20 vlastností pravého muža (1. časť)

pravý mužChceš byť pravý muž? Určite áno, ale predtým sa ťa opýtam ešte jednú otázku. Koľko nádherných žien si za svoj život videl/stretol/spoznal?

Pravdepodobne desiatky či stovky.

A ak si profi Facebook očumovač, tak si videl možno aj tisíce fyzicky príťažlivých žien.

Mám pre teba jednu omnoho dôležitejšiu otázku:

 

Koľko pravých mužov si za svoj život stretol?

Takých, ktorí mali všetky kľúčové oblasti života v poriadku.

Boli zabezpečení po finančnej stránke…

…starali sa pravidelne o svoje zdravie…

…mali spracovanú svoju minulosťou…

…mali intenzívny pocit naplnenia zo života…

…boli zodpovední a požadovali zodpovednosť od svojho okolia…

…boli mentormi a mali mentorov…

…mali zvládnuté ego…

a ďalšie.

 

Stavím sa s tebou, že veľmi málo

Buď pravý muž

Stavím sa, že počet pravých mužov, ktorých si v živote stretol, zrátaš na prstoch dvoch rúk.

Ak si extrovert a máš šťastie, tak si stretol zatiaľ cca 10-20 pravých mužov.

Ak máš neobyčajné šťastie, networkuješ od základky a máš charizmu ako George Clooney, tak si takých mužov stretol viac ako 20. Za celý život.

Priznám sa ti, fascinuje ma téma, ako sa stať pravým mužom.

Na jednej strane, zo všetkých strán počúvam, ako sa jeden chlap za druhým bije do pŕs, aký je chlap. Na strane druhej, od mnohých mojich kamarátok a kolegýň počúvam, že pravých mužov je ako šafranu.

Určite vieš, že v minulosti musel chlapec dokázať vo svojej komunite, že je hodný statusu muža. Musel zvládnuť rôzne skúšky dospelosti, ako napr. uloviť divú zver bez pomoci, prežiť v extrémnych podmienkach, nebyť týždeň na Facebooku…

V tejto mojej sérii 3 článkov ti prinášam zoznam prvých 6 vlastností, ktoré by podľa mojich skúseností (a názorov mojich kamarátok, kolegýň, ex a budúcich ex) mal spĺňať Pravý muž:

 

1. Vyzýva k nezávislosti a vyžaduje zodpovednosť

pravý mužAk je žena závislá na niekom či niečom, tak pravý muž príde a podporí jej snahu byť nezávislejšia – finančne, emocionálne, mentálne. To je znak vyspelosti.

Aby si podporoval nezávislosť u žien a u iných (menej vyspelých) mužov, tak ty sám musíš byť nezávislý.

Aké sú tvoje kritériá nezávislosti? Nech sú vštepené v tvojom podvedomí.

Nech z teba tvoje kritériá nezávislosti vyžarujú, nech si stelesnením nezávislosti.

Nie je to len o finančnej nezávislosti (aj tá samozrejme funguje), ale najmä o tej mentálnej nezávislosti. O slobode myšlienok, o spochybňovaní niektorých spoločenských noriem a dogiem.

Je to o pocite, že žiješ život taký, aký chceš, tam kde chceš a s myšlienkami, akými chceš. A samozrejme s takou ženou, s akou chceš svoju nezávislosť zdieľať.

pravý muž je šťastný mužJe málo takých kvalít, ktoré považujú ženy za tak príťažlivé ako nezávislosť.

Pripomínaj druhým dôkazy o ich minulých úspechoch, triumfoch, ktoré im pomôžu k nezávislosti. Vyzývaj k nezávislosti a budeš príťažlivejší.

Zároveň vyžaduj zodpovednosť. Od partnerky, potenciálnej partnerky, od kolegov, od šéfa…a hlavne od seba.

Nauč sa vidieť, že rozhodnutia, ktoré si v minulosti urobil, spôsobili to, v akej si situácii.

Už len toto samo o sebe ťa spraví omnoho príťažlivejším u žien (O tomto pripravujem samostatný článok).

 

2. Miluje bez podmienok

Vyznanie lásky pravého muža

Je ľahké (a sám som si tým prešiel) mať rád ženu, len keď je so mnou.

Ale skutočná láska je podľa mňa schopnosť dopriať milovanej osobe šťastie aj bezo mňa. Nepodmieňovať lásku mnou.

Viem, bolí to. No raz môže prísť chvíľa, kedy sa žena, s ktorou si, rozhodne pre rozchod a nebude nič, čo s tým budeš vedieť urobiť.

Mal som vzťah, kedy som jednal ako chlapec a pri rozchode som na svoju ex nadával, vyvyšoval sa, citovo ju vydieral. Boli to dôkazy mojej podmienenej lásky.

Podmienená láska nám neviditeľne šepká do ucha – „Miluj, keď…keď ťa na oplátku milovaná žena bude tiež ľúbiť. A keď nie, tak je to nepriateľka, želaj jej zlé veci a nechaj ju nech je zdrojom tvojej depresie.“

Pravý muž sa dokáže povzniesť nad svoj osobný záujem v záujme ozajstnej lásky….nepodmienenej lásky.

Možno si ešte nezažil stav, kedy podmienená láska vyzýva k obmedzovaniu milovanej osoby. Spomeň si na tento článok, keď budeš mať pri rozchode (neželám ti ho!) negatívne myšlienky na ženu, ktorú si dovtedy miloval.

Miluj bez podmienok… a keď budeš neustále pracovať na tom, aby si bol a správal sa ako Pravý muž, tak ti rozchod nehrozí.

Páči sa ti tento článok? Tak potom si zamiluješ čo mám pre teba navyše. KLIKNI SEM a vychutnaj si tento bezplatný videotréning s názvom SexCharizmu Chlapa™

 

3. Je čitateľný a nenosí masky

Nepretvaruj sa, buď pravý mužSám som si prešiel obdobím, kedy som sa hral na borca, majstra galaxie…a majstrom som aj bol. V nečitateľnosti.

Ľudia (ok, dobre, myslím ženy!) nevedeli, na čom sú v mojej prítomnosti. Nedával som najavo emócie, pocity a nálady. Skrýval som pred ľuďmi, aký som.

Vykúpením bolo sebauvedomenie.

Čitateľný si, keď sa vieš úprimne ospravedlniť, poprosiť o pomoc, zasmiať sa na sebe, otvoriť sa žene, priznať chyby z minulosti, priznať svoje slabé stránky a deliť sa o to, ako ich zvládaš.

Čo je opakom čitateľnosti? Snaha manipulovať, snaha hrať sa na viac, než si.

Výnimočnú ženu, však takto nezískaš. Prekukne ťa nedostatok tvojho sebavedomie a tendencia používať techniky, baličské hlášky, hry.

Buď čitateľný.

Nehraj so ženami hry.

 

4. Má ozajstné kritériá na partnerku

pravá žena má pravého mužaPravý muž požaduje vyspelosť, sebauvedomelosť, autenticitu, prácu na sebe.

Chlapec chce v prvom rade vzhľad…potom kozy, sexi zadok, parfém plný feromónov a potom zase vzhľad.

Samozrejme, chémia musí byť – určite maj aj kritériá na vzhľad.

No odporúčam ti, nech tie kritériá na vizuál tvojej vysnívanej samice svedčia o jej charakterových vlastnostiach, ambíciách a filozofii.

Mne osobne, napríklad veľmi imponujú ženy, čo chodia pravidelne do posilovne. Svedčí to o ich cieľoch, ambíciách, uvedomení si seba a schopnosti pracovať na sebe.

Alebo ženy, ktoré chodia na rôzne kurzy, semináre atď. Tiež to podľa mňa o niečom svedčí. Alebo ženy, ktoré sa o seba starajú.

Pravý muž si uvedomuje, že každá požiadavka na perspektívnu partnerku v sebe obnáša aj ponuku jeho kvalít. Pravý muž ponúka inteligenciu, podporu, vášeň, humor, skvelý sex, dôveru.

Chlapec ponúka namotávačky, predstieranie, hranie sa na hrdinu, tendencie vyvolávať žiarlivosť… (a chlapec navyše nedáva dosku dole na záchode).

Pravý muž si takýmto štádiom prešiel a vie, že takéto návnady platia na dievča, nie na ženu. Muž chce vzťah so ženou, chlapec s dievčaťom.

 

5. Má mentorov a je mentorom

Maj mentora. Vo viacerých oblastiach.

Maj muža, ktorému sa darí v oblasti finančnej a zaslúž si jeho čas. Maj mentora pre financie.

pravý muž je mentor

Nájdi si iného muža, ktorý je ukážkovou hlavou rodiny a zaslúž si jeho čas a nasávaj od neho to, čo mu funguje. Maj mentora pre rodinný život.

Stretni sa s človekom, čo je osobnostne veľmi ďaleko a vyspovedaj ho, aká bola jeho cesta. Maj duchovného mentora.

Nájdi si mentora, ktorý sa ukážkovo stará o zdravie a zaslúž si jeho čas. Maj mentora pre zdravý životný štýl.

Maj skrátka ligu svojich výnimočných mentorov. Mne sa tiež osvedčilo mať aj hlavného šéfa mentorov – boss mentor, životný mentor, ktorý ma sprevádza rozhodnutiami.

Ver mi, že raz príde deň, kedy ťa osloví mladý, neskúsený muž a poprosí ťa, aby si bol jeho mentorom. Úloha mentora ťa tiež posunie a naučí mnohým veciam.

Cítim to sám na sebe a silno verím, že ti neskutočne pomôže mať mentora a zároveň byť mentorom.

Buď mentor a maj mentorov. Budeš pre ženy príťažlivejší.

Páči sa ti tento článok? Tak potom si zamiluješ čo mám pre teba navyše. KLIKNI SEM a vychutnaj si tento bezplatný videotréning s názvom SexCharizmu Chlapa™

 

6. Neklame. Hlavne nie ženám

Klamstvo ženám je spoľahlivý indikátor nevyspelosti a chlapčenstva.

Pravý muž neklame!

Pamätám si, keď som mal obdobie, že som ženám predstieral, aký som borec. Bola to však len maska.

Dovoľ mi domnievať sa, že si sa za život už nejakých tých klamstiev dopustil. Polož si otázku – „Som hrdý na moje klamstvá z minulosti? Priniesli mi do života viac šťastia a naplnenia?

Stavím sa s tebou o moje obľúbené trenky, že nie.

Klamstvom, sa ako muž okrádaš o svoju sebaúctu, a ani si to neuvedomuješ.

Preto neklam!

A hlavne nie ženy. Časom na to prídu.

Daj si záväzok, že budeš hovoriť pravdu. Vybuduješ si reputáciu Pravého muža (Samozrejme, sú výnimky typu  „Zlatkooo, som tučná?“, odpoveď na túto otázku je pre všeobecné dobro vždy nie 🙂 )

Hovor pravdu. A vráti sa ti to. Ľudia budú mať problém ti klamať do očí.

 

Na záver pár teplých slov

Tieto princípy sú bezcenné, keď ich začneš analyzovať namiesto praktikovania. Daj im šancu, používaj ich a aj ty môžeš prispieť k tomu, aby ženy mali o dnešných chlapoch inú mienku.

A ako bonus ťa ženy budú podvedome považovať za potenciálneho partnera (alebo nedajbože milenca)

Vychutnaj si aj ďalšie 2 časti tejto skvelej série:

2. časť článku 20 vlastností pravého muža
3. časť článku 20 vlastností pravého muža

[MT_sebavedomie]

Nie si autorom na blogu chlap20.sk, ale chceš aj ty niečo k téme hodnoty, príťažlivosti, vzťahov povedať a myslíš si, že by sme mali tvoj článok uverejniť? Napíš mi na michal@chlap20.sk

18 KOMENTÁRE

  1. Je jedna velmi atraktivna vlastnost, ktora sa da nadobudnut: konzistentnost. Robim a spravam sa v sulade s tym co hovorim. Hovorim to, co naozaj citim a moja rec je v sulade s tym, aky mam na danu vec naozaj pohlad. Znie to jednoducho, ale je to pomerne narocne. Odmena je vsak sladka a nie len vo vztahu. A nevztahuje sa to striktne iba na muzov, toto je vlastnost atraktivna u oboch partnerov.

  2. Ahojte chlapci, som už dávno za zenitom, ale vaše komentáre mi vylúdili úsmev na tvári. Dovolte mi môj názor. Každá z nás je iná, tak ako ste rozdielni vy muži. Nik nie je dokonalý, dôvodov je viac – pôvod, výchova, okolie, nedostatok informácií. Každý sme však originál. Pravda je, že človek môže na sebe pracovať vedome a vytvarovať si povahu a charakter rovnako ako svaly. Škoda, že EQ, správanie, komunikácia či rétorika sa nevyučujú ako hlavný predmet. Hoc aj ako súčasť etiky. O čo by bol náš život zaujímavejší, pokojnejší a zmysluplnejší. Dnes sa nám ponúka veľa informácií – cez knihy či cez internet – ako byť tým, kým a čím chceme byť. Je mi ľúto, že nemám o polovicu menej, ale aj tak sa vzdelávam.
    Pracujte na sebe. Nie preto, aby ste mali úspech u žien. Preto, aby ste sa dobre cítili v svojom JA. Rozvíjajte svoje schopnosti vo všetkých oblastiach, svoje talenty aj koníčky. Buďte expertmi, jedineční vo svojom obore, nech je to čokoľvek. A čím praktickejšie to bude, tým budete viac cenení, verte.:-) Buďte predovšetkým sami sebou, nehrajte, nepreháňajte. A buďte vždy prirodzene zdvorilí, láskaví a taktní. Len vtedy budete priťahovať ženy, ktoré to ocenia. V živote som dostala lekciu, že muž, akéhokoľvek postavenia a stavu účtu, potrebuje ocenenie ako vzduch, aby mohol rásť a naplniť potreby ženy. Ale platí to aj naopak. Lenže čo ak niet čo oceniť? Čo ak sa naň nedá spoľahnúť? Čo ak mu nemôžete dôverovať? Majte teda v sebe niečo, čo za to ocenenie stojí. Auto, ohoz a zlatá kreditka stačí iba povrchným kráskam. Hľadáte také? Alebo nechcete pod povrch? Je veľa dievčat a žien, ktoré sú krásne zvnútra, i keď nepoužívajú dokonalý makeup. Sú veselé, priateľské a šikovné. A často zranené a sklamané. Ale to je o inom.
    Silvio ponúka zaujímavé rady a riešenia i keď som všetko nečítala. Určite to nie je len pre mužov. Poznať opačné pohlavie s jeho špecifikom, zákonitosťami a potrebami patrí k základným znalostiam žien aj mužov, ak chcú byť v živote šťastní a spokojní. Je to ako ovládať diplomaciu v zahraničnej politike. Preto vám fandím.
    A ešte. Aj ja som snívala o princovi -džentlmenovi. Zopár som ich stretla. Väčšinou sú mojimi priateľmi a veľmi si ich cením. Ibaže som sa neskoro naučila oceňovať toho svojho, aby sa ním mohol stať.

  3. Ďakujem Silvio , tento článok my otvoril oči . Konečne som si uvedomil že netreba hrať hru na ženy . Už od dnes začnem na sebe a pracovať a dúfam že napíšeš ďalšiu časť čo najskôr .. 🙂 Obrovská vďaka , s pozdravom Andrej

    • Andrej, ďakujem ti za tvoj komentár. Ver mi, že ďalšie príncípy/vlastnosti budú rovnako zaujímavé. škoda, že som tu nemohol ísť viac do hĺbky. možno v nejakom vzdelávacom programe v spolupráci s Michalom.

  4. Ale ano ak sa opytas žien co chcu tak ti kazda opise minimalne 20 poziadaviek ake ma na muza a v podstate taky ani neexistuje :-). A to povie pomaly kazda, lebo dnes aj hoc aka priemerna pipka chce princa……..

    Snazit sa o tie vlastnosti ktore opisujes je fajn ale sme len ludia a ludia su nedokonali a maju chyby. Cize nikdy ich ziadny muz nebude splnat vsetky a na 100%. Ak si takeho muza akeho opisujes vobec stretol tak si ho vnimal len povrchne ale nepoznal si ho kompletne, cize celu jeho osobnost. Alebo si tvoja pamat selektuje a vybera len tie pozitivne spomienky. Na pamat sa da spolahnut ale nie na 100% je totiz selektivna, rozhodne nie pevna a presna. Spomienky sa z pamate vyberaju, obmienaju, doplnaju ako sa mozgu respektive mysli hodi. Alebo si si z vacsej casti toho chlapika proste vymyslel. Ako skratka nejaky ideal a tak nejak to aj istotne bude :-D. Tym chcem povedat ze si ho s najvacsou pravdepodobnostou nikdy nestretol. Takze sa pytam aky ma vyznam pisat o idealy ktory sa neda dosiahnut ?……..

    A hodilo by sa co to napisat aj zenam. Pravdou je ze pri hladani partnera niet vacsej blbosti ako si vysnivat nejaky neexistujuci ideal a tvrdit ze takych muzov je ako safranu alebo ze taki su uz zadani a uchmatli ich nejake ine zeny (citaj mrchy ktorym treba vytrhat vlasy a ukradnut tych muzov !) :-DD. Faktom je ze tieto zenske „staznosti“ na zufaly nedostatok tych „pravych“ tip top muzov su vlastne len prazdne kecy. A za nimi sa skryvaju nejake vlastne frustracie. Napriklad predsudky. Napriklad dotycna stazovatelka posudzuje muzov prehnane prisno a to len kvoli ochrane vlastneho sebavnimania. Ak sa totiz bude na svoje okolie pozerat povysene, docasne jej narastie sebavedomie. Alebo odsudzuje muzov prilis rychlo bez toho ze by ich blizsie poznala. Robi unahlene zavery. Opat je to len o zvysovani ega. Problem nastava ked sa jej nikto nehodi :-). Pripadne zije v nejakom svojom sne o panovi uzasnom ako zasnena princezna ktora sa boji celit realite zivota. Realita zivota je totiz taka ze kazdy ma nedostatky, UPLNE KAZDY. Bohuzial v dnesnej dobe sa vdaka mediam, hlavne filmom a zenskym magazinom, dost vyrazne pretlaca predstava o uzasnych (citaj neexistujucich) chlapikoch ktorych je vraj sice malo ale kazda uplne kazda (lebo kazda je uzasna) si aspon jedneho z nich zasluzi. Nehovori sa uz ale nic o tom ake maju tito neexistujuci princovia naroky na zeny a kolke by ich tak asi mohli splnat 🙂 ………

    Jo hold kazdy chce byt stastny ale treba si prv uvedomit ze permanetny pocit spokojnosti sa dosiahnut neda, ze treba zist z oblakov na zem, alebo vyjst zo svojej ulity plachosti a nizkeho sebavedomia (to je zas opacny pripad) a treba zacat od seba zmenou uvazovania. Pracou na sebe sa totiz otvorite druhym a neprehliadnete tak niekoho kto stoji za to. A kto stoji za to ? Ja by som tu dal paralelu k hudbe. Tak ako muzov alebo zeny mozeme skatulkuvat na pravych, nepravych, najspravnejsich, na alfa, alebo omega, drsnych, alebo dobrakov, putky, alebo top 10 vynimocne zeny atd. tak aj rozne hudobne styly a zanre mozme kategorizovat, skatulkovat donekonecna. Aj tak nakoniec rozhoduje ci sa mi ta hudba paci, alebo nie, ci moj zivot robi radostnejsim, bez ohladu na zaner.

    • Jeden povie tak, druhý inak 🙂 Vitaj vo svete „balenia“…

      Platí Princíp Príťažlivosti 80/20 a toto tu, čo Silvio píše, sa vzťahuje skôr už na tú časť vzťahu. Kedy žena musí vedieť, čo od chlapa čakať.

    • Zlatanovic, ďakujem za komentár, ide o to, aby si nemal masku, lebo to keď vycíti akákoľvek perspektívna žena, tak ju to odradí.Najčastejšia maska u muža je, že sa hrá na viac než je. Je dôležité, aby z teba vyžarovala človečina, čitateľnosť, … tým ale nehovorím aby si nebol tajomný. Jednoznačne buď! Je to umenie nájsť tú správnu mieru, ale dá sa to. Pripravujem s Michalom vzdelávací produkt, v ktorom túto tému do podrobna rozviniem, lebo som si tým prešiel viackrát.

  5. úplne súhlasím s týmto článkom. je to úplne trefné a pravdivé. A sám sa snažím riadiť tým čo si tu napísal. Ale tiež je tam ešte pár much 🙂

  6. Dajme tomu, že sa stanem pravým super mega cool mužom. Nevznikne potom problém, že budem chcieť minimálne 1 seberovnú ženu? Ak budem jeden z milióna, budem asi chcieť tiež jednu (dve, tri) z milióna, čo by mohla byť sakra práca ju nájsť.

    • Majco, vďaka za skvelý trefný komentár. Je to tak, čím vyspelejší a „kvalitnejší“ muž si, tak tým ťažšie môže nájsť „seberovnú“ ženu (pri všetkej skromnosti). Inými slovami, máš viac kritérií. Našťastie existujú komunity a skupiny kam chodia seberovní. Vrana k vrane sadá, rovní rovného si hľadá. rôzne tréningy sebarozvoja, semináre, líderské/podnikateľské kluby atď. Zároveň si myslím, že nie je všetko len o tom koľko seminárov/kníh/poučiek/kurzov žena navštívila…je to len jedno z kritérií…

    • ďakujem, Matej, cením si tvoju spätnu väzbu. Podeľ sa pokojne o článok na svojej FB wall, nech aj ostatní muži z tvojho okolia maju taketo informácie. budem ti vdacny.

    • Ahoj, Sam. Čerpal som hlavne z toho čo majú spoločné vyspelí a skúsení muži z môjho okolia. Plus nejaký menší prieskum medzi kamarátkami. Z kníh mi pri písaní článku pomohla literatúra Davida Deida (The Way of a Superior Man).

      Jedna vec je však čítať knihy a druhá je učiť sa priamo od vyspelých uvedomelých mužov…

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here