Ako si zapamätať meno ženy pri zoznámení, aby si nevyzeral ako blbec?

3

pamätať mená, zapamätať mená žien, ako si zapamätať meno ženy

Odteraz už nikdy nespravíš chybu, že by si si nezapamätal meno ženy, pretože strácaš u nej body. Či je to už baba, ktorú si práve spoznal, alebo dôležitá osoba, ktorú sa snažíš ohúriť – pamätaním si mena dotyčnej osoby, jej ukazuješ rešpekt a hodnotu. Ako si teda ľahko pamätať mená?

Na druhej strane, ak sa tejto chyby dopustíš, vyzeráš veľmi hlúpo a ženy ti to vrátia dvojnásobne.

Neboj sa, pripravil som pre teba jednoduchú pomôcku, ako si odteraz pamätať meno každej ženy, s ktorou prídeš do kontaktu!

Výrazne zvýšiš šancu, že ju zaujmeš a nebude ťa odmietať.

Dávaj pozor, keď ti hovorí svoje meno

Možno tá najdôležitejšia rada, akú v tomto prípade môžeš dostať, je – dávať veľmi dobrý pozor pri zoznamovaní sa.

Načúvaj pozorne, keď ti vraví svoje meno.

Je možné, že jej meno prepočuješ, pretože si na diskotéke alebo na koncerte, či na hlušnej párty. No nie je hanba sa naň spýtať znovu, ak si nie si istý a nevieš si zapamätať mená.

Získaš u nej na hodnote, pretože sa skutočne zaujímaš o jej meno a nechceš len preskočiť to „trápne“ úvodné zoznámenie.

 

Opakovanie je matka múdrosti

Keď už vieš jej meno, pozri sa na ňu a zopakuj ho aspoň 3x. Začni ho používať na začiatku vašej konverzácie čo najčastejšie, aby si sa s ním trochu zžil. Úplne pokojne môžeš po zoznámení pokračovať napríklad – „Zuzka, teší ma!“ Pomôže ti to vryť si jej meno do pamäti.

Ak má slečna nejaké nevšedné meno, spýtaj sa jej, ako sa píše. Čo mi momentálne príde na rozum je Sylvia/Silvia. Zaujímaj sa a vyslovuj (či píš) jej meno správne. Aj tu môžeš stratiť body, pokiaľ čo i len zameníš y s i.

Ak má meno, ktoré si ešte nikdy pred tým nepočul (napríklad Dália), kľudne sa jej opýtaj na pôvod. Alebo kedy má meniny, či je vôbec v slovenskom kalendári.

[MT_zoznamenie]

Používaj pamäťové triky

Keď si sám pre seba opakuješ jej meno, skús si ho predstaviť napríklad na jej čele. Spoj si jej meno s nejakou jej významnou charakterovou či výzorovou črtou.

Povedzme napríklad, keď sa slečna volá Katka a nosí chutné kabátiky, spoj si ju ako „Kabátová Katka“.

tulipán, ako si pamätať mená, dar pre ženu, ružový kvet, krásnyNeskôr, ak by si náhodou zabudol, tak sa pozrieš na jej kabátik a jej meno sa ti vynorí z pamäti.

Mentálne obrazy tiež pomáhajú.

Ak sa slečna volá „Petra Tulipánová“, môžeš si ju jednoducho zapamätať podľa toho, že si ju predstavíš uprostred záhonu plného tulipánov.

 

Buď k nej úprimný

Keď aj napriek všetkému zabudneš jej meno, najhoršia vec, ktorú môžeš spraviť, je nepriznať to. Keď si jej meno pomýliš a zameníš ho za iné, alebo sa priznáš hodiny či dni potom, že si ho zabudol, nevyzerá to dobre.

Miesto toho sa ospravedlň za svoju nepozornosť a spýtaj sa na jej meno znovu – čo najskôr! Čím dlhšie budeš čakať, tým viac bude slečna urazená. Hlavne, keď je narciska.

Stalo sa mi to párkrát a ver mi, že ti to bude ešte dlho vyčítať.

Každému z nás sa raz stalo, že si proste nevieme (či nechceme?) pamätať mená ľudí, hlavne, keď nás predstavujú veľkej skupinke.

Vieš ako zažiariš, keď ťa slečna predstaví jej 5-tim kamarátkam a ty si budeš pamätať meno každej z nich aj o mesiac?

 

Ako zistiť jej meno jednoducho znovu

Podarilo sa ti aj tak zabudnúť jej meno (keďže máš problém pamätať si mená) a ani za nič si nevieš spomenúť, ako sa volá? Tu sú tri jednoduché pomôcky, ktoré u mňa vždy zabrali:

1. Jednoducho sa spýtaj na jej meno znovu – celé meno. Keď ti odpovie „Petra“, zasmej sa a povedz, že jej prvé meno si pamätáš, ale išlo ti o priezvisko, ktoré si si nezapamätal.

preselekcia muž2. Druhá jednoduchá vec, ako zistiť znovu jej meno, je spýtať sa na jej narodeniny. Narodeniny? Veď chceme vedieť meno. A to je práve to. Zistíš si, kedy má narodeniny a potom sa jej spýtaš, kedy má meniny, že ako sú ďaleko od seba.

Môžeš jej na oplátku povedať svoje narodeniny a svoje meniny. Potom si už len pozrieš v kalendári, aké meno sa skrýva pod daným dátumom.

3. Keď si s ňou niekde vonku a stretneš nejakého priateľa, jednoducho ich nechaj predstaviť sa. Povedz – „Inak, toto je Tomáš.“ A ona sa mu už predstaví sama. Tentokrát ale dávaj na to jej meno skutočne pozor!

 

[MT_zoznamenie]

Michal Kopecký je zakladateľom hnutia CHLAP 2.0 a jeho cieľom je pomôcť mužom a ženám nájsť, získať a udržať si svojho vysnívaného partnera, s ktorým budú šťastní vo vzťahu. Napísal knihu Aj ja som CHLAP 2.0, ktorú môžeš získať napr. na Martinuse tu »

3 KOMENTÁRE

  1. Keď zabudnem snažím sa ho zistiť iným spôsobom napríklad ak mi dá číslo poviem jej nech sa mi tam uloží nejakou jej prezývkou.

  2. ja mám strašnú pamäť na mená a ešte horšiu na tváre… ale naučil som sa jeden trik. Keď sa s niekym zoznámim, či už je to žena alebo chlap, tak si danú osobu predstavím v nejakej vtipnej situácií s menovcom ktorého poznám. Verte alebo nie, takto meno nikdy nezabudnem 😉

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here