Aký je rozdiel medzi mužskou a ženskou neverou?

Aký je rozdiel medzi mužskou a ženskou neverou?Kto sa s pojmom nevera vo svojom živote ešte nestretol a na vlastnej koži ju neokúsil, je šťastný človek.

Nevera, psychická či fyzická, bohužiaľ nie je dnes raritou.

V tomto článku ti odhalím príčiny nevery, rozdiely medzi mužskou a ženskou neverou a hlavne, čo sa už za neveru pokladá a čo je ešte prijateľné.

 

Čo je to vlastne nevera?

Je to iba fyzická záležitosť?

Či chvíľkové uspokojenie alebo adrenalínový zážitok?

Áno, aj…

V prvom rade je to fyzický kontakt s inou osobou ako je tvoj partner či partnerka, ktorý zahŕňa intímne dotyky, bozkávanie sa, sex

Jednoducho všetko to, čo by malo patriť len tvojej polovičke.

Oveľa ,,závažnejšia,, je však tzv. psychická nevera, ktorá poväčšine končí aj tou fyzickou. Začiatok psychickej nevery je veľmi nenápadný.

Stretávaš sa s inou osobou (ktorá ti je sympatická) za účelom príjemnej konverzácie plnej smiechu a doberania sa, ale aj riešenia smútkov a problémov, prechádza rýchlo cez vzájomné sympatie do stavu porozumenia.

Ak je tam od začiatku určitá fyzická príťažlivosť, tak je veľmi pravdepodobné, že sa takéto ,,kamarátstvo“ môže prehĺbiť aj do niečo vážnejšieho.

Vážnejšie nemyslím len sex, ale aj ,,higher level“ a to lásku.

 

Kedy sú neverní muži a kedy ženy?

Nevera všeobecne nastáva po nezvládnutých problémoch vo vzťahu či dlhodobej nespokojnosti jedného z partnerov.

Častokrát je nevera ten zbabelejší spôsob, ako vyjadriť, že pokračovať vo vzťahu už nemá význam a nahrádza tvrdé ale priame slová „poďme od seba – je koniec“.

[MT_sex]

 

Muži sú neverní, lebo:

–  Chcú ukončiť vzťah, ale nevedia ako

–  Partnerka sa im sexuálne nevenuje už dlhší čas

–  Chcú „dobýjať a loviť“ novú korisť lebo to, čo majú doma, je už dávno ulovené a tým pádom „nezaujímavé“

–  Iné subjektívne dôvody, ktoré nemá význam uvádzať, pretože… Ak niekto túži byť neverný, tak bude. A príležitosť aj ospravedlnenie nevery sa vždy nájde.

 

Ženy sú neverné, lebo:

–  Sú nespokojné vo vzťahu

–  Zamilujú sa do niekoho iného

–  Chcú zažiť niečo nové a navrávajú si, že to bude niečo lepšie než to, čo majú teraz

 

Existuje rozdiel medzi mužskou a ženskou neverou?

Všeobecne, každá nevera bolí pre toho, kto miluje. Či už mužská alebo ženská.

Podľa môjho názoru však väčšou hrozbou pre vzťah je práve ženská nevera, pretože väčšina žien spája sex s citmi.

Ak je žena neverná, častokrát je to koniec vzťahu.

Nielen preto, že muži znášajú neveru omnoho horšie ako ženy (je teda v ich očiach neodpustiteľná), ale hlavne preto, lebo žena sa zvyčajne do svojho milenca zamiluje.

Muži naopak sex s láskou nemiešajú a ich pošmyknutie nemusí za každú cenu znamenať koniec partnerstva.

 

Láska či nezáväzné vzťahy?

Skoro každý z nás hľadá naplnenie a lásku vo vzťahu.

Ak ťa však viac láka dobrodružstvo, flirt, hranie sa a dobýjanie, či sexuálna pestrosť, chod si za tým a nebalamuť niekomu hlavu prísľubmi o spoločnej budúcnosti.

Žijeme v spoločnosti, ktorá bola vychovávaná k monogamii a polygamiu netoleruje.

Preto si každý jedinec musí vybrať, čo chce – lásku alebo nezáväzné vzťahy?

Ak niekoho zaujíma, či sa dá mať oboje, odpoveď znie… áno, dá sa.

Dá sa to v tom prípade, ak nájdeš partnera, ktorého hodnoty budú založené na psychickej oddanosti a fyzickému monogamnému spojeniu nebude prikladať taký význam… prečo nie.

[MT_vztah]

Milujte sa a množte sa 🙂 Či už monogamne alebo polygamne, to je iba na tebe a tvojom partnerovi 😉

Nie si autorom na blogu chlap20.sk, ale chceš aj ty niečo k téme hodnoty, príťažlivosti, vzťahov povedať a myslíš si, že by sme mali tvoj článok uverejniť? Napíš mi na michal@chlap20.sk

11 KOMENTÁRE

  1. pár dni som uvažoval nad nikovim komentarom 😀 ked som to čital po prvy krát tak som si povedal že to je blbosť prečo by som mal byť ja ten kto stále ma byť neštastný a nechávať ženy s inými s kým im bude lepšie 🙂 až dneska som pochopil ako to je a máš uplnu pravdu…. nejdem to rozpisovať ale thx .. 😉

  2. Monogamia je niečo ako povedať si, že už si nikdy nedáš inú zmrzlinu ako čokoládovú. Čokoládová chutí vynikajúco, ale keď si začneš ulietavať na jahodovej, tak čokoládová zostane v mrazáku, kde si z nej môže vziať niekto iný.

    Nezáleží až tak na tom, či človek chce žiť monogamne, alebo má rád život sukničkára, na začiatku hľadania partnerky je fixácia na jedinú ženu nezdravá. Práve z takejto viazanosti vyplýva to podivné správanie, ktorým si muž všetky šance napokon zahatá.

    Prečo sú ženy vôbec neverné? A prečo muži?
    Mužská a ženská nevera sa ale veľmi líšia. Rovnaký fenomén je u obidvoch partnerov motivovaný niečím iným. Nevera muža je založená na hľadaní inej partnerky, nevera ženy na hľadaní lepšieho partnera.

    “Krásavci mi nič nehovoria”, presne! Rovnako ako sa mužom vyslovene hnusia ženy s veľkými prsiami a guľatým zadkom. Pravda? Pohľad na super muža spustí v ich hlave kino emócií. No na druhej strane ženy tvrdia, že krásni muži sú podľa ich názoru náchylnejší k neverám. Takže ich nedôvera k pohľadným chlapom je niečo ako sebeobrana.

    Netvárim sa ako obhajca nevery. Je to neznáma v rovnici zvanej vzťah, ktorá keď je dosadená na miesto dôvery, znamienko “rovná sa” sa stáva automaticky preškrtnuté. Týmito riadkami som chcel poodhaliť tabu, ktoré mnohí vedome prehliadajú a aj napriek tomu, že o ňom vedia, boja sa prehovoriť.

    P.S. Tento komentár je odvodený z článku na mojom blogu, ktorý nájdeš na:
    http://marklegend.wordpress.com/2013/02/20/cokoladova-zmrzlina/

  3. Velmi dobre napísané.

    Aj keď zo strany žien je tam iba jeden dôvod (ten prvý) a tie ďaľšie 2 sú len dôsledky toho prvého. Ak je žena šťastná vo vzťahu, tak na neveru ani nepomyslí.

    U mužov je tam tiež iba jeden dôvod: a to ten tretí a ostatné dôvody nie su skutočné aktivátory nevery.

    Dobre je napísaný záver. Ano, nevera a monogamia je žial (žial pre mužov) len produkt tejto novej doby (posledných 500 rokov). A muži tým len a len trpia.

    Každý muž je v hlave designovaný lovec. Je to vrodené. Mať jednu ženu s ktorou vychová mláďatá a popri tom píchať a šlahať kade chodí. J.F. Kennedy, Fidel Castro, Berluscony, Rolf Eden, Boris Kolár a ďaľší, všetko to boli/sú mega-alfasamci a robia len to, čo by chcel robiť každý muž. Ale naša spoločnosť ich odsudzuje a chlapi beznádejne závidia.

    Každý chlap bude vo vzťahu naozaj šťastný a vzťah bude perfektne fungovať, len ak si bude môcť chlapík raz za mesiac-dva niekde vrznúť, alebo mať pohodovú milenku.

    Dámy, doprajte svojim priateľom tú rozkoš, udržíte si ho navždy…

    • Ak nám, ženám, doprajete tiež viac sexuálnych partnerov počas jedného trvalého vzťahu, prečo by sme ani my nedovolili…ako som napísala, vec názoru, hodnôt a hlavne dohody…ja osobne si myslím, že sú aj muži, ktorým stačí jedna žena. ak nie, nech idú hladať šťastie inde, určite im žiadna žena brániť nebude…ale nech nerátajú s tým, že ich doma niekto bude aj naďalej čakať s teplou večerou….

      • aby som nebola zle pochopená: som za monogamné vzťahy…
        alebo za rovnocennosť..

        Buď budú môcť aj ženy mať viac sexuálnych partnerov v jednom vzťahu, rovnako ako chcete, vy, muži, alebo sa budeme všetcia musieť uspokojiť s jedným partnerom…

        Je to fér, nie???

        a ak chce niekto stále striedať partnerov, nech neleze do vzťahu a užíva si nezáväzné vzťahy…tak a dilema je vyriešená 🙂

        PS: neverím tomu, že muži nevedia ovládnuť svoje pudy a musia si stále niečo dokazovať cez posteľ 😛

        sme predsa ľudia, nie zvieratá 🙂

    • Preco by to malo byt zalozene len na jedno dovode. cely zivot som vyrastala medzi muzmi mam skor muzske nazory a bojujem s tym ale zatial som neverna nebola aj ked chce to vela premahania. proste je to o fyzickej tuzbe. aj ked s partnerom sex je a je fajn.

  4. Nevera či mužská, či ženská je myslím na rovnakej úrovni…Najviac je zničený človek, ktorý úprimne miloval a bol podvedený, takto to vačśinou býva, kto viac miluje býva vačšinou podvedený…Mám 27 bol som vela krat podvedený zo strany partneriek, ale ja som ani raz nepodviedol a mal som moznost

    • Chudáčik, chceš pofúkať bobo? Nevera je hlavne tvoja chyba, či už si si vybral „zlú“ ženu, nebol si poriadny chlap, nedával jej to, čo potrebuje alebo iný dôvod.

        • Ano Boris, zial musim suhlasit s Majcom. Aj mna raz podviedla zena a bola to len a len moja chyba. Skratka som cele dni a noci sedel za Forexom a zarabal prachy. A myslel som si, ze ked to ide, tak to ide vsade. Zial tvrdo som na moju aroganciu doplatil.

          Ak ta zeny podvadzaju, tak je to len a len tvoja vina. Bud im nedas to co chcu/potrebuju (asi slaby sex, lebo vyzeras ako velky dobrak, takze pozornosti im asi davas a mozno az prilis), alebo nikdy neboli k tebe emocionalne pritahovane. Treba si sam zanalyzovat, co a preco sa to skutocne stalo. Na to si mozes dat odpoved len sam.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here