TOTO ti pomôže ihneď zvýšiť sebavedomie

0

Prezradím ti jednu vec, ktorá ti ihneď pomôže zvýšiť tvoje sebavedomie.

Uvedomil som si totiž, že čím viac pracujem so sebou, s chlapmi a makám aj na sebe, na svojej osobnosti, tak tým ďalej prestávam chápať, prečo my ľudia máme nízke sebavedomie.

Objavujeme mnohé a mnohé spôsoby, ktoré nám môžu pomôcť sebavedomie zvýšiť, akoby lusknutím prsta.

Chceš to vedieť aj TY?

Pozri si video hneď teraz až do konca a dozvieš sa to:




Odoberaj CHLAP 2.0 videá

 

Toto ti pomôže

Dnes tu mám niečo pre teba, čo ti pomôže zvýšiť tvoje sebavedomie extrémne.

Dovoľ mi, povedať ti, že už teraz si úspešný.

Už v tomto momente, ako čítaš tento článok, nech si akokoľvek starý, nech máš akýkoľvek životný príbeh, tak už v tomto momente si úspešný.

Neveríš?

Si tá víťazná spermia, ktorá vyhrala spomedzi miliónov a miliónov ostatných. Takže ty si sa narodil ako úspešný.

Len počas života si to nejakým spôsobom sabotujeme, dovolíme ostatným ľuďom, ostatným ženám, mužom, otcom, matkám, učiteľkám…, aby nás zakopávali do zeme a veríme si menej a menej.

 

Toto všetko sú úspechy

Veď už tým, že si sa narodil, tým že si prežil. Tým, že máš nejaké vzdelanie. Tým, že si získal prvý bozk.

Tým, že si bol na rande. Tým, že si mal prvý sex, prvú priateľku. Máš strechu nad hlavou, žena sa ti ozvala. Tým, že si si kúpil auto alebo dom.

Toto všetko sú úspechy, ktoré máš za sebou a možno si to ani neuvedomuješ. A na toto by si sa mal pozerať a nie na veci, ktoré možnože nemáš, alebo ktoré si nedosiahol a byť z toho nešťastný alebo sklamaný.

Začni sa pozerať spätne na veci, ktoré si už dosiahol, ktoré sa ti podarili. To sú tvoje úspechy, ktoré sú základnými piliermi tvojho zdravého sebavedomia.

Nepozeraj sa len dopredu, čo by si chcel a čo nemáš. Ale pozeraj sa aj spätne, čo už si dosiahol a vracaj sa k tomu opakovane.

 

Toto mi nefungovalo

Väčšina ľudí, ktorých poznám a ktorí sa venujú aj osobnému rozvoju a makajú na sebe, nielen ohľadom žien ale všeobecne: v oblasti peňazí, biznisu, zdravého životného štýlu..,

… tak majú nástenky cieľov a snov. Niečo, čo chcú v budúcnosti. Majú nástenky s motivačnými citátmi. Myšlienky druhých ľudí, ktoré by ich mali motivovať, aby sa cítili dobre a mali zdravé sebavedomie. Lenže z nejakého dôvodu to nefunguje.

Tiež som takéto niečo v minulosti mal. A tiež to u mňa z nejakého dôvodu nefungovalo. Pretože to boli veci, ktoré som nemal odžité, neboli moje. Boli to sny, fantázie, niečo v budúcnosti.

Lenže tým, že sa nevraciame k tomu, čo sme už dokázali… Áno, vieme to, ale nemáme to na očiach a nepripomíname si to, tak som si JA spravil inú nástenku, ktorá mne už funguje. 🙂

 

Nástroj, ktorý ti bude pripomínať tvoje úspechy

Na tejto nástenku som pracoval asi šesť alebo sedem hodín, aby som si ju vytvoril. Nazývam ju „Success board“, teda nástenka úspechov.

Ani neviem či som túto myšlienku niekde videl alebo počul. Určite nie som prvý, ktorý na také niečo na svete prišiel. Každopádne, keď som to tvoril a dával som tam napríklad, že som sa oženil.

Že som bol v rádiu. Že mám dva bestsellery. Že som bol niekde na dovolenke. Že som spoznal perfektných ľudí. Že som vytvoril rôzne programy, ktoré sú v mojom aktuálnom biznise. Že som si kúpil jedno auto, druhé auto.

Že staviam dom. Že som bol v telke. Že som bol niekde prednášať. Že mám nejaké investície. Čo ľudia o mne hovoria. Že som plával s delfínmi. Toto mám tu za sebou.

Alebo, že som nahádzal v bowlingu 187 bodov. Čiže toto všetko sú moje úspechy, ktoré mám za sebou. Toto ti teraz nehovorím, aby som sa chválil či vystatoval.

Chcem ti len ukázať, že čo si môžeš na takúto nástenku dávať, čo ti pomôže zvýšiť tvoje sebavedomie. Pochopil som to, keď som si starostlivo fotky a obrázky tvoril, hľadal a tlačil.

A ten úsmev, neskutočný úsmev, ktorý som mal na tvári, keď som si pripomenul tú danú vec, že kde som bol, čo som spravil, čo som dokázal. Tak som bol naozaj dojatý.

 

Budeš na seba hrdý a zvýši ti to sebavedomie

Mal som pocit šťastia a cítil som neskutočné sebavedomie. Keby ku mne niekto vletel a chcel by mi znížiť sebavedomie, tak nemá šancu. Pretože ja už mám niečo odžité. Mám niečo za sebou a mám pevné základy.

Chcem ťa upozorniť, že to nemusia byť žiadne obrovské veci, ktoré si budeš dávať na takúto nástenku úspechu. Môže to byť naozaj hocičo, čo ty považuješ za úspech.

Môže to byť niečo ako – mám titul. Mám platenú prácu. Kúpil som si prvý dom, prvý byt alebo auto. To je jedno čo to je, dôležité je, že máš niečo za sebou.

Akýkoľvek úspech je pre teba úspech, určite si to pridaj na svoju nástenku.

 

Čo k tomu potrebuješ?

Jednoducho potrebuješ obyčajnú korkovú nástenku alebo inú tabuľu. To je, samozrejme, na tebe.

Potrebuješ tlačiareň, aby si si mohol takéto obrázky ideálne farebne vytlačiť (alebo si ich vytlač u kamaráta či v obchode na to určených).

Potom potrebuješ už len svoju kreativitu, aby si si to nejak poskladal dokopy, aby sa ti to páčilo a motivovalo ťa to.

Vyhľadaj si svoje úspechy z minulosti, nejaké fotky, nejaké čísla, niečo, čo si v minulosti dosiahol, koho poznáš, čo sa ti podarilo.

A daj si to na nástenku. Maj to neustále na očiach. Uvidíš a ucítiš to neskutočné sebavedomie, ktoré budeš mať ihneď od toho momentu, ako si budeš tieto veci pripomínať, pozerať sa ne, ako to budeš tvoriť.

Toto ti naozaj nikto nevezme. Čiže nemusíš hľadať nejaké externé vonkajšie faktory, ktoré ti pomôžu zvýšiť sebavedomie, nejaké tipy, triky, techniky, taktiky.

Ale už to, keď zameriaš svoju pozornosť na to, čo si prežil a odžil, tak to je základ tvojho zdravého sebavedomia.

Ak sa ti video páčilo, pomohlo ti, tak ho zdieľaj, daj mu svoj like a napíš mi potom dole do komentára, respektíve daj mi fotku svojej nástenky úspechu, aby som sa tiež potešil, že som (možno) niekoho inšpiroval k takémuto niečomu.

Michal Kopecký je zakladateľom hnutia CHLAP 2.0 a jeho cieľom je pomôcť mužom a ženám nájsť, získať a udržať si svojho vysnívaného partnera, s ktorým budú šťastní vo vzťahu. Napísal knihu Aj ja som CHLAP 2.0, ktorú môžeš získať napr. na Martinuse tu »

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here