Ako si udržať ženu, keď si ju už konečne získal?

1

Hurá, konečne sa ti to podarilo! Našiel si si úžasné dievča a rozhodli ste sa, že sa stanete oficiálnym párom.

Všetci ti pomáhajú a radia, ako zbaliť babu, ale nikto ti už akosi nepovie, ako si ju máš udržať? Smutné.

Môže to byť trochu problematické, najmä ak si doteraz v žiadnom vážnejšom vzťahu nebol.

Ako si teda tú ženu udržať, keď si ju už konečne získal, pýtaš sa? 

Presne tak rýchlo, ako ste sa dali vy dvaja dokopy, tak rýchlo sa môže rozhodnúť, že sa chce stretávať aj s inými ľuďmi a ty spávaš opäť sám.

Znie ti to trochu nepríjemne, však? Malo by.

Aby si sa tomuto vyhol, pozri sa najprv nižšie na zopár rád, ako si tú tvoju sladkú slečnu môžeš udržať. A pravdepodobne po prečítaní tohto článku úplne zmeníš pohľad na vzťahy.

 

Buď pozorný, akoby tvoja ešte nebola

Máš ju skutočne rád, však? Hovoriť jej o tom, ako ti chýba a ako ju strašne ľúbiš je síce pekné, ale budeš to musieť neustále dokazovať. Jedna z najlepších vecí, ako ukázať tvojej priateľke, že ju skutočne miluješ, je stráviť svoj voľný čas s ňou robením vecí, ktoré má ona rada.

Pokojne si spravte s chalanmi aj pánsky večer, ale neuprednostni ich vo vážnej veci pred ňou, pretože nadobudne pocit, že sa radšej bavíš s nimi, ako s ňou (čo je určite pravda! :)). Alebo horšie, že si s ňou len kvôli sexu.

Robte spolu veci, ktoré budú baviť vás oboch a počúvaj, čo má rada ona a čo by rada robila. Prekvap ju potom, že ju zoberieš na miesto, kde sa jej tak páči (aj keď ty to tam nenávidíš).

[MT_vztah]

 

Vzťah je hlavne o kompromisoch

V každom vzťahu by mal ustúpiť raz jeden a raz druhý. Chce sa pozerať na Panelák či Ordináciu v ružovej záhrade a ty by si si najradšej pozrel nejakú kriminálku? Aspoň sa tvár, že ťa tie trápne slovenské seriály bavia 😉

Mohol by si byť ten dominantný a vždy rozhodovať o tom, kam sa pôjde a čo sa bude pozerať, alebo občas aj ustúpiš a spravíš čo by robila či pozerala radšej ona. Minikompromisy ako napríklad pozeranie seriálov nakoniec môžu byť rovnako vážne, ako kompromisy o zdraví či vzťahu s tvojou priateľkou.

Keď majú dvaja ľudia rozdielne názory o dovolenke či riešení rodinných problémov, môže vzťah rýchlo skončiť. Rieš veci s kľudom, snaž sa pozerať na veci aj jej očami kým si trváš na svojom a vždy sa snaž nájsť „zlatú strednú cestu“.

 

Občasné prekvapenia prídu vhod

Keby si sa vrátil domov z práce a tvoja priateľka by ti večer navarila tvoje obľúbené jedlo, dala objednať tvoje obľúbené pivo a spravila si večer čas na zopár intímností v spálni, potešilo by ťa to? Tak isto by si ju mohol potešiť aj ty, chytrák! 😛

Keď si doma ty a ona je v práci alebo v škole, priprav jej príjemný horúci kúpeľ s penou a kvetmi, nachystaj nejaké šampanské či víno a zapáľ zopár sviečok. Alebo ju prekvap nejakým wellness víkendom či raňajkami do postele.

Tvoje prekvapenia môžu byť ako veľkolepé hrdinské skutky tak aj úplné maličkosti, ale každopádne jej dáš pocítiť, že je pre teba stále dôležitá a výnimočná. Neboj sa, ona ti to určite nejak jedného dňa vráti. Sú to predsa ženy 😉

Och, takmer som zabudol… Kvety, milujú KVETY!!

 

Komunikuj a počúvaj

Muži dokážu byť občas veľmi natvrdlí, keď príde ku komunikácii. Veľa chlapov bolo vychovávaných v tom, že majú byť drsní, tvrdí a ľahostajní. To je v skutočnosti hromada hlúpostí a určite to nie je cesta k hýčkaniu zdravého a dlhotrvajúceho vzťahu.

Keď sa chce tvoja lepšia polovička porozprávať, tak sa s ňou porozprávaj. Hovorte spolu o všetkom, hovorte spolu o ničom, ale sakra… hovorte spolu! A čo je ešte dôležitejšie, počúvaj ju. Určite bude mať toho toľko čo povedať (ženy čo?), tak si nachystaj dobrú náladu a minimálne jej prikyvuj.

 

To najlepšie nakoniec

mýty ženských magazínovNedávno som čítal jednu skvelú myšlienku a toto je presne ten článok, kde som ju chcel zverejniť:

„Idete z práce a vidíte svoju manželku sedieť v kaviarni a so smiechom na perách baviť sa s neznámym mužom. Po večeri, ktorá vám samozrejme automaticky nechutí, ste odutý.

Čakáte vysvetlenie. Ale veď ju ľúbite, či nie? Ak niekto niekoho miluje, mal by byť naplnený, že jeho milovaný bol šťastný, či nie? Kde sa stratila vaša láska? Žiadna iná postavička vášho pohlavia nemôže vašu partnerku robiť veselou? Iba vy jediný? Nie je to znak vášho nízkeho duševného stavu? Ste spolu, aby ste boli šťastnejší, ale deje sa pravý opak. Zdá sa, že manželia sú spolu len preto, aby život toho druhého bol nešťastný a zničený. Vôbec nepochopili zmysel lásky.“

[MT_trio]

Michal Kopecký je zakladateľom hnutia CHLAP 2.0 a jeho cieľom je pomôcť mužom a ženám nájsť, získať a udržať si svojho vysnívaného partnera, s ktorým budú šťastní vo vzťahu. Napísal knihu Aj ja som CHLAP 2.0, ktorú môžeš získať napr. na Martinuse tu »

1 komentár

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here