[Pýtaj sa Michala] Ako zbaliť kamarátku tesne po rozchode?

0

Možno chceš vedieť, ako získať svoju kamarátku či ženu, ktorú si prednedávnom spoznal… Ako zvýšiš svoje sebavedomie… Ako si konečne nájdeš či udržíš priateľku…

Alebo ťa zaujíma čokoľvek ohľadom žien a vzťahov?

Tak to si tu správne. Na blogu chlap20.sk nájdeš odpovede, ktoré hľadáš.

Pred istým časom si mal možnosť položiť mi svoje otázky, ktoré ťa zaujímali, a získať na ne odpovede v rubrike: Pýtaj sa Michala.

 

Dnešná otázka znie: „Ahoj Michal, chcel by som zbaliť jednu svoju kamarátku, ktorej sa pred nedávnom ukončil vzťah. Spoznali sme sa ešte vtedy, keď bola zadaná, ale ešte sa z toho celkom nedostala. Keď sme od jej rozchodu išli prvýkrát von, dopracovali sme sa aj ku krátkemu bozku, ale ona teraz nevie, či už je pripravená dať šancu ďalšiemu vzťahu, alebo nie. Vedel by si mi poradiť?“

 

Michalova odpoveď

Táto otázka (tato téma) mi je veľmi blízka, čiže na túto otázku ti dám odpoveď priamo z môjho života.




 

TOTO je môj príbeh

Kedysi v roku 2011-2012, keď som sa spoznával s mojou už terajšou manželkou (bola čerstvo po rozpade 8 ročného vzťahu), párkrát sme sa stretli, potom bola chvíľku vo vzťahu (asi 3 mesiace) s iným, ale už počas tejto doby som si ju doberal, mali sme k sebe blízko a myslel som si, že by z toho niečo mohlo byť. Jednoducho, páčila sa mi.

Potom sa stalo to, že sa rozišli s priateľom a hneď ako prvá možnosť som prišiel do toho ja. Ale potom, ako sme spolu niečo riešili, našiel som si ráno smsku – nie som ešte pripravená na vzťah, potrebujem si užívať. Nasralo ma to a bol som z toho bez seba.

Friend zone concept with woman rejecting man

Ale následne, zo skúsenosti so ženami, som pochopil, že nemôžem jej v tom brániť. Chápem to, že nemôže skákať zo vzťahu do vzťahu a je preto zmätená.

Po 8 ročnom vzťahu, ktorý mala pred tým, si potrebuje užívať. Takže dal som jej priestor a nasledujúce 2-3 týždne sme sa ďalej stretávali, boli sme v kontakte, nič sme neriešili, nebavili sme sa o vzťahu.

Jednoducho, nechodili sme spolu, ale stále bolo medzi nami napätie.

Netlačil som na ňu a nedával som jej dôvody na to, aby sa odo mňa odsúvala. No a potom, cca 2-3 týždne po tom, ako si užívala, tak mi dala najavo, že už by chcela byť len so mnou. A čuduj sa svete, od toho momentu sme spolu, dokonca sme už manželia nejaký ten čas.

Na základe tohto môjho príbehu ti môžem povedať, že plne chápem tvoju aj jej situáciu.

Daj jej priestor na to, aby zistila, čo momentálne chce. Nech sa stretáva s ďalšími chlapmi, nežiarli na ňu.

Potrebuje zistiť, čo sa jej páči a čo nie. Ak budeš ty v tomto momente tá najlepšia voľba a zistí, že s tebou je jej najlepšie, perfektne sa cíti, keď je pri tebe, chce tvoju spoločnosť a chýbaš jej, v tom momente pochopí, že už je pripravená vzdať sa všetkých chlapov, ktorí jej nedávajú to, čo jej dávaš ty. A už bude s tebou.

Neočakávaj od toho nič, daj jej priestor, nehovor o vzťahu, nech si kľudne užíva a ty popri tom buď s ňou v kontakte, ber to v pohode a s nadhľadom.

Stretávaj sa so ženami, makaj na sebe, zvyšuj svoju hodnotu a zlepšuj svoju ponuku, aby cítila z teba, že na ňu netlačíš, nedávaš jej ultimáta. Cíti sa pri tebe skvele a vidí na tebe vlastnosti, ktoré sú vhodne do vzťahu (podľa princípu príťažlivosti 80/20).

 

Aby som ti to zhrnul

  • daj jej priestor, nech si užíva, užívaj si aj ty
  • buďte spolu v kontakte
  • ukazuj jej, že si chlap, ktorý je vhodný na radenie aj užívanie si, na bozkávanie a aj do vzťahu

…a potom, keď sa už rozhodne, tak je možne, že nakoniec spolu skončíte. 🙂

 

Ak sa ti tento článok páčil, pomohol ti, alebo vieš o niekom, komu by mohol pomôcť, tak mu ho pošli, prípadne ho zdieľaj so svojimi priateľmi.

Michal Kopecký je zakladateľom hnutia CHLAP 2.0 a jeho cieľom je pomôcť mužom a ženám nájsť, získať a udržať si svojho vysnívaného partnera, s ktorým budú šťastní vo vzťahu. Napísal knihu Aj ja som CHLAP 2.0, ktorú môžeš získať napr. na Martinuse tu »

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here