješ sa slušne.

Samozrejme, keď chatuješ cez mobil, tak je akceptovateľné, že nepoužívaš mäkčene či dĺžne a podobne. Ale tak či tak sa stále vieš vyjadrovať kultivovane.

Podľa tvojho vyjadrovania ťa posudzuje aj tvoje okolie. Inteligentní muži sú v očiach žien oveľa viac sexy.

Vedieť sa vhodne vyjadrovať a písať gramaticky správne, nie je „trápne“, len nevyzeráš ako idiot.

Pamätaj na to, že je dôležité, aby si mal aj gramaticky správne vyplnený profil.

 

#3 Pravidlo – Nudné a trápne statusy

Nikoho skutočne nezaujíma to, že si sa práve zobudil, čo práve raňajkuješ, kedy ideš do školy či práce, že si si zababral horčicou tričko počas prestávky, ako si unavený po ceste domov, že si zakopol o posteľ, aký film sa práve chystáš pozerať a kedy ideš do postele.

Tiež ti toto pripadá ako veľmi nudný deň? Tak potom prečo máš tú potrebu písať o bežných a nudných veciach na tvojom profile, aby to všetci videli?

Možno tie príklady boli trochu extrémne, ale dúfam, že si myšlienku pochopil. Vyhni sa pridávaniu bezvýznamných statusov, pretože to na teba vrhá dosť zlé svetlo.

Ver mi, ak ti poviem, že nenapísať vôbec nič a zostať záhadný je oveľa lepšie, ako pridávať veci typu „NUDÍM SA!“ alebo „:(„.

Ak už silou mocou chceš niečo hodiť na nástenku, potom si vymysli niečo naozaj zaujímavé alebo pridaj nejaký skvelý (no neotrepaný) citát. Čokoľvek, čo si budú chcieť ľudia prečítať a vyprovokuje ich to ku konverzácii.

 

#4 Pravidlo – Mýliš si Facebook s klasickou zoznamkou

Facebook je skvelá možnosť, ako dať dvoch ľudí dokopy. Ale nie je to internetová zoznamka! internetova-zoznamkaNezabúdaj na to.

Ženy nie sú na Facebooku preto, aby si hľadali nejakého partnera na randenie. Aspoň väčšinou. Preto by si k nim mal pristupovať opatrne, keď ich chceš prostredníctvom neho baliť. 

Na Facebooku by si sa mal s ľuďmi baviť úplne normálne, v rámci medziľudskej komunikácie (je to sociálna sieť) a nebrať to ako možnosť, kde budeš baliť baby ako na Pokeci.

Po nejakých úvodných konverzáciách so ženou sa môžete dohodnúť na rande alebo si môžeš od nej vypýtať číslo. Keď sa však prihlasuješ na Facebook štýlom „dnes tu zbalím nejakú cicu“, tak si už od začiatku koleduješ o neúspech.

Detailnejšie výhody a nevýhody zoznamovania sa prostredníctvom Facebooku rozoberá článok „Ktorá internetová zoznamka je pre teba?“.

 

Čo si z tohto zoberieš?

A to je koniec môjho „krátkeho“ zoznamu vecí, ktorým by si sa mal na Facebooku vyhýbať, aby si si zachoval a zvyšoval sociálny status.

Nemusíš súhlasiť so všetkým, pretože každý máme vlastný názor. Maj však na pamäti, že základná logika vyššie uvedených bodov ti vraví, prečo je to či tamto dobré, či zlé.

[MT_prva_sprava2]

Michal Kopecký je zakladateľom hnutia CHLAP 2.0 a jeho cieľom je pomôcť mužom a ženám nájsť, získať a udržať si svojho vysnívaného partnera, s ktorým budú šťastní vo vzťahu. Napísal knihu Aj ja som CHLAP 2.0, ktorú môžeš získať napr. na Martinuse tu »

3 KOMENTÁRE

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here