Si falošný alfa samec? 6 tipov, ako sa tomu vyhnúť

Si falošný alfa samec? 6 tipov, ako sa tomu vyhnúť

Napriek všetkému (alebo naopak vďaka všetkému?), čo sa na internete píše ohľadom tejto témy, stále prevláda väčšinový – mylný – názor o alfa samcoch.

Alfa samec je podľa všetkého akási karikatúra najviac silného a dominantného chlapa – najviac alfa zo všetkých – najhlučnejší, ktorý fyzicky, verbálne alebo iným spôsobom porazí všetkých samcov naokolo.

Ale tento názor je veľmi ďaleko od skutočnosti. 

Ja (a väčšina chlapov, ktorá má naozaj to, čo chce) to vidím tak, že alfa samec je ten, ktorý dostane to, čo chce, najčastejšie a s najmenším úsilím.

 

Kto je viac alfa samec?

Muž, ktorý zobral ženu za ruku a dotiahol ju do súkromia na gauč, kde môže pokračovať v bližšom zoznamovaní?

Alebo ten, ktorý príťažlivo pozrel na ženu a sebaistým pohybom hlavy sa pozrel na gauč, obaja sa zodvihli a šli tam spolu?

Ak si ako väčšina, tak povieš, že ten prvý. Pretože dal najavo, že chápe čo je to dominancia.

Pravda je však vo väčšine prípadov taká, že chlapík číslo 2 odíde so ženou k sebe domov oveľa skôr ako ten druhý (ak sa mu to vôbec podarí).

Zapamätaj si jednu dôležitú vec – Ľudia sa budú o teba zaujímať viac, budú ťa mať viacej radi a nasledovať ťa, ak cítia, že urobili vlastné rozhodnutie tráviť s tebou čas.

Budú sa cítiť lepšie, ako keď ich zoberieš za rúčku a spravíš to rozhodnutie za nich.

 

Ako ti Harrison Ford pomôže stať sa alfa samcom? 

pravý alfa samec
zdroj: http://www.dailymail.co.uk/

Byť alfa pre mňa nikdy neznamenalo, byť tým karikatúrovaným dominantným tvrďasom. Aj keď dominancia je práve to, čo väčšine chlapom chýba.

Byť alfa pre mňa znamená, správne zmiešať vnútornú silu (vyrovnanosť sám so sebou a situáciou okolo), šarm a prirodzené správanie v spoločnosti, ktoré demonštruje vyššiu hodnotu ako u ostatných samcov v skupine.

Veľmi rád používam príklady zo sveta hercov a teraz to nebude inak. Pozrime sa na Harrisona Forda.

Určite nebudem klamať, ak poviem, že väčšine žien sa zdá príťažlivý. Je drsný, nesmeje sa príliš a zdá sa, že sa nestará o to, čo si iní ľudia myslia.

Ale na druhej strane je sexi, má príjemné vystupovanie a vníma okolie v zdravej miere.

Má drsný zovňajšok, ale dobré srdce a je charizmatický až až. Stačí, ak si pozrieš akýkoľvek rozhovor a iné videá s ním mimo filmov.

A tu je ten problém. Väčšina chlapov, ktorých som videl, v snahe byť alfa samcami, mali drsný vonkajšok, ale aj vnútro a charizmu nechali na vedľajšej koľaji. Toto ženy rozoznávajú ako falošné správenie alebo to u nich spustí ich needy alarm – príliš sa snaží, preto nemá žiadnu cenu.

Byť alfa samcom nie je o tom, stať sa oceľovou tehlou navonok a vo vnútri.

[MT_sebavedomie]

 

6 tipov pre skutočného alfa samca

Tu je 6 tipov, na ktoré ti odporúčam sústrediť sa.

Prečítaj si ich, ak  sa chceš stať naozajstným alfa samcom a odlíšiť sa od skupiny wanna-be falošných alfa samcov, ktorý celý tento koncept akosi zle pochopili.

 

1. Rozhodni sa, čo chceš a netoleruj ostatných ľudí 

alfa samec - buď rozhodný Je pre teba veľmi dôležité vedieť svoje limity. Ak ťa ženská vytáča v konverzácii, je to fajn, dá sa s tým vyrovnať.

Ale ak nemáš náladu na tieto podpichovačky a ona na teba naozaj tlačí a tebe dochádza trpezlivosť, musíš jej jasne naznačiť, že to, čo robí, nie je skvelé.

Prípadne, zmeň objekt svojej túžby.

 

2. Nauč sa povedať to, čo nebudeš tolerovať, jemnou cestou 

Keď žena hovorí nie, myslí tým... nie?Toto súvisí s prvým bodom. Ak povieš žene, ktorá si dovoľuje príliš veľa, aby zmlkla, alebo sa jej otočíš chrbtom a odídeš, to je skôr detinské a hlúpe.

Miesto toho napríklad presmeruj pozornosť.

Použi svoje oči a ďalšie mimické gestá, aby ona dostala dojem, že ťa musí znova zatiahnuť do rozhovoru.

 

3. Prestaň sa snažiť byť stredobodom pozornosti

Jedna z najväčších chýb, ktorú robia chlapi, keď sa snažia ukázať svoju dominanciu, je byť tým, kto stále rozpráva. Avšak, veľa rozprávať, berie veľa práce a dominantní muži nevyvíjajú veľké úsilie, aby získali pozornosť.Si pri rozprávaní sa so ženami nervózny? Využi to vo svoj prospech

Vieš si predstaviť stále blabotajúceho Harrisona Forda?

Určite buď sociálny, povedz pár vtipov a zaujímavých príbehov, postaraj sa o to, aby ťa väčšina skupiny videla v pozitívnom svetle.

Hneď potom sa venuj svojmu objektu.

Blabotanie a šaškovanie nikdy nebude alfa.

 

4. Prestaň sa snažiť znížovať hodnotu iných chlapov

Neneguj, nerob si z nich srandu a neponižuj ich. Najviac rešpektuhodných, dominantných a úspešných mužov, ktorých som kedy v živote poznal, nikdy neznižovali hodnotu ostatných chlapov – práve naopak.

Chválili ich, uznávali a ukazovali v lepšom svetle.

Schopní a obľúbení vodcovia zvyšujú hodnotu členov svojich tímov.

Nechcú slabých členov vo svojom tíme a necítia sa nimi ohrození. A preto ich nemusia v spoločnosti zhadzovať verbálne či fyzicky.

Mimochodom – tu si prečítaš, ako žena skutočne vníma tvoju hodnotu.

 

5. Choď za tým, čo chceš. RÝCHLO a HNEĎ

Choď za tým, čo chceš. RÝCHLO a HNEĎZatiaľ čo ostatní falošní alfa samcami sa búchajú do hrude a snažia sa vyzerať drsne a dominantne, ty sa začneš rozprávať so ženou, ktorá sa ti najviac páči a o pár minút ju pozveš k stolu.

Dvadsať až tridsať minút neskôr ju pozveš k sebe na nočné dobrodružstvo a vy dvaja odídete do tvojho sexuálneho a láskavého raju pre ženy, kde sa deje mágia.

Rýchle, ľahké a efektívne. Nestaraj sa o to, čo si iní myslia, pretože ich pozornosť je upretá na poskakujúcu gorilu, ktorá sa snaží pôsobiť ako alfa samec, zatiaľ čo objekt tvojej túžby leží na krížoch a prijíma telo pána u teba v posteli.

 

6. Používaj dominantnú reč tela, ale koriguj to

Na toto je najlepší príklad nosenia melónov. Chlapi, ktorí chcú, aby vyzerali väčšie, majú svoje ruky trochu viac od tela.Používaj dominantnú reč tela, ale koriguj to

To preto, aby vyzerali väčší a svalnatejší.

Stoj vystretý a vypni svoj hrudník, ale nie tak, aby si vyzeral ako kamenná socha. Prehnaná reč tela vyzerá smiešne a už vôbec nie alfa.

Pre bližšie tipy, ako získať naturálnu reč tela, si pozri Jamesa Bonda, a sleduj pozorne hlavnú postavu.

Praví alfa samci sa nesnažia viesť. Oni vedú.

Byť alfa samcom nie je o tom byť douchebag (kretén). Je to o tom ovládnuť tvoju fyzickú prítomnosť a tvoju prezentáciu v spoločnosti – buď solídny, skvelý (nie hajzel) a charizmatický. 

Prestaň strácať čas snažením sa pózovať ako alfa samec a staň sa ním.

Tu si prečítaj o 6 veciach, na ktorých záleží viac ako na vzhľade.

Ak máš chuť vyjadriť sa k môjmu článku, urob tak dole v sekcii komentáre. Rád odpoviem na každú otázku.

[MT_sebavedomie]

Nie si autorom na blogu chlap20.sk, ale chceš aj ty niečo k téme hodnoty, príťažlivosti, vzťahov povedať a myslíš si, že by sme mali tvoj článok uverejniť? Napíš mi na michal@chlap20.sk

7 KOMENTÁRE

  1. Hm jedno druhemu odporuje a cim viac to citam tim menej to hodlam akceptovat. A rozmyslam ci to je vobec tak. Alfa sa nikdy nemusel ucit ako byt alfou (ani ucit to inych)…

  2. Tak,tak…Prehnane negovanie a hrubost k zenam, neprirodzene pouzivanie reci tela a v neposlednom rade klobuk dole za bod c.4 – zeny vedia prekuknut slabost chlapa, ktory uraza a zosmiesnuje vsetkych naokolo to ma od alfa daleko, zeny skor vzrusuje – Bros before Hoes (cize preukazat, ze napriek tomu, ze su vsade naokolo zeny nemienim sa prestat zaujmat o kamaratov nebodaj ich zhadzovat). Porusenie toho kodexu je jasny signal zene, ze chlap ma nulovu hodnotu. Aspon podla mna. Inak velmi pekny clanok 🙂

  3. toto beriem. vzdy mi bol blizsi styl “tichej vody” ako uvrieskaneho simpanza. priklad z vlastnej skusenosti: pridem na chatu, kde uz je dost ludi, len tak pozriet kamosov ktori ma tam volali tiez, ale nemozem zostat dlho. okolo jednej baby tam svorne toka tlupa uz mierne naliatych “samcov”. hudu do nej, rehocu sa a predvadzaju s pivom v ruke, hotovi chovanci pomocnej skoly. jeden pohlad, usmev a mimka hovoriaca ci uz toho nema dost, staci na to, aby do par minut odisla somnou… samozrejme ze som potom za najvacsieho kkta, ale viete si predstavit ako ma to strasne trapi… 🙂 to len tak pre ilustraciu, ze sa vlastne vobec extra snazit netreba. a hlavne nebyt sucastou stada!

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here